- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
válasz
Pyttawrx #39189 üzenetére
Úgy néz ki, elhalálozott az SSD. Van még egy ugyanolyan laptop nálunk, abba áttettem az ssd-t, és ugyanúgy villog pirosan a LED. Élt 4 hónapot...
Sajna a kollégának nincs biztonsági mentése... Már csak egy ötletem van: berakni egy gépbe 2. meghajtóként, hogy egyáltalán olvasható e bármi róla.
-
gyuri00
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39040 üzenetére
Igen végig ment de azóta újra tettem még egyszer,először a inaccessible boot device hibát hozza ki,utána pedig 0xc0000001 hibára hivatkozik de csökkentett módban se indul el,
nem volt konkrét probléma csak annyi felesleges program volt már telepítve gondoltam így hamarabb végzek -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #38937 üzenetére
Nem! Nem próbáltam! Hanem igen nagy megelégedéssel és sikeresen használtam akkor, amikor sem eltávolítani sem újra csatlakoztatni nem tudtam egy beragadt bluetooth eszközt. (Asszem akkor azért ragadt be, mert külön partíción volt egy Win10 és 11, és ugyan azon BT adapterhez lett párosítva a fejhallgató mindkét oprendszerben.) Most is ez volt a [#38923] feladat: "Milyen egyéb módon tudom eltávolítani a megjegyzett eszközöket véglegesen úgy, hogy újra csatlakozzak rájuk???"
btpair: Bluetooth device pairing utility
usage: -u Unpair remote device.
Most ismét előszedtem és teszteltem. Win11 24H2 parancssorban kiadtam a btpair -u parancsot. Szöszmötölt pár másodpercig, s majd visszadta a kurzort. És közben az eszközkezelőből és a gépházból is eltávolította a párosított bluetooth eszközöket. Szóval teszi a dolgát ahogy kell... -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #38927 üzenetére
Én pedig úgy tudom, hogy a régi win7-8 kulcsokkal aktivált Win10 rendszerek nem kompatibilisek a Win11-el. A [#38920] hozzászólás szerint Ő Win10 rendszert vagy kulcsot vásárolt, és nem Win7-8 rendszerekből frissítgetett Win10-re. Az eredeti Win10 kulcsok pedig jók a Win11-nek is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #38926 üzenetére
Nekem is volt ugyanolyan UM5401QA gépem mint neked. Eleinte Win 10-zel jelent meg, amit pedig én vettem azon már gyári 11 volt. Így igen, vannak olyan gépek amiknek mindkettő megfelel, de az új/legújabb gépeknek már nem jó a 10,
Pl Intel gépeknek 12. Gen -től, 2022-től. -
teptep
senior tag
-
Kapanyél
őstag
válasz
Pyttawrx #38708 üzenetére
Amiket írtál, azok a cellák és az akkuegység alapvédelmei.
A túltöltés elleni védelem arra szolgál, hogy a kapocsfeszültség ne lépje túl a kémiához beállított (jellemzően 4,22V) értéket.
Ettől teljesen független, hogy bizonyos töltésmennyiség és feszültségszint fölött ezek az anódok exponenciálisan károsulnak.
De mondom, mindenki úgy cseszi szét a cuccait, ahogy akarja. Belefáradtam már, hogy a tények senkit sem érdekelnek, én meg győzködjek bárkit is azokról. Ha neked jó, hát használd úgy, én vastagon… -
Kapanyél
őstag
válasz
Pyttawrx #38705 üzenetére
Okozott, csak legfeljebb nem vetted észre. A mobil eszközökben alkalmazott akkumulátorok kémiája kifejezetten kényes a hőmérsékletre, a töltési feszültségre, a kivett teljesítményre és a tárolt töltésmennyiségre.
85% fölötti töltöttségnél mind a LiCoO2, mind az NMC összetételű akkumulátorok erős belső késztetést éreznek arra, hogy szétcsesszék magukat. Nem akarok belemenni, számtalan leírás található a neten minden típusú celláról, ahol minden vonatkozásában vizsgálva található róluk élettartam és kivett összteljesítmény görbe is. -
válasz
Pyttawrx #38699 üzenetére
Szó sem volt gyorstöltésről, a laptop rendesen lassú töltést alkalmaz. Ha be van állítva 80%-ra, a fölé nem megy, 79-80-at tartja. Kb. ez a legjobb az akkunak.
Amúgy pont az Asus akkukezelése talán a legjobb, régebben ha 100%-ra tetted, lassan leengedte merülni 94%-ra, majd visszatöltött 100%-ra.
Nem tudom változott-e ez valamit. -
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #38666 üzenetére
az az opció továbbra is a raid mód bekapcsolása. És általában elfedi a valódi driveot és nem tudja frissíteni a gyártó toolja a fw-jét, mert nem ismeri fel. [link]
De ezt már írtam többször is, csak nem fogadod el.Valahol azt írják, hogy 13 gen procis win11-es gépnél már lehet eleve megkerüli valahogy a vmd módot és a driver a sima ms nvme lesz akkor is. De telepítés közben gondot okoz.
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #38662 üzenetére
és továbbra sincs értelme bekapcsolni a raid-et, ami megakadályozza az ssd fw frissítését és laptopban csak 10 évvel ezelőtt kellett, hogy hdd-vel egybe tudja húzni optane kártyával. Egyedül azért van még a biosban alapból bekapcsolva inteles laptopokban, mert így kellemetlenséget okoz amd gépbe átteni az így telepített windows ssd-jét.
-
mwin
kezdő
válasz
Pyttawrx #38625 üzenetére
Ha az eddigi szívatás nem volt elég akkor folytköv: Felvettem a kapcsolatot az Asus-al, törölték a szervíz kérelmem és kérik hogy küldjem el újra a kérelmet a számlával. Megjegyzem semmi opció nem volt melléklet csatolására.
Majd ha lesz időm ismét végigzongorázom az egészet.
Már a gép bekapcsolásánál lehet hallani a kattanást, nem volt ez tesztelve. Szerintem visszaküldte valaki ezek meg addig passzolgatják ameddig valamelyik vevőnél ott marad. -
mwin
kezdő
válasz
Pyttawrx #38623 üzenetére
Leírtam a tapasztalatomat de ez van ha tetszik ha nem.
Rohadtul nem kellene ezzel foglalkoznom mert én vagyok a vásárló és fizetek a termékért. Ha a termék hibás pontosabban ha van pofájuk kiküldeni egy rossz terméket úgy hogy azt senki nem nézte meg (újracsomagolt) akkor jöjjenek ki és vigyék a fenébe. Küldözgessem én vagy várjak 30napon belüli javítgatásokra. Nevetséges.
Amit tettem az az, hogy jeleztem nekik ennyi és én vagyok az aki törekszik a megoldásra az eladó ASUS részéről eddig csak a szívatás megy. -
Peti870
csendes tag
válasz
Pyttawrx #38584 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ma szétnéztem a hülye azért nem vagyok üzletében, egy kicsit elborzadtam hogy alap Pentium processzoros noname gépek 4GB rammal, színre fújt kályha ezüsttel ki vannak állítva.
Asusból ami kb már időtálló is, 300e ft-tól van.
Ebből használt gép lesz. -
-
-
-
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #38190 üzenetére
ez az amit már beszéltünk korábban, hogy egy laptopban semmi értelme és senki sem tudja megmondani, hogy miért kéne használni.
- xeon proci? nem
- hotplug ssd? nem
- több tucat ssd van a procira kötve? nem
- a több tucat ssd közül meg kell tudni villogtatni a ledet, hogy a szerviz technikus tudja melyiket kell kicserélnie a szerverben? nem
- raidben van más ssd-vel? nem
- optane cache ssd van mellette? nemDe légyszi írd le, hogy mire jó egy laptopban, ha tudod
Negatívumként azt szokták mondani, hogy az ssd gyártójának management toolja nem tud kommunikálni, firmwaret frissíteni, ha vmd be van kapcsolva, mert nem éri el.
-
wéercé
junior tag
válasz
Pyttawrx #38147 üzenetére
Szia!
Elnézést, csak tegnap este 22:00-ra mennem kellett dolgozni, ezért ma reggelig nem tudtam foglalkozni a géppel.
Ma délelőtt aludtam pár órát és szerencsére jó híreim vannak.
A borda könnyen lejött, semmi probléma nem volt vele.
Annyi, hogy nem pasztával volt összerakva, hanem ilyen gumiszerű lapka volt a borda és a processzor között.
És hát a lényeg.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, úgy néz ki rendbe jött.
Fogalmam sincsen mitől, de működik, indul szépen ahogy kell.
Még nyúzom egy kicsit, aztán visszaszolgáltatom a tulajdonosának.
Jó tanulópénz volt, de tényleg nem tudom, nem értem mi történhetett.
Még annyi, hogy tisztában vagyok és a testvérem is vele, hogy egy öreg gépről van szó, ami meglehetősen lassú.
A testvéremék panasza még ezzel kapcsolatban, hogy egy ideje a megszokottnál is lassúbb a gép.
Még ezzel lenne jó kezdeni valamit, de ez a probléma már valószínű kifog rajtam.
Annyit próbáltam, hogy egy nagyobb memóriát próbáltam bele, de azzal nem indult.
Utánanézve aztán láttam, hogy a jelenlegi a max. amit támogat az alaplap.
Hát nem tudom mitől lassulhatott be a szokásoshoz képest is.
Azt nem tudom, hogy esetleg a lemerült cmos elem okozhat-e ilyesmit?
Szóval hálásan köszönök minden segítséget Mindenkinek!
Üdv. -
m.martin
csendes tag
válasz
Pyttawrx #38125 üzenetére
Hardverileg igaz azt írtam, hogy nem nyúlok hozzá,
de ha van egy- két nem olyan nagyon bonyolult ötleted mit lehetne vele kezdeni szervízelés előtt, hát, lehet megpróbálom. A szervízt csak a végső esetben szeretném. Lenne még egy kérdésem: ha szervizelésre kerülne a sor, melyiket ajánlanád? -
eldoble
aktív tag
-
python1
veterán
válasz
Pyttawrx #38098 üzenetére
Természetesen az, igaz abból sem a leggagyibb (20e) körül vettem, lehet az eredetivel még teszek egy próbát, ha nem működik úgy, akkor lehet tényleg egy linuxot dobok rá.
Nem akarom teljesen lehúzni a márkát, mert lehet valóban az akksi miatt van, bár 4-5 órát simán megy az új akksival.
Kidobni sem akarom, mer szép állapotú, ajándékba sem akarom így odaadni senkinek, igaz 1 szoftvert ill egy műszert kell neki kiszolgálnia, arra még talán jó lesz. -
NoOne92
csendes tag
válasz
Pyttawrx #37974 üzenetére
Sajnos másik háttértárat vennem kell bele, vagy ezt formáztatnom. Plusz akkor szerelőhöz kell vinnem, mert jómagam nem vagyok nagy szakija a szoftvereknek. Lehet megoldok egy telepítést de nem vagyok benne biztos, hogy pl. jól állítom e be...
Most még azon gondolkozok, hogy ráengedem a Win11 felfrissítést a laptopra, ha megadja magát. Mert most per pillanat reggel óta jó és a laptop wif-ét használom.
Amúgy Win11-et vagy Win10et ajánlotok? (Tervbe van egy másik SSD vásárlása és egy újra rakás. 4 éves ez a kis rendszer. Igaz próbáltam rá figyelni de hát akkor is akadnak balesetek és meghülyülhet... ) -
Podi87
csendes tag
válasz
Pyttawrx #37948 üzenetére
Koszi hogy mogosztottad a tapasztalatod. Remlem nekunk is bejon ha ez lesz a vegso. Ide #37950 irtam hogy nagyjabol mi a cel, de persze ezeket a hobbi szerkeszteseket, nem mindennapi szinten kell elkepzelni, hanem ha mondjuk ha el tudunk menni valahova kirandul etc, akkor altalban keszulnek jo minosegu nagy felbontasu kepek, videok DSLR geppekel, amiket aztan magunk izlese szerint szerkesztunk ha kell, amik vegul kulonfele hobbifotos oldalakon 500px, flickr, tumblr stb. landolnak, Emellett sajat celra kulonfele grafikak/kepek szerkesztese (illustrator/corel) szinten szabadidoben.
Azonban az ido nagy reszeben leginkabb webbongeszes, youtube, coursera etc lenne, netan kevesebb munkahelyi dolog. -
draco31
veterán
válasz
Pyttawrx #37286 üzenetére
Az olyan dolgok mentve vannak, meg van egy asztali PC is, ott is a cuccok, az érzékenyebbeket DVD-re írom, stb.
Tanultam az informatika egy részét, meg forgok is benne, de ez a tapipad cucc megakasztott kissé.
Az SSD meg ez az elsőm ami ebben van, csak ezért nem tudom még mikor mi a helyzet.
HDD annó volt olyanom, hogy 5% -os, 0 nap hátralévő idő, és 3 hónapig volt e a rendszer vinyó a hőskorban -
válasz
Pyttawrx #37271 üzenetére
Az SSD-nek tényleg nincs baja, de azért érdekes, ha nincs rajta USB-sen egy eszköz sem, akkor száguld ATTO-val is.
-
-
dudu98
tag
válasz
Pyttawrx #37198 üzenetére
A hibernálás opciót is próbáltam, az meg nem mindig működött. Ott nem voltak ezek a problémák, de jóval lassabban indult el, mintha simán bekapcsoltam volna a gépet.
Linuxot nem raktam rá, mivel értelmetlen lenne. Nem működik az audio valamilyen oknál fogva, már több fórumon is néztem, hogy hátha a linux alatt jobb teljesítményt nyújtana akksi időben. De így tárgytalan ha a hang nem működik.
Az akksi kopást illetően meg nem elfogadható hogy így használódik... A régi 2015 MacBook Airemben 3 év után is csak 7% kopás volt 100 ciklussal. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #37200 üzenetére
Ezt csak érdekességként mondom.
Hasonló a szitu, mint az új 3402ZA-nál: új gép volt, bontatlan, többször telepítve, ki tudja milyen finomhangolás kellene és hol, több napnyi elkeseredettség, és akkor egy másik rendszer egy varázsütésre megoldotta. Címszavakban ennyi.
Nyílván egyáltalán nem biztos, hogy ennél is megoldaná. Csak egy tipp a távolból a többi mellé. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #37197 üzenetére
Legion 5 15IMH05 i5-10300H+GTX1650 laptopunkon Pro-val nem volt hajlandó működni a GTX. Új, bontatlan, gyárilag win nélküli. [kép] [kép]
Több (újabb/régebbi) verzióval is feltelepítve, eredmény ugyanaz. Látta, felrakta, de mindent UHD-ról csinált, ez meg ott punnyadt a háttérben. Visszaküldés határán voltunk, amikor valakitől kaptuk a tippet, hogy próbáljuk meg Home-mal, és voila! Onnantól amikor kellett, működött a GTX. Hibátlan volt.
Ennek a mi példányunknak nem volt mindegy.
Csak erről jutott eszembe, hogy mi van ha ott is... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Pyttawrx #37174 üzenetére
Vicc, hogy nem lehet. Microsoft is simán megoldotta.
GoodSpeed
Nekem első dolgom lenne regisztrálni, hogy ott is hivatalosan az enyém legyen. Gari szempontól sem utolsó (én szerintem). Ha nincs ott nem látnak rá, supportnak is nehezebb. Egy üzenetet dobok csak MyAsus-on keresztül és mindent látnak a gépről. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #37151 üzenetére
Azt láttam, frissen szétszedve persze hogy csillog-villog.
Saját gépeinket negyedévente, 3-4-5 havonta szétszedjük, kifújjuk. Ez az első, aminek 8 hónapig ki kellett bírnia. Meg is látszott rajta. (benne)Csináltam tegnap egy GL552JX Rogot is. Vmi 6-7 éve vették, (i7-4720HQ?) eddig 1x volt szétszedve. 1TB HDD volt gyárilag, bekapcsolási idő 3 perc. 1 db C partició, 600GB foglalt. [kép] [kép]
Építész, tervező az illető, minden adat KELL.
Át lett másolva minden az új 1TB SSD-re , normál bekapcsolási ideje lett. 😉
Félig szétszedtem azt is, hogy ki tudjam fújni (alaplapot pasztázáshoz már nem vettem ki), így is sokkoló volt... -
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #37145 üzenetére
én a mondat végét.. ők meg az egyik alkatrészt a vrm részen (dióda?). Gondolom azért, mert az intel féle max turbo 115W helyett csak 80W-ra van engedélyezve ezzel a géppel (vivobook s 14 k3402 i7-12700h).
Szóval így néz ki egy vékonyabb asus hűtése. Kicsit lehetne jobb a minőségbiztosítás. Meglepően kicsi borda van a légterelő műanyaglap mellett a másik végén. A ventit és hűtőt viszont könnyű cserélni.
Így néz ki egymásra illesztve a két kép.. balról a rózsaszín cucc félrement. Jobbról meg meglepett, hogy nem minden részére ér el a réz hűtő. A fekete fém rész esik oda, ami körbeveszi a kiemelkedő rész téglalapot.
Egy zenbookban péládul azt is hűtötték [link]A kisebbik, hűtetlen chip a procin az a pch, jól gondolom? Nem kéne annak hűtés? Talán egy vékonyabb gap pad.
#37146 cs.zs.
igen, el sem ér odáig a hűtő felülte. Matrica nem volt sehol. Szerencsére volt itthon 1mm vastag gap pad. A gyári rózsaszín nagyon sérülékeny, gyakorlatilag szétesett ahogy próbáltam visszahajtani, meg kilapította a dupla szenvicsezés is egyik részét. Procira meg mx4 került.Egyébként meghajtva jónak tűnik, vagy legalábbis nem rosszabbnak utána. Hacsak nem az, hogy talán standart profillal (35w) is hamar elcsendesedik most már. A proci teljesítménye nem változott - hasonló pontot kap, mint korábban (thermal és power limitek).
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #37145 üzenetére
Első ránézésre olyan, mintha a proci egy részéről véletlenül lemaradt volna a paszta, aztán a hőcsőre nézve kiderül, hogy oda nem is akartak rakni.
Ha a hőfokok rendben vannak, vélhetően rendben van a pasztázás is. Az viszont való igaz, hogy a rózsaszín thermal pad elcsúszott, azt a helyére kell(ett) rakni.
Azbest:
Garivesztés akkor lehet (nem tudjuk) ha volt valamelyik csavaron warranty label, és az megsemmisült a leszedéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest