Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
EA's hit
őstag
-
EA's hit
őstag
válasz
azbest #39169 üzenetére
Fel van telepítve minden, a MyAsus nem segített. Funkciógombokkal alapesetben lehet ki-be kapcsolni, de ilyenkor nem, egyáltalán nem működik újraindításig.
Közben másik topicban kapott tanács alapján lepucoltam DDU-val a drivert és újraraktam nulláról, de nem lett tőle jobb, sőt, határozottan rosszabb. Most hiába nem használtam már napok óta hdmi-t, laggolnak a játékok, gyakorlatilag élvezhetetlen lett pár nap alatt.
-
EA's hit
őstag
válasz
cs.zs. #39165 üzenetére
Nem konkrétan win+P-vel szoktam, de gondolom ezzel egyenértékű a funkciógombos váltás (nálam Fn+F9), azt szoktam használni, bár most próbáltam már mindenféle verziót (funkciógombbal váltás, simán bedugni/kihúzni a hdmi-t, kikapcsolni a gépet bedugott hdmi-vel, utána kihúzni és úgy indítani újra, stb.).
Hétfőn vagy kedden tudom majd kipróbálni amit írtál, meg fogom nézni.
-
EA's hit
őstag
Sziasztok!
Próbáltam a Notebook hibák topicban is, de nem kaptam választ, hátha itt. 1,5 hónapja vettem egy Asus TUF 16 laptopot. i7, 16GB RAM, RTX 4050, egész pontosan róla van szó.
Viszonylag sűrűn szoktam a gépet hdmi-vel tv-re kötve használni (bizonyos játékokhoz is illetve filmezéshez is). A tv egy egyszerűbb LG okostévé, kb. 5 éves. Viszont az új gépnél amikor a tv-ről visszaváltok a gép kijelzőjére, a kép szaggat egy kicsit, nem fut simán, csak egy újraindítás után, sőt, pár napja mintha már utána sem lenne hibátlan. A másik, még furcsább probléma, hogy ilyenkor általában nem működik a touchpad (nem csak nincs bekapcsolva, egyszerűen nem működik), ez még 1-2 újraindítás után megjavul. Próbáltam a kijelzők közötti váltást úgy is hogy csak simán kihúzom a hdmi-t, úgy is hogy FN+F8-al váltok, de úgy is, hogy tv-re kötve kapcsolom ki a gépet, kikapcsolt állapotban húzom ki a hdmi-t, és úgy kapcsolom vissza, de mindegyik esetben ugyanúgy előjönnek ezek a hibák, főleg a touchpados probléma.
Tehát alapvetően csak a gépet használva jól működik, ha menet közben rádugom tv-re, ott jól működik, csak a tv-ről gépre visszaváltást nem szereti valamiért, és mintha ez a probléma apránként, de erősödne is hétről hétre. Másik hdmi-vel ugyanez, másik tv-vel egyelőre nem tudtam kipróbálni, minden mást, ami az én tudásomba belefér, megpróbáltam.
Mi okozhatja ezt szerintetek? Valamilyen beállítási probléma lehet, vagy a gépnek van gondja? Vagy lehet tv/hdmi hiba? Odáig eljutottam, hogy a gép kijelzője 165Hz, a tv meg csak 60, illetve még a felbontásuk is más (1920x1080 vs. 1920x1200), de nem gondolom hogy ez ilyen hatással kéne legyen.
Az előző két laptopomat szintén sokat használtam ugyanerre a tv-re rákötve, sosem voltak ilyen problémáim, pedig azok jóval egyszerűbb, kisebb tudású gépek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- DJI topic
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest