Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
P.Laci
csendes tag
helló.Tegnap vettem Connect3D 9600XT-t.(128 MB)
Kicsit csalódtam,mer a doom 3 800*600 -ban,és a graf levéve nagyon szaggat.még 640*480-ban is.A configom további része:384 MB SD ram 133 MHZ,1700 Celeron.
vajon miért? -
deedee
őstag
a fenntebb már említett connect 3d ati 9600xt karit meddig lehet húzni,ha a gyári hűtést hagyom fenn? az alap 500/300.most a hecc kedvéért 530/315-ön megy,de ezt ugye nem nagyon lehet húzásnak nevezni...
-
koenig
aktív tag
Üdv a PH!n
Mivel ez egy 9600xt topic, ezért én azt ajánlom
ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor veszel itt:
1 használt 2000+ - 2200+ procit
1 db 512 mb ramot
1 9600xt vgat
ezeket jól tuningolva elérheted, ''hogy a gamek jobban fussanak''
(nekem is hasonló összeállításban van és nagyon sok játék ''elmegy vele''.)
és kb. fele pénz! -
Origó
csendes tag
-
zeke
csendes tag
Azt szeretnem megkerdezni toletek, hogy mi lenne az idealis fejlesztes a gepemen hogy a gamek jobban fussanak.
Most ennyi van (nem nevetni):
kt3 ultra2 alaplap
amd athlon 1,05 ghz
256 ram
rad. 8500
Lenne kb 100K forint.
Gondolom vid. kartya meg ram nem artanade ami a lenyeg, az inkabb az, hogy mibol milyet es mennyit hogy elsosorba jatekok fussanak jol + napi 10-12 orat bekapcsolva lehessen hagyni.
Bocsi ha offtopic, de meg ide illett legjobban.
udv. -
deedee
őstag
köszi mindenkinek a válaszokat,segítséget!irány a bolt ramokért....
-
Orc
senior tag
-
deedee
őstag
helló mindenki!
tegnap óta van connect 3d ati radeon 9600 xt-m.egy egyszerű kérdésem lenne a szekértőkhöz:a far cry pillanatnyilag médium beállítással fut,így ismerte fel a game a rendszeremet/2500+ barton,ati 9600xt,2*256 mb 266mhz/.lenne értelme kicsit tuningolni a karit,hogy esetleg high felbontásban is fusson?az élsimításról pl lemondanék természetesen. -
nottika
csendes tag
Hell!
His Excalibur 9600xt-s kártyát meddig lehet kb. húzni?
Alap: 500/600 -
fityfiritty
csendes tag
válasz
scare666 #1176 üzenetére
Hát neked valami komolyabb gondod lehet, mert a 9600 XT az FX 5700 ultra ellenfele, az 5200-t gyakorlatilag le kéne mosnia.
Próbálj meg korábbi Catalyst-ot felrakni, ne a legutolsó, még nem egészen kiforrottat. Az esetleg segíthet. Egyébként tényleg érdekes lehet a konfigod is. Nem lehet hogy máshol van a szűk keresztmetszet?
Maradtam
fityfiritty -
nemcso
őstag
válasz
scare666 #1176 üzenetére
Akkor Te a Control Paneles 44Mb-os Catalyst 4.10 installálhattad.
Próbáld meg telepíteni a .net framework/keretrendszert.
Ha az már fent van, akkor unsintall keretrendszer, uninstall minden ATI progi, majd install keretrendszer(ha kell windows update rá), majd végül ATI vissza.
Ha ez sem segítene, akkor tedd fel újra az op.rendszert és a 26MB-os Catalyst 4.10-et, mely nem tartalmazza a Control Panelt. -
scare666
csendes tag
CSá...NEkem eddig inno3D FX5200 128Mb-s vag-mvolt..vettem egy Connect3D 9600XT 128DDR-s vga-t....nos ez azert kellett mert ugye nem voltam megelegedve az FX teljesitmenyevel.De most h beraktam ATI-t NEM tapasztalok valtozast jatek teren sem (ugyan annyi fps-m van ATI-val mint FX-el)Pedig leszedtem nVIDIA drivereket...es vegse elkeseredesben win-t instalaltam ujra..ha felteszem a catalyst 4.10-s akkor CLI.EXE hibat irki gep bootolasakor.
Tudtok segiteni???? -
Neck
veterán
Na Hali! Nekem is kénne 1 kis bősz memidőzítéses help!
Nincs multiméterem
Eddig is atitool -lal csak 0.20assal amibe nincs memidőzítős gomb
Akkor nem indul el a cli.exe (a catalyst control center) ha nincs .NET Framework 1.1ed hozzá. Tölts egyet a Microfos home sitejáról.
Hát azt nem hiszem hogy húszból veszel Connect3Dt. 30ból inkább. Fa nélkül.
Koenig neked mid van?
A HISt nem tudom ajánljam e mert az ''általános'' híre jó a kártyáknak (szerintem pl jobb mint a Sapphire amit nem szeretek, akkor már inkább referencia ATI á'la Club3D) Viszont hawer vett egy HIS Excalibur ATI Radeon 9800 Pro -t és éppenhogy(!!!) gyorsabb mint a 9600 XTm
Ez játékokban MAX + 4-5 FPS, 3Dmark alatt 3-400 pont...
És nem értjük. U.A. a driver. Akár az ő hépében hasonlítjuk akár az enyimben, mielőt megkérdezné valaki, 256os a memóriabusz, progival leellenőriztük, frekik is rendben vannak.128megás amúgy azis. Nemértjük. szal ebből a szempontból nem ajánljuk. Na mind1 ahogy érzed. Lehet h a 9600XTjük meg jóMindenesetre az IceQ az nagyon teccik...
-
koenig
aktív tag
hali!
más gyártók kártyáinak beállításait nézegetem és azokat próbálgatom ki. Meglátásom szerintennek a kártyának a beállításai igen jók. Az emelt órajelű ''társai'' rosszabb időzítésekkel mennek ezért csak minimális pluszt érnek el vele. sztem ne állítgasd, majd ha vmi nagyon jó értékeket találok akkor elmondom
-
Flayer
senior tag
Hali Koenig!
Feltettem az Ati tools-t amit te is használsz!Megtaláltam a ram időzitéseket is de egy kicsit láma vagyok hozzá!!!Tudnál segítséget adni mit állítsak hová és mennyire?!Mármint a ram időzitésekre gondolok a overclock az sikerült.
Segítséget és türelmed ismét köszi!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nottika
csendes tag
Hell!
Mi a véleményetek erről a karirol:
His Excalibur 9600xt 128 Mb
Kb meddig lehet húzni a kártyát? -
Gorneck
legenda
válasz
bbchris #1165 üzenetére
.net vagy mi a rák nincs fenn! Itt megtalálod miről is van szó! Bővebben: link
[Szerkesztve] -
bbchris
senior tag
HIS Excalibur 9600XT turbo -nál miért nem indul el a CLI.exe (Control Display Panel ) az új ATI Driver esetében (4.9 és 4.10 ) -nél . Egyszerűen szabálytalan dolgot ír ki de önmagában a 3D-s cuccok mennek és a menük is benne vannak a képernyő menüben.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
mivel ugyanolyan kártyánk van, nem tennéd meg légyszi, hogy egy multiméterrel leméred, hogy alapon hány voltot kap a gpu-d?
mert az én példányom meg olyannyira nem bírja a tuningot, hogy atitoolba ha jól emlékszem 540 felett már fagyott
ha most jön az atitool, akkor eddig mivel húztad?
szerk: 2012494
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Ha a hozzászólásod után ráviszed a mod gombra az egeret akkor ott van a linkél írja. Ha meg rákattintasz akkor meg a címben.
Már jön az új ATI Tool
Bocs 2012486 volt most ez az enyim az előbb meg elírtam abból vonj le 2ezret
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
naszóval:
a ramnál igazság szerint a GC2A helyén (konkrétan a 2A helyett) kéne ott lennie annak, hogy hány nanos. az enyém pl 33-ra végződik, az 3,3 ns.
olvastam már olyan ramról, pont samsung volt az is, aminek a végén szintén 2a volt, talán 2,8-as lehet.
az időzítéseket pedig a legújabb (0.0.22) atitoolban tudod állítani, ahogy elindul a progi, jobb oldalt alul a settings gomb mellett balra van egy mem feliratú gomb, ha arra rákattintasz, ott tudod majd állítani az időzítéseket.
szerk: honnan tudod, hogy Te voltál a 2014425-ik?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Ma már (azaz tegnap) tuti legalább 14ezer hozzászólás volt mert ma jött a hí hogy túl a 2 milkán
És az enyim volt a 2014425.
-
Neck
veterán
ja meg azt honnan tudod hogy x nanó hány MHz?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Időzítéseket is írj pls. Azt hol tudom állítani?
-
Neck
veterán
Van olyan hawerom aki az OverDrive-ot fél rátenni
Egyébként nekem 10-15 perc játék után még nem esett szét a kép ilyen konfig mellett amit leírtam
De ha leveszem mondjuk 575re meg 650re akkor atomstabil és szépen javul a kártya. Mondjuk nemtom mert idáig nem szaggatott be semmi még a Doom3 se nemtom ki hogy van vele.1024 High Graf 6xFSAA Temporary AntiAliasing 16x Aniso és 30 FPSÉs akkor nem volt húzva se kártya se proci. Nem hazudok halál komoly. Találtam a neten valami Doom3 Performance Tuning nevű filet meg új catalyst és megtesztelve elég jó volt. Ha meg levettem az anisot meg az FSAAt akkor 40-50-60 FPS
Ja emelett egy 2m4 es P4em van 512 DDRel. Akkor töltöget egy kicsit amikor új helyszínre érek és elfogy a memó
a CS Source meg most 30-100 FPS között megy attól függ mennyire nyílt a terep
Samsung 404
K4D263238E-GC2A
Ez mien RAM? hány nanós?
PLS valaki mondja már meg mert idáig akitől kérdeztem senki nem tudja (énse)
-
detroit2004
csendes tag
Hali!
nekem is 9600xt-m van már több mint fél éve.
és már nagyon hangos a hűtője
valami jó kis hűtő tippet kérnék tőletek
Milyen hűtőt vegyek?
Léci segítsetek!!!
Lőre is köszi!! -
ricco
csendes tag
Hali! Egy His 9600xt Vivo-s karim van. Ha rádugom a videokamerát akkor fekete fehér a kép, és kicsit zizis is. Tud valaki valami megoldást?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
590/340et megy a kártya. Mennyi lenne a mem elvileg? Mennyi nanós? mert én nem bírtam rájönni
-
Neck
veterán
Csá!
Na nekem 590/322 eddig de még megy -
Neck
veterán
Hy, nem tudja valaki mennyi a maxja ezeknek a memóriáknak? :
Samsung 404
K4D263238E-GC2A
Ja a core speed majdnem 600ig felmegy
Connect3D ATI Radeon 9600XT 128MB DDR DVI TVOut -
#kOkO#
csendes tag
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 / 400/200, 128MB, TV/ 24,797 Ft,- 30,996 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 Pro 400/300 256MB 31,767 Ft,- 39,709 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 Pro 500/300 256MB 33,817 Ft,- 42,271 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 / 400/200,128MB,TV,DVI,8X / 24,797 Ft,- 30,996 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 Pro / 400/300, 128MB, TV / 30,742 Ft,- 38,428 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600 400/200 256MB 26,642 Ft,- 33,303 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600XT / 500/325, 128MB, TV/ 34,842 Ft,- 43,553 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600XT / 500/325, 128MB, VIVO / 36,892 Ft,- 46,115 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9600XT / 500/325, 256MB, TV/ 37,917 Ft,- 47,396 Ft,-
Videokártya Club3D ATI Radeon 9800 Pro 128MB 53,292 Ft,- 66,615 Ft,-
Melyik az amelyik jó is, de 30 rugó környékén van? -
al_age
senior tag
nézd, a képszétesésnek is elég sok formáját láttam már, ebből egy példát írtam csak le.
ez pedig a memóriák túlmelegedése. a másik a driver, mert nekem az első driver ilyet csinált, nemtudom miért, de az tény hogy a kettő (driver-melegedés) másféle szétesést okozott...
szerk: én csak segíteni próbáltam......
szerk2: vidd vissza gariba a kártyát és kész.
[Szerkesztve] -
Flayer
senior tag
Helló Koenig!
Megvan a jelszó és köszi email-t.Tedd be a fórumba a fényképet! -
para13
csendes tag
-
koenig
aktív tag
azt hittem már nekifogtál
ha jól néztem a tieden is ugyanazok a ramok vannak és még az időzítései is egyformák.
tedd fel az én biosomat, oszt hajrá
most állítgattam az időzítéseket és a mem 380ig ment(szép egy 3,3 ramtól)
aquamarkban mértem 36k pötty, ~4800 gpu.
majd csak összejön ez -
al_age
senior tag
nem, a moddolás még odébb van. valószínűleg pár héten belül veszek új tápegységet, majd csak akkor szedem szét a égpet, meg ugye le kell szednem a hűtést is a vmodhoz, szóval még nincs kedvem hozzá. meg még mindig gondolkodom az egészen, mert elcseszni meg nem szeretném a videokártyámat. de ha az alapfeszültség kisebb lesz, mint a Tieden, akkor szerintem meg fogom csinálni mindenképpen, ha nem akkor nem biztos, akkor simán csak egy kevésbé húzható példányt fogtam ki
-
koenig
aktív tag
Al_age: sikerült vmit alkotnod?
-
Orc
senior tag
Bővebben: linkHasonlísd össze a képekkel, egyébként a karid másik oldala az ''érdekes''.
-
Orc
senior tag
A vmod amit csináltál biztos jó a karidhoz? Ha jó, akkor erősebben nyomd meg a ceruzádat!Jah és eleinte csak 3,4 vonalat húzzál, majd mérd meg a feszt, aztán megint 1,2 vonal, mérés,és így tovább.Sok sikert.
Most néztem, hoy 634-ig megy a vpu-d. Ilyen core órajel mellet, már a ram a szűk kersztmetszet. Tehát a ram húzásával jobban nőne a vga sebessége. Én a helyedben nem piszkálnám a mag feszültséget.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Igazad van, csak az a kérdés, ki miről vált. Én speciel egy Geforce 2 MX 400, 64 megásról cseréltem egy Sapphire 9600 XT FB-re. No, inkább le sem írom, mekkora külömbség! Igaz, árban is, de megérte, igaz, ez még tavasszal volt. A Gforce-t anno 10E HUF-rt vettem, ezt 42E pénzért. De, legalább elindulnak a progik, és nem diavetitésben, mert vannak olyan gamek, melyek kiírják, hogy ezen a vason (gforce 2) nem is települnek fel.
-
khalox
őstag
válasz
Soni.20 #1124 üzenetére
Azért nem kell hanyattvágódni a FireBlade-től sem. Annyira nem repeszt - mostanság már nem feltétlenül a legjobb vétel... és a képminősége sem a legjobb (itt most a 2D-re gondolok, a 3D-vel nincsen gond). Mikor lecseréltem a BBA Ati8500-asomat, utána majd kiesett a szemem a desktopon (1200x900 volt -> egy napon sem lehet említeni a kettőt).
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
Soni.20 #1124 üzenetére
Ha nem szeretnél annyit rákölteni, akkor még tudom ajánlani az asus 9550 gamer edition-t
olvasd el a ph!n mit írnak róla!
Bővebben: link -
Soni.20
tag
válasz
fityfiritty #1122 üzenetére
Hát eddig a Fireblade felé húz a szívem, azért az könnyebb lesz
majd eladni 1 idő múlva mint a féllábú 9800Se-t. Legalábbis szerintem.
Az hogy 8pipeline... háááát... sokat dob rajta, de... nah, szóval nemtom.
Ezért is írtam ide -
fityfiritty
csendes tag
Hopsz, az előző infó, hogy esetleg egy kissé ''féllábú'' a kártya, jelentősen befolyásolhatja a döntést
-
fityfiritty
csendes tag
válasz
Soni.20 #1120 üzenetére
Haly!
Mindenképp a 9800 SE-t válaszd, mert kis trükkel valódi 9800 készíthető belőle, Bővebben: link míg a 9600 XT egy alacsonyabb szintű végállomás, mégha annak a csúcsa is (fireblade).
Maradtam
Fityfiritty -
koenig
aktív tag
válasz
Soni.20 #1120 üzenetére
Szia!
ha jól sejtem a 9800se vga azt itt árulják a ph!n. Én nem venném meg!
Ok: nem tökéletes a +4 pipe és 128 bites.
1. keress másik olyan 9800ast amin tuti, hogy megy a +4 és 256 bites
2. nekem is asus van elég jó, de sztem 28-30ért lenne érdemes venned.
3. esetleg 9500ast ami 9700ra modolható
Húzhatóság: asus nekem rekord a 635/340, de nem használom így, 590/340 ha játszom. -
Soni.20
tag
Sziasztok!
Karit vennék, 2 kari közül kéne választanom, ami nem írtam oda azt nem tudom:
1. Powercolor(asszem) Radeon 9800SE, 128bit, 128MB, minimum 2x AA&AF-fel megy rajta a 8 pipe(ne kérdezzétek hogy) - 30000HUF
2. Asus Ati radeon 9600XT Fireblade (VIVO-s), 128bit, 128MB, 4pipe. - 32000HUF
Az órajeleleket sajna nem tudom, de melyiket célszerűbb megvenni szerintetek?
Húzni is akaro, de csak úgy szolídan -
al_age
senior tag
azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy azért nem tudom húzni a gpu-t, mert eleve csak az 500 mHz-es üzemhez kap elég feszültséget?
lemérem, ha lesz rá módom és sztem ha már lemérem, akkor moddolni is fogok.
ez a potis módszer nagyon kézenfekvő és egyszerű megcsinálni, csak egy forrasztáshoz kell jó kézügyesség -
JOTI
tag
Sziasztok!
Aki el akarja adni garis kártyáját az irjon mert vennék 9600 szériát.
Ja és van 1 Ti200-am ha érdekel vkit! -
koenig
aktív tag
Kipróbáltam a grafitos vmod-t, 1 századnyi több fesz sem lett!
még próbálkozom lehet, hogy én vagyok a béna -
Calogero
addikt
de valtozott a kepminoseg jobban birja a szuroket, igy sokkal szeb lett a kep a jatekokba
600 fole nem vittem a gpu-t memoria 810 folott kezdet hibazni
al_age : Nem mindegyik 9500 modolhato csak amelyiken mukodik a +4 letiltott pipe es a memoriak L alakban helyezekednek el a kartyak azokbol lehet 9700(Pro) kartyat csinalni. Ha nem 256 bites de a megy a +4 pipeline hiba nelkul akkor csak egy 9500Pro-t (ez kb annyit tud mint egy 9600XT)
Lehet forrasztgatassal, Bios cserevel, illetve softmod is szoba johet.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Egyik szemem sir masik meg nevet!
A mai nap megvaltam Gexcube 9600XT Extreme kareszomtol, ami siman vitte a 600/800-at. Vettem helyette egy BBA9500-t (nem prot, csak simat) amibe belekerult 9700Pro biosa, es igy kaptam egy 9700Pro-t. 3dmarkt-ot meg nem futattam, de a jatekokon is jol kijon a 8pipe 256bit elonye.
[Szerkesztve] -
Orc
senior tag
Na itt a bökkenő, voltam olyan felelőtlen, hogy nem mértem meg a feszülségeket. De a vmodnál nagyon ovatos voltam. Biztos vagyok benne, hogy bőven a határértékek között maradtam. Eleve a gpu 1.6 volt környékén, már bőven 700Mhz fölött szaladgál, a külföldi fórumok szerint.Van akinek, már 1.51 voltnál is 774Mhz-en megy.
-
Orc
senior tag
Bővebben: link Itt az Article Database menüpont alatt a Modificationnal van a vmod. De még mielött hozzákezdenél, mérlegelj, hogy megéri-e neked, 3x ezer forintot kockáztatsz. Ha ovatos vagy és jó a hütésed, akkor remélhetőleg nem lesz gond. Nekem Gexcube 9600Xt extreme editionom van, ami 567/800 fölött kifulladt, de a vmod után, már 621/850-en megy hiba nélkül. Sőt a 3Dmark01 634/877-en is lefutott.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Street Fighter - Íme az új mozifilm teljes szereplőgárdája
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest