- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Aktív témák
-
Szabesz
őstag
-
koenig
aktív tag
Nem mindig szidom!
Gondolom annak aki ért vmennyire a géphez az tudja mit vesz. Viszont aki nem azt ott vágják át ahol tudják, (nem csak mistrál) a garis cuccokról nem is beszélve. Figyelmeztethették volna, hogy mit vesz!
De tényleg nem akarok vitát, csak egy tanács volt.
Részemről befejezve -
Neck
veterán
Nem egészen.
9600 Pro: 400/600
9600 XT : 500/600
(Referencia órajele)k.
Nem lehet XTsíteni a Prot, mert más a mag rajta. 9600Pro : RV350 (9800Pro butítvány)
9600XT RV360 (9800XT butítvány). Szal elvileg nem lehet. De 9600XT teljesítményt elérni el lehet a 9600Proval, csak egy nagyobb húzás kell hozzá. -
montressor
aktív tag
>Azt nem hinném, hogy ezért kilépne, mert tulmelegszik, legalábbis, elvileg.
Ket furcsak dolog van: az xp ben azt mondja hogy ez 256MB-os kartya, mikor nem is, csak 128. A masik ez nem tudom lenyeges-e, de a memok frekije tenylegesen csak 600 helyett ''csak'', 594. Gondolom ez utobbi nem problema... Es az elozo? Honnan lehet megtudni ranezesre, h mennyi rammal szereltek? 8db ''nagy fekete bogar''van rajta.
Samsung tipusuak. A sebessege talan 3.3, ha a TC33 azt jelenti. Annyi?
Megnezem a 4.11 es driverrel, mit csinal... -
dantes
tag
ez a FireBlade verzió gyárilag húzott...
Az ok, csak a doboz szerint a mag 532 MHz-s, a memória 325. Most a mag 500, a memória 325. Én azt gondoltam, hogy alapból 500 és 300, és garantálva van, hogy megy 532-n, és 325-ön. De végülis ez mindegy is, csak egyelőre alapból lenne stabil...
Nekem akkor lépegetett ki, ha a processzor nagyon meg lett húzva
2083-ról kemény 2100-ra húztam!! Most még csak abba a fázisban vagyok, hogy próbálom stabillá tenni a rendszerem, semmi nincs nagyon húzva, ez is csak azért hogy szinkronban menjen a memóriával.
kicsit vedd vissza...
Próbáltam már nagyon visszavenni is. Úgy se jó. (100-100 MHz-vel is.)
Elvileg memória is lehet problema...
Az jó. Tuti!
...vagy valahol cserélgettni alkatrészt
Aha, ez még hátravan...
Köszi a segítséget! -
gforg
tag
Hali!
Persze, megmagyarázni nem tudom, talán írtam is valahol, hogy nálam is akadt játék a frissen r9600 Xt-re cserélt videokarival....
Sokat kísérleteztem, míg kisütöttem, hogy NÁLAM az volt a megoldás, hogy a videokari kapott egy kis extra feszültséget, mert enélkül nem bootolt, ÉS ezután visszavettem 4X-re az AGP portot, majd lekapcsoltam a Fast Write-ot, illetve valahonnan régről a BIOS-ban Turbo-ra volt a System Performance állítva, ezt is Optimal-ra állítottm, de szerintem ennek nem volt köze a dologhoz.
Hát ennyit tudok a témáról, és később olvastam másoktól is, hogy biztosabb lesz a 4X és FW Off-fal.
Egy próbát azért megért szerintem.
PS. azt mindenesetre olvastam, és hihetőnek hangzott, hogy a PC alkatrészek szabványok alapján, elég nagy hibaszázalékkal készülnek. Nagyon durván úgy áll a dolog, hogy nem mindegyik gyártó tartja be teljes mértékben a szabványokat, ami nem jelenti azt, hogy nem működik majd az adott termék, csak azt, hogy bizonyos körülmények között (ingadozó feszültség, hőmérsékelt stb.) között nem viselkedik rendesen. Ez aztán vagy ''látszik'' a gyárkapun belül, és akkor minden OK, vagy nem. Ilyen okok miatt vannak nagy különbségek a tuningolhatóságban és megbízhatóságban...
Üdv
gforg -
Isten hozott a videkártyák világában!
Sajnos könnyebb lesarkazni egy R9600 kártyát mint egy AMD procit, nagyon kell figyelni ennél a szériánál, ugyanis mint az előző hozzászóló is elmondta nincs a mag körül, fémkeret... ha kezedbe veszel egy ilyen kártyát, és megnézed a gyári hűtést egyik sincs nagyon erősen ráfogatva, picit mindegyik lötyög rajta.. ez azért van mert a gyártok is tudják, milyen érzékeny és sérülékeny a mag..
A Zalmant pedig nem kellene annyira fikázni.. halk, és jó hűtésben verhetetlen.. és itt nem azon van a hangsúly hogy a másik 2-3 fokkal jobban hűt, de 2-3szor hangosabb is..
na mindegy...én Zalmant nem ajánlok a 9600 sorozathoz, vagy csak akkor ha sok pénzed van, kiváló a kézügyességed, és még szerencséd is van .. -
al_age
senior tag
hát én úgy tudom hogy le lehet sarkazni a 9600 xt-ket, mert a mag a legmagasabb része ugye és ezeken a karikon nincs a vpu szélén ilyen kis támaszték mint ami pl. a 9800-asokon van.
hűtésre én az arctic cooling ati silencer 2-t ajánlom, direkt 9600 pro/xt-re gyártották:
Bővebben: link
itt tudsz rendelni: (én már megtettem, jövő héten lesz a srácnak)
Bővebben: link -
-
Mania
senior tag
A Fireblade mem. orajele 24 Mhz-el magasabb gyarilag.(+48Mhz)
A Gpu jobban huzhato mivel garantaltan kivalo minosegu darab kerult ra.
DDR2 -es 2.8ns Samsung ramokat kapott ezert ha az ember megfelelo hutest tesz ra nagyon fel lehet huzni.
Nekem Zalman hutessel+op.ventivel ment mar 570/700-on is,hiba nelkul.
Viszont a gyari huto nem jo tuningra.Nekem a VPU recoverer allandoan visszaallitotta a karit alapra mihelyst huztam rajta egy kicsit.Ez a Zalman bordanal nem fordult meg elo.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest