- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumdudum
tag
válasz
rothfb #37895 üzenetére
Nekem érintkezés probléma vagy zárlat jut eszembe..
Nekem olyan problémám van, hogy hiába állítom be az energiatakarékosságot fedél lecsukáskor is maradjon aktív stb, kikapcsol ha nem megy rajta valami full screenen.. A játékok is mivel már nem full screen hanem borderless window, lekapcsol a gép..
És mindezt azért, mert feltelepítettem nosztalgiából az annó (nekem még szaggatott és ette az áramot mint állat : ATI Bacteria screensaver-t) letöröltem, aztán azóta így működik.. valamit ott hagyott a registryben.. Játék közben is lehajtom a fedelet (és hiába "nincs művelet" van beállítva) szépen elmegy alvó üzemmódba.. Ami nagyon irritáló online játék esetében.. Ha viszont, teljes képernyőre rakom a yt-t vagy valami filmet, akkor nincs ilyen.. -
sumdudum
tag
Vagy igaza van a srácnak a fórumon, és típushiba, hogy ha rátolok egy ssd-t akkor csökkenti a BUS-t és visszafogja az M2őt is?!.. (ezzel nem lenne gondom, ha nem Floppy szintre csökkentené vissza magát..)
-
sumdudum
tag
Tovább nézegettem, azért aktívan berepül 0,9MB alá is!.. Bár ez egy 512es M2, de még így is, hogy 90%ot telepített van 112GB.. (Igen tudom 25%ot érdemes szabadon tartani, ez meg is lesz, amint települ, csak most tettem kivételt a próba miatt)..
A viruskergetőm sem lehet gond, Kaspersky Total Security-t használok (alapvetően sem néz CD képeket..
Lehet, hogy mégis csak a FirmWare? vagy az M2?! (My Asus szerint nincs semmi frissíteni való) -
sumdudum
tag
Ez van: [link] (most az M2 ről önmagára telepítek és ugyanaz a szitu.. 3 órája telepítek és nincs vége..) Hébe-hóba 181MB-ig felugrik a lemez használtság, de csak 1-3 mp-ig.. Viszont a legkisebb is 25MB.. szóval nem értem..
-
sumdudum
tag
Szóval lényegében órákkal gyorsabb a netet használnom, mint két egymástól 20 centire működő háttértárat egy azon gépben!
-
sumdudum
tag
M.2ről 100MB-al másol, azzal nincs gond, csak a visszafelé út a necces!
Nem létezik, hogy gyorsan ír, de ennyire lassan olvas, ilyen az IDE HDDk világában sem volt! Majdnem floppy szint.. Valami nagyon gáz!Az egészben az a vicc, hogy alapvetően a D meghajtóra (azaz az SSHDra töltök) ez 110GB esetében max 40 perc..
Hogy ezt átmásoljam a C-re (ami az M.2) 4-6óra..
De, ha a C-re töltöm ugyanúgy kb 40 perc.. -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37813 üzenetére
Köszönöm a Korrekt választ! (azért elképesztőnek találom, hogy nem kapsz semmi infó a bővíthetőségről, csak kidobják összesítve, hogy így is meg úgy is áruljuk (azthinném, hogy a serial number segít, de nem..)
Valóban nem vagyok olyan kretén, hogy ne az M.2-re installáljam a windowst.. Az SSHD csak háttértár letöltésekhez..
Most kipróbáltam csak simán 22db 4GB fájlt átmásolni és az agyam eldobom, hogy 2MB és 7MB között mozog! És ezek nagy fájlok, kisebb fájloknál ilyen 700kbyte (úgy kisebb, hogy 120MB pdf pl..) Agyvérzést kapok!Régen az IDE-IDE HDD ről is 10MBvel másolt! SATA-SATA meg 30(50)-30(50) volt!
Most ezzel mi a lónyerget csináljak?! BIOSban AHCI módban van, állítsam át SATAra?! (lehet rosszul emulál?) vagy vegyem ki és csapjak le vele bogarakat?! -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37809 üzenetére
Nah jó, kicsit eltévedtünk az eredeti kérdéstől, de:
Azért 1000/1000-es net mert egy szobát bérlek, egy négy szobás lakásban, ahol egyik fő sem ért a fájlmegosztáshoz.. nincs TVjük se.. mindent telefonon és laptopon néznek, de a csekket személyesen intézik és sorban állnak 50 percig is akár, mert nemtudják, hogy kell telefonon.. (nem is akarják, pedig felajánlottam a segítségem)
Szóval az eredeti kérdés az: tudjátok-e hogy van-e másodlagos NvME slot vagy nem?! Vagy a csatlakoztatott sshdd okozhat e dúrva lassúlást esetleg Firmware a gond?! -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37805 üzenetére
Digivel töltök le rá, és a maximális 1000/1000-es netnél nyomja a maximális 100MB-ot..
Jah igen, nemtudom mi volt a konkrét neve, de egy ilyen hibrid HDD-ként volt véve..
Bizonyos fájloknál (csekkoltam nem sérültek és nagy fájlok, belassul, de nagyon dúrván USB 2.0 szintre sőt az alá..) Szóval gondolod, hogy döglődik?! -
sumdudum
tag
válasz
cs.zs. #37803 üzenetére
Konkrétan egy 2,5 inches van benne csak hát ssdhdd és rendesen felpörög mielőtt elindul, kezd már zavarni is.. Véletlenül nem 400-500 Mb/ sec-re gondolsz az MB helyett?
Mert én direkte írtam nagy B-vel mint byte és nem bit, remélem ez nem zavart össze, tudom, hogy sokan tévesztik. -
sumdudum
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni; Van egy 2019 kéztől vásárolt FX505DU-AL070T típusú laptopom, mivel nem találok róla konkrét infót a honlapján sem. Van lehetőség egy másodlagos NvME ssd berakására vagy csak szimpla ssd van pluszba?
2 Éve szétszedtem ugyan és beraktam egy ssdhdd-t amit szeretnék lecserélni, mert 4GB-os GOG játékot is 40 percig telepít (a 100 GB-os Baldur's Gate 3ról ne is beszéljünk.. 4-5 óra, úgy, hogy NvME 2-re telepítem, mások szimpla HDDről telepítenek félóra alatt szimpla SSDre). Lehet Firmware-t kellene frissítenem(még soha nem volt)?! Másik fórumon üzent nekem valaki, hogy utána nézett ennek a laptopnak és a berakott SSD visszafoghatja az átvitelt.. Ami viszont azért furcsa, mert általában nagyobb méretű fájlokat 50-60 MB-al másol, de egyik nap egy 700MB-os fájlnál végig beesett 1500-2500Kbyte-ra, de csak annál az egynél a sorozat 5másik részét 60MB-al másolta.. A folyamat közben semmilyen más alkalmazás nem futott, illetve csak normál üzemmódban egy vírusírtó (azaz nem keresgéltem vele közben, csak aktív volt).Szóval ha esetleg tud valaki linkelni egy oldalt ahol le van írva, hogy mennyi csatlokozós azt megköszönném, nem szívesen szedném szét ha nem muszáj. Persze, ha nincs rá konkrét infó akkkor az lesz..
Előri is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest