- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
milkabrams
őstag
válasz
cs.zs. #39203 üzenetére
Eddig nem volt ilyen, gond, újabban meg a fenti problémát produkálja, ez egyértelműen egy hiba. Ha újkorától ez van akkor oké, illetve akkor sem. Kipörgettem rajta Cyberpunkot, God of Wart és még sok AAA játékot, kihazva a hardverből mindent amit tud és nem volt ilyen gondom, azt az fps-t amit tudott, azt tudta 3 óra múlva is.
-
osonte
őstag
válasz
cs.zs. #39180 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsot. Az első az volt, hogy a töltőt hallgattam, de az messze van a laptoptól a kanapé mellett balra, illetve le is húztam a gépről, ki a konnektorból. A laptop egyértelmű, bárcsak a táp lenne. Most is halkan hallom, de a telefon nem tudja felvenni, annyira magas tartomány (pedig a fejhallgató vissza tudná adni). A leghangosabb akkor volt, amikor jobb oldalra vezetékes egér volt bedugva és akkor még változott is folyamatosan frekvencia amit hallottam. Amúgy a laptop jobb oldala dominánsabb, amikor hangosabb, ott lehet valami tekercs... -
Otto Flick
csendes tag
válasz
cs.zs. #39155 üzenetére
Köszönöm a vélemenyeteket! Vivobook lesz mindeképp, még egy utolsó kérdésem lenne.
A 16 colos Vivobook-ok közül az AMD-sek között 2 féle van amiben AMD Ryzen AI 9 HX 370 processzor van (890M igpuval).
[link]
Míg az Intel procisok között 5 félét találtam
[link]
Intelnél elég komoly szórást látok az árazásban de itt kizárólag 16 GB memóriával felszerelteket találok , míg az Amd-sek 32 GB-al vannak felszerelve ami azért lényeges mert mindegyik forrasztott memóriával van és ha jól tudom nem bővíthetőek.
A kérdésem az az lenne ,hogy melyik az ajánlottabb? -
EA's hit
őstag
válasz
cs.zs. #39165 üzenetére
Nem konkrétan win+P-vel szoktam, de gondolom ezzel egyenértékű a funkciógombos váltás (nálam Fn+F9), azt szoktam használni, bár most próbáltam már mindenféle verziót (funkciógombbal váltás, simán bedugni/kihúzni a hdmi-t, kikapcsolni a gépet bedugott hdmi-vel, utána kihúzni és úgy indítani újra, stb.).
Hétfőn vagy kedden tudom majd kipróbálni amit írtál, meg fogom nézni.
-
Lewzke
őstag
válasz
cs.zs. #39147 üzenetére
a pad lényegtelen az igaz, de az nem lényegtelen itt milyen a CPU réz kontakt, a hővezető paszta nem arra való, hogy átvigyen bármilyen távolságból hőt, hanem kitöltse a mikroszkopikus légréseket, de ha "nagy" a távolság nem működik sok paszta, kivéve a fémpasztát talán, de azt ő ne is gondolja alkalmazni itt ...
keressen viszkózusabb pasztát az MX4 helyett és nézze meg miért nem jó a fekvése annak a réznek, mert az lesz a ludas
a másik: ha a padek hiányoznak a réz fekvése is más lesz ... szóval van ott pár eshetőség
-
Lewzke
őstag
válasz
cs.zs. #39143 üzenetére
Azért a hibátlan erős kifejezés erre. Először is jó lett volna a hűtőt is lefotózni pasztával, másodjára nem használunk hővezető pasztát a VRAM-okon és a VRM-eken. A hűtőbordán látszana mi van felrakva és mi nincs. A hővezető padekkel mi lett? Újrapasztázásnál azokat újra vissza szokták rakni, ha nincs új pad jó a régi is, a padek általában sokat bírják, nem paszta, hogy mindig cserélni kell. Szerintem még nem biztos hogy jó az a CPU kontakt. Az, hogy szétterül a paszta egy dolog, de azért emlékezetből a CPU-n sokkal kevesebb paszta kellene maradjon ha jó a leszorító erő. Szerintem ha megoldod a jó hűtővisszarakást és használsz tartósabb viszkózusabb pasztát, akkor kész is lenne a dolog. Két dolog jut eszembe amiért nem lehet jó a kontakt: rossz pad elhelyezés, vagy deformálódott a hűtő alakja és vissza kell nagyon nagyon óvatosan hajlítani. Vagy a csavaroknál valami összekeveredett talán.
-
Karcub
senior tag
válasz
cs.zs. #39105 üzenetére
sziasztok. Adott egy Asus TUF Gaming F15 FX506 (FX506LU-HN107T) laptop és az lenne a problémám vele, hogy játszok rajta kb 10-15 percet és kikapcsol. Nézegettem a hőfokot és 95-105fok között mozog játék közben. Na, ma újra lett pasztázva de ugyan annyi hőfokot produkál. Mi lehet a probléma?
-
válasz
cs.zs. #39099 üzenetére
ASUS 1 éves Accidental Damage Protection csomag ajándékba 2025 január - márc 31 között Magyarországon vásárolt ( ROG Zephyrus, ROG Strix, ROG Flow, TUF Gaming, Zenbook, Vivobook, ProArt ) laptopokra.
Összetöröd, leejted, beleborítasz valamit, akkor ingyen cserélik/javítják
ui: bocsi véletlen a válaszra kattintottam.
-
Lewzke
őstag
-
cekkk
veterán
válasz
cs.zs. #39074 üzenetére
Köszönöm, de ez egy 14 éves gyerek laptopja aki dolgozatokat adna be, nem lehet, hogy folyton újra indítsa drivert telepítsen, ez így kb egy használhatatlan hulladék, már bocsánat a kifejezésért. Eddig egyik WINes gépem sem produkált ilyen hibát. Erre akkor fix megoldás nem is létezik?
Most is működöttt a wifi és használat közben tűnt el -
gyuri00
aktív tag
válasz
cs.zs. #39054 üzenetére
Igen,kár volt ennyire szétszedni mert ez a 58GB elég gyorsan elfogy most is ez volt a baj
Most hogy bekapcsolt lementek mindent és így csinálom ahogy írtad, de majd csak jövő héten még 1 napot nem akarok ezzel tölteniNekem a driverrel se hozta be a meghajtókat, de a Biosos megoldással működött
-
-
válasz
cs.zs. #38921 üzenetére
Ne állítsunk már butaságokat kérlek. 2022-es gépen használtam sokáig win10-et hibátlanul, mert a win11 egy rakat egy valami.
Ami ihaz hogy vannak olyan gépek amik nem mennek win10-el, de ez nagyon kevés. Itt is van megoldás lehet.
Vélhetően ez nincs fent, vagy nem jó van fent: Intel I2C Driver, vagy BIOS-ban van elállítva vaéami, ha van ott ilyen. -
-
eldoble
aktív tag
válasz
cs.zs. #38069 üzenetére
Másik gépen eddig jó volt a pendrive, több tartalommal is ezt csinálta.
USB aljzatot kipróbálom a másikat.
C-D nincs megtelve.Kipróbáltam másik gépen, ott hibátlan a pendrive.
Mindjárt megnézem a laptop másik USB-ben.Hú, a másik USB-ben meg megy hibátlanul, akkor rossz a port?
Furcsa, mert most oda raktam át az egér USB vevőjét, az eddig megy rendben. -
boldi370
csendes újonc
válasz
cs.zs. #38044 üzenetére
Nem tudtam ezeket, igazábol 1.3 ghz de turbon 4.4 tehat tudja magat boostolni nemigaz? A jatek amugy elmegy egy kenyerpiriton, ha felmegyek van FPS em (1x feljutottam a szerverre, akkor 50 fps em volt) ugye ez egy San Andreasen alapulo jatekszerver. Csak folyamatosan kifagy, de ha fent vagyok nincsen gond.
-
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37997 üzenetére
az usb 3 superspeed (5 vagy több Gbps) és Displayport alternate mód logó. A manuálban lehet hogy töltést tud-e felvenni rajta [link] [link]
Nem látom a type-c töltést. A gamer notiknál azért sem jellemző, mert a pd 3.0 -ig csak 100W max töltés lehetett type-c -vel. Ezért van külön dc töltő, mert az 200w-os, ha jól látom.
-
Longeye
tag
válasz
cs.zs. #37984 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos, úgy látom, 2TB-tól mind kétoldalas.
Samsung-ról találtam ezt a cikket: https://www.samsung.com/hu/news/local/ssd-990-pro-4-tb/
Elvileg, tehát ezek már egyoldalasak.
-
NoOne92
csendes tag
válasz
cs.zs. #37968 üzenetére
Vissza állítottam a drivert erre már Bluetooth sincs. Hiába tette magát vissza....
Most csapok egy rendszer vissza állítást hátha az rendbe hozza.
Azután fogalmam sincs mit csináljak vele.
Letöröltem valami Personaly 3D dolgot. Igaz Realtek volt de nem hinném higy ez tette tönkre a Bluetooth-ot. -
Longeye
tag
válasz
cs.zs. #37932 üzenetére
Köszönöm, ez biztató, bár a két noti között épp 1 mm különbség van vastagságban. Ez azonban sokminden miatt lehet.
A kételyem abból is adódik, hogy a Lenovo Legion 5-ösben két SSD-nek van hely, de az egyik csak egyoldalas lehet. Ott viszont vannak elektronikus alkatrészek az SSD hely alatt, azért nem lehet belepasszírozni a kétoldalas SSD-t. Itt viszont nincs ilyesmi.
Ebből a videóból próbáltam kiokoskodni: https://youtu.be/JljhlZkirdM?t=134
De momentán nincs nálam nikkelezett szemmérték.
Köszönöm, még egyszer!
Még gyűjtök egy kis lelki erőt és rászánom magam... -
jeff_lynn
csendes tag
válasz
cs.zs. #37920 üzenetére
Mások az igényeink, és a felhasználói szokásaink. Nincs ezzel semmi baj. Én pl. ahol lehet, sötét módot használok, és ott hiába tekered fel a fényerőt. Csak jóindulatból írtam, hogy ha őt zavarná a tükröződés (márpedig gondolom igen, hiszen ezért kérdezett rá) akkor inkább csekkolja le élőben, ne higgyen nekünk.
-
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37813 üzenetére
Köszönöm a Korrekt választ! (azért elképesztőnek találom, hogy nem kapsz semmi infó a bővíthetőségről, csak kidobják összesítve, hogy így is meg úgy is áruljuk (azthinném, hogy a serial number segít, de nem..)
Valóban nem vagyok olyan kretén, hogy ne az M.2-re installáljam a windowst.. Az SSHD csak háttértár letöltésekhez..
Most kipróbáltam csak simán 22db 4GB fájlt átmásolni és az agyam eldobom, hogy 2MB és 7MB között mozog! És ezek nagy fájlok, kisebb fájloknál ilyen 700kbyte (úgy kisebb, hogy 120MB pdf pl..) Agyvérzést kapok!Régen az IDE-IDE HDD ről is 10MBvel másolt! SATA-SATA meg 30(50)-30(50) volt!
Most ezzel mi a lónyerget csináljak?! BIOSban AHCI módban van, állítsam át SATAra?! (lehet rosszul emulál?) vagy vegyem ki és csapjak le vele bogarakat?! -
wéercé
junior tag
válasz
cs.zs. #37870 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Valamiért az volt bennem, hogy pasztázáskor mintha cserélhetőnek láttam volna a videokártyát amikor lejöttek róla a hűtőcsövek, mint mondjuk a processzort.
De biztos nem voltam benne, ezért kérdeztelek Bennetek.
Hát ez sajnos nem jó hír, de ez van.
Köszi még egyszer!
Üdv. -
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #37868 üzenetére
én is linkeltem már többször digiprime-ot, le is szűrve azokra a gépekre.
De itt erre akartam reagálni
egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.Én is láttam már például emagon olcsóbb gépet, és láttam, hogy azt nem az emag árulja, hanem külföldi webshop hirdetése az emag felületén -> így nem magyar a bill és nem magyar a garancia sem azon. Erre nagyon kell figyelni.
-
Dhampir
félisten
válasz
cs.zs. #37865 üzenetére
Igen. Az egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.
Amennyiért említed, az már közelíti a komolyabb Vivobookok, illetve a minőségibb Zenbookok árát, újracsomagoltban már talán akadnak egyéb vonzó modellek is.
-
gxcman
tag
válasz
cs.zs. #37822 üzenetére
Nem tudom milyen módszerrel indítod újra a géped, ugye 1 napos windows, és ha valamelyik program telepítés után kér újraindítást, vagy a win saját frissítése indítja újra a gépet akkor is 102 sec mire bejön a windos.....de csak ha újraindul a gép sima leállás után nem.
Soha 1 géppel sem volt hasonló problémám.
-
tothbe
addikt
-
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37809 üzenetére
Nah jó, kicsit eltévedtünk az eredeti kérdéstől, de:
Azért 1000/1000-es net mert egy szobát bérlek, egy négy szobás lakásban, ahol egyik fő sem ért a fájlmegosztáshoz.. nincs TVjük se.. mindent telefonon és laptopon néznek, de a csekket személyesen intézik és sorban állnak 50 percig is akár, mert nemtudják, hogy kell telefonon.. (nem is akarják, pedig felajánlottam a segítségem)
Szóval az eredeti kérdés az: tudjátok-e hogy van-e másodlagos NvME slot vagy nem?! Vagy a csatlakoztatott sshdd okozhat e dúrva lassúlást esetleg Firmware a gond?! -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37805 üzenetére
Digivel töltök le rá, és a maximális 1000/1000-es netnél nyomja a maximális 100MB-ot..
Jah igen, nemtudom mi volt a konkrét neve, de egy ilyen hibrid HDD-ként volt véve..
Bizonyos fájloknál (csekkoltam nem sérültek és nagy fájlok, belassul, de nagyon dúrván USB 2.0 szintre sőt az alá..) Szóval gondolod, hogy döglődik?! -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37803 üzenetére
Konkrétan egy 2,5 inches van benne csak hát ssdhdd és rendesen felpörög mielőtt elindul, kezd már zavarni is.. Véletlenül nem 400-500 Mb/ sec-re gondolsz az MB helyett?
Mert én direkte írtam nagy B-vel mint byte és nem bit, remélem ez nem zavart össze, tudom, hogy sokan tévesztik. -
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37725 üzenetére
Nem állítottam semmit rajta az elmúlt 5 napban. Szimplán lehajtom mondjuk reggel és este be szeretném kapcsolni akkor csak a töltöttség led világított, nem reagált semmire se, csak ha hosszan kikapcsoltam és be.
Mi a csere tárgya?Ha valami Apple cucc akkor 2 hét megváltás lenne
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #37703 üzenetére
Helyzetjelentés: 5 napig rendben volt az S0 módból S3 hibernálásra állított gépemnél, de a tegnapi naptól a hibernálás opció is b@szakszik, 5-ből 3-szor hibernálás után nem tudott felállni a rendszer, csak a led világított... Egy böngészőt telepítettem fel rá (Vivaldi), illetve leválasztottam a microsoft fiókomat, csak helyi fiókkal vagyok. S3 módban van, bármikor át tudom írni S0-ra, de szerintem ott még rosszabb lenne. Marad akkor csak a kikapcsolás opció vagy küldjem szervizbe?
Már egy párszor elhangzott hogy szoftveres gond, de ettől függetlenül továbbra se oldódott meg a probléma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Windows 10
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest