Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Aktív témák
-
Svenike
tag
Ok, köszönet az ismertetőt, de a '' 3DMarkos tesztek-végi el-elsötétülő képernyő és így meglehetősen miltaságos értékeket kapó''- gondomom az AGP feszültrségének emelése segítene. (Ezt olvastam a fórumokon) De nem tudom, hol tudom ezt megtenni, mert az alaplap Bios-ában nem tudom ezt megtenni.)
Szóval, valaki igazán eligazíthatna.
(tudom, hogy a fast write-ről írtál, de bizonyosan tudsz nekem segíteni ebben a problémában. Köszönet!
)
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
No, csak hogy letisztázzuk az AGP fast write funkcióját:
A videokártyán levő AGP vezérlő AGP és PCI átvitellel is elérheti a rendszermemóriát, pontosabban az itt levő AGP memóriát. A processzor a lapkakészleten át csak PCI átvitellel fordulhat az AGP vezérlőhöz és a rajta lévő memóriához. Ez alól egyetlen kivétel van, az opcionális gyors írás (FW - Fast Write): ilyenkor a processzor PCI művelettel - tehát nem átlapolhatóan -, de az AGP sebességével írhat a megjelenítő memóriájába.
Gyakorlatban köbö semmi értelme, néha még be is lassítja a gépet, tehát inkább kapcsoljátok ki.
4x-es és 8x-os AGP között meg nagyjából 3-4%-nyi különbség van -
tjas
csendes tag
Eladnék egy teljesen új Excalibur Ati Radeon 9600 XT Turbo videókártyát. 1 év garancia van rá. Ha érdekel valakit, email: tjas@freemail.hu vagy telefon: 06 20 360 59 70
-
Svenike
tag
Szép napokat!
Az a meglehetősen ostoba kérdésem lenne, hogy miként lehet az AGP feszültségét emelni, ha az alaplap bios-ába nem tudom?
Nekem is vacakol a kártyám és úgy vélem egy ilyen kis emelés segíthetne rajta.
Alaplap: Epox 4BDAE, proci: 1,7@2,04 Celeron, kártya: Abit 9600 Xt...
Segítség!
-
gforg
tag
Itt talán tényleg hasznos dolgok olvashatók:
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mainstream-roundup.html -
gforg
tag
Bocs, tényleg siettem, csak a 9600 Pro van a kártyák között... Mea Culpa.
-
gforg
tag
Üdv, ugyan ékes francia nyelven íródott a teszt, de a grafikonok érdekesek lehetnek.
Nem volt időm átbogarászni, de egy rápillantást megér:
Link: [L]http://www.materiel.be/cg/21cg/page8.php[L] -
Taybore
aktív tag
THX mindenkinek, köszi a segitséget, asszem akkor most még várok egy darabig, meglátom milesz, és utánna döndöm majd el hogy milyen kártyát vegyek.
Addigis veszek még ramot a gépembe, mert abból sose elég ;) -
Taybore
aktív tag
ok, thx, es szerintetek erdemes egy 9600xt-t venni a ti4200es helyett? ugyertem megeri a teljesitenykulonbseget?
-
Calogero
addikt
Konfig: Abit NF7-S v2.0, AMD BARTON 2500+@3200+, 2*512Mbyte 400DDR
Abit Ti4200 128 megas 3DMark 2003 340patch : 13xx/16xx (alap/huzva)
GeXcube 9600 XT Extreme 3DMark 2003 340patch :3978/4513 (alap/huzva)
En a helyedbe gyujtogetnek, hosszabb tavra jobban jarsz egy 9800proval mint a 9600XT-vel
Amugy tessek itt egy teszt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Taybore
aktív tag
Hi, jelenleg egy GF4 Ti4200es 128 megás kártyám van, és szerintetek mennyivel lenne jobb egy 9600XT? Sehol nem találtam olyan tesztet, amiben összehasonlítanák ezt a két kártyát. A konfigom egy KD7-S, AMD 2400+(@2200MHz), 512 DDR. Mondjuk eddig semmilyen játékkal nem volt gondom, doom3 800x600 medium ban játszható ~30-40 fps-t megy.
Kérdés: éredemes beruházni egy 9600XT-re? Ha igen, akkor milyet vegyek? Shaphire?
Ha tudtok mondani hasonló konfiggal és 9600XT-vel egy 3D mark pontot, vagy UT2004, doom3 fps-t akkor +köszönném. -
Okosk4
csendes tag
Mi a különbség a 8x-os és 4x-es között? Levettem 4x-re és szinte nincs különbség 3dmark03-ba kb 10 pötty. Jah még egy kérdés fast write mire jó??
-
gforg
tag
Hali,
a legfrissebb omega driverrel 3712 3dmark03 pont kevés vagy jó egy Asus a7v8x, TBred 1800+@1867 512 Mb 266 Mhz Ram konfigtól?
( a 3dmark01 nem megy, azt mondja, hogy neki dx 8.1 kell, bár a dxdiag szerint dx9b van fent...
) -
Full
tag
Nem tudjátok mennyire tudom álitani NF7-S alatt a frekvenciát ha egy 9600Xt m van?
-
Okosk4
csendes tag
akkor ez megoldatlan marad

-
Okosk4
csendes tag
Sziasztok! geXcube 9600xt-m van. Sajnos a kártya olyanokat produkál hogy menet közbe egyszerüen kikapcsolja a monitort és a gép lefagy. Mindig máskor fagy le szal van mikor 10orat is simán megy van mikor meg 2ora után ezt csinálja. Visszavittem mustralba és ott ment 6orat és náluk nem volt semmi gáz. Szerintetek mi lehet a gáz? 2500+ Barton Abit nf7 512/400 kingmax. A VGA-n alap hütő van és minden optimalra van rakva. Tipp??
-
hi' nah én is megszereztem életem első radeon 9600XT -jét. én Sapphire márkájút vettem. két GeForce 4 Ti4200 után nem is olyan rossz. mondjátok p42400, 512ram és sapphire 9600xt -vel a 10202 3d mark 2001 nem is olyan rossz ugye?
-
al_age
senior tag
elképzelhető hogy az s-video-rca átalakítóban szétjött egy forrasztás....
Playstation2-m is van és ahhoz is volt ilyen gond, hogy nem volt piros a monitoron és a kábelen lévő csatlakozónál jööt szét a forrasztás... mondjuk hihetetlen gányul volt megcsinálva utólag nem is csodálom hogy szétjött -
Ck.
addikt
Sziasztok! Nincs időm végigolvasni a topicot, de kérlek segítsetek! Van egy Sapphire Atlantis ATi Radeon 9600XT 128MB karim. Eddig a TV-out full jól működött rajta, de tegnap reggel már vmiért sehogy nem sikerült képet csalni a tv-re. Másnál ment gond nélkül, de már nem tudom mégegyszer másnál kipróbálni. Az a helyzet hogy nem az én rca-kábelemet, és nem az én S-Video-RCA átalakítómat használta, így úgynézki az én cuccaimmal van a baj. Az RCA kábelt használom a video és tv-kártya összekötésére, tehát az működik. Akkor maradt az, hogy az S-Video-RCA átalakítóval van gáz. Meg tud hibásodni egy ilyen kis szutyok átalakító? Vagy mi lehet a gond? Szervízbe mondom elvittem a gépem, és gond nélkül ment ott a tv-out, de mondom nem az én kábelemmel, nem az én átalakítómmal. Mikor hazavittem otthon nem jött össze. Most akkor szerintetek is ennek az S-Video-RCA átalakítónak lehet vmi baja, ha a sima RCA kábelem a tunerkariba gond nélkül műxik? Olyan létezik, hogy az RCA kábel Video-In-re nem működik, de Video-Out-ra igen? ( ez hülye kérdés ) Vagy akkor egyértelműen az a kis átalakító romlott el?

Előre is köszi a segítséget! -
ugri21
tag
Nekem Catalyst 4.8as driverrel és DirectX 9.0cvel sikerült a legjobb eredményeket elérni.
Asus 9600Xtm van különben és 3dmark2003ban - 4200pötty
2001ben meg 14700pötty
Procim egy 3.0Ghzes Northwood, a lap pedig Asus P4c800 deluxe -
gforg
tag
Hali
Láma vagyok, szabad 1,7 volt fölé menni, vagy már az is egészségtelen? -
al_age
senior tag
hát nálam is megy még a teszt de igazság szerint ez direkt van így. tehát még mutatja a fps-t meg ilyeneket és elsötétül és jön az új teszt. ez szerintem Nálad nem probléma, hanem ez így van megcsinálva.
én 2400+-szal 3750 pont körül érek el, úgyhogy az a 36xx is normálisnak tűnik nekem.
fagyás: régebbi catalyst-tel nekem is fagyott egyszer. nincsen húzva a kártya vagy nincs bekapcsolva az overdrive? -
Svenike
tag
Nekem is gond adódik -továbbra is a 3DMark03-ban. Ha már meleg a kártya -legalábbis akkor figyeltem meg amikor már játszottam- a tesztek végén elsötétül a képernyő. Olvasgattam serényen a fórum írásokat és megpróbálnám az AGP feszültséget emelni, egy picinkét.
KÉRDÉSEIM:
- Hol tudom ezt megtenni? ( Az alaplap-bioszánál nem tudom) EPOX 4BDAE
- Mennyi az az egészséges mérték amennyi még biztonságos?
- Problémámmal valóban jó helyen kutakodom? (azaz, tényleg lehet -e ezt a problémát így orvosolni? )
SEGÍTSÉG!
-
gforg
tag
...
Gondolom, ezeket a BIOS-ban is és a driverben is (már ha lehet állítani) érdemes beállítani, hogy biztos legyen a dolog... -
gforg
tag
Köszönöm, leszedem az omegát, és a legfrisebb catalyst-tal fogok próbálkozni, kikapcsolva a fast write-ot és 4X agp-módot állítok be...
-
al_age
senior tag
azt a drivert tedd fel, amelyik szimpatikusabb...
én a catalyst-nál maradtam, mert ugye az omega főleg akkor jó, ha tuningolni akarsz, viszont a karim úgy néz ki nem nagyon szereti a tuningot...
agp: nálam nyolcszoros módban a gép egy darabig frankón ment aztán egyszer csak elkezdett újraindulgatni és ekkor vissza kellett tennem négyszeresre, valamint ki kellett kapcsolnom a fast write-ot is.
teljesítménybeli különbség szinte nincs nálam 3dmark03-ban 15 pont... -
gforg
tag
Üdv, mit gondoltok, az alábbi konfigban milyen drivert érdemes használni? catalyst vagy omega?
//Elég sokat kínlódtam tegnap este, majdnem megszívtam, a biosban auto-ra állítottam az AGP fesz-t, (hibázott és szemetelt előtte a sapphire atlantis), és persze az kevés volt az üdvösséghez (boothoz), de hál az égnek reggelre ''kihűlt'' és fel tudtam tenni a legfrisebb omegát (a korábbi kártyával is ezt használtam, nem kellett másik kártyát beszerelni, hogy legalább bios képem legyen
Kérdésem lenne még, hogy érdemes a 8x AGP, vagy elég a 4X, és a gyors (fast AGP write ki vagy bekapcsolva legyen?
A gép (nem mai darab) egy ASUS a7v8x, 1800+ Tbred@1800Mhz, és 2*256 márkás Ram, @266 Mhz és a 9600 xt
Köszi előre is...
[Szerkesztve] -
Engineer -
csendes tag
Hát, fogalmam sincs miért nem oldották meg...
Egy biztos, ha új gépet raksz össze és nincs egy-egy plusz alkatrészed mindenből (!!), akkor aztán lehet gondolkodni, hogy mi, mivel nem megy, meg, hogy miért ?!.
Ja, persze én is lefutottam azokat a köröket, hogy szedjünk ki mindent a lapból, mert biztos összeakad valamivel. Nos, a világon semmivel nem akadt össze, hanem kevés volt neki a feszkó...
Aki nem rutinos, annak megoldhatatlan a feladat, az biztos! -
mattheus
őstag
#744 és #750 mond vkinek vmit ? Help!

-
válasz
Engineer -
üzenetére
Cool!!
Ez lehet segíteni fog pár emberkének...
Csak azt nem értem ,hogy az alaplapod ahogy nézem nem egy kökorszaki darab, akkor miért nem oldották meg ezt a kis problémát alaból gyárilag??
aki nem egy rutinos róka az mekkorát szophat ezzel...
hát lol !! -
Engineer -
csendes tag
Nekem ennél drasztikusabban dolgozott a kártya. Egész egyszerűen fekete képernyő, nem jelenít meg semmit, még a bios-t sem. Akkor raktam bele a vadiúj abit radeon 9600xt -t. Először hibásnak gondoltam ( meg se nyekkent - jel semmi ) és már vittem volna vissza, amikor szétnéztem a külföldi fórumokon.

Régi Asus Gef 3 Ti kártya vissza, bioszban megemel 1.5-ről 1.7-re, mentés, kártya vissza, majd minden hibátlan, egyszer sem volt azóta baja.
Ja a lap egy Asus A7V8X Deluxe.
Szerintem, akinek fagyogat a kártyája, az mindenképpen próbálja meg a feszemelést az AGP-n mert sokszor segít.
-
mattheus
őstag
#744 és #750

Köszi -
[BiG]
csendes tag
Megvan!!!
Sokan mondták, hogy a AGP feszültséggel lehet a gond. Ma végigbogarásztam a BIOS-t és megtaláltam! A AGP veszt lehetett emelni. Eddig 1.5V volt emeltem 1.6V-ra és az első teszt rendesen lement.
Lehet, hogy nem sokkal gyorsabb de legalább nyugodt vagyok... -
-
[BiG]
csendes tag
Az alaplap egy Epox 8RDA+ szóval a 8x-os AGP erről a részről elvileg OK.
A WinXP-t újra húztam DirectX 9b + Catalist 4.7 8x-os AGPnál fagy 4x-esnél OK.
Majd feltettem az Omega 4.7-t és sajnos szintén fagy 8x-osnál...
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a 8x-os gyorsabb, mint a 4x-es, de ha ennél a kártyánál semmiben nem látszik meg, akkor jelen esetben mindegy.
Szóval van valakinek esetleg tapasztalata? -
mattheus
őstag
Integrated MPEG2 decode. Ez van a dobozon. Ez mit jelent? Intervideonál van egy ilyen fülecske, hogy Hardware MPEG dekóder. Kettőnek van köze egymáshoz? Mire való ?
-
mattheus
őstag
744 ? Köszi -
-
mattheus
őstag
#744 ?
-
Svenike
tag
Horbal:
Köszönöm a gyors választ, s a dícséretet. Ezennel megnyugodtam! 
Sn00k: Erre az Abitra meg azért esetta váélsztás, mert egyrészt nem volt drága, másrészt meg éppenúgy 3,3 ns Samsung mem-val van felszerelkezve, mint a Club3d, és mégis 256 Mb-os, valamint vivo-s (jobban el lehet majd adni).
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Sziasztok!
engedjetek meg egy igazán amatőr kérdést. Intervideo alatt van egy ilyen fülecske, hogy hardveres Mpeg2 kódoló. Nekem van egy Fireblade 9600 XT-m. Ebben a kareszban benne van ez a tulajdonság?
Egyáltalán miben számít ez ? -
Calogero
addikt
válasz
Angelo69
üzenetére
Milyen konfiggal, mert sok az a 6076 pont egy 9600Xt-nek
9800pro-k mentek 6xxx korul
Bővebben: link -
Angelo69
senior tag
Club3D 9600xt 128mb nagyon jo kartya.
3DMark 2003 minden huzas nelkul 6076pont.
Ezt meg nem tudja barmelyik 9600xt -
Svenike
tag
Szép napot!
Abit 9600Xt egy 1,7 Ghz.es Celeron (2,04en húzva), Epox 4BDAE+alaplap 768 MB Ram memória, Audigy Player hangkártya társaságában. 3600 ponott kapott a 3DMARK 03-ban.
Úgy vélem, ez egy reális pontszám. Nektek mi erről a véleményetek?
Ha jól emlékszem uyganez a 3DMark 2001-ben 8892 pontot hozott. No, és ERRŐL mi a véleményetek? Nekem ez picit kevésnek tűnik.

-
4x AGp -->lassabb mint ha 8x lenne

Gondolom egyértelmű ,hogy miért...
conn3cted hát nerm tudom...
Én lehet nem ilyet vettem volna
Amúgy ha új karit teszel a gépbe érdemes újra húzni a winfost és belőni az új kártyára... Lehet azért is fagyogatott..
Alaplapod tudja kezelni a 8x AGP-ét?? -
Shrek16
csendes tag
Hi!
A Connect3D Ati Radeon 9800Xt ill. Pro jó kártyák ugye? ilyet tervezek venni!!!
pro-t netto 62e-ért láttam, az xt mennyivel drágább? -
[BiG]
csendes tag
Olvasgattam egy csöppet és sok sok tipp alapján úgy néz ki, hogy az AGP visszavétele volt a megoldás. Valamiért nem szimpi neki a 8x-os AGP 4x-esen teljesen jól megy.
Bár nem tudom ez lehet e gond. Nem igazán vagyok tisztában az AGP adatátvitelben szóval szerintetek nem lehet ebből gond, lassulás, stb?
Mivel használtan vettem de van rá gari ugráljak-e emiatt vagy a 4x-es AGP is teljesen elegedő ennek a karinak?
Érdekelne a véleményetek tapasztalatotok.
Köszi! -
[BiG]
csendes tag
Megvan a kari, de egy kicsit aggodalmaim vannak.
Egyszer sikerült végigfuttatni a 3DMark03-at 3882-es eredményel, de azóta szinte minden játéknál kifagy, kiakad hibázik, stb, stb.
Nincs húzva (500/600)
A zalman van rajta mikor megfogom meleg, de lehetsége, hogy ennyire túlmelegedne?
A házban nincs más venti csak a 2500+ -os proci Termaltake Vulcano 9-ese. A ház álladóan nyitva.
mivel tudom megnézni a GPU hőmérsékletét?
Holnap megpróbálok szerezni rá egy + ventit. De ez így természetes?
Ja az XP frissen telepítve DirectX9b + Catalist 4.7
Szerintetek? -
Ati nak van olyan programja mint pl a pover strip??
Ha igen mi a neve??
Képernyő frissítés miatt kéne... -
Magyi
csendes tag
Hali népek
megvetem az ati ATI Radeon 9600 XT -t kurva jó és nincs akadály tesztelni nem tesztelem de a far cray fulon fut hibátlanul
cmr4 -meg megse kotyan
ja és egy abit an7- be építve (jóleset hencegni)
[Szerkesztve] -
válasz
killahdrums
üzenetére
Nekem meg samsung 957 mb van ez is 19'' -es és elég zsííírrrrr!!!!
) -
killahdrums
senior tag
SAMSUNG SyncMaster 959NF a monitor amivel tolom...
Nem 21 csak 19, de jól látok mindent amit kell
Bővebben: link -
guest36
csendes tag
Simán megéri!
-
[BiG]
csendes tag
Sziasztok!
Holnap vennék Connect3D 9600XT + Zalman passiv hűtés 80C- HP .
10 hó garival. Mindezt 30k-ért ajánlják. Azt hiszem ez jó vételnek látszik.
Szerintetek?
Köszi! -
a DNA drivert ha felakarom tenni, ahhoz viszont kell ,hogy fent legyen a vele megeggyező verzió számú catalyst... úgye??
Mert nekem simán nem akart felmenni....
-
válasz
killahdrums
üzenetére
Jó kis kari az....
1280-ban mit látsz Cs-ben??
NEm picik az emberkék??
-
killahdrums
senior tag
Sziasztok!
Nekem ASUS 9600XT TVD a kártyám, a legújabb ASUS-os Catalystet használom és az OpenGL beállítások maxra vannak húzva, így szoktam CSézni 1280x960 ban, 100 Hertzen. Tökéletesen fut! Még nem mértem le az fps-t, de majd lemérem...
Ja, nincs húzva a kártya procija, se a memóriája, minden default.
Csak ennyit akartam megosztani veletek.
Üdv. -
jpisti
senior tag
Én mostanában vettem egy ATLANTIS RADEON 9600XT karit (Lite Retail) kb 41k volt az ára. eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, 3Dmark03 4200 pont!
Csak ajánlani tudom, pláne ha az ára esni fog.
(Catalyst 4.7 + overdrive funkciónál pipa, csúszkák középen) -
Datti
csendes tag
válasz
Ragranor
üzenetére
a 4.9-ről pl itt (is) találhaszt ''vmit''
Bővebben: link
ha a google-ba beirom hogy 'catalyst 4.9' ezt dobja ki elsőnek
-
Ragranor
csendes tag
DNA_2.8.4.8(1).exe
rad_w2kxp_omega_2558_7z.exe
wxp-w2k-catalyst-8-03-040610a-016126c(1).exe
ezeket töltöttem le frissnek , vannak már ennél frissebbek is ?
-
Ragranor
csendes tag
XP-re hemarosan ráérik a reinstall akkor ki fogom próbálni dx9-el .
Amúgy én nem szoktam nézegetni 3dmark-al , hálisten az AMD 2500+ és az ATI 9600 elég jó páros , tudom nem fogom kihozni a maximumot a Doom 3-ból , de ha élvezhető a játék és nem szaggat engem más már érdekel.
Különben nem akartam én semmihez hozzá nyúlni csak a fényerő beállításokra
amíg nem jöttem rá , addig ezt is azt is próbálgattam .
Megpróbáltam az omegát , de nálam nem jött be fagyott a gép tőle .
Most jelenleg a dx9c-vel és a catalyst 4.7-el ''szépen'' muzsikál a Doom.
-
Amúgy somé dna driverben van alpból húzó progi??
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)