- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Yettel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
al_age
senior tag
a gpu feszültségét még bios cserével sem tudod megváltoztatni, oda moddolni kell mindenképp
itt a leírás: Bővebben: link
bal oldalt arctile database, majd az oldal közepe körül modifications menüpont alatt ''Complete ATI Reference Radeon 9600 Pro/XT Voltage Modding Guide!''
vagy
''Complete GeCube / GigaCube Radeon 9600 Pro/XT Voltage Modding Guide!''
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
IQ L1ght #2298 üzenetére
ha nem tuningolsz, de zavar a hangja aventinek akkor Zalman ZM-80D-HP
ha van egy kis tuning is akkor az előbbi plusz OP-1 venti
ha a kártyát nagyon jól lehet tuningolni, akkor Arctic Cooling Ati Silencer 2
vagy GlacialTech NorthPole, ez halkabb a Silencernél sztem, viszont a memóriákat nem hűti -
al_age
senior tag
válasz
IQ L1ght #2227 üzenetére
1. passz
2. 128 mega - általában gyorsabb memóriamodulok vannak rajta, mint a 256 megásokon. tesztekben egetrengető különbség nincs, általános közvélemény: felesleges 256 megásat venni.
3. saját bőrödön tapasztalt teszt nélkül nem hinném hogy meg fogod tudni, keress rá neten VIVO-s karik tesztjeire, bár nem tudom, hogy szokták-e egyáltalán nézni a kártyákat ebből a szemszögből
4. a biosban azt tudod beállítani, hogy a vga mennyi ramot használhasson a fő memóriából. általában ezt az értéket a fő memória negyedére szokták állítani
5. ezt a másik topikodban leírtam hogy hol kellene lennie, próbálj ki egy másik drivert esetleg, emlékszem, volt mikor nekem sem volt overdrive-om... -
al_age
senior tag
hmm..., az szép
mod: ez persze Kelacinak ment a tuningeredményre
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
ha semmit nem tuningolsz, akkor ramborda nem kell, az nb47j meg valószínúleg elég lesz neki.
nekem most behalt a hűtőventi a karimon, azért alatta van egy 8 centis venti és az fújja rá a levegőt (arra a kb 6 négyzetcentis alumíniumdarabra), tehát sztem elég lesz neki a chipsethűtő
-
al_age
senior tag
válasz
fireolto #1471 üzenetére
Bővebben: link
levélre meg válaszoltam -
al_age
senior tag
-
al_age
senior tag
ha valakit érdekel egy ati silencer 2, az írjon mailt.
radeon 9600pro-ra és xt-re jó.
réz talp, ami a gpu felőli oldalon hűti a ramokat is, ezeken alu bordák, amelyek közül egy 7,2 centis venti fújja ki a levegőt a házon kívülre! a kártya másik oldalán a ramok hűtését egy nagy borda segíti
kb 3 hónapos, de a jelenlegi házamba hangos, kb a 21 dB-es coolink ventim szintjén van. első osztályú tuninghűtő, viszont mivel a kártyám nem szereti a tuningot, ezért számomra felesleges.
egy connect3d 9600xt-n volt eddig, hogy felmenjen a karira moddolni kellett. az alján a plexiből egy 1x1 centis darabot ki kellett vágnom, hogy elférjen alatta az órajelgenerátor, valamint a zsinórját vágtam el és tettem rá a kártyám dugaszát. (alapból kettő csati van a hűtőn, most az alap kettő van rajta, ugyanis ami gyárilag volt rajta azt visszaforrasztottam, tehát funkcionalitás terén a kártya hibátlan)
ár megegyezés szerint! (újonnan 7100 Forint)
e-mail címem adataimnál!
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
Christoph #1360 üzenetére
én abitot nem vennék, maradjanak az alaplapoknál
sapphire szerintem jó választás, még jól is lehet tuningolni talán.
connect3d alaból az egyik legerősebb 9600xt, de én speciel nem igazán tudom tuningolni
hl2 kupon egy időben a connect3dhez járt, most 9600xt-khez szerintem már nem adnak. -
al_age
senior tag
VGA Silencer: full alumínium, a rev.3-as jó a 9600xt-re, csak a magot hűti, memóriát nem 4500 Ft
ATI Silencer: réz talp, ami a gpu felőli oldalon a ramokat is befedi (ergo hűti is), ezen alu borda. a másik oldalon egy bazi nagy aludarab van, ami a maradék 4 memóriamodult passzívan hűti. a 2-es verzió jó a 9600xt-re (ATI Silencer 2) 7100 Ft. -
-
-
al_age
senior tag
válasz
Frenky89 #1333 üzenetére
itt PH!-n tts-nél:
vagy tts oldalán:
Bővebben: link -
al_age
senior tag
válasz
Napster #1290 üzenetére
először:
aztán:
arctile database <-- bal oldalt
majd:
lelapozol kb az oldal feléig ott lesz egy olyan bekezdés, hogy modifications.
azon belül (az alatt) van a referencia nyákos karik vmodja, valamint külön a GeCube karik vmodja.
sok sikert! -
al_age
senior tag
hát a garinak valószínűleg már így is lőttek, mert rátettem a kártyára egy ati silencer 2-t és a dugaszát le kellett vágnom a gyári hűtőnek és ráapplikálni a silencer kábelére. grafitos vmodhoz állandóan nem csak a kártyát kéne kiszedni a rajzolás idejére, hanem le kéne szedni a silencert is, így pedig kissé körülményes lenne megcsinálni az egészet. potis verzióval pedig pontosabban be lehet lőni a feszültséget. de lehet hogy először majd a grafitos megoldással próbálkozok.
-
al_age
senior tag
Te már csináltál ilyet, tehát Tőled kérdezem:
a potis megoldás nekem szimpatikusabb, viszont szerintem ha nem 100 ohmos, hanem 200-as potit használok, akkor csak annyi lesz a különbség, hogy pontosabban lehet majd állítani a feszejt, vagy nem jól gondolom?
szerk: a ceruzás megoldásból indulok ki.
ott össze kell kötni kettő lábat.
mivel eredetileg a kettő lábat semmi sem köti össze, ezért ott végtelen nagy az ellenállás.
minél több, vagy minél vastagabb vonalat húzol, annál jobban fog vezetni a grafit, tehát az ellenállás annál kisebb lesz.
tehát ha 100 ohmos poti helyett 200 ohmost használok, azzal azt fogom elérni, hogy amikor max ellenállásra van állítva, akkor a 200-as közelebb lesz az eredeti feszejhez, mivel eredeti feszültségnél az ellenállás végtelen, potikkal meg annyi, amennyire állítom. ezért talán jobb is a 200 ohmos.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
szerintetek ha emelem a gpu feszt, akkor tuti, hogy jobban lehet majd húzni a kareszt?
mert most ati tray tools-sal 520 mhz és kész.
viszont a hűtésem tuti jó, mert amikor le is fagy néha játék, akkor sem vpu recovery van (túlmelegedés) hanem simán beáll, pár másodperc múlva meg monitor kikapcs. -
al_age
senior tag
mivel ugyanolyan kártyánk van, nem tennéd meg légyszi, hogy egy multiméterrel leméred, hogy alapon hány voltot kap a gpu-d?
mert az én példányom meg olyannyira nem bírja a tuningot, hogy atitoolba ha jól emlékszem 540 felett már fagyott
ha most jön az atitool, akkor eddig mivel húztad?
szerk: 2012494
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
naszóval:
a ramnál igazság szerint a GC2A helyén (konkrétan a 2A helyett) kéne ott lennie annak, hogy hány nanos. az enyém pl 33-ra végződik, az 3,3 ns.
olvastam már olyan ramról, pont samsung volt az is, aminek a végén szintén 2a volt, talán 2,8-as lehet.
az időzítéseket pedig a legújabb (0.0.22) atitoolban tudod állítani, ahogy elindul a progi, jobb oldalt alul a settings gomb mellett balra van egy mem feliratú gomb, ha arra rákattintasz, ott tudod majd állítani az időzítéseket.
szerk: honnan tudod, hogy Te voltál a 2014425-ik?
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
nézd, a képszétesésnek is elég sok formáját láttam már, ebből egy példát írtam csak le.
ez pedig a memóriák túlmelegedése. a másik a driver, mert nekem az első driver ilyet csinált, nemtudom miért, de az tény hogy a kettő (driver-melegedés) másféle szétesést okozott...
szerk: én csak segíteni próbáltam......
szerk2: vidd vissza gariba a kártyát és kész.
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
nem, a moddolás még odébb van. valószínűleg pár héten belül veszek új tápegységet, majd csak akkor szedem szét a égpet, meg ugye le kell szednem a hűtést is a vmodhoz, szóval még nincs kedvem hozzá. meg még mindig gondolkodom az egészen, mert elcseszni meg nem szeretném a videokártyámat. de ha az alapfeszültség kisebb lesz, mint a Tieden, akkor szerintem meg fogom csinálni mindenképpen, ha nem akkor nem biztos, akkor simán csak egy kevésbé húzható példányt fogtam ki
-
al_age
senior tag
azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy azért nem tudom húzni a gpu-t, mert eleve csak az 500 mHz-es üzemhez kap elég feszültséget?
lemérem, ha lesz rá módom és sztem ha már lemérem, akkor moddolni is fogok.
ez a potis módszer nagyon kézenfekvő és egyszerű megcsinálni, csak egy forrasztáshoz kell jó kézügyesség -
-
al_age
senior tag
nekem az 1.10.106-os everestem van. ennél akkor van újabb?
ha igen tudnál adni egy linket?
most éppen a legújabb, 4.10-es catalyst van fent
próbáltam még régebbi verziókból az UNIAN-t és az OMEGA-t is, de nekem a sima catalyst jött be leginkább, 3dmark03-ban pedig mindhárom driver 6 ponton belül kapott pontokat, ha jól emlékszem unian-catalyst-omega sorrendben. viszont az omega plusz három pontja nekem nem ér annyit, ezért én sima catalystot fogok használni továbbra is -
al_age
senior tag
-
al_age
senior tag
c3d az club3d vagy connect3d?
nekem connect3d van és annál a gyári driverrel esett szét a kép (asszem 3.8 catalyst)
újabb driverekkel semmi gond.
tuningnál csinálhat még ilyet a kari, ilyenkor általában a memória melegszik túl.
(tapasztalatom szerint ha a gpu túl meleg, akkor fagyás van, ha a mem, akkor meg képszétesés.)
ja és ezen a kártyán van hőmérő, mind az overdive fülnél, mind az atitoolban.
bár volt egy idő, kb2 hét, amikor az overdrive fül ''eltűnt'', nemtom miért, most újra van
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Macska topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest