- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
CM7.1 ???
Az android 2.3.7 ! Kizártnak tartom. Bár már én is gondolkoztam rajta hogy mit produkálna egy mai hardveren, de már nagyon app sincs rá.
Szerintem CM14.1-re gondolhattál, de szép régi emlékek jöttek elő, az android 1.5 1.6 után milyen para volt a 2.1, aztán meg a 2.3 (2.2 óta lehetett sd-re tenni appot)... -
dethroner
veterán
Pedig már kezdtem ráállni a javaslatra, viszont nem nagyon vagyok ezeknek a rom telepítéseknek a barátja, összefosnám magam közben
Létfontosságú lenne a szinte 100%-os magyar nyelv. Amúgy elérhető már a 4A? Mert úgy olvastam hogy 2016 november a megjelenés.
Lehet taltam eu raktárból Mi4C és Redmi 3 telót is, 120 dollár körül (de az is lehet hogy csak benéztem). Szóval az érdekelne még, hogy erre az utóbbi kettőre szerinted fog érkezni 6-os android?
Ilyen Homtom HT17 szerű izék használhatók lehetnek?
-
dethroner
veterán
Köszi a válaszokat. Egyenlőre még csak bámulom a kínálatot. Mutert szeretném meglepni valami nem túl drága telóval
Több mint 2 éve nyüstöl egy Jiayu F1-et, szerintem neki megfelel mindenben, csak eléggé meg tud torpanni, 512 ram nem csoda. Szóval konkrét telefont még nem néztem, de a mostani 4 colt fel akarom tolni legalább 5-re, HD felbontással. Van néhány 5,5-ös is ami beleférne a nem túl magas büdzsébe, csak tartok tőle hogy ekkora kijelzőre kevés a 720P. Bár, az F1-nek még kisebb a pixelsűrüsége, 4 colon 233ppim míg egy 5,5-ös 720p-vel 267ppi-re jönne ki, tehát még itt is lenne fejlődés
De gondolom 5 colon lenne igazán szép a kép. Tehát a méret és a felbontás megvolna, már csak jó akkuidő kéne hozzá, mert eléggé megszokta már hogy abban a kis vacakban akkor is van élet még, ha egész nap tolja a candy crush-t. Mert csak erre használja, meg persze némi telefonálás, nagy ritkán talán fénykép is, meg egy kevés wifi böngészés. Mobil net nem kell, nincs szükség 4G-re. Olyan 25 ezerig keresgélnék vagy magyar boltban, vagy eu raktárban valami használhatót. Szerintem 1GB ram is elég volna, meg nem kell cpu-ban sem erőmű. Az a szar, hogy minden feltételt más-más telóban találok meg. Ezért kérdezgettem pl az aksi időt, mert ami mondjuk árban, kijelzőben megfelel, ott karcsú a telep. De még bámészkodom sokat. Lehet hogy az F1 hardveréhez viszonyítva a 2400-as aksija android 4.2-vel nem tud több üzemidőt, mint mondjuk egy modernebb hardver 5 colos kijelzővel 6-os androiddal kb ugyanakkora aksival?
-
A bekapcsolt kijelzőidő tényleg értelmetlen adat a tekintetben, hogy hatalmas szórást ad. Az én felhasználásommal (játék nélkül) egy LG G3 2-2,5 órát tudott, más áradozott róla, hogy 4-5 óra.
A 650-es Redmi Note 3 pro esetében itt is sokan írtak 10-11 órát, míg én a tesztnek hiszek inkább, ahol az átlagos (nekik általános) használattal 6-7 óra jött ki, gondolom nekem is meglenne az 5-6 óra.
Ehhez képest egy tesztprogi számadatokat hozna, bár az sem lenne mindig egyforma, de kisebb lenne a szórás.
Mindenesetre a felhadználói akkufogyadztásra már rég nem adok, mert v vannak mániákusok, akik arra hajtansk, hogy jó képet lőhessenek akkuidőről nem általános felhasználás mellett. -
tibcsi0407
félisten
Természetesen. Én a Mobilarenaval ellentétben jobb szeretek gyári ROM-mal tesztelni mindent, nézd meg a blogomon. A Z2, a Le 2 Pro is gyárival lett tesztelve, hiába volt rá custom. A Mi Note 2-t is a legfrissebb gyárival teszteltem és használom, erre is felpattintom majd, mert az ad valós képet a készülékről.
-
KamuMazsola
őstag
Igen megjelent egy pár. Ha tényleg számít, akkor miért csak néhány modell? Amúgy örúlök neki és a következő telóm így már lehet Xiaomi lesz. Amúgy a népességet tekintve bármily szegény országnak tűnik is india, biztos hogy többet értékesítenek azon a piacon, mint itt európában, nem beszélve arról, hogy itt nincs kiépített kereskedői hálózata.
Bendegúz98: Az átlag itt sem 800$-os telefonnal jár!
-
spileraaa
senior tag
koszi a valaszt egyertelmu hogy jobban ugyelek ra de pl a zsebembol szerintem ezek utan is gyakran kifog esni ami nem nagy tavolsag de jo lenen ha kibirna ezeket
azért kérdeztem a tokot ha van olyan ami elege megvédi ezektől akkor melyik telefon lenne jó 50 ezer ft ár korul
az emag.hu sok xiaomi van de nem tudom melyik a legjobb ilyen arban es melyik tokal (melyik markak eleg jok? vagy hol tudnek olvasni roluk?) lenne ha nem is 3 evig de legalabb 1-2 evig jo lenne ha kibírná a gyűrődésta roman oldalon kb ketszer anyi van beloluk de emiat sokall nehezebb kivalasztanom azt ami eleg megbizhato is
[link]a román emagon pl a Blackview BV5000 3 komentelo is írta hogy kieset a zsebéből és betört a képernyője
-
WOT-H-A-C
veterán
Szerintem itt most nagyon félre értesz valamit... Vagy nem is tudom mire ez most... ROM-olt - téglázott-visszahozta. 1-3 éve tele volt ilyen sztorikkal ez a topik és , ha vége jól alakult, -önállóan vagy közösségi munkával az mindegy- ment a virtuális pacsi! Nem pedig a lesajnáló hsz.-ok.
Régi szép idők...
-
ekrisztian
őstag
Itt gondolom arról van szó, hogy a microusb 4-s lába földre van zárva. És az OTG képes telefon felismeri az OTG képes kábelt, és ilyenkor ad áramot kifelé a B+ lábra. Így tud működni bizonyos áram felvételig néhány eszköz. Egér, pendrive, BT modul, Billentyűzet...
Somatomnak pont a mágneses fejnek kellene OTG képesnek lenni, nem is a kábelnek.
Így viszont nem értem, miért okoz nehézséget ilyenre gyártani valamit?
Nem lepődnék meg, ha licenc védi ezt is
De az mióta gond Kínába? -
svgyula
addikt
Én nem azt írtam, a saomi nem OTG képes. Azt írtam nem lett kipróbálva mivel ez a képesség minket nem érdekel!!! Tápellátás nélkül mégis hogyan akarsz egy USB eszközt működtetni? Az OTG-nek pont az a lényege, hogy az eszköz(telefon) képes meghajtani és működtetni egy másik eszközt az USB-n keresztül.
Tehát ha nem jön ki "villagy" a telóból nem fog egy egyszerű kártyaolvasó sem működni.
(#127579) Somatom
Neked azért kerestem mert azt írtad "Na, egy ilyen mágneses cucc kéne nekem". Utána leírtam azt is, hogy engem nem érdekel és nem is tesztelem. Csak kerestem neked de többet nem fog előfordulni!
Ugye nem gondolod hogy először veszek egyet és letesztelem neked majd el is küldöm ingyéé vagy még fizetek is hogy elküldhessem? Ez nem milliós cucc.Ha nem próbálod ki honnan tudod, hogy nem működik belelátsz a képen keresztül? -
nyisziati
veterán
Ja, a Xiaomi-n én is meglepődtem, hogy adhat ilyen jó teló mellé ilyen szutyok töltőt. Kb. mint 30 éve az orosz barkácsgépek minősége.
Se függőlegesen, se vízszintesen nem párhuzamos, nem illeszkedik pontosan, balesetveszélyes. El is tüntettem az ágy mögé, ritkán használom.
Inkább egy Alcatel butateló töltőjét használom, sokkal jobb. Pedig az került vagy 3 e Ft-ba...(mármint telefonnal együtt)
-
pècsimunkás
addikt
Az a helyzet , hogy nekem 3-4 vonalat mutat a telefonom 3G- n , ès már vált is vissza 2G-re . Azt írtad , hogy be lehet állítani , hogy csak 2G vagy 3-4 G legyen . Hát èn állíthatom akárhogy , mindig vissza vált 2G - re ! Kirakom az ablakba full 3G , elveszem onnan kb 60-80 centire vissza is vált 2G - re .
-
törölt tag
Nem susmusra gondolok. Egyszer belemélyedtem egy Xiaomi fórumos kérdezz/felelekbe. Persze, ott is felmerült a B20 kérdés, és a Xiaomi azt válaszolta, hogy nincs rá licenszük. Feltételezem, hogy azóta vásároltak. Arra gondolok, hogy ehhez (rádió modul) a SOC gyártójával is meg kellett állapodniuk, és ők a Qualcomm -mal állapodtak meg (talán, sokallták két SOC gyártóra a licenszdíjat).
-
-
aytukabozs
addikt
-
Bazi.Joe
tag
Egy másik fórumon ezt olvastam egy hete a Redmi Proval kapcsolatban!
"Jó hír, xiaomi.eu multiromban mostantól van magyar nyelv. Rossz hír,a fejlesztőka bázisromban elrontottak valamit nagyon, ezért fel van függesztve a heti frissítés. Jelenleg tehát még sincs magyar nyelvű rom."
-
Mindegyik telefonban a "ROM" fizikailag egy tároló (kevés kivételtől eltekintve a régebbb műltban).
Igen valóban átszabható volt az összes partíció és blokkeszköz-szakasz is (vagy 33 féle telefont átszabtam kisebb/nagyobb mértékben)
De itt most az emulált vs. dedikáltról van szó. -
svgyula
addikt
Szia! Én nem tudok és nem is lehet spórolni akkor amikor egy szálláscímet küldök valakinek és van benne ü ö esetleg ä vagy a névben van ékezet. Ezekkel nem lehet játszani mert egy ékezet nélküli címmel esetleg elviszi a GPS 600km-rel arrébb
Az ilyen ékezet nélküli címhez meg nem lehet mindig magyarázatot küldeni mert a másik oldalon esetleg egy 1BIT-es ember van! Nálam nem a haveri körben küldözgetett vicces sms játszik!
-
paolinho
őstag
Ami a GeekBuying-ot illeti, még csak annyi tapasztalatom van egy rendelést követően, hogy ugyan némi noszogatásra, de küldték a megrendelt telefont. Kevéssel több, mint egy hónap után érkezett meg a csomag.
A magyar nyelv vonatkozásában ITT nem igazán látom feltüntetve a magyart, bár az is lehet, hogy csak nem soroltak fel mindent. Mindenesetre írtam a boltnak ebben a kérdésben, még nem válaszoltak. -
Jazz
veterán
és (#125487) WOT-H-A-C, #125494) tibcsi0407 köszi.
Én csak azt nem akarom, hogy úgy járjak mint a mostanival. V1277. Egyszer jött frissítés, Android 4.0.4 aztán ennyi. Egyszer akarok jó telót venni, és nem érdekel ha a távoli jövőben lassú lenne, de ne kelljen csak azért lecserélni mert az os-t nem fogom tudni rajta frissíteni.
Amin tiszta Android van, pl. Galaxy, ott is előfordulhat ez? Vagy ott addig frissíted az Os-t gombnyomásra amíg világ a világ, amíg új Android jön ki, amíg a memóriád bírja? (Android 6 7 8, 9 stb.)
-
RVR400
veterán
-
Most mit szeretnél pontosan?
Nem kezdtem összevetni az Mi4i-t az Mi4c-vel, hanem azt írtam le a kérdezőnek (nem neked), hogy ha az Mi4i is egy szinten van használhatóságban az Axon Minivel, akkor nem kell aggódnia az Mi4c vásárlása kapcsán azon, hogy elég jó lesz-e az Mi4c. Erre jöttél te, és jöttél a 4i és 4c összehasonlításával, amit előtted nem tettem meg.
Amiről mi beszéltünk:
Forzaroma fórumtárs gondolkodik, hogy melyiket vegye: mi4c-t vagy axon mini-t. Erre mondtam neki azt, hogy ha nyilvánvaló különbségek nem számottevők neki (ujjlenyomat, B20, fém), akkor maradjon az ismert, bevált gyártónál, nem fog úgy aggódni, szeretni fogja. Az, hogy az Mi4i és Mi4c egyforma méretű, azért hasznos dolog, mert így könnyen összevethető az Mi4i (a 4c helyett) az Axon minivel, hogy mégis milyen fogni, használni. Az, hogy egyforma a kijelzője (nem csak a felbontása), jó összevetési alapot jelent az Axon kijelzőjével, mindegy, hogy 4i vagy 4c. Az MIUI 7 azért jó, hogy egyforma mindkettőben, mert a hétköznapi használatban jól összevethető az Axon mini az Mi4i-vel és 4c-vel egyaránt. A hardver értelemszerűen különbözik, ehhez nem kell még gondolkodni sem, ott vannak a nyilvánvaló számadatok, ne mkell mondani semmit ahhoz, hogy mindenki tudja, hogy a 4c-nek erősebb hardvere van, mint az Axon mininek, ezért ezt nem is írtam le, mert forzaroma is látja ezt. Tehát csak az olyan dolgokban használtam alapként az Mi4i-t, ahol érdemes. Egyedül a kamerabeli különbséget nem tudom megítélni, ezért írtam ott, hogy talán...Erről beszéltünk. Nem a 4c és 4i közötti különbségről, az a te témád volt.
Tehát hogy tisztán láss: nem akarom összehasonlítani a két Xiaomit, egyenlőségjelet sem akarok tenni közéjük olyan dolgokban, ahol nincs egyenlőségjel. Forzaroma és én nem arról beszélünk, amiről te, nem a két Xiaomiról, hanem arról, hogy megéri-e az általa ismeretlen készüléket megvenni, vagy maradjon az ismert OS-t futtató mobilnál.Ami az Mi4i európaiak általi használatát illeti.
Az Mi4i-t fél éve 120USD-ért árulták, amikor 200 környékén volt az Mi4c. Akkor vettek sokan mi4i-t és boldogan használják a stabil international rom-mal. Európaiak, és örömmel nyomkodják, simogatják. Ha most akarnának venni készüléket, és csak a 4i és 4c között akarnának választani, szerintem meg sem kérdeznék, melyiket vegyék, annyira evidens, hogy a 4c-t vegyék. De az, hogy most melyiket éri meg megvenni, nem szabad, hogy befolyásolja az mi4i használhatóságát. Feltételezem te arra gondoltál, hogy ne vegyen senki mi4i-t 4c ellenében, ezzel egyet is értek, (de ugye az alap amúgy is az volt, hogy mi4c-t vegyen-e forzaroma, mi4i-t nem akart venni). -
Épp ezért mondom, hogy még az Mi4i sem tűnik lényegesen gyengébbnek az Axon mini mellett, így nem gondolom, hogy bármi problémát okozna az Mi4c használata az Axon minivel szemben.
Mivel a két készülékház mérete (4i és 4c) egyforma, ahogy a kijelző is, az Mi4i-n pedig szinte az az OS volt akkor, ami az mi4c-n, ezért azt gondolom, hogy elég fair azt mondanom, hogy ha az Mi4i nagyjából megállja a helyét az Axon mini-vel szemben, akkor nem kell aggódnia az Mi4c esetén sem, így elég jónak tűnik kiindulási alapnak az összevetéshez.
Szerintem elég egyértelmű: ha a B20, fém ház, ujjlenyomatolvasó kell, akkor Axon mini, ha az ismert rendszer, rendszeres frissítés, akkor is egyértelmű, hogy akkor meg az Mi4c. Persze ha játékra kell, akkor is a 4c, de a játékok terén semmi tapadsztalatom, azt meghagyom a gyerekeknek.Miért ne használja egyébként európai ember az Mi4i-t? Erre komolyan kíváncsi vagyok. Nagyon jó és stabil az international rom, mint a többi Xiaomi-nál, épp ezért szeretik is az emberek. Én többeknek ajánlottam az Mi4i-t, és még senki sem panaszkodott miatta, ezért kérdem.
-
-
WOT-H-A-C
veterán
COS13-at már a zuk z1 sem kapta meg. (Ellenben az 1+1 igen) Engem spec. ez nem zavar annyira, mert a CM csapat meg támogatja szóval... A Z2 vel kapcsolatban pedig szó sem volt COS-ról, kb a megjelenés utáni 2-3 napban lenyilatkozta a Zuk, hogy csak ZUI-val fogják kiadni a telót. Aztán lenyilatkozta, hogy lesz belőle Int. verzió. Most ott tartunk, hogy nem lesz!
-
WOT-H-A-C
veterán
Félre ne értsedd, nem vagyok saomi ellenes!
A MI3 nálam best of, nagyon szeretem a mai napig!
"Látszik azért, hogy melyiket preferálod
"
Nem feltétlen preferencia kérdése, de tény , hogy nagyon jó!
Egyébiránt meg ha nekem nem... azthiszem, az ő véleménye elég atentikus.
De mindenki azt vesz amit akar!
-
beneszilo
tag
Igen, nettó 54k-t írtam, valóban egy árban van a két készülék. Igazából a MIUI nem szimpatikus, és a Z1-ben van optikai képstabilizátor, a Xiaomi mellett a modernebb soc szól. Mit gondoltok, érdemes még Snapdragon 801-es telefont venni? Szeretném legalább egy évig zökkenőmentesen használni.
-
nyisziati
veterán
B20 nélkül kb. 90%-ban van 4G ott, ahol megfordulok Bp.-en. /szinte az egész város/
Sőt Budaörsön, Gyálon is. Utóbbin a múlt héten kapcsolták be.A metrón is megy a full 4G B20 nélkül. És csak javulni fog a helyzet hála az erős versenynek.
Úgyhogy szerintem a fővárosba és környékére nyugodtan lehet B20 nélkül is készülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest