- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #37864 üzenetére
Most kicsit olcsóbb, 235 990 Ft az OLED kijelzős Asus VivoBook Go 15 (E1504F).
Feltehetően ennyiért van jobb ajánlat más típusban (erősebb ház, újabb processzor; mert ez csak Zen 2 és abból is a gyengébbek közül való, nem teljesen leforrasztott memóriák, stb.), ennyit vélhetően nem ér meg, de a múltkoriban írtak miatt említem meg.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #37864 üzenetére
Szia,
aprócska malőr.
Ha a specifikációkra kattintasz, magad is láthatod, hogy ezt a gépet 2-féle procival, 2-féle rammal, 2-féle kijelzővel (stb) gyártják. Sok tipus. A forgalmazó központi raktárában az oled meg vélhetően épp elfogyott, és a sima maradt, ez látható a shopban az alacsony áron.
263.900.- Ft-ért láttam egy boltban az oledet, 16GB rammal, Ryzen-5 procival.
-
-
-
Jhny23
csendes tag
válasz
Dhampir #27161 üzenetére
Igen, ott van az eszközkezelőben, és elvileg engedélyezve is van. A BIOS -ban sincs letiltva. Most otthon próbálgattam, bedugtam a routerbe, továbbra sem történt semmi... Viszont eközben felmentem a wifire, és így pár perc után elkezdett működni a kábeles is, és azóta működik is azzal a kábellel. Ezt én nem értem
De ahol főleg használni akarom egy szimpla kábellel, ott ugye továbbra sem működik...
Van valami tipped? -
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #27109 üzenetére
hát remélem nem lett mértékadó/érezhető a hibajavítás utáni módosulás
tegnap frissítettem BIOS-t is így biztos hogy már a patchelt cucc van alatta. minden Skylake re érvényes volt? nem lehet hogy már valami javítottak kaptam?
Ráadásul anno a P67 es inteles hibát is benyaltam ami még a SATA2 vezérlőt nyírta ki random használat után.Végül 3k ért adtam tovább 3 év múlva az alaplapot, mert ahol vettem bolt közben eltűnt, és problémás lett a garanciában csere. -
Bkrisz9
őstag
válasz
Dhampir #27104 üzenetére
Én egyetértek velük. Én sem mindenkinek ajánlom mert az új áráért drága és van jobb ha gyengébb is.(én olcsóbban szereztem) Használtan más téma, garival szerintem vehető ha kell a VGA, ha nem akkor használt üzleti. Én is az általuk ajánlottnak titulált gépeket ajánlom és nem miattuk, a nagyrészüket én is megtapiztam. A hibaarányokról nem tudok nyilatkozni. Abban nekik hiszek.
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #27104 üzenetére
picit jobb mint amiket én találtam.
K401UB röviden.
Na akkor a hiányosságok.
Kijelző:
- Fényes - TN
Billentyűzet:
- Nem világít.
Hűtés:
- Nem ítélkezem, még nem volt stresszelve, de szerintem gyengén fog muzsikálni ha picit jobban meghajtom mondjuk egy-két óra casual gaminggel.+++
Anyagminőség nagyon jó, Asust használók a környezetemben egyáltalán nem panaszkodtak sőt.
Azért kipróbálnám Kaby Lakkel és egy 10xxM es VGA-val DDR4-el fűszerezve a gépetde ez van, így is nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkezik a hiányosságokat is számítva.
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #27101 üzenetére
[link] na meg is van a szétszedős videó
be kell szereznem ilyen csavarhúzót, 10 csavar meg egy ilyen fagyiskanalat
kár hogy nincs hang meghallgatnám mikor törik a klipsz és mikor pattan ki.
Akku 3 cellás, Ram 4GB forrasztott, 4 meg DIM ben van, de így szerencsére dual, 14" on nagyon kevés amikor dual ram engedélyezett.
Ahogy nézem van M2 SATA, de csak feles amit itthon szintén nem árulnak, nem is baj, mert SSD vel fogyasztás csökkenés meg súly és hő csökkenés is cél, ígyisúgyis kikerül a HDD.
Hűtőrácsot rakhatták volna a ventilátor elé, mondjuk lehet direkt van valami áramlási csatorna a plusz hűtés miatt...vagy sokat feltételezek?
sajnos az y50-70 en sikeresen eltörtem kb 4 et a klipszekből
, asszony tiszta hiszti volt, hogy most !!tönkretettem!! a gépét
hiába mondtam neki, hgoy híresen szarra sikerült ez a része a laposának, csak morgott aztán megnyugodott amikor visszacsavarás után látta, hogy nincs is baja
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #27099 üzenetére
Nem is kevés típus nem jut el, főleg amcsiban maradnak, onnan meg még beszerezni is VÁMos, ÁFÁ-s móka
K4xx szériában is felfelé fújja, tegnap amikor megdolgoztam és a proci a 90 fokot nyaldosta akkor eléggé forró levegőt nyomatott, de főleg a zsanér kapta, maga a kijelző szerencsére nem volt meleg.
ami inkább aggasztó, hogy alul kb 5 négyzetcentiméteres nyílás látja el hideglevegővel a gépet.ahogy nézem nem atomfizika leszedni az alsó fedlapot
holnap meglátjuk, HDD-t már felkészítettem tükrözésre, particiók már 120-120, baromira nem lesz kedvem windózt telepíteni, pedig lehet jobban járnék valami nyerssel mint az ASUS izébizékkel telepöttyegetett gyárival.
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir #27097 üzenetére
De megvan, az a menyasszonyomé
Ez lett enyém, komplikált a helyzet, mert nekem muszáj volt 14" vagy kisebbet venni.
Y700 ból van 14", ráadásul mindenben megfelelt volna az igényeimnek, erős CPU, sok RAM, M2 foglalat, (Bár VGA AMD...de abból legalább nem a full szar) IPS fullHD, de nem forgalmazzák itthon!!!
még egy lenovo volt versenybenm 500s, de a 940 es Geforccal azt se forgalmazzák itthon csak 920-al, az meg kb. fölös bele
Így maradt ez a kis ASUS, eddig klafa, tetszik, bár a kijelző fényes, és TFez nagy bánat
bár az SSHD kb arra jó, hogy a win gyorsan bootoljon, szóval már meg is rendeltem a 240es SSD-t.
Tegnap végre teszteltem, Blizz gamekkel, fullHD-ban alacsony-közepes beállításokkal mind hozta az 50-60 fps-t. meg amikor nem a HDD-t tekeri kifejezetten fürge.
Még Battlefield 1 el nyaggatnám meg szívesen, de sajnos ma lejár a béta.
Hűtés még érdekes kérdés, nagyon kíváncsi leszek, hogy fogja megoldani a hűtés ha mondjuk 2 órát WoWozok majd rajta.necsak: Valahogy sejtettem, csak gondoltam ez faceliftelt, hátha valamire vigyázni kell, de LB-ről van videó
Az alapján sima.
Talán még hőmérséklet csökkentős eshetőség érdekelne, pasztát érdemes-e megnézni meg ilyenek.
Én meg pont fordítva, sajnos el kell passzolni a jó kis asztalimat -
H.Roland
aktív tag
válasz
Dhampir #26984 üzenetére
Ha hagyományos panel alatt TN-t értesz, erre azt tudom mondani, hogy akkora szakadék van az IPS és a TN között, hogy inkább nézek egy helyenként bevilágítós, olcsóbb IPS panelt, ami normál használat mellett sokszor fel sem tűnik, mint egy TN-t, aminek az elfogadhatatlan betekintési szögeiért és az általa okozott kényelmetlenségért semmi nem kárpótol.
Szívesen megnéznék egy "nagyon jó minőségű hagyományos" TN panel és egy olcsó, bevilágítós IPS panel közötti különbséget, hogy felhasználói élményben mennyivel ad többet az előbbi. Nem lepődnék meg, ha semmivel.
-
-
válasz
Dhampir #26823 üzenetére
Sajnos csak 1-2 darabbal találkoztam ezidáig, azokkal az említett bill. problémával nem volt gond, de tényleg csak szó szerint 1-2 darabbal volt dolgom, szóval ez nem mérvadó, talán más, ezzel a típussal tapasztaltabb topiktárs hasznosabb tapasztalattal/infóval tud szolgálni.
Sebibalu
Annyit tudok mondani, hogy SATA bázisú m.2 meghajtókkal nem kompatibilis (legalábbis pl. ADATA/Crucial m.2 SATA bázisú SSD-ket a BIOS sem látta(persze lehet, hogy más gyártókkal menne, de ezt nem tudom megerősíteni)), az viszont biztos, hogy m.2 PCIE x4 meghajtókat kezel(a Samsung SM951 is ilyen amúgy, de ez OEM meghajtó és AHCI bázisú) csak Nvme felületű meghajtóval még nem volt szerencsém még kipróbálni(pl Samsung 950 Pro (ami nem OEM, ez fontos)), de nem látom akadályát, hogy vigye. Ettől függetlenül mindenképp kérdezz rá az Asus support-nál erre, ha NVme SSD-t terveznél venni.UI: Nvme meghajtóknál UEFI 3.0 vagy újabb kell, valamint W8.1 vagy újabb OS (W10 pl native módon is támogatja az Nvme-t, gyártóspecifikus NVme driver nélkül is)
-
konyi79
addikt
válasz
Dhampir #25870 üzenetére
Ja, nekem is azt írta az Asus, vigyem a Fixdirect-hez ha SSD-t akarok csupán nagyobbra cserélni.
Ennyiből a Toshiba sokkal korrektebb volt, elfogadták, hogy úgy küldöm a gépet, az adataim védelme érdekében kiszedem az ssd-t, eltávolítom a gyári HDD-t az ODD caddy-vel együtt, az ODD-t meg a külső házban hagyva a gép mellé csomagolom, úgy küldöm el.
Szóval vannak aggályaim így látva, szabad lett-e volna most Asus-ra váltani, mikor a 2015.áprilisban bemutatott gépre novemberi az utolsó driver, míg a java inkább augusztusi.
Toshibánál ezzel szemben 3 év múlva is ért meglepetés. -
NTonee
veterán
válasz
Dhampir #25765 üzenetére
nem tudom, hogy mennyire up-to-date a doksi, de fent van az asus oldalán
ASUS - Szervizszolgáltatások feltételei,,A notebookok és EeePC-k kijelzője akkor tekinthető pixelhibásnak, ha legalább 4 világos vagy 6 sötét hibás képpont található rajta. Javítás módja: TFT LCD panel csere. "
-
-
csibusz0314
aktív tag
válasz
Dhampir #25735 üzenetére
Ezt a Dell-t nem igen találom sehol. Alapból ezt a márkát szeretem a legjobban a piacon ha már laptop.
Ragaszkodok a laptophoz, mert én is hordozom, és a másik, hogy szeretek a páromtól néha kicsit elbújva gépezni a kanapén akár.Szóval emiatt maradok az alaptervnél
Akkor HP abszolút nem, és az ASUS? Mert a Dellt nem találtam sehol, ha egy linket dobtok hozzá, az már jó
Pedig review videók alapján nem rossz egyik sem :/.... -
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Dhampir #25610 üzenetére
Visszavittem (Laptopszalon), nagyon korrektek voltak. Kiderült, hogy csak a zsanér burkolat volt rosszul felrakva gyárilag, az ottani szervizes egy pillanat alatt megcsinálta. Mondjuk elég gáz, hogy ez így kijön a gyárból. Egy optikai minőségellenőrzés simán kiszűrné.
-
Malachi
veterán
válasz
Dhampir #25493 üzenetére
nem vagyok szakértő.
csak arra céloztam, hogy azzal nem segítesz, ha a sztori előzetes ismerete nélkül azt mondod, minek vettem ilyen gépet ha nem olvastam utána. utánaolvastam. sok helyen. egyetlen "hivatalos" teszt nem említette a hűtési gondot. külföldi fórumokon néhányan, ott akartam a notebook fancontrol javaslatra is, ami nekem először nem működött, de aztán igen és azóta minden kafa - csak az nem, hogy az Asus látszólag nem foglalkozik a kérdéssel. volt valaki itt, aki szervízbe vitte a gépet és állítólag ott javítottak rajta. ha valaki rákeres, meg fogja találni.
-
Raruh
tag
válasz
Dhampir #25470 üzenetére
A telefont nem szeretem, nekem túl személytelen. E-mailban jól ki tudok bontakozni, mivel erre nem válaszoltak, be fogok látogatni személyesen, mert még mindig gondokkal küszködik a laptopom. Csak közben vettem egy tabletet, hogy amíg a szervíz ügyködik a gépen, legyen mit nyúzni
-
Malachi
veterán
válasz
Dhampir #25427 üzenetére
Leereszkedő és minden gyakorlati hasznot nélkülöző okoskodás helyett inkább olvass vissza, ki volt az egyik első, aki jelezte ezt a problémát és hogy mennyit agyaltunk rajta mi lehet a gond. Itthon szerintem az elsők között vettem éppen ezt a típust és a külföldi fórumok egy-két jelzése nem utalt általános problémára, főleg úgy, hogy az amúgy nagyon rendes és korrekt eladó direkt kihangsúlyozza mennyire jó a gép hűtése. Na igen, nekem már TÚL jó is... Heh.
-
NTonee
veterán
válasz
Dhampir #25242 üzenetére
ritkaság? Te még nem jártál mifelénk! Az összes kocsi csupa karmolásnyom, nyest is van, a macskát is élmény nézni az ház ajtaján kilépve, hogy éppen a karmaival próbál kapaszkodni a kocsi csúszósabb részein, mert épp meglódult lefelé. Az ürülék (nem emberi) és húgy is mindennapos jóformán. Szeretem az állatokat, de némelyik nem több egyszerű kártevőnél.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Dhampir #25242 üzenetére
Nem vagyok állatkínzó, ezért is vagyok bajban, hogy hogyan tartsam távol az értékes cuccoktól a macskákat
Van kívánság i3 5010U + 950M 2GB + 8GB RAM tesztelésre egy K501 lelkéből? 128GB SSD-t is bedobtam az 1TB-s HDD mellé, eddig nagyon elégedett vagyok. Borderlands 1-et FullHD maxon szépen viszi, mást még nem raktam fel.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Dhampir #25098 üzenetére
Igen, IPS.
De akkor is furcsa, vagyis én nem találkoztam ilyennel. Azért is furcsa, mert a külső monitorom is IPS-ses , de ott nyoma sincs ennek.
(#25096) Peterson_
Kérdezz rá akkor. Én is úgy gondoltam, hogy személyesen vinném be, de akkor is ráakartam volna kérdezni, hogy mégis mennyi idő mire cserélik, vagy esetleg megoldható-e az, hogy beviszem megnézik, megrendelik az új kijelzőt mert gondolom nincs raktáron és ha megjött beviszem és beszerelik. Mindezt azért mert szívesen nélkülözi az ember a gépét napokon keresztül.
(#25097) ZavaBalazs
Enyém januárban lesz 1 éves és LG paneles.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Dhampir #25056 üzenetére
Elméletileg képes de előfordulhat, hogy visszaesik néha az fps. Ez mellé már egy i5 ajánlott de ha a keret nem engedi ez is megteszi. A 940M mellé elég az i3. A hűtése hangos és itt is írták, hogy valószínűleg BIOS update fog segíteni valamelyest. (Bár kétlem, hogy nagy mértékben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest