- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
EA's hit
őstag
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39181 üzenetére
Végül visszavittem az Asus-t, sajnos durva hangokat tudtam kihozni belőle például egy memória tesztnél. Lett belőle egy Lenovo Legion, az OLED kijelzőt sajnálom egyedül, a többi dologban nem. Az Asus zsanérja is nagyon lötyögős volt, a több mint 3 éves olcsó Lenovónak is feszesebb volt... Szóval ahogy jöttem, úgy el is köszönök, mindenkinek további jó fórumozást! Ja és köszönöm a segítséget.
Ez már OFF, de nagyon nagy köszönet a notebook.hu értékesítőjének, sajnos nem online vásárlás volt, csak ha rossz akkor cserélik 3 napon belűl és a hibám meg nem megmutatható hiba volt bolti környezetben (klíma hangja eleve elnyomta volna). Ennek ellenére első pillanattól elhitték a problémám és megoldást találtak mindenre pillanatok alatt, szóval ajánlott hely, nemcsak eladni szeretnek, hanem vevőt megtartani is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
osonte #39179 üzenetére
Szia,
a hangjelenséget tekercsek adják ki. Átfolyó áram hatására így vagy úgy berezonálnak, aztán hol így szólalnak meg, hol úgy. Azt nem tudom hogy az említett cserélt alaplapon milyen tekercsek lehettek, de legtöbbször ezt a hangot az eszközök töltői adják ki. Első nap pl azért lehetett hangosabb, mert az akku gyárilag nem volt fullra töltve, később pedig már kisebb áram folyt. A konnektorba dugott töltőt hallgasd már meg lécci, ne a laptopban keresd a forrást. Átverős, ha mellette volt.
Mivel egy lakáson belül is lehetnek aprócska különbségek konnektor és konnektor között (leterheltség miatt), megoldás lehet ha pl hosszabbítóval egy másik konnektorba dugod, és a kis töltőkockát magadtól (a füledtől) minél távolabb helyezed el.
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39175 üzenetére
Nem tudom mennyire jellemző másnak, de valamikor hallok egy nagyon magas frekvenciás sípolást a jobb oldalán a laptopnak (ha USB-A -ra vezetékes egeret dugok, akkor kifejezetten hangosabb, de szerencsére BT-s egeret használok). Annyira magas a frekvencia, hogy a feleségem nem is hallja, meg lehet sokan mások sem (például a boltba az eladó). Első nap annyira durva volt, hogy még másnap reggel is sípolt a fülem.
Most azóta 8 verzióval frissült a bios és eléggé sikerült optimalizálni a beállításokat, így vagy nem jelentkezik, ha igen, akkor halkan, de mivel nagyon magas frekvencia, már akkor is hallom, amikor a gép nem adja ki (benne marad a fülembe). Utánaolvastam "coil whine" a jelennség, az Asus is ír róla, szerinte természetes, bár igyekeznek csökkenteni a jelenséget. Minden laptop márkánál előfordul az Asus Strix, Dell XPS, MacBook Pro stb... , valaki másodszor cseréltette az alaplapot vagy laptopot és nem változott, valakinél SSD csere megoldotta. Még ma benne vagyok a 3 munkanapba, de az eladó sem fogja hallani szerintem és amúgy minden rendben a géppel, végre belaktam, attól félek egy hangosabbra is cserélhetik.
Kérlek erősítsetek meg, hogy nem éri meg cserélni (nem online vásárlás, bonyolult lenne) a bizonytalan végeredményért. Lehet kb mind ilyen, csak az emberek nagyobb százaléka nem hallja már ezt a magas frekvenciát.
Sok évig adtam el, szervizeltem laptopokat, de ilyenbe nem futottam még bele, inkább asztali gépnél hallottam ezt a jelenséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Revolut
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Xbox tulajok OFF topicja
- C++ programozás
- Philips LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest