- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
EA's hit #39183 üzenetére
Persze, Pécsen voltam. Amikor vettem az Asus-t (a feleségem is ott volt), akkor is zárás utánig beszélgettünk az értékesítővel mindenféle dologról. Amit lehet később is náluk veszek, mert lehet van olcsóbb bolt, mondjuk a félmilliós laptop valahol 40 ezerrel olcsóbb, igen ám de ha gond van, akkor a hajamra kenhetem a spórolást...
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39181 üzenetére
Végül visszavittem az Asus-t, sajnos durva hangokat tudtam kihozni belőle például egy memória tesztnél. Lett belőle egy Lenovo Legion, az OLED kijelzőt sajnálom egyedül, a többi dologban nem. Az Asus zsanérja is nagyon lötyögős volt, a több mint 3 éves olcsó Lenovónak is feszesebb volt... Szóval ahogy jöttem, úgy el is köszönök, mindenkinek további jó fórumozást! Ja és köszönöm a segítséget.
Ez már OFF, de nagyon nagy köszönet a notebook.hu értékesítőjének, sajnos nem online vásárlás volt, csak ha rossz akkor cserélik 3 napon belűl és a hibám meg nem megmutatható hiba volt bolti környezetben (klíma hangja eleve elnyomta volna). Ennek ellenére első pillanattól elhitték a problémám és megoldást találtak mindenre pillanatok alatt, szóval ajánlott hely, nemcsak eladni szeretnek, hanem vevőt megtartani is.
-
osonte
őstag
válasz
cs.zs. #39180 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsot. Az első az volt, hogy a töltőt hallgattam, de az messze van a laptoptól a kanapé mellett balra, illetve le is húztam a gépről, ki a konnektorból. A laptop egyértelmű, bárcsak a táp lenne. Most is halkan hallom, de a telefon nem tudja felvenni, annyira magas tartomány (pedig a fejhallgató vissza tudná adni). A leghangosabb akkor volt, amikor jobb oldalra vezetékes egér volt bedugva és akkor még változott is folyamatosan frekvencia amit hallottam. Amúgy a laptop jobb oldala dominánsabb, amikor hangosabb, ott lehet valami tekercs... -
osonte
őstag
válasz
osonte #39175 üzenetére
Nem tudom mennyire jellemző másnak, de valamikor hallok egy nagyon magas frekvenciás sípolást a jobb oldalán a laptopnak (ha USB-A -ra vezetékes egeret dugok, akkor kifejezetten hangosabb, de szerencsére BT-s egeret használok). Annyira magas a frekvencia, hogy a feleségem nem is hallja, meg lehet sokan mások sem (például a boltba az eladó). Első nap annyira durva volt, hogy még másnap reggel is sípolt a fülem.
Most azóta 8 verzióval frissült a bios és eléggé sikerült optimalizálni a beállításokat, így vagy nem jelentkezik, ha igen, akkor halkan, de mivel nagyon magas frekvencia, már akkor is hallom, amikor a gép nem adja ki (benne marad a fülembe). Utánaolvastam "coil whine" a jelennség, az Asus is ír róla, szerinte természetes, bár igyekeznek csökkenteni a jelenséget. Minden laptop márkánál előfordul az Asus Strix, Dell XPS, MacBook Pro stb... , valaki másodszor cseréltette az alaplapot vagy laptopot és nem változott, valakinél SSD csere megoldotta. Még ma benne vagyok a 3 munkanapba, de az eladó sem fogja hallani szerintem és amúgy minden rendben a géppel, végre belaktam, attól félek egy hangosabbra is cserélhetik.
Kérlek erősítsetek meg, hogy nem éri meg cserélni (nem online vásárlás, bonyolult lenne) a bizonytalan végeredményért. Lehet kb mind ilyen, csak az emberek nagyobb százaléka nem hallja már ezt a magas frekvenciát.
Sok évig adtam el, szervizeltem laptopokat, de ilyenbe nem futottam még bele, inkább asztali gépnél hallottam ezt a jelenséget. -
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Csatlakozok a fórumhoz egy Vivobook S 16 OLED S5606 -al, a kijelző brutálisan jó Samsung panel (érdekes mennyivel nagyobbnak tűnik a 15,6" után a 16"), a Wifi kártya is szerencsére Intel (nem Realtek). Jelenlég még barátkozok vele, vannak dolgok amit szokni kell, de remélem tartós lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest