- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Pontosítsuk: az eszközöd 5G sebességű mobilnet kapcsolatra képes, azaz max 300-500 Mbps sebességgel tudja fogadni az adatokat a toronytól. Az eszközöd és a laptop között WiFi kapcsolatod lesz, ami független attól, hogy a router kábelen, optikán, 4G vagy 5G kapcsolaton kapja az Internetet. A linkelt eszközöd a WiFi oldalon AC (max 150-300 Mbps) és AX (max 600-900 Mbps) kapcsolatokra képes. Tehát tudni kellene a Zenbook pontos specifikációját, hogy mire képes a WiFi kártyája?
-
-
teptep
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Van ott az a 9 db választható frissítés. Ott például lehetnek olyan driverek, amiket akkor kell telepíteni, ha valami probléma akad. (Mint például most.) De én például nem szoktam vele törpölni, hogy mire jó, meg kell-e egyáltalán nekem? Meg se nézem mik azok, csak szedem le mindet, hadd szóljon... És ott legfelül a más Microsoft termékeket szintén.
-
makoss
veterán
-
azbest
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Igen a tb4 visszafele kompatibilis az usb módokkal is. Usb4 kompatibilis is. Viszont lehet nem garantált hogy usb3.2 módban mindkét sávot megkapja.
Az a baj, hogy szerintem amíg nincs rákötve olyan eszköz, addig nem is mutatja hogy képes használni. A 12 gen intel proci brossúrán írja a 2x2 támogatást, de nekem a lassabb eszközök mellett csak 2x1 portot mutat a hwinfo
A leggyorsabb usb eszközöm 10Gbps m.2 ssd keret, az működött szépen az inteles S 14-ben (i7-12700h procis). Vannak dokkolóim is, egyik sem tb módban megy, hanem usb alternate módokat használ. A tb eszközök sokkal drágábbak lettek volna, egpu dokkom használja csak ki azt.
Azoknál úgy tapasztaltam, hogy boot drivet tenni ilyen dokkolóra (ami képet is kivisz, tápot is bevisz) nem a legmegbízhatóbb. Bár én boot ssd-t használok külső keretből, annál az dokk üzemmódváltásai miatt megszakadhat néha az adatátvitel és ezt nem komálja a róla futó win, ezért azt közvetlenül a gépbe dugom.
Sima hubnál, amin majd usb-lan adapter van beépítve ez lehet nem olyan gond. -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss
üzenetére
A 3.2 gen2 2x2 esetleg gyorsabb, mint a Thunderbolt-4?
Mutathatnál mért/tényleges sebességet, hogy mit érsz el, és mivel.
Átléped pl a 20 GIgabit/sec-t?
USB 2.0 elméleti max 60 MByte/sec = 480 Megabit
USB 3.0 ennek a 10-szerese , elméleti 5 gigabit/s (600MB/sec),
és ennek a 8-szorosa a TB4, 4800 MegaByte/sec, azaz már a PCIe 4.0 SSD-nél járunk...
Ez van neked külső tokban? -
NoOne92
csendes tag
válasz
makoss
üzenetére
Szia,
Én láttam, de sajnos nem igazán értek hozzá.
Hülyeséget nem akarok mondani, de nekem olyasmi rémlik, hogy az USB visszafelé kompatibilis. Vagyis az újabb érzékeli a régebbit is.
De h az USB C-vel mi a helyzet passzolom
Igaz van a laptomon, s néha használtam másolásra, elég szépen másolt de ritkán kerül elő C-s kábel. Jobbára sima USB-t használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- RITKA ASUS ROG Strix G15 Electro Punk gamer laptop, i7-10750H, GTX 1660 Ti, szép állapotban,dobozzal
- Lenovo ThinkPad P15s i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T500 / FHD IPS / Garancia!
- HP EliteBook x360 830 G8 i7 / 32GB RAM / 512GB SSD / Érintőkijelző / 2in1 Prémium üzleti laptop!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027-ig!
- Alienware m15 R5 gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3070, karcmentes, 360Hz!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mindig rá kell keresni a választhatókra is, és letölteni/felrakni,
Pyttawrx