- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
szaboi6512 #38872 üzenetére
Köszi, múltkor is ez segített, illetve most is ezt próbáltam Asus honlapjáról letöltve, de nem működött. Azt írta, hogy nem tartalmaz kompatibilis drivert. Letöltöttem egy másikat, azzal nem volt gondja. Köszi még1x!
Screenpad Plus-t egyébként meglepően egyszerű volt telepíteni. Múltkori Zenbook Duo-mnál (UX581) én is izzadtam vele rendesen. Most viszont váltogatás és átgondolt sorrend nélkül feldobáltam minden drivert és működik. Egyedül az OSD nem működik, tehát amikor FN gombokkal állítok valamit (mondjuk hangerő, bill. háttérvilágítás), nem jelenik meg az a kis grafikus animáció, ami újratelepítés előtt szépen működött. Illetve MyAsus telepítésre is hibát dob. Aztán átirányít MS Store-ba, de ott is hibára hivatkozik (kód: 0x8024001E)
peet05:
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Kérnék szépen egy kis segítséget Win11 telepítésben. Asus Zenbook Pro Duo Oled notit szerettem volna gyárira visszaállítani. Rendszer alól indítva a visszaállítást sajnos nem működik (ezt sem értem, hogy miért nem) felkészülés, 100% és újraindítás után kék képernőyre dob, ahol a reboot illetve a speciális rendszerindítás lehetőségek vannak, majd elsőt választva visszatér a rendszerbe ahol a Win11 egy pop-up ablakban tájékoztat, hogy nem sikerült a visszaállítás, nem történt semmi. Cloud telepítést választva ugyanez a helyzet, letölteni a windows 11-et, de újraindítás után ugyanaz a dolog fogad. Bios-ból is lehet indítani cloud recovery-t, ugyanaz.
Akkor mondom ...... meg, pendrive-ról telepítem, legfeljebb szívok vele 3 napot, mire feldriverezem (másodlagos kijelző miatt nagy szívás). Hát ez sem megy. Win11 telepítő nem látja az SSD-t
Ilyenkor valami Intel Rapid Storage T. driver betallózása szükséges (már egyszer volt ilyen), de a mappában nem talál kompatibilis drivert.
Mi a fenét csináljak, már az őrületbe kerget, 1 napja ezzel szívok, sehogy nem tudom újratelepíteni
-
hito
nagyúr
válasz
Smithy87 #37773 üzenetére
Inkább volt...és sok, túl sok, majdnem az összes
A Legion Go-t is előrendeltem, de szerintem passzolni fogom, mert most megpróbálok mindent kiváltani a ROG Flow Z13-mal
Eddig jól megy, de ezek a zseberőművek azért hiányoznak. Van valami futurisztikus bennük, arról nem beszélve, hogy ez a Z1 Extreme valami egészen elképesztően erős. Rendes noti Ryzen 7/9-eseket állva hagy.
Gubu0101: az fél óra, én biztos nem bírnám ki estig
-
hito
nagyúr
Úgy vettem észre, hogy elég sok dolog fut indokolatlanul a 3050 Ti GPU-ról és emiatt az üzemidő finoman szólva sem az igazi. Igazából azt szeretném, ha csak játék és videószerkesztés közben dolgozna a diszkrét videókártya, minden máshoz nekem elég lenne az Iris XE. Ezeket mutatja idle az értesítési területen:
Hogy tudnám rávenni a gépet, hogy csak a játék a videószerkesztés közben járassa a 3050 Ti-t? Minden processhez állítsam be az nVidia Control Panelben a társított videókártyát? Egy csomó dologhoz szerintem nem is tudnám beállítani, mert nem külön program hívja életre, hanem maga a rendszer.
-
hito
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #37752 üzenetére
Közben visszaírt a szerviz, hogy vihetem. Egyébként nekem is úgy rémlik régről, hogy javításnál nincs gond ha hiányoznak a dokuk és még él rá a gyártói gari, viszont teljes cserénél refund-nál már kell a számla, mese nincs.
-
hito
nagyúr
Van valakinek tippje azzal kapcsoltban, hogy miért nem tudok kijelzőfelbontást állítani külső monitoron?
A noti még mindig Flow Z13, a külső megjelenítő Philips 4k TV, MHL kábellel kötöm össze a TV HDMI-jével és mindenhol inaktív a felbontás állítási lehetőség. Windows gépházon belül szürke, nVidia beállításokban nincs is felbontás állítási opció, Intel grafikus panelben szintén nincs erre lehetőség. Mi a fene folyik itt?
TV-t és kábelt már használtam más eszköznél, gond nélkül lehetett állítani a felbontást.
-
hito
nagyúr
Még egy fontos - és örökzöld - kérdés felmerült. A gépre elvileg még van gyártói világgari 2024.05. hóig, de számlám nincs.
Működik a garanciális ügyintézés ROG Flow Z13 esetén számla nélkül is?
-
hito
nagyúr
Köszönöm!
Elvileg megy minden, meglátjuk meddig. Akkor ezek szerint egy rossz berögződés volt még régről ez a sorrendes dolog.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Asus ROG Flow Z13 gépet szeretnék feldriverezni, de ha jól emlékszem a ROG-ok kényesek a sorrendre. Van itt:
- system controll interface
- nVidia driver
- Intel GPU driver
- Armoury Crateés még egy csomó sallang. Mi az ökölszabály a sorrendre vonatkozóan? Köszi a segítséget!
-
hito
nagyúr
válasz
Gubu0101 #37632 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Végül maga a rendszer oldotta meg akaratán kívül, mert jött Win11 update is, nem figyeltem és újraindította. Viszont a MyAsus frissítések nem települtek, sőt, törlődtek
Most már ki van kapcsolva alkalmazáson belül az automatikus frissítés, úgyhogy gond letudva
-
hito
nagyúr
válasz
szaboi6512 #37628 üzenetére
Na nekem olyan nincs. Win11 van fenn nálad?
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tudom valahogy törölni a MyAsus alkalmazás által letöltött frissítéseket? Folyton rá kell nyomni a frissítés halasztására, mert nem szeretném frissíteni, de már letöltötte. Hol tárolja ezeket Win 11-en?
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Akkor ezt elengedem.
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Asus notebookot hogy lehet törölni ha be lett regisztrálva a MyAsus felületen? Megvettem az első tulajtól, regisztrálni akartam a nevem alá, de azt írja, hogy más már regisztrálta. Az eladó törölné a kérésemre, de nem talál ilyen menüpontot. Köszi a segítséget!
-
hito
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #32724 üzenetére
Hűtőpadok 1Ft-ot nem érnek ebből a szempontból. Elvileg a legjobbakkal is 2-3 fok nyerhető. A processzor ilyen feladatoknál sajnos nem fokozatosan melegszik, hanem pillanatok alatt 80-90 fokon van, ezt a ventiknek is le kell követniük, tehát egyből ugranak is. Ezzel nem tudsz mit tenni. A legjobb szándékkal mondom, hogyha a halk működés a cél, akkor gépet kell cserélned. Nekem egy Asus Zenbook Pro Duo-m van, álom a ventik hangja a G14-hez képest. Még terhelés alatt is épp hogy csak duruzsol. Igaz, az más kasztniméret és 1MFt volt az árcédulán. Egyidőben volt G14-em a Zenbook Pro Duo mellett, tényleg leírhatatlan a különbség. Csak kár, hogy el kell adnom
-
hito
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #32712 üzenetére
szeretném ha halk lenne, viszont hatékony is, ha kell.
Ha ez fontos, akkor add el és keress mást! Mindenféle rossz szándék nélkül mondom. Volt G14-em. Ez minden lesz, csak halk nem. Iszonyat hangos a hűtése terhelés alatt és ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni. Vagy füldugó -
hito
nagyúr
Az egyébként mennyire normális, hogy az energiagazdálkodáson belül nincs egyéb séma, csak kiegyensúlyozott? Nem kéne itt olyanoknak is lennie, mint energiatakarékos, teljesítménycentrikus, stb.?
-
hito
nagyúr
válasz
siskad #32660 üzenetére
Meg kéne nézni valahogy, hogy mi az utolsó támogatott win build a gépedhez. Lehet, hogy már véget ért a terméktámogatás. Ilyen esetekben régebbi buildet kell feltenni, ami még támogatott. Már nem emlékszem milyen máskánál (asszem Fujitsu, vagy Lenovo) futottam én is bele ebbe a problémába. Aztán lehet, hogy nettó hülyeség, amit írok, csak egy tipp.
-
hito
nagyúr
Köszönöm a tippeket, egyelőre sokkal jobb a helyzet, mint telepítés előtt. Nem toltam fel mindent az Asus honlapjáról, mert valószínűleg azok a clean installhoz kellenek. Ha csak nyomok egy újratelepítést win alól, a gyári recovery partíción a legtöbb fontos driver korrektül fenn van. A ScreenPad-hez tényleg telepíteni kellett néhány dolgot, de a szükségesnél nem tettem fel többet, így most tök jól működik minden. Az alvás produkcióra kíváncsi leszek, remélem most az rendben lesz. Táskába tettem volna előzőleg, valószínűleg megfőtt volna a kamu alvás alatt.
-
hito
nagyúr
Nagyon nem tetszett a gép működése, így újratelepítettem. Van valami tippje valakinek, hogy hogy kéne korrektül feldriverezni a gépet? Kiscsillió driver van fenn Asus honlapján hozzá. Gondolom a sorrend sem mindegy. El tudna valaki igazítani? Múltkori feldriverezés nem sikerült a legjobban. Volt, ami nem működött (pl. másodlagos képernyőn a Control Panel Adobe Premiere és Photoshop alatt nem csinált semmi érdemlegeset), alvással is komoly problémái voltak (fedél lehajtás csak látszólag altatta, akksi nagyon merült és volt, hogy a venti is járt és melegedett kegyetlenül), stb.
Zenbook Pro Duo UX581 a gép.
-
hito
nagyúr
válasz
draco31 #32629 üzenetére
Na ennyi előnye van olvasatomban a MacOS-nek. Ott működik minden, mint a parancsolat, legjobb tudomásom szerint nagyon ritkák az ilyesfajta anomáliák. De igazából nem nagy magic, hiszen néhány eszközre kell biztosítani a rendszer stabil működését, windows-nál meg 678 csillió asztali, meg mobilkomponensekre kell optimalizálni. Lehet, hogy az Apple belebukna abba, amit a Microsoft-nak kell végig csinálnia.
-
hito
nagyúr
válasz
draco31 #32624 üzenetére
Köszi, megnézem.
--ka: ha nem feltétlenül tudod megerősíteni, attól még így van
Nézd meg a Zenbook Pro Duo drivereit az Asus honlapján. Ez a forma és ez a metódus, mint amit leírtam. Vajon jól van ez így? Szerintem nem. Nézz meg egy Thinkpad feldriverezését, vagy akár az imént említett senkiházi GPD módszerét. Az van jól, ez pedig méltatlan egy ilyen volumenű gyártótól.
-
hito
nagyúr
Tegnap nekiálltam, hogy feltegyek minden drivert a gépre az Asus oldaláról. Működött minden, de úgy voltam vele, hogy azért legyen fenn a gyártói/legfrissebb. Az eredmény az lett, hogy a hang úgy ahogy van elment. Csinálhatok bármit, telepíthetek akármilyen drivert, nem működik. Eszközkezelőben ez az egy problémás eszköz van:
Természetesen se automatikus javítással, se jobb klikk driver tallózással és akar életre kelni. Mi lehet a gond?
Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet. Miért kell zip-be csomagolva, mindenféle parancssorok elindításával, manuálisan telepíteni az illesztőket? Egy idősebb, tapasztalatlan felhasználónak ez bőven meghaladja a képességeit (úgy tűnik még nekem is) és mehet vele szervizbe. Miért nem lehet egyszerű exe-kkel megoldani ezt, ne adj Isten egy frissítő/driverező programot olyan nehéz lenne letenni az asztalra egy 1MFt-os gép mellé? A nevenincs, semmiből jött kínai GPD gyártónak miért megy ez csípőből? GPD Win Max-omnál letöltök egy driver packet, jobb klikk az installra rendszergazdagént futtat és egy script felteszi mind a 20-25 drivert magátról 2 perc alatt. Utána újraindít és működik minden, voila, fel van driverezve. Miért nem megy ez egy Asusnak?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Asus Zenbook Pro Duo-t szeretnék normálisan feldriverezni. Meg is vagyok vele nagyjából, csak az energiasémák nincsenek meg az energiagazdálkodási lehetőségek alatt.
Kérdésem az lenne, hogy itt csak a kiegyensúlyozottnak kell lennie, vagy vannak esetleg más, gyári energiasémák is, mint pl. teljesítménycentrikus/performance, takarékos/kímélő módok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest