- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Telefon javítás, szervíz!
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
Hirdetés
Aktív témák
-
Ali G
csendes tag
Szevasztok!! Nagyon fontos megéri Sapphire ati radeon 9600xt venni?
Nincs vele túl sok gond? A betétel után sokat kell állítgatni vagy aktivizálni bizonyos dolgokat a biosban?? Ja, még valami a kártyát Sulinetben vaszem, és jó minőséget kapok vagy oda kell figyelni a rendeléskor valamire?? Nagyon fontos lenne!! profik Segítség!! -
Ali G
csendes tag
Szevasztok!! Valaki tudna képet mutatni Sapphire 9600 XT -ről mert szeretném tudni hogyan néz ki, mivel pont mos akarok vásárolni eggyet.Honlap, E-mail bármi! Fontos lenne!!
-
VÁMpír
aktív tag
A 9600XT mennyit fogyaszt, mondjuk a 8500-hoz képest? Ennek is annyi táp kell, mint a 9700-nak?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Bővebben: link
Talán kezd itt, de lehet, inkább olvasd át a vga részt.
Bele tart pár napba, de megéri! -
joesie
csendes tag
Sziasztok.Nekem egy Saphir radeon 9600 pro 128 DDR kártyám van és szeretném tudni hogy mennyire jó kártya ez a mai viszonylatban,és hogy lehet ezt tuningolni.Nagyon kezdö vagyok,légyszi a gyökereknél kezdjétek.Elöre is kösz.
[Szerkesztve] -
cortez25
senior tag
Halli !! Radeon kártya származási helyét meg lehet állapítani valahonnan???
-
Calogero
addikt
válasz
SylverBullet #292 üzenetére
Itt mindent megtudhacc: Bővebben: link
-
SylverBullet
tag
És nem fog elszállni a videokártya?
-
SylverBullet
tag
9500-asként használom... hogy le7 9700-ként?
-
Calogero
addikt
válasz
SylverBullet #289 üzenetére
Attol fug hogy hasznalod a 9500-ot 9700kent?
Bővebben: link -
SylverBullet
tag
Hy! Segítsetek nekem plíz! Nekem egy Club3D Radeon 9500-am van 256bites memóriákkal szerelve, és az érdekelne, hogy ennél mennyivel jobb a 9600XT!
Köcce! -
drCaligari
tag
Hali! Én nagyon meg vagyok elégedve a kártyámmal (Sapphire 9600XT 128 MB), de sehogy se tudom kiküldeni a jelet a videóra. Mindig azt írja, hogy nincs bedugva, pedig de. Már próbáltam mindenhogy újarindítani, bedugva, kihúzva. A lgújjabb Catalyst van rajta.
-
gprspeter
senior tag
válasz
Calogero #283 üzenetére
Alapból minden jó!
A hűtő hátsó kivezetése elfoglal még egy kártya helyet. Ezen van a kapcsoló is (High/Low).
Elvileg le kellene venni a kártyáról a saját rögzítő lemezt (amivel a házba csavarozod) és az Arcticét szerelni rá (2ős:a kártyaé+hűtőé egyben).
Na itt van a kompatibilitási gebasz!
A DVI és a CRT kiveztés fordítva van.
Fogod az Arcticét és ketté vágod, úgy, hogy csak a kapcsoló maradjon.
A kártyán meg rajta hagyod a sajátját.
Ezután nem egyszerre, hanem külön-külön becsavarozod!
Tökéletesen működik. -
Calogero
addikt
válasz
gprspeter #282 üzenetére
Aham koszi, Nekem a Hertaba az elado mondta hogy nem jo ra, Es a HP szerint sem jo.
Ha esetleg tudnal kepet mutatni az atalakitasi utani allapotrol? Mert haveromnak kene, mert doglodik az ASUS 9600XT kartyajan a venti. Meg szerencse hogy engem ez a problema nem erint az en 9600XT-mre 9800XT tipusu huto kerult gyarilag.
[Szerkesztve] -
nemcso
őstag
És Maniac-nak igaza van, 2.8-as Hynix memód van.
[Szerkesztve] -
nemcso
őstag
válasz
Zoller34 #275 üzenetére
Memória leírások...
Hynix : Bővebben: link
Samsung : Bővebben: link -
br47bu
csendes tag
sziasztok !
Nem teljesen témábavágó, de hátha valaki már belefutott hasonló problémába. Lecseréltem régi 9000-es ati kártyámat egy 128 megás 9600 SE-re. az egy dolog hogy ez butított változat a 9600 kategóriába, de 3d mark alatt 20-30%-al lasabb mint a régi. a sebességkülönbséget játékok alatt is tapasztalom. w2000 és w98 alatt is. természetesen dx9 és a legújabb catalyst driverrel. szerintetek mi lehet a gáz ? -
Zoller34
aktív tag
Hali !
Sapphire Atlantis Radeon 9600XT - Fireblade kártyám memóriáin ez a jelölés van : HY5DU283222
AF-28 332A
ez hány ns-os ? -
maniac
senior tag
a legnagyobb amit a gepem csinal az az volt, hogy letoltok egy demot es kiirja hogy vegyem ki a cd-t es pucoljam meg, a masik hogy isobol telepitettem jatekot - hogy ne karcolodjon a dvd, es kiirta hogy szinten pucoljam meg.... :-/
-
maniac
senior tag
Na akkor beszelgessunk az idojarasrol! Remelem sokan mentetek el strandolni!
(rejtett up)
-
maniac
senior tag
up
telleg sry a folyamatos upokert csak nagyon surgos lenne
-
maniac
senior tag
up
-
maniac
senior tag
Sziasztok!
Szereztem egy Sapphire Atlantis Ati Radeon 9600 XT-t 256 megas verziot. Az lenne a problemam, hogy az ati drivert lepucoltam ezt az uj kartyat meg az OMEGA driverrel tettem fel. 3dmark01 11500 pont korul hoz (2400xp-ben), de 3dmark03 kiirja hogy system initalization failure! Szerintetek mi lenne a megoldas? Csak windows ujratelepitessel lehetne segiteni a gondon?
Koszi a valaszokat,
Udv,
Maniac -
Calogero
addikt
válasz
Zoller34 #260 üzenetére
Olcsobb kategoriabol ezt ajanlomBővebben: link
Kb 2500FT es meg van hozza memoria huto is -
Calogero
addikt
válasz
ShadowLord #258 üzenetére
Es egyedul voltal a versenybe? Hany indulo volt? -
-
ViSoR
csendes tag
Hella Genxterek. Én is elérkezettnek találom a vga kártya cseréjét, úgyhogy körülszaglásztam árak terén. Abit eddig nVidiás volt és nem sok jót jósolnak a 9600XT 256-osához. Ez a kártya érdekelne, de úgy látom jobban járok, ha nem mohóskodok és egy Club3D ATI Radeon 9600XT / 500/325, 128MB, TV/ 35.492+áfa (Bluefish) -nál maradok. Még megnézem a ''megatesztet'' aztán visszakacsintok.
-
gprspeter
senior tag
válasz
ShadowLord #255 üzenetére
Nos, nekem egy ABIT 9600XT-m van.
Rászereltem:
Spire BF2A01 RamCool öntapadós memóriabordákat + Arctic Cooling VGA Silencert
570/720 -
Nos a házi versenyem megnyertem 555/710 én vagyok a Connect3d 9600XT tuning bajnok!Már a sört is megittam
-
vjannus
aktív tag
a 256mb-os jóval lassabb én teszteltem egy shappire 9600Xt 256-osom volt de sokkal lasabb mint a 128-as változata, de szerintem inkább egy his excalibur 9600xt 128MB vivo turbó val sokkal jobban lehet járni mivel olcsóbb és sokkal gyorsabb gyári 400/650
-
nemcso
őstag
Nekem is Compaq gépben van az ABIT 9600XT/256 VIVO-s kari, igaz a gépben 300W-os a táp. Nekem eddíg semmilyen problémám nem volt a videoval.
De ha teheted próbáld ki egy számmal nagyon táppal (legalább 300W), illetve ha ekkor is marad a gond, egy másik konfigban is próbáld ki.
Ha ott is marad a gond, vidd vissza garanciában a boltba. -
jinnee
csendes tag
abit-es kártyával van valakinek tapasztalata? Úgy tudom az abit eddig nvidiás vol.
-
-
buci_
tag
heyho!
mostmar majdnem biztos, hogy Radeon 9600xt kartyat veszek, csak azt nemtudom, hogy 128mb v. 256-os legyen. a 256-os 3e-rel dragabb csak, de azt hallottam, hogy szar ramokat raknak abba. -
jinnee
csendes tag
Sziasztok, vettem egy abit radeon 9600xt-t, és amikor beraktam a gépbe egy csomó zöld kocka jelent meg a kép előtt. Sikerült ''finomítani'' a dolgon két függőleges sáv lett a zöld kockákból, de nem nagyon élvezem a dolgot.
A gépem p4 compaq, mi lehet a baj, a táp 250W lehet, hogy ez a baj? -
habib
csendes tag
Értem én....
De kifejezetten technikai topic nincsen.... mindenki vesz, vagy elad.
Mindegy, nyitok egyet... -
habib
csendes tag
Srácok!
Egy kicsit off-olok, de úgy gondolom, a kérdés miatt felesleges új topicot nyitni. Vannak itt okos emberek
Szal....
A 9700PRO 2,8ns memóriával érdemes húzni? Ha igen, akkor meddig?
Köszi. -
Calogero
addikt
-
Zoller34
aktív tag
alaplapi drivereket felraktad ?
-
_Barny_
csendes tag
No tisztelt urak!
Lenne egy kis problémám, egy Sapphire 9600 XT kártyával. Beállítom Catalystben, a 4x-es (vagy 8x-os) AGP-t, és reboot után minden esetben kikapcsolja. Tipp? -
vjannus
aktív tag
a legkirájabb 9600Xt nem a His Excalibur 9600Xt Turbo 400/650 gyárin tuning nélkül ára meg 43.000
[Szerkesztve] -
Már rá is szivhatod magad erre az oldalra:Bővebben: link sok sikert!
-
vaki
aktív tag
Kösz, de nekem már megoldódott.
Amúgy meg nem vagyok egy barkácszseni, szóval ez eleve kilőve.
Valószínű előbb forrasztanék magamból terminátort, mint kondenzátort a csatlakozóra.
Egyébiránt emlékeim szerint kb. 400Ft-ért vettem az 5 méteres aranyozott kábelt (azért lett ekkora, mert kisebb nem volt a boltban )
[Szerkesztve] -
Romaee
csendes tag
Szasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Ati 9600 Xt-s kártyám! Melyik a legjobb softver hozzá és hol lehet letölteni! Ha lehet kérnem akkor pontos címet mondjatk hogy ne keljen keresgélnem!
A másik kérdésem hogy felvettem az ésimitást maxra és minden mést is de a játékokban a kör az nem kör hanem négyszog! Ez miért van? Softverhiba miatt vagy? Amúgy a kártya nagyon jó! Tényleg nagyon jó!
Köszi! -
Kakukk2
csendes tag
Ha van forrasztópákád, akkor csinálni is lehet...
Az svideo kimenet színjele és világosságjele közé bekötsz egy 10-100 pF közötti kondit és ezután bármelyik pontot viheted a kompozit video bemenetre.
Ha nincs pákád, akkor kár többet magyarázni, vegyél egy boltban átalakítót.
(a kondi kb 15 Ft -
Kakukk2
csendes tag
válasz
ShadowLord #218 üzenetére
Sziasztok, új fiú a ''városban'' ...
Én tegnap vettem Sapphire 9600 xt-t a Fefo-nál, 48 eFt , sulinet.
És nem tudom megnézni, mert még nincs procihűtőm(szerdára jön meg, Aero7)
Aki Sapphire-ben gondolkodik, egy kis info:
minden kártya kétféle verzióban jön, az egyik ''overdrive supported'', a másik meg ''not support overdrive'' !!!!
Az EAN kód (vonalkód) a dobozon ugyanaz, de a kártyán van egy ''board part number'', ez az, amiben különböznek. Ha kereskedő kibontja neked és megnézi, akkor már jó...
overdrive supported kódok:
9600 xt 128 (fireblade) : 1024-HC19-3C-SA
not support overdrive: 1024-HC19-1A-SA
Érdekes a dolog, mert a 256-os XT-nél meg pont az 1A-s kód a húzható, ott 02 a ''not overdrv''.
Hátha jó lesz még valakinek.
Ha beindul végre a masinám, majd szólok...
ui: forrás:
http://www.sapphiretech.com/product-matrix/bulk-lite-retail.xls
Hello
[Szerkesztve] -
válasz
Zoller34 #231 üzenetére
Van rajta egy ZM80C-HP, plusz OP1 is, amit direkt kicsit eltolva (a kártya belső vége felé) raktam fel, hogy a RAM IC-knek is jusson a hűvős légáramlatból, a ház oldala levéve (soha nem is volt feltéve
): több óra tesztelgetés után a bordák alig langyosak, a RAM IC-k ujjheggyel tapintva elviselhető hőmérsékletűek, nem égetnek. Amúgy meg mire lejár a 3 év gar, addigra max dísznek lesz jó ez a kártya, az AGP is csak emlék lesz már
Core-t nagyon nem sikerült húzni, bár igazán sok értelme nincs is, nem jelentősen befolyásolja az eredményeket, inkább memória sávszéleség éhesnek tünik a kártya, kár hogy nem lehet 256 bitesre moddolni
Szóval az alap Core 500/RAM 300(DDR600)-ról 525.6/360(DDR720)-ra lett húzva, ami tulajdonképpen nem is nagy eredmény, figyelembe véve, hogy a RAM chipek a gyártójuk szerint 350(DDR700)-asok!
3Dmark2001/03 13515/3858 alapon, 14973/4334 húzva. (XP Pro SP1, Cat 4.4) -
vaki
aktív tag
Üdv elemes!
Nem tudom kaptál-e már választ a problémára, nálam is ez volt egy ideig.
Ha van a Tv-den RCA bemenet, akkor vegyél egy S-Video->RCA kábelt, akkor színes lesz a kép, csak elméletileg kicsit rosszabb képminőséget kapsz(próbálj meg aranyozottat szerezni). Egyébként marha ritkán lehet kapni, nekem Szegeden kb. 5. boltban sikerült, inkább elektronikai boltokban próbálkozz, a multikat(Media Markt stb) felejtsd el, mert náluk nincs. -
nemcso
őstag
Sajna úgy néz ki, hogy tényleg 5ns a ramja.
De a típusát elírtad, mert helyesen így néz ki : HY5DU281622ET-5
Szégyen ilyet beépíteni egy videokariba ! -
nemcso
őstag
válasz
#32577792 #216 üzenetére
Találtam Hynix memódra egy memórileíró térképet :
DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, SDRAM, Video memory, stb -
nemcso
őstag
Ilyet mostanmság nem láttam sehol sem, viszont a figyelmedbe tudom ajánlani a HIS Excalibur 9600XT Platinum típusát (500/600)
Ez a Silicium Computernél br.40.000 Bővebben: link -
Én most szereztem be egy Gigabyte R96P128D Ultrárt, már eleve gyanús volt a dobozon is hírdetett ''Engine speed 500Mhz'', és valóban amikor a Zalman felrakáshoz leszedtem a gyári bordát, akkor megláttam a GPU-n a 9600XT feliratot
A RAMok: Samsung K4D263238E-GC2A, ezek a Samsung szerint 350Mhz-et tudnak (DDR 700Mhz) Bővebben: link
Alapból 300-on (DDR600) mennek, felhúztam 350-re, megy gond nélkül. Majd most fogom tesztelgetni meddig bírja a kártya -
G-Style
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani hogy, hol lehet Gexcube 9600xt extreme edition-t venni
és mennyiért? -
-
törölt tag
up
-
törölt tag
Tanácsot kérek:
Van két kártya
1: Gexcube 9600Pro, bruttyó 36400Ft 128MB Ram ( Hynix; HY5DU284622ET -5)
2: Sapphire 9600XT 38000Ft
Szerintetek melyiket a kettő közül?
Ja, a Gexcube NYÁK-ján ez van: 9600/XT -
Domike
tag
válasz
HunChris #211 üzenetére
Csak a kártyáról nincsen sajnos,
És itt még a ramhűtők sincsenek rajta.
De majd csinálok akkor. -
Domike
tag
Én leszedtem a gyári bordát, aluminium, de nem szerencsés, h. 1 darabban van, vszinűleg az eltérő hőtágulás miatt elvált a ramok 1 részétől. Iceberq 4-et raktam rá potival, alá vantec fancard-ot 5V-on, a memóriákra alul-fölül Spire BF2A01 RamCool hűtőket, ezekből le kellett vágnom 4 tagot, h. elférjenek.
Igy nagyon pöpecül néz ki, jól hűt és hangtalan. -
Ijk
nagyúr
Ti milyen progival húzzátok a kártyát? Ui. nekem Asusom van a smartdoci csak 30 mhz-t húz, az omega meg a powerstript meg rögtön összeszarja magát ha csak 50 tolom meg. Vagy lehet h. a cucc nem bírja? (ja és lehetőleg kerüljük az asus fikázást)
OFF
Nem tudja valaki, hogy lehet a CoD-ban valami parancsal a refesh-t állítani, ui. az asus driverrel nemtom állítani, h. csak 85hz-et engedélyezni, a game meg 60-on villog itt nekem. Egyébként más játéknál nincs ilyen probléma.
ON -
-
Zoller34
aktív tag
válasz
ShadowLord #200 üzenetére
Nem értelek , hisz én csak kipróbáltam hogy mennyit megy ily piciny órajel emeléssel . Nem vagyok nagy tuningos , de ha lennék se szólnék le mást ( ráadásul gúnyosan ) . Következő az hogy a gyárilag lúzer hűtése miatt nem is próbálom tovább húzni a gpu-t . A memóriák 359MHZ-ig bírják hűtés nélkül . De kérdezem minek kell gúnyolódni ?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest