Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
-
cs.zs.
veterán
Én sosem értettem, mire jó az nVidia Control Panel,
mert minden ott van a windows beállításokban, és az nV.C.P-ben bármit is csináltam, a windows felülirhatja, kedve szerint.
A windowsban kellett minden eddigi gépünkben beállítani, hogy az adott alkalmazásban mi legyen. Alepértelmezetten a windows dönti el, és ezt kell belőle kiszedni, ne ő döntse el, fixre kell állítani.
-
-
-
Gubu0101
veterán
Sajnos en se tudom megnezni,pedig win 11 van font.Nem reg lett ujratelepitve a gep es azota nem jott frissites.Ha manualisan akarok letolteni frissitest azt meg az altalam kivalasztott helyre tolti le.
De,esetleg nezd meg a C/programfajlok(x86) es azon belul as asus mappaban es azon belul van egy update mappa.Ott lesz valaoszinu. -
-
-
--Disztroj--
senior tag
Na akkor le is tettem a hűtőpad dologról! köszi a megerősítést
Alapvetően a nagytesót akartam volna, az új G15-t, de sztem még nyáron se lesz elérhető
A kisebb test ára a zajosabb lét / valamit-valamiért / de annyira azért nem brutál a G14 hangja terhelés alatt, csak kényes vagyok erre, ha esti melóm van húzósabb projectekkel tök csöndbenakkor feltűnő.
5900HS-el és a RTX 3060-al egyébként zseni a teljesítménye. -
--Disztroj--
senior tag
Az nem baj hogy van hangja, csak ahogy kb nulláról dörren be a venti, az az ami nekem kevésbé frankó, szal jó lenne ha a venti lépcsőzetesen/fokozatosan hűtené a rendszert, nem pedig hirtelenjében. Kevésbé lenne zavaró, mint ez a fék-gáz megoldás. Sajnos az asus profilok is csak fokozatok, egyik sem lépcsőzetes.
Egyébként hűtőpad ördögtől való?Az is eszembe jutott hogy kicsit visszafognám benne a lovakat. Simán eldöcögne a melóm kisebb órajeleken is, amivel talán kevesebb hő is járna. Nem tudom erre van e mód vagy sem.
A gpu 60 fok körül maximalizálódik, de a cpu úgy van 80 fokon, hogy közben a kihasználtsága kb 30% multicore esetekben / pl vágás /#32715szucstom: egy 12 magos overpowered asztali rendszerről váltottam, hogy ne legyek helyhez kötve, tehát nekem asztali megoldás már nem pálya, kell a hordozhatóság. Nem várok csodát egy 14es géptől, de finomhangolásban is hiszek
Szeretném elkerülni, hogy maces legyek -
DonDragonka
őstag
Nem tanács csak tapasztalat egy másik Asus típussal.
1. Win 10 install, update addig amíg azt nem mondja nincs több frissíteni való.
2. MyAsus futtat (az első pont miatt nekem ez automatikusan fel szokott települni), ami itt piros pöttyös az update-nél azt letöltöm és telepítem az adott leírásnak megfelelően.
Nulláról 10-15 perc és telepítve van minden alap. -
draco31
veterán
Ott vannak sorban a dolgok.
Úgy látom kb. minden Intel benne. Így én akkor felraknám az Intel Driver & Support programot, az minden Intel dolgot telepít, és később is szól ha van frissités.
Kamera, hang, USB, jobb katt frissités eszközkezelőben.
Driver Package
Pointing Device
Hotfix
Software and Utility
Others
EMI and Safety
Ezeket pedig ASUS oldaláról leszedni, és telepiteni. -
...akkor, még egyszer:
- Tiszta telepítés: Windows 10 64 bit 20H2 (Microsoft oldaláról letöltve, Rufus-szal, UEFI módban).
- Utána telepíteném, nem tudom melyik lenne a jobb sorrend, de én így csinálnám: először ASUS System Control Interface V2. Vigyázat, exe!másodszor: ASUS ScreenXpert Interface.
(Ezt a konkrét típust még nem ismerem, ezért nem tudom, hogy a másodlagos kijelző csomagja tartalmazza-e a többi drivert, mert az is Live Update-s.)
- Többi Windows frissítés telepítése.
Ha korábban is így csináltad, akkor bocs', de nálam ez lenne a rutin. -
draco31
veterán
Pár 100 laptopot/pc-t telepítettem már, aztán tudnak érdekes dolgokat produkálni.
Kedvencem az az ASUS széria, aminél driver nélkül nem megy a tapipad, úgy azért izgalmas tud lenni egy Win telepítés, de hogy miért van így, azt nem tudom. De USB-s egér meg működik olyankor.
-
Csak arra vonatkozott megjegyzésem, hogy bizonyos modellek esetén nem csak hogy addig eljutott, ahová te el várod, ha nem messze azon túl is.
Ezért, a jogos kifakadásodat én úgy fogalmaznám át, hogy:
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, minden termékénél, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
...mondom, én azon döbbentem meg, hogy az Egyszeri Pistike, akinek a gépét éppen reparálom, minden gond nélkül tud Windows alól BIOS-t frissíteni anélkül- bár ez az UEFI miatt mégsem akkora meglepetés, sőt még csak UEFI sem kell, elég egy megfelelő program - , hogy bármilyen figyelmeztetést kapna arról, hogy jobb ha nem piszkálja a gépét a következő néhány percben. -
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
Nem tudom feltétlenül megerősíteni.
Bennem tegnap egy ASUS X541U újratelepítése közben fagyott meg a vér.
Úgy frissített BIOS-t (Firmware néven), hogy kiválasztottam a drivereket a Windows Update-n belül.
Új UEFI telepítést csináltam, a legfrissebb 10H2-es gyári ISO-ból. Felraktam az OS-t, a létező összes frissítést (elsőnek az Intel, majd az nVidia VGA driver ment fel). Mire elkészült a naprakész Windows, még mindig volt 6-7 ismeretlen eszköz az Eszközkezelőben, de felkinált a nem kötelező frissítések között vagy 12 drivert. Ott volt ASUS Firmware frissítés címen a legutolsó BIOS is. Mindent a pipálás után hiba nélkül felrakott, közben belépett a BIOS-ba, kétszer újraindult (üzemszerűen). Gyakorlatilag kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest