Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Aktív témák
-
Stone82
aktív tag
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem lehet hogy már feltették de nincs kedvem végigolvasni az egész topicot.
Van nekem egy Connect 3D Ati Radeon 9600-om. Nah most nagyon elgondolkoztam hogy lecserélem egy bármilyen (még nem alakult ki bennem az elképzelés) 9600 XT-re.
MEGÉRI???????????????
Mennyivel megy jobban?
Mert vagy eladom a kártyámat és hozzádobok egy kis pénzt és veszek egy 9600 XT-t vagy beruházok egy 5.1 es hangrendszerre.
Előre is köszi a segítséget. -
sziasztok! 3dmark 2003 -ban a 4002 eredmény jó? konfig az adatoknál.
-
Zsé-
csendes tag
Bocsi, a Leadtek PX6600-ast elnéztem, az PCI-os, az nekem nem jó
-
DigitXT
félisten
A legolcsóbbat: jó + még meg is húzhatod.
(Mondom annak ellenére, hogy 9600XT-m van: ma már nem olyan jó az ár/teljesítmény mutatója...
)
Mod: azért, hogy írjak érveket is: 9800SE felejtős, a 256MB-os 9600XT-k szintén nem érik meg az árukat, úgyhogy maradnak a 128-asok meg a 6600. Nade a 6600 kb. hozza 9600XT szintjét - asszem
, de erre is van topik -, és általában még húzható is, tehát az a legjobb teljesítményű ezek közül, ráadásul a legolcsóbb is: bingó. Ha hülyeség, majd az okosok kijavítanak, Rover623 pl. nagy 6600(GT) szakértő, ha ilyesmikre rákérdezel - vagy ami mégjobb, rákeresel, utánaolvasol - a megfelelő topikban, biztos kielégítő választ kapsz.
[Szerkesztve] -
Zsé-
csendes tag
- MSI RX9600XT-TD 128MB...............................32.000 -
- ASUS A9600XT 128MB...................................33.000 -
- Sapphire Radeon 9600XT 128MB.....................30.700 -
- Sapphire Radeon 9600XT 256MB.....................34.100 -
- xpertvision ATI Radeon 9800 SE 128MB TD......31.000 -
- Leadtek PX6600 256Mb TDH............................28.500 -
Szóval, akkor melyiket?
[Szerkesztve] -
AlyArkhon
őstag
Csak mert én is akarnék venni !!
-
AlyArkhon
őstag
mennyibe kerülnek az említett kártyák ?
-
Zsé-
csendes tag
Sziasztok!
- MSI RX9600XT-TD 128MB
- ASUS A9600XT 128MB
- Sapphire Radeon 9600XT 128MB
- Sapphire Radeon 9600XT 256MB
- xpertvision ATI Radeon 9800 SE 128MB TD
- Leadtek PX6600 256Mb TDH
Szerintetek a fent emlitett kártyák közülmelyiket érdemes megvenni?
-
Atic
tag
Lenne egy kérdésem az okosakhoz: A minap gondoltam egyet és feltettem a 3DMark 05-öt.Nem sokkal előtte raktam a gépbe +512 RAM-ot. Futtatnám a teszteket, de a 2. game tesztnél a betöltés után csak fekete képernyő, és úgy 15mp után kilép, és kiír egy hibaüzenetet: ''IDirect3DDevice9:
rawIndexedPrimitive failed: Out of video memory (D3DERR_OUTOFVIDEOMEMORY)''
Nézem a géptulajdonságokat, és csak 4x-es AGP-t ír, holott mindenhol 8x-os van beállítva. És az AGP memre is 0B-ot ír
. És játékban is néha eléggé belassul kb fél percre. A 3DMark03 lefut rendesen, de kevesebb pontot kapok most így 1GB RAM-mal, mint 512-vel kaptam.
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
hogy tudok képet belinkelni ?

-
RiFeR
tag
-Valaki pls segitsen-

-
cbrfireblade
aktív tag
www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=157212
Sziasztok!
Ezen a linken találhato az én problémám!Ha tudtok segiteni légyszi segitsetek!
Köszi
[Szerkesztve] -
RiFeR
tag
Hi ! Van egy Excalibur 9600 XT-m és a kártyán találtam egy jumper-t ..
az mire szolgál ?

-
Napster
tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
NE TEDD !
nekem sokkal jobb javaslatom van...:
elöször is huzd vel az XT orajeleire a karidat ATI TRAY TOOLS-al
majd teszteld 3d mark al játékokkal stb és ha
TUTI stabil akkor : szedd ki az eredeti BIOS-t és abban modositsd az orajeleket majd a modositottat rakd vissza..
De ha kell odaadom az én biosomat vagy ha kell még akkor segitek
MSN-en v. iCQ-n délután-este elérhetö vagyok ...! -
Gabeszku
senior tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
Hali!
Eszembe jutott még valami!
Ha az új bios megemeli az órajeleket esetleg bekövetkezhet egy olyan hiba, mint amikor az alaplap BIOS-ban fölhúzod a gépet, de annyival, hogy el sem indul. ilyenkor clear c-mos egy alaplapnál, de a VGA karival ezt nem tudod megtenni, és akkor kuka! Vagy szaladgálhatsz olyan EPP-ROM égető ütán akinek van ilyen VGA chip-hez foglalata. elég gáááááz
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
válasz
t_ferenc
üzenetére
Ez igen csak merész ötlet!
Teljesen más a 2 kártya. Az a 100mhz meg nagyon sok
Bár te tudod. Szerezz be egy pci kártyát előtte és olvasd el ezt is a bios résznél:
Bővebben: link -
RiFeR
tag
hi all..
nekem egy excalibur radeon 9600Xt-m van..
naszóval mijen hűtőt ajánlanátok rá ? 5-6Ezer ft környékén gondolkozom...
én egy zalmanra gondoltam de ti látom ehez jobban értetek várom a választ... -
sziasztok! egy zalman cooler ráfér egy saphire radeon 9600 xt -re nem a heatpipes hanem a ventis?
-
t_ferenc
őstag
válasz
Gabeszku
üzenetére
szerintem azzal a +100mhz sebességnövekedéssel és a vele járó hővel nem lesz gond, mert bazi nagy bordát ragasztottam föl gpu-ra és jó kis ventivel együtt. így mégcsak nem is langyos a borda meghúzott órajelekkel. a memórián is van hűtés, tehát ezzel nem lehet gond szerintem.
-
Gabeszku
senior tag
-
t_ferenc
őstag
ahoj mindenkinek!
hozzájutottam egy 9600pro-s vga karihoz (powercolor, 128mb) és azon vacilálok, hogy megéri-e xt biost flesselni bele? ha jól emlékszem az xt gpu órajele 100mhz-vel magasab, mint a pro-é és szinte csak ennyi a különbség.
várom a javaslatokat.
-
Napster
tag
Valaki iit probálta már a volt mod-ot ?
én probáltam...
GPU: 500@600
MEM: 650@800
Gabeszku
senior tag
válasz
Lighter
üzenetére
Hali!
Nekem is volt hasonló tapasztalatom annó TI4200 vel, majd 9600 al is. Az első esetben sajna akár mit csináltam, kábelcsere stb nem jött össze, mert egyszerűen a tv nem volt hajlandó együtt működni a VGA karival.
A másiknál RCA kábel volt törött.
Javaslatom: Próbáld meg a tv-out kimenetét PAL- I vagy PAL-B re állítani, nekem akkor a legjobb, hátha neked is segít. -
Lighter
csendes tag
Sziasztok!
Hasonlo temat mar lattam, de olyat pont mint az enyem, meg nem.
Par filmet mar megneztem tv out-al, aztan egyszercsak nem akart mukodni. Fekete, neha feheren villodzos kep van csak a TV kepernyojen.
Utobbi idoben mar kicsit tobb latszik be-beugrik, ferden, szaggatottan a monitor kepe a TV-n! De semmi tobb.
S-Video kabellel van osszekotve, regebben (par napja) meg sima RCA-Composittal volt a TV-hez kotve.
Mar mindent kiprobaltam. Van otletetek, mitol lehet ez?
koszi szepen elore is -
Gabeszku
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Van egy HIS 9600XT turbo-m de mivel ennél a típusnál hűtöttek a memóriák akkor honnan tudom meg milyen ramok vannak rajta? (még garis úgyhogy nem szeretném leműteni) -
Lownoise
csendes tag
sziasztok!
vettem egy Ati 9600 XT-t megy szépena kártya megvagyok vele elégedve csak most a gyári hűtés elkezdett rajta iszonyatos módon búgni....
mit lehet rátenni másikat és mit lenne érdemes rátennem hűtőt másikat?
ha tudtok segítsetek köszkee Roby -
csoben
csendes tag
-
csoben
csendes tag
Hali!
Nem tudna valaki segíteni abban hogy az ati try tool progit hogyan kell használni?
Igazából egy normális nyomtatható magyar leírásra volna szügségem , ugyanis az angol tudásom kissé foghijjas Nyelvi file-t nem találtam hozzá Vagy nem is létezik?

-
DigitXT
félisten
-
Napster
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Az gáz ! na mind 1 jó ez igy ,nekem csak 40°C ...
a tiéden elég sz@r hütö lehet ha 50-55°c ....
Ha esetleg nem olvastad volna....:
× B@LINT ×
csendes tag
válasz
Napster
üzenetére
Szerintem az én voltam, h nem ment fel a kártyámra a VF700Cu ezért akarok inkább egy ZM80C-HP-t! Nem tom h miért nem passzolt nem fért el a kondiktól pedig el kellett volna, képem nincs róla mert csak kölcsönbe volt a VF (megpróbálni h jó-e)!
Itt egy kép az alaplaponról:![[kép] [kép]](http://www.asus.com/999%5Cimages%5Cproducts%5C179%5C179_m.jpg)
a Chipset és az AGP között kb. 8-9 mm van, de nem ez a lényeg hanem milyen magas lehet max. a chipset bordája! A Zm. oldalán az van h a 3 cm-es bordával még elfér de ez az jelenti h nagyobb nem is lehet???
Hááát 1 kicsit átmente(m)(ünk) OFF topicba sorry! -
Napster
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
most mekkora hely van az VGA-d és a chipset hütö közt ?
sztem az ujj chip hütö nemfoglal el sok helyet plusban de nemtom hogy milyen a lapod elrendezése...
én a VF700-ast néztem de vki itt azt mondta hogy neki nem ment rá
MIÉRT NEM MENT RÁ ?? ADJON MÁR KÉPET HOGY MIBEN ÜTKÖZÖTT !
mert lehet hogy az enyémre sem megy fel... -
× B@LINT ×
csendes tag
Hááát nem tom h te erre gondoltál-e, de én találtam neked RedLine-t!
RedLine: Bővebben: link
Update: Bővebben: link
szerintem erre gondoltál, ha + nem akkor bocs! -
Dany
tag
Ismertek olyan overlock programot aminek az a neve, hogy REDLINE? ha igen, adjátok meg az URL-t ahonnan letölthetem.
-
Napster
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Nekem alapon 4200 pont
(2.8-as intel ) -
× B@LINT ×
csendes tag
válasz
Napster
üzenetére
Nekem 3DMark03-ba 3666 pont!
De most még 1.5Ghz-s procival nyomtam! - majd nyáron cserélek egy 3.0Ghz-s Prescott-ra!
Amikor teszteltem nekem (asszem) 540/345-ön ment! - gyári hűtővel!
Úgyh szerintem még többet is kitudok csavarni a 9600XT-ből! - csak vennem kéne vmi jó Zalmant rá! -
Napster
tag
Látom mindenki nekiindult a ''nagy tuningnak'' több kevesebb sikerel !
Én az ATi Tray Tools -t ajánlom +5.3 catalyts-ot
A driverben kapcsoljátok ki a Overdrive-ot mert az sokszor bezavar +win -ben is elmegy a kép stb...
én még a VPU Recovery-t is kikapcsoltam de ha nem tuningoljátok full-ra akkor maradhat bekapcsolva is , legalább levezi a huzást ha gázos de nekem valahogy mindig levette ezért is kapcsoltam ki...
A teszthez futtasatok 3d03-at +jo sok Game-t....
nekem eddig 5000-5300 pontot sikerült elérnem 500/650@565/790 de 560/395-on használom
Nem megy rá a legujabb Zalman ???
az gáz mert venni akartam...
most FULL terhelésen a GPU 40-42 °C -
Dany
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Nem megmondtam,hogy befagy a gép a ''két gomb''-tól?
De igen
! Egyébként türelmesen kell ülni előtte kb 10 percig, míg be nem fagy
-
× B@LINT ×
csendes tag
Nektek mennyi volt a max. mem és VPU órajel? - amivel még ment a teszt és nem fagyott semmi!
-
csoben
csendes tag
CSao!
Emberek! Az ATItool Progihoz létezik valahol nyelvi file?

-
DigitXT
félisten
válasz
hobbygépes
üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy a tuningpotenciál karinként változik! Nem kell leírni egy gyártót egy rossz darab miatt.
Viszont a VPU Rec. néha bénázik, nem?
-
hobbygépes
csendes tag
Connect3D 9600XT?
Szerintem nagy csalódás!
Ami nálam járt sajnos +10 MHz után vagy újraindította a gépet vagy leadott egy gyenge VPU Rec. hibaüzenetet.
Nagyot csalódtam benne.
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Azt nem tudom, de nekem kevesebb, nem szokta elérni a 40 fokot terhelve, kivéve a hűtő bordája.

-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Azt nem tudom, de a zalman honlapján van egy ábra, ahol pontossan leírják, minimum mennyi hely kell a chipset hűtőtől.

-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Pl. igen. De, van vagy 4-5 féle Zalman vga hűtő, elvileg, nagy külömbség nincsen, illetve, azért pár fokkal azért jobbak az újabb két csövesek. Inkább az a kérdés, mekkora a házad, mert ha ultra szűk, akkor ugye előfordulhat, hogy a hőcsövek nagyon közel kerülnek az IDE kábelekhez, vagy a wincsikhez.

-
× B@LINT ×
csendes tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Az egyik a ''Find Max Core'' a második a ''Find Max Mem''
-
Allien
veterán
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Hát igen! Én mindig is utáltam a zalmant.
De, azért egy passzív hűtést rádobhatsz! Akár Zalman-t is, de persze ahoz kell külön venni ventit. A kollégám NEM a gyári ventit rakta rá, hanem egy sima mezei 8 centist!
Így megfujta a borda melett lévő alaplapi chipen lévő bordát is!
Én speciel a ThermalTake Giant III-t raktam az enyimre, melyen a nagyobb ventit használom, a kisebbet nem.
Ez a cikk itt a PH!-n a Zalman v. Thermaltake Giant III-ról:
Dany
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Melyik az a két gomb?
Mert én is azt használok, de ha eléri a maxot akkor befagy(csattan) és akkor hol tudod megnézni a maxot? Ott kéne előtte ülni 10 percig... -
csoben
csendes tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Igen nekem is gyári a hűtés ,Sajna ezek egy kalap akit sem érnek
Tudnál ajánlani valami másik progit a radlinker helyett!
Még nem nagyon szeretnék belepiszkálni a kártyába mert még szinte meleg olyan új!
Csak tudod a kisördög bennem van hogyan tudnám kihozni belőle a maximumot. -
Dany
tag
Hozzáteszem, hogy a húzás lerövidíti a kártya élettartamát. Szóval ajánlott rá a gyári hűtésen kívül más is.
-
Dany
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Fiúk, fiúk! Nem az overlock progitól függ, hogy meddig húzhatod a kártyát, hanem attól, hogy milyen minőségűek a RAM-ok rajta és milyen erős a procija, nam4eg persze az , hogy adsz-e rá plusz hűtést. Egyébként pár jó tanács: ATITool-al húzzátok, mert az helyreállítja a karit, ha már olvadásveszély fenyeget. Különböző jelek a kártya húzásánál, amik egyben azt is jelentik, hogy tovább nem húzható a kártya, ill húzható, ha nem gond, hogy elfüstöl
Szóval , kezdjétek a húzást a memória húzásával: 5-10 MHz-enként haladjatok és amikor kezdenek pixelhibák jelentekezni a monitoron, akkor állítsátok vissza kb10-zel a frekvenciát, ha nem megy, mert elszaródott a kép, akkor reset majd utána. A mag húzása kevésbé fontos , de ha húzzátok akkor így: lassan haladjatok a húzással, és minden kis húzásnál (kb 5-10MHz-enként) próbáljatok mozgatni az egeret ill. progit indítani vagy leállítani, ha semmi észlelés, akkor még húzzátok ötösével, addig ameddig be nem áll a képernyő, és nem lehet mozgatni az egeret ill. nem reagál a gép(na ilyenkor elérted a felső határt és RESET->és vidd egy tizessel lejjebb a frekit. Remélem érthető voltam
-
× B@LINT ×
csendes tag
Sajna az!
Megbróbáltam rátenni 1 VF700Cu-t deh nem sok sikerrel!
Nem tom h miért de nem fért el a kondiktól, amikor a Zalman oldalán ez van h támogatja az összes ATI Radeon 9×××!
Háát ez van de majd szerzek rá 1 hűtőt mert ha fullon dolgozik a kártya felmegy 50-55°C-ig !
Neked mi van rajta? -
csoben
csendes tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
És gyári hűtés van rajta ?
-
csoben
csendes tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
MAG: 526.50
MEMÓRIA: 297.00
A radlinkert használom -
csoben
csendes tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
MAG: 526.50
MEMÓRIA: 297.00
A radlinkert használom -
csoben
csendes tag
CSá
Most vettem egy HIS EXKALIBUR 9600 XT-t gondolkodom hogy meghúzom egy kicsit !
Tudna valaki megközelítőleges max értékeket mondani?
A kártya alap gyári. -
Dany
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Eltaláltad, ez azért szar, mert így nem tudom húzni, ill tudom, csak nem sokat nyom a latba, mert a kártya teljesítményén nem sokat javít. Egyébként én sem tudom azoknak a jobbik fajta ramoknak a nevét.
-
Dany
tag
válasz
× B@LINT ×
üzenetére
Eltaláltad, ez azért szar, mert így nem tudom húzni, ill tudom, csak nem sokat nyom a latba, mert a kártya teljesítményén nem sokat javít.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.zalman.co.kr/images/product_img/cooler/ZM80C_drawing3.gif)