Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz vati #38403 üzenetére

Szia

Köszönöm a válaszod. Nálam is hasonló 50 fok környéke böngészés alatt, de hűtőpad is van alatta. Ami engem zavar, hogy a szerk: gpu boost-ot néha bepörgeti indokolatlanul, tehát ránézek az AC-re és csutkán kimaxolva a teljesítmény. Minek pörgeti be? Ráadásul fapad perfomance módban. Mert ha még TURBO módban hagynám azt mondom oké. Összességében okos, mert perfomance módban 60 fokig nem indul be semmi venti, 60 fok felett kezdi magát pörgetni. Turbó módban viszont hagy benne egy olyan alap 1000-1500 fordulatot, így szépen akár 40 fok is marad böngészés,videózás közben ami amúgy szimpatikus. Idle meg akár még alatta is ha nem csinálok semmit. Most a Manor Lords amit kipróbáltam a gamepass kínálatában, mint a kés a vajba. De bekapcsoltam a DLSS módot mert újabban zavar, hogy egyszerűen végzi a gép a dolgát. Azaz leadja a teljesítményt amit kell, de az fogyasztással azaz hőtermeléssel jár. Én meg csodát akarok, hogy 50 fok. De olyan nincs még FHD/60 alatt sem. Ezért most ilyen medium/high DLSS és szépen 50-60 fok között ketyeg, ventik ilyen laza 2000-es fordulaton. Kisebb csoda mondjuk, mert kevés játék tudja ezt, de a Manor Lords baromira jól van optimalizálva. Még egy röcc se volt soha. Így 2 év után is maximálisan elégedet vagyok ezzel a géppel, pedig mennyien le akartak beszélni, egyedül KH kolléga mondta adjak neki esélyt.

Most VGA csere projekt LENNE az asztaliba, csak nagyon nem tetszenek az árak, ezért most a laptop lett a mindenes munkába otthon, de szépen állja a kihívásokat. Kíváncsi leszek ez a hardver meddig lesz életképes teljesítményben. Eddig panaszom nincs rá. Igaz nem is kérek tőle sokat. Medium/High 60 fps.

Igazad van elengedem ezt a kikapcsolósdit, mert akkor meg a cpu melegedne jobban, így legalább egyenletesen melegszik a két oldal. **Amit nem értek, hogy időnként miért indulnak meg mégis a ventik** Én hiába dózeroltam le az AC-t egyszer ugyan úgy benne maradt a folyamatokba, és bele tud nyúlni a gépbe, ha nem akarom akkor is. Full egy automata ilyen hülyebiztos az egész rendszer. Amúgy végülis nem baj.

• kress

aktív tag

válasz vati #38203 üzenetére

nekem dupla hdmi kimenetes hubom van, 1-1 1m-es usb-c hosszabbító a gépekből és azok között váltok egy sima átdugással

• Longeye

tag

válasz vati #38194 üzenetére

Van olyan topic, hogy "Milyen SSD-t vegyek?"

Legközelebb érdemes vásárlás előtt ott is olvasgatni. (Én szoktam.) Van több olyan hsz., hogy az ADATA kerülendő márka, bár az ára megértem, hogy vonzó lehet.

ASUS TUF Gaming F15 notinkban két Kingston Fury Renegade 2TB-os SSD van, RAID0-ba kötve.
    A kettő között majdnem 6-10°C a különbség, szóval valószínűleg az egyik slot-nak rosszabb a hűtése.
    Annyit lehet, hogy érdemes lenne megpróbálnod, hogy megcseréled a két SSD-t, hogy a "hevesebb" kerüljön a hűvösebb helyre. :F
    Ugyanez a konfig asztali gépben (Asus alaplapban) csak 1°C hőmérsékletkülönbséget mutat.

• azbest

félisten

válasz vati #38178 üzenetére

ha a gyártó nem írja le sehol, akkor nem lehet tudni. A techpuweup adatbázisában a 2TB-re írnak értékeket [link] max 8.3W. A nagyobb valsz még több.
    Mondjuk a samsungnál a gyártó segédprogijában lehet állítani, hogy takarékosabb legyen vagy ahogy a csövön kifér, nem tudom nekik van -e hasonló beállítási lehetőség.

#38179 Smithy87
    arra érdemes figyelni, hogy nem minden ssd olyan laptopokhoz készül, ahol nem lehet hűteni, van ami asztali gépbe, ahol lehet rátenni bordát.
    És bár valsz nem hal meg gyorsan a melegtől, viszont ha 80 fokra (gyári limitre) felmegy, akkor egyrészt megjegyzi a meghajtó (lehet a gari ugrik?) plusz lelassul, hogy megvédje magát. Hwinfo64-ben úgy láttam ki szokta tudni olvasni a warning és a throttling hőfokot a meghajtóból (nekem 82 - 83 fok köül írta nekik a warningot, 85-re a throttlingot).

Az nem mókás, ha játék közben random beszaggat a gép vagy ha valami más feladat közben akad az egér, mert a win a bedugult háttértár írás miatt kezd fejreállni.

Nekem a vivobookban ha nem használom nagyon az ssd-t, de a procin mondjuk cinebench fut sokáig, akkor a gép átmelegedésétől felmegy 40 fokról 60-ra. Ha még közben az ssd-t is pörgetné valami, akkor lehet elérné a lassítás limitet.

Persze az is egy megoldás, hogy ne a leggyorsabb csúcs ssd-ket használjuk, amelyekt többet fogyasztanak.

• cs.zs.

veterán

válasz vati #38034 üzenetére

Samu 970 Evo Plus-om volt, sok-sok teszt után a száraz számok:
    Valóban annyival tud írni/olvasni, de ha folyamatosan fingatva van (folyamatos teszt újra és újra), eléri a 90-100 fokot, és ott viszaveszi a tempót 2400-ra, és a 2400 olyan könnyen megy neki, hogy közben lehűl. Amint 60 fokra visszaesik, újra 3000 fölött dönget.

Átlag 3.0 SSD-nek 2400 a max, ennek meg 2400 a visszafogott :))
    Crucial P2 1TB egy Zephyrus G14-ben:

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz vati #38025 üzenetére

Mindenképpen felnyitott kijelzővel, és hűtőpaddal használnám. Én is most elkezdtem külső monitorozni vele, és távoli asztalozni otthonra. Szerintem az se jó ha ekkora hőt kap az a kijelző "csak 60-70 fok, de ne kapjon annyi se. Igaz porosodik mint az állat, de valamit valamiért :U

Véletlenül megláttam az A17-et (szerintem ugyan olyan gépünk van) a komphone kínálatában használtként. Lesújtó mennyibe kerül. Persze ez belépő szint, és azóta elkezdtek lefelé kúszni az árak, na meg eltelt 2 év is. De akkor is ;] Mellbevágó.
    Ez a Ryzen viszont még mindig nem normális mit megy.

• cs.zs.

veterán

válasz vati #37905 üzenetére

Még most is kapható TN kijelző, Asusnál és Lenovonál is tele van velük a paletta.
    (sajnos)

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz vati #37903 üzenetére

Szépen lassan 2 éves az én A17-em is. Teljesen korrekt a kijelző, pedig ülök 3x drágább kijelző előtt is. Ülök csilliárdokba kerülő MacPro előtt is, és örömmel ülök vissza a TUF kijelzője elé. Bennem van a hiba? Lehetséges ez csak az én minimalista elvárásom miatt van. Jelezzen ki, kész. Mit csináljon még egy kijelző? Ja hogy nappali külső fénynél kint a parkba nem látszik majd jól. Én kérek elnézést. :U Tényleg oda tervezték.

Inkább A15 mert az F-el kezdődő gépekre sok volt a panasz. Nem bántom a Vivo tulajokat mert ők se bántanak engem, de tömény fantázia az a Vivo széria. A TUF legalább stílusos, de hát nem vagyunk egyformák persze.

• s3int

csendes tag

válasz vati #37900 üzenetére

Szia,

A hurcolás miatt eleve kiesett a 17,3.
    A TUF csak plusz a sorban (most elég jó áron van), nem a játék a lényeg.
    Egy jó kijelzőjű strapás munkalapitopi lenne mindkettőnknek a cél, ami kibír 4-5 évet.

• Mikulásbá

nagyúr

válasz vati #37799 üzenetére

A 49 is jó-lehetne alacsonyabb, az az SSD ilyen, ez van. Igen, az egy kis hűtőborda akar lenni, anélkül még magasabb lenne a hőfok. Persze csak kis eltérés van. Hagyd rajta.

• HartgeH3-2.8

addikt

válasz vati #37500 üzenetére

Hello, Szia

Üdv a klubban, pontosan ugyan ilyen gépem van, de dekára pontosan! Nemsokára lesz kettő éves 2024 Q1, imádom. Biztosra állítom, a legjobb döntést hoztad. Villámgyors, és hűvösebb mint az Inteles ellenfele (mondom ezt 30 év törzsi szintű intel fanatizmus után).

Válasz: Egyrészt egy hűtőpad kell alá, ha szimpatikusabb hőfokokat akarsz, ez nekem is egy ingerzóna egyébként. Adok is tippet ha kell, hogy nekem melyik vált be. Én is panelban vagyok, most az egy hónap szabadság alatt, amikor otthon néha bekapcsoltam (frissítés gyanánt) hát igen csak magasabbak voltak a hőfokok még paddal is. Idle simán jó egy 45-55 akár 60 is. El sem indulnak a ventik 60 alatt, ha csak nem állítottál be manuális ventiszabályt. Klímám nekem sincs, negyedik emelet panelprogramos szigetelt , én redőnnyel fogok nyerni egy 2-3 fokot mínuszban, ezt majd a gép is fogja érezni. Klíma nem kell, elég az a cégnél. Szerencsére nem vagyok rá allergiás, de akkor sem kell. Szerk: Szóval, teljesen jó az 55 fok idl, paddal az 40!! -----> Lesz.

---------> Lekapcsolhatod a magokat (silent), kikapcsolhatsz szolgáltatásokat a háttérből (AC), és akkor tudsz nyerni, talán pár fokot, de ez a gép a mp tört része alatt egy ugrásrakész bivaly, természetes, hogy van egy alap celsius ami alá képtelenség menni egy ilyen zárt rendszerben. Klímás helységben ott alá vihető bőven, de emiatt meg nem csavarom le a klímát, így is a szemem fénye azért van egy határ ;] Mégiscsak a gép van értem, és nem fordítva :D

Mindenképp csinálj teszteket, egyrészt engem érdekel :DD másrészt örülök, hogy jött egy villámtesó, harmadrészt én saját magam megnyugtatása végett rommá teszteltem plussz akartam látni mit hoz hőmérsékletben a kis aranyos. Egyébként én is dolgozom vele, mellette videókat vágok (premiere pro), mellett játszogatok ezzel azzal amazzal. MINDEN igényt maradéktalanul kielégít azóta is. A 6800H egy mocskos állat. Ezt fogod tapasztalni, amikor nem tudsz neki olyan feladatot adni, hogy kihívás legyen. Esélytelen.

Tanácsok (nem kötelező): Az Armoury Crate kicsit fogja a gépet, ezt fentebb Mikulásbá kivesézte nekünk (örök hálánk üldözze, csak el ne érje) tehát érezhetően néha döccen röccen fogja. Nem vészes vállalható, de a teljesen smooth élményért delete. Én most visszatettem, úgy érzem szépen optimalizálták, egyelőre béke van (nem volt ez mindig így). Ment is a kedves Asus....

Egy hőtőpadot ha veszel alá, elképesztő módon fogja meghálálni a gép. Ne műanyag sz**rt rendes fémet, és minőséget. Tipp: uRage Freezer 600, de a coolermaster termékei is egész jók. Egyrészt sokkal hamarabb fogja visszahűteni játék, vagy grafikai munka után, másrészt az alap hőmérsékleteid is jóval alacsonyabbak lesznek. Szerintem mínusz 10 fok alsó hangon a pad, de nyugodtan kövezzenek meg ha nem.

Ventiszabályt állíthatsz be ha gondolod, én a ventik élettartamát helyeztem előtérbe, és azt mondtam kapcsoljon be amikor akar (up to 60 fok), és alá segítek hűtőpaddal. Természetes jön az ősz, jönnek a 20 fok alatti hőmérsékletek jobb lesz. Nekem a Perfomance / Optimised kombó jött be, így hűvös és gyors is. Silent módban, leveszi (blokkolja) a magok számát, nagyon nem jó. MSI After mellé, kell majd egy GPU-Z is, hogy tudjon megjeleníteni gpu adatokat is. Ne kérdezd miért, kell neki. Nekem GPU-Z nélkül nem volt hajlandó kitenni az MSI After a GPU értékeket. :U

Még egy: Feltételezem mivel álmomból felkeltve is tudom, hogy FA707RE van nekem is, hogy nálad is az erősebb Ti (TDP) verziós lesz benne, ami baromi erős. FHD alatt (okosított beállításokkal) eddig minden egészséges kompromisszum megvolt, minden játékban. Persze most jött egy Starfield pl, ott lehetséges lennének már meglepik, de arra van Series X, vagy asztali gép. Arra akarok célozni, a világot nem váltja meg, de ne is becsüld le, brutális mit tol az a kis szaros gpu, a Ryzen meg egy állat. Nincs kérdés.
    Nagy címekkel én se. Munkába nagyon nem akarok amúgy se belemerülni, üres órákba szoktam ezt azt tolni. Arra meg több mint tökéletes.

A lehető legjobb gépet vetted meg ebben a kategóriában, és ár/érték arányban!!

Ismételten, Üdv a klubban :R

• Mikulásbá

nagyúr

válasz vati #37500 üzenetére

A MSI AB nem semmi, ha csak az megy, nézz rá a feladatkezelőre, láthatod, hogy pörgeti a gépet egy kicsit. Én inkább a MyAsus appban szoktam nézni az ügyfél támogatás alatt a rendszer diagnosztikát.
    Amúgy teljesen jó az 50 fok körüli hő önmagában.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés