- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
jeff_lynn #38857 üzenetére
És az említett "hülye alvás" kikapcsolása:
Fájl létrehozása: S0 ModernStandby-Disable.reg
A fájl tartalma:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
;
;Az alvó állapot üzemmódjai:
;S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
;S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
;
;Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése:
;parancssor(rendszergazda)
;powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
;S3 enabled: classic standby
;S0 enabled: modern standby
;tiltás vagy engedélyezés után a gépet újra kell indítani -
teptep
senior tag
válasz
Bal alsó sarokban jobb klikk, Eszközkezelő, És menj végig minden érintett eszközön dupla klikkel. Ahol a tulajdonságok lapon találsz Energiagazdálkodást, klikkelj bele. Vedd ki a pipát innen: "Az eszköz felébreszheti a számítógépet". Én csak a saját billentyűzetnél hagytam meg a felébresztést.
Továbbá: Vezérlőpult, Energiagazdálkodás, Alvó állapotba lépés..., Speciális energiagazdálkodási beállítások, Alvó állapot, Felébresztési időzítők letiltása
Ha a Type-C töltés megszűnése ébreszti fel, akkor a gépház értesítéseket kellene kikapcsolni.
-
azbest
félisten
válasz
hm, nekem inteles k3402-vel monitor lekapcsolás után egyszer ébred fel, majd újra kikapcsol. De nekem külső type-c dokk van és arra van kötve a monitor és töltés. Ja és most nézem, hogy táp mellett ne aludjonra állítottam be.
De lehet ahhoz is köze, hogy win11 alatt hülye alvás van, amikor alacsony energiaszinttel fut a gép és netezik is akár, olyankor a hálózat megszakadására is felébredhet. Külön beaktiváltam hogy hálózat nélküli "alvás" módba menjen, ne hálózatosba, mert bekapcsolgatott a táskában távozáskor és wifi szakadáskor... botrányosan rossz win alatt az alvás kezelés.
-
vati
senior tag
válasz
jeff_lynn #38024 üzenetére
Én is lecsukva használom többnyire, 32"-os külső monitor mellett többnyire nincs szükség a sajátjára.
Az alulsó rácsos nyílások gondolom, a beszívásra vannak, figyelni kell hogy mindig tudjon alulról szellőzni. Ezért nálam folyamatosan cooling pad van alatta, még ha nem is mindig kapcsolom be. (nem sok mérhető hatása van sajnos)
Nálam ebben az állapotban 60-69 fok között megállnak a belső hőmérsékletek jól főtött szobában. Igaz, nagyon CPU/GPU intenzív játékokat nem futtattam eddig.A kifúvó nyílások nálam (TUF Gaming A17) hátul vannak, így kicsit meglepett hogy felfelé is disszipál hőt, már ha tud. Ha le van csukva a kijelző, érezhetően melegebb felül, érzésre olyan 40-45 fok. Nem tűnt vészesnek.
Ezek szerint, ha monitorról használom, akkor is célszerű legalább részlegesen felnyitni a kijelzőt. -
cs.zs.
veterán
válasz
jeff_lynn #37919 üzenetére
Ez érdekes. Nekem szinte egyáltalán nem.
Csak nagyritkán, sötét képnél, ahogy Mikulásbá is írja. Ha fényképezni akarom a gépet, le kell venni a fényerőt, 20-30%-ra, (másképp nem is lehetne mert csak egy nagy fényesség látszik a fényképen) és olyankor, levett fénnyel látszik a tükröződés. Fénykép után ráadom a fényt, és minden okké.
[kép] [kép] [kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
jeff_lynn #37419 üzenetére
Semmiképp se vitázzunk/vesszünk össze!
Az a gyanúm, hogy Te nem ugyanolyan kijelzővel találkoztál, mint ami nekem van ebben a Zenbook 14X OLED-ben. (UM5401QA, R5-5600H)
Tessék, itt van mennyire tükröződik, 10-20-30-40% fényerőn. Nézd a fényerő állító csíkot, illetve a kezemet, telefont.
Ott vagyok a kijelzőben - 30%-ig. [kép] [kép] [kép] [kép]
Nappal 100%-on van, és felkapcsolt villanynál még este is. 50-60% alá én sosem veszem.
Ha le van kapcsolva a villany, és mondjuk tévézek is, akkor 70% körül szeretem.
Inkább csak sötét képeknél (pl filmekben) veszem magamat észre a kijelzőben.
Amikor én vettem (2022 nov), 90 napos elégedettségi kampány is volt az Asusnál, hogy ha valakinek mégsem jön be, addig visszaküldheti. Tudták ők, hogy ez nagyon jó, kevés megy ebből vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest