- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
Aktív témák
-
-
Zoller34
aktív tag
Gpu : 525MHZ-re 500-ról , Mem : 700-ra 650-ről
3dmark03 pontszám : 4179 -
wbrc
csendes tag
hali!
mit lehet tudni az ABIT radeon 9600XT 256 vivo ról van már valami tapasztalat vele? hétfőn kapnék 1 ilyent. Vagy inkább a saphire?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mkill
aktív tag
Halli
Kérdetésem lenne
Menyit ér ASUS 9600XT / VIVO
Minden meg van amit adtak a dobozhoz játékok,programok,kábel,Half Life
2 kupon.
Nem tuningolom de van pár eredményem megnéztem menyit bir.
500/600 default 3D Mark 2003 3666pont
600/670 default 3D Mark 2003 4300pont
Mkill -
Hátha érdekel valakit.
A #189 folytatása:
Leállítottam a gyári propellert.
Hőmérsékletek húzott állapotban fél óra játék után:
gyári propeller: 46/51fok
8cm prop fölötte + gyári prop: 41/41fok
csak 8cm prop: 42/42fok -
Allien
veterán
Ezalatt azt értem, hogy a felső ventit nem a vga-ra rakom, hanem a házra erősítem.
-
Allien
veterán
válasz
ShadowLord #178 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Sapphire 9600 XT, FireBlade verzió nem 500/600-s, hanem ''325 Mhz DDR memory'' (az ugye 650 gyárilag), ''532 Mhz Core Speed Ready''. Ezt onnan tudom, hogy nekem is ez a verzsön vala. Azt nem tudom, hogy a többi, amit írtál, alapban ennyire állítják be, vagy ezek tuning eredmények?
Terveim szerint, ha sikerül, nem Giant II-st teszek rá, hanem Giant III. Csak az a kérdés, mennyiért fogok ollantot kapni. Aztán jöhettnek a tesztek. Félkézzel, majd fél lábbal, majd kéz nélkül, féllábon, majd kéznélkül, láb nélkül.
Tehát, megpróbálom úgy, hogy a ventiket nem forgatom meg, tehát passzívan használom. Erre ugye van remény, hiszen a Zalman is azonos elven működik. Aztán, jön az egyik venti, majd külön a másik, és utánna mindkettő. Azt szeretném elérni, hogy passzívan lehessen használni, és a második ventit, ami felülről tologatja a levegőt, azt a ház szellőzésére fordítom, a vga kártya hátoldalára, hiszen a heatpipeline miatt ott kellene hűteni. Csak lenne mán a kezeim között! -
-
Tapasztalatokat kérnék, ha van ilyen!
Asus 9600XT-m van, fölé applikáltam egy 8cm-es ventit, ami rendesen lehűti a GPU-t, a memóriát meg még jobban.
Fél óra játék után 580/660 MHz-en 41/41 fokos a kártya (smartdoctor szerint).
Kérdésem, hogy le merjem-e így állítani a gyári hűtő propellert?
Azért lenne jó, mert a gyári prop elég hangos, amit meg én raktam bele 7V-on megy ezért hangtalan. -
Allien
veterán
Természetessen, részben igazad van, de nem tuningolni szeretném, hanem halkítani.
Ahoz a legjobb egy Zalman lenne, de azt írta valaki, hogy nagyon passzentosan megy rá. Van alternatíva, TT Giant II, igaz, azon is van venti, de lehet, azt leállítva, marad passzívnak.
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
No, teszteltem a karit, bár nem komolyan. A régi, mint írtam, gforce 2 mx 400, 64 mega ramos volt, direktx 7-s tudásu. Betöltöttem a Pirates of the Carribient. Elég sok a változás, mind a szárazföldön, ahol a növényzet mozog, ha átgázolok rajta, mind a tengeren. FŐLEG, a tengeren, ha a hajóról a vízbe nézek, na az kimeríti a brutál fogalmát, az mx után! Eddig szinte semmi nem volt. Valami kis hullámzáska látszott, de most bele látni a vízbe felülről, a halak úszkálnak, ha meg kisebb szögben nézek a vízre, tükröződések, és minden egyébb fícsör látszik.
Bár drága, de megérte váltani, eddig. Már ''csak'' a hűtés, ami még kérdéses. -
modder
aktív tag
nekemis Sapphire 9600XT-m van 256Mb DDR-rammal.
nekem qrva sok problémám volt vele eleinte ,de a 4.1-es Catalyst megoldotta.
és qrva szép képet ad meg minden. mindent tudok full grafikán járatni.
egy bajom van vele:
nincs a ramokon hűtőborda, és szerintem rohadtul melexik.
meg a Deus Ex 2-ben vannak ilyen memóriahibára utaló jelek(kis pixeles üres pöttyöka textúrán) decsak ebbena játékban -
Blade_W
tag
válasz
ShadowLord #181 üzenetére
Én is szeretném húzni a karimat, de egyerűen nem tudom előcsalni az ominózus overdrive-ot (elvileg itt lehetne driver-ből nézni a kari hőfokát.) Neked működik? Ha igen mivel/hogyan? Kézrátétellel nemszívesen próbálkoznék, bár néha húzás nélkül is ugy érzem, hogy süt a kártya mint a kemence. (alap hűtés)
-
Allien
veterán
Mondjuk engem speciel nem ösztönözne egy korsó sör, mert speciel, antialkoholizáló vagyok.
) Igaz, nem is olyan a kártyám.
-
-
Calogero
addikt
válasz
ShadowLord #179 üzenetére
Gexcube radeon 9600XT Extreme kartyam stabilan megy 600/800on is
-
Mivel lusták vagytok megnyitni a linkem itt a verseny leírása:
Nos mivel ilyen karim van/Connect3d 9600XT/ és szenvedek a húzásával kiváncsi vagyok ki mit sajtol ki a kareszból.Az a húzás számít ami után lefut a 3dMarkt 2001Se és 2003 is!Hogy legyen tétje is aki győz azt meghívom egy korsó sörre.Az én eddigi legjobb eredményem 555/710 -
válasz
Dreamcaster #177 üzenetére
Mivel a Gexcube 500/700 mig a Saphire csak 500/600-on megy én az elsőe voksolok de halkan hozáteszem hogy az én Connect3d sima 9600XT-m 555/710-en megy
-
Dreamcaster
senior tag
Segítsetek!
Két kiszemelt kártyám van.
Saphhire radeon 9600XT 128MB
Gexcube radeon 9600XT Extreme 128MB
Lenne pár kérdésem:
- A Saphhire radeon 9600XT Ultimate Edition mivel jobb a sima Saphhire radeon 9600XT-nél? Kb tízezerrel több.
- Saphhire radeon 9600XT 128MB, Saphhire radeon 9600XT 256MB - melyik a jobb? Pár ezer a külömbség.
A főkérdés
- A Gexcube radeon 9600XT Extreme Edition-el, vagy a A Saphhire radeon 9600XT Ultimate Edition-el járok jobban?!?!?!?!
[Szerkesztve] -
Nos mivel a topicom galádul bezárták itt folytatnám a versenyt
belinkelem az eddigi eseményeket:Bővebben: link
-
TomDog
tag
válasz
csucsu_17 #163 üzenetére
nekem is Connect3D van elöször ugyan ezt irta ki az aida.Aztán driver le,driver fel az eredmény pedig ez let
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya ATI Radeon 9600 XT (RV360)
GPU kódneve RV360
PCI eszköz 1002 / 4152
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13u
Busz típusa AGP
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 500 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2000 MPixel/mp
Texel Fillrate 2000 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 297 MHz (DDR)
Effektív órajel 594 MHz
Sávszélesség 9504 MB/mp
Grafikus processzor gyártó
Cégnév ATI Technologies Inc.
Termék információ http://www.ati.com/products/home-office.html
Illesztőprogram letöltés http://www.ati.com/support/driver.html
Szerintem frissitsd az Aidát. -
Allien
veterán
válasz
csucsu_17 #163 üzenetére
Izééé!
''GPU órajele: 250 MHZ !!!!!!!''
Persze, hiszen ez 500Mhz!!! DDR ram, tehát 2x annyi. Mint a normál ramoknál is, fsb 200, ami ugye 400-s sebességü (3200 tipus).
''Memória valódi órajele 297 Mhz DDR
Effektiv órajel 594 MHZ''
Ha jól gondolom, ez olyan tuning féle, erdetiben, mint a Sapphire 9600XT FB is, gyárilag magasabb órajelen megy, nem nekem kell tuningolni.
Már, ha jól gondolom, ugye. -
Ijk
nagyúr
Hát tényleg érdekes a 250 MHz GPU (xt 500), ill. a fillrate-k (xt 2000Mb/sec), de nekem a vertex árnyékolók értéke csak 2.
-
csucsu_17
aktív tag
Hellsztek!
Haverom vett egy Connect3D 9600xt 128mb-s karit és az xt óra jelei 500/600 ugye ??
Namár most küldött egy aida32 riportot a GPU-ról és majdnem sírva fakadtam!
Ezt olvassátok:
ATI Raddeon 9600 (RV350)
GPU kódneve: rv350
Gyártás technologia 0.13 mikron
GPU órajele: 250 MHZ !!!!!!!
RAMDAC: 400 MHZ
Pixel futószallag: 4
TMU: 1
Vertex árnyékolók: 4 (v2.0)
Pixel árnyékolók: 1 (v2.0)
Pixel fillrate: 1000 MPixel/mp !!!!!
Texel fillrate: 1000 MTexel/mp !!!!
Memória valódi órajele 297 Mhz DDR
Effektiv órajel 594 MHZ
Sávszél: 9504 MB/mp
Ez akkor micsoda ??? xt? pro? np ? -
nkpolip
tag
Asus Radeon 9600Xt a király!!!
-
BoGab
csendes tag
Sztem jó
-
-
gyga
senior tag
gygabite r9600pro ultra(xt), kinek van? milyen ramok vannak rajta? meddig lehet húzni a kareszt?
-
elemes
csendes tag
No, kiprobaltam,
mukodik!
Elsore ugyan kicsit gany lett, kidolgozok valami professzionalisabb valtozatot is, vagy keresek szerelheto S-video csatlakozot. 500 pF kondenzatorral kaptam a legjobb kepet; a 300 pF-nal a zold/feher kontrasztok menten megjelent egy kis piros, 1 nF-nal pedig a zold belemaszott a feherbe. Ez mind keramia kondi volt (jelentektelen belso induktivitassal). -
haris
őstag
Bővebben: link
igazad van, elcsesztem.
Azt sem tudom mi az a forraszto páka. Ezért vittem szervizbe.
[Szerkesztve] -
elemes
csendes tag
johnni
rokon gond lehet, kicsivel fentebb irtam a harom lehetseges megoldast. szoval vannak TV-k, amelyek mar felkeszultek az S-video bemenetre. ott, ahol a kompozit video jonne, keszsegesen elfogadjak a vilagossagjelet, egy masik tusken pedig a szinjelet. De ha a videomagno nem ilyen bolcs, akkor csak a vilagossagjelet kezeli.
- videomagno gepkonyvben megnezheted, at lehet-e allitani s-video bementre
- vasarolsz vagy barkacsolsz s-video kompozit atalakitot -
BoGab
csendes tag
Érdekes dolog ez a kiejtés. Én egy Red Hot Chili számból indultam ki (akik ugye amcsik) és abban nem zefájö-nek mondják, mint ahogy az a csoda angol szótárban van, hanem zefír-nek
Kedvenc ilyen benyögésem, áltiskolás informatika könyv:
winchester (uincsesztő) -
haris
őstag
Hali
nálam ugyanez a probléma volt egy SCART-al. Semmilyen Svideo kimenetről nem adott szines képet.(tehát nem a kártyák voltak szarok)
mivel nem vagyok egy műszaki zseni, ezért inkább elvittem egy elekrtonikai boltba, ahol átforrasztották nekem a 17-es lábról a 19-esre a ''madzagot'', amiért fizettem kb500ft-ot. Ha valaki megtudja csinálni, akkor persze sok pénz ez, de én nem szrettem volna elcseszni a kártya TVout-ját, ezért inkább megfizettem érte vkit, akin behajthatom a karesz árát, ha elcseszi -
JoHnni
senior tag
Üdv!
Nekem Asus 9600Xt-m van és a tv out tök jól működik csak ha felveszem kazettára akkor fekete-fehéren veszi fel, mi lehet a gond? -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
Bővebben: linkhttp://www.epanorama.net/links/videocircuits.html
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
Bővebben: linkhttp://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
elemes
csendes tag
No, folytatas.
Az s-video kimeneten levo vilagossag jelbol es szinjelbol nehezseg nelkul osszeallithato a kompozit videojel. Az epanorama.net oldalon van egy kivalo linkgyujtemeny videoval kapcsolatos temakban:
itt bukkantam a kompozit videojelet eloallito aramkorre:
A lenyeg: egy 470 pF kondenzatorral (par forint) kossuk ossze a szinjelet es a vilagossagjelet. Ez egy par forintos alkatresz. Az oldal szerzoje szabadkozik egy kicsit, hogy az impedanciaillesztest meg hasonlokat nem igazan tartja be, de az eredmeny szerinte elfogadhato. Akinek ez tulsagosan bonyolut, az ATI forgalmaz (velhetoen hasonloan primitiv) s-video / kompozit konvertert is,
kemeny 5 dollarokert. Nem tudom, a kereskedok itthon arusitanak-e ilyesmit, nekem a kondenzator egyszerubb (valoszinuleg van otthon), bar meg nem tudom, hogyan fogom szetbontani a froccsontessel egybegyartott s-video / euroscart kabelt.
Holnap beszamolok az eredmenyrol (ha ki nem dobtok az offolas miatt). -
dam
tag
Így:
Bővebben: link -
Torry
addikt
Tehát a ''sepphájört'' zafírnak mondják?
Tehát akkor Sapphire a kártya csak szarul mondják?
Vagy én mondom szarul?
Hogyan kell mondani?''sepphájör? -
BoGab
csendes tag
Sapphire - így van leírva
zafír - kissé magyarosan kiejtve
Hallottam már, hogy valaki sapirének mondta.
zefír - e-ből f-be lágyan átmenve, r-t elharapva, kb így kell kimondani, sztem
Lényeg, hogy listában ilyet látsz:
Zafír 9600XT, akkor vagy kamu, vagy nem tudnak angolul, de ami a legesélyesebb kurvára nem értenek hozzá -
Torry
addikt
Enyimre' is válaszoljatok!
-
-
Torry
addikt
Azt mondták nekem a boltban, hogy a Sapphire-t ''zafir''-nak is hívják.
Igaz ez? -
elemes
csendes tag
No, csekely elorelepes: az S-video kimeneten kulon vezeteken megy a vilagossag es a szinjel (luminance, chrominance). Az Euroscarton meg csak kompozit video bemenet van (gyik franciak). Harom lehetseges megoldas:
- olyan speci kabel, amely osszekomponalja a vilagossag- es a szinjelet
- a teven kell keresni S-video input beallitast
- a videokartyan kell keresni composite video output beallitast
most itt tartok. -
BoGab
csendes tag
''ki az aki ki ad olyan 9800se-ért pízt ami nem müxik 9800pro-ként!''
Néhány alternatíva:
1. Nem ért hozzá, azt hiszi, hogy ez hű de jó neki
2. Dobozon elég nehéz átlátni (OEM rulez)
3. Veszel egy olyat, ami kinézetre tuti átalakítható, de garancia nincs rá, hogy tényleg működik is rendesen. Elég kevés helyen engedik meg, hogy kipróbált előtte. -
Gorneck
legenda
-
BoGab
csendes tag
-
BoGab
csendes tag
Had pontosítsak, csak amolyan kekeckedés szinten
Sapphirenak pl 4 féle 9800SE van. Ebből 2-n bekapcsolható 4 pipe és a 256bites membusz, 2-n csak a 4 pipe max, nyák direkt olyan, hogy ne lehessen a 256bitet rákapcsolni
Ennek ellenére had óvjak meg mindenkit a csalódástól, a legtöbb márkánál elég ritka az olyan kártya amin vissza lehet kapcsolni mindent. -
Zoller34
aktív tag
válasz
DirtySanchez #113 üzenetére
Mindkettő jó választás , a 128-as elvileg gyorsabb . De ha húzni akarod , akkor gondoskodnod kell a megfelelő hűtésről . Mert ugye elég gyengécske a gyárilag felhelyezett borda a gpu-ra .
-
Gorneck
legenda
válasz
DirtySanchez #113 üzenetére
Ezt Sapphire 9600XT FireBlade Edition 128mb!
-
Torry
addikt
Én úgy tudom, hogy rosszabbak.
Ha nem tud a bolt szerezni Sapphire-t akkor melyiket?
Club3D
vagy
Gigabyte? -
DirtySanchez
csendes tag
Sapphire 9600XT-ből melyiket érdemes venni? 128 v. 256? 256-ról hallottam rosszakat is, de csak 3k-val drágább. Szerintetek?
-
elemes
csendes tag
Ah, koszi.
Kozben kiprobaltam egy regi IBM notebookkal is, amiben S3 Savage 8MB kartya van, es ebbol is csak feketefeher kepet tudtam kicsalni. Olyan kabelet vettem a boltban, amelynek direktisz ez a neve: computer / TV cable, az egyik vegen S-video es 3.5 jack csatlakozo van, ez megy bele a computerbe, a masik vegen euroscart, ez megy bele a TV-be. Probaltam zsiruj teven is meg egy 15 evesen is (konkretan egy ELIN tipusu finn keszuleken).
Elhiszem, hogy ott van az a szininformacio, de hol...?
Lehet, hogy a kabel a sz@r...?
hamarost (napokon belul) a P4 2.6G (800MHz) desktop gepemben is egy ASUS Radeon 9600SE disszipalja majd a vattokat. Akkor majd jarok ide surun. Remelem. -
Allien
veterán
A csere elött teszteltem a gforce 2 mx 400, UT2004 demo benchmarkkal.
Mellé írtam az új kártya teljesítményét (Shappire 9600 xt fb 128 ram)
Resolution: 1024×768
Game Default option, Direct3D renderer
BotMatch - Bridge Of Faith CTF
Score = 12.524932 FPS Score = 31.754047 FPS
Low Quality option, Direct3D renderer
Score = 28.303053 FPS Score = 48.060379 FPS
High Quality option, Direct3D renderer
Score = 10.312771 FPS Score = 36.276386 FPS
Resolution: 800×600
Low Quality option, Direct3D renderer
Score = 42.490181 FPS Score = 48.193851 FPS
Resolution: 800×600
High Quality option, Direct3D renderer
Score = 16.687044 FPS Score = 38.200184 FPS
Ezen kívül látványban is sok a külömbség, pl. a víz nem is látszik rendessen az mx-l, némely lövés is sokkal kidolgozottabb a 9600-al, a falak grafikája is részletesebb (persze, ezeket külön be kelett állítani, de mx-nél semmi értelme nem volt).
Colin Mcrae 4 demoja is sokkal jobb, pl. a kocsi szinte matt az mx-nél, míg a 9600-nál csillog-villog, indulásnál, nagyobb felbontásban is nem rezzen meg, míg mx szaggat egy kicsit 800x600-ban is már (~20-25 fps néha csak). -
csucsu_17
aktív tag
Tudna valaki belinkelni egy cikket 9600xt vs 9800se témakörben ?
-
Markgx10
őstag
Nekem Abit Radeon 9600XT 256MB VIVO kártyám van. Melyik hozzá a legjobb (leggyorsabb) driver: a Catalyst 4.4, vagy egy másik?
-
csucsu_17
aktív tag
Hellsztek!
Lenne egy eldöntendő kérdésem:
Játék szempontjából melyik tartósabb kártya?
Connect3D 9600xt (500/600) ill Connect3D 9800SE 8pipe 128 bit az órajeleit nem vágom!
Melyik éri meg jobban ?
Aktív témák
- Battlefield 6
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Milyen légkondit a lakásba?
- Béta iOS-t használók topikja
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen routert?
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest