Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
És az említett "hülye alvás" kikapcsolása:
Fájl létrehozása: S0 ModernStandby-Disable.reg
A fájl tartalma:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
;
;Az alvó állapot üzemmódjai:
;S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
;S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
;
;Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése:
;parancssor(rendszergazda)
;powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
;S3 enabled: classic standby
;S0 enabled: modern standby
;tiltás vagy engedélyezés után a gépet újra kell indítani -
teptep
őstag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Bal alsó sarokban jobb klikk, Eszközkezelő, És menj végig minden érintett eszközön dupla klikkel. Ahol a tulajdonságok lapon találsz Energiagazdálkodást, klikkelj bele. Vedd ki a pipát innen: "Az eszköz felébreszheti a számítógépet". Én csak a saját billentyűzetnél hagytam meg a felébresztést.
Továbbá: Vezérlőpult, Energiagazdálkodás, Alvó állapotba lépés..., Speciális energiagazdálkodási beállítások, Alvó állapot, Felébresztési időzítők letiltása
Ha a Type-C töltés megszűnése ébreszti fel, akkor a gépház értesítéseket kellene kikapcsolni.
-
azbest
félisten
válasz
jeff_lynn
üzenetére
hm, nekem inteles k3402-vel monitor lekapcsolás után egyszer ébred fel, majd újra kikapcsol. De nekem külső type-c dokk van és arra van kötve a monitor és töltés. Ja és most nézem, hogy táp mellett ne aludjonra állítottam be.
De lehet ahhoz is köze, hogy win11 alatt hülye alvás van, amikor alacsony energiaszinttel fut a gép és netezik is akár, olyankor a hálózat megszakadására is felébredhet. Külön beaktiváltam hogy hálózat nélküli "alvás" módba menjen, ne hálózatosba, mert bekapcsolgatott a táskában távozáskor és wifi szakadáskor... botrányosan rossz win alatt az alvás kezelés.
-
vati
senior tag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Én is lecsukva használom többnyire, 32"-os külső monitor mellett többnyire nincs szükség a sajátjára.
Az alulsó rácsos nyílások gondolom, a beszívásra vannak, figyelni kell hogy mindig tudjon alulról szellőzni. Ezért nálam folyamatosan cooling pad van alatta, még ha nem is mindig kapcsolom be. (nem sok mérhető hatása van sajnos)
Nálam ebben az állapotban 60-69 fok között megállnak a belső hőmérsékletek jól főtött szobában. Igaz, nagyon CPU/GPU intenzív játékokat nem futtattam eddig.A kifúvó nyílások nálam (TUF Gaming A17) hátul vannak, így kicsit meglepett hogy felfelé is disszipál hőt, már ha tud. Ha le van csukva a kijelző, érezhetően melegebb felül, érzésre olyan 40-45 fok. Nem tűnt vészesnek.
Ezek szerint, ha monitorról használom, akkor is célszerű legalább részlegesen felnyitni a kijelzőt. -
cs.zs.
veterán
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Ez érdekes. Nekem szinte egyáltalán nem.
Csak nagyritkán, sötét képnél, ahogy Mikulásbá is írja. Ha fényképezni akarom a gépet, le kell venni a fényerőt, 20-30%-ra, (másképp nem is lehetne mert csak egy nagy fényesség látszik a fényképen) és olyankor, levett fénnyel látszik a tükröződés. Fénykép után ráadom a fényt, és minden okké.
[kép] [kép] [kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Semmiképp se vitázzunk/vesszünk össze!
Az a gyanúm, hogy Te nem ugyanolyan kijelzővel találkoztál, mint ami nekem van ebben a Zenbook 14X OLED-ben. (UM5401QA, R5-5600H)
Tessék, itt van mennyire tükröződik, 10-20-30-40% fényerőn. Nézd a fényerő állító csíkot, illetve a kezemet, telefont.
Ott vagyok a kijelzőben - 30%-ig. [kép] [kép] [kép] [kép]
Nappal 100%-on van, és felkapcsolt villanynál még este is. 50-60% alá én sosem veszem.
Ha le van kapcsolva a villany, és mondjuk tévézek is, akkor 70% körül szeretem.
Inkább csak sötét képeknél (pl filmekben) veszem magamat észre a kijelzőben.
Amikor én vettem (2022 nov), 90 napos elégedettségi kampány is volt az Asusnál, hogy ha valakinek mégsem jön be, addig visszaküldheti. Tudták ők, hogy ez nagyon jó, kevés megy ebből vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Affinity Designer
- LEGO klub
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Disney+
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8565U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Vostro 5468 - i3-6006U I 8GB I 128SSD I 14" HD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Pyttawrx