Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti16v
őstag
sziasztok,létezik,olyan dual simes okos telefon,ami hardveresen olyan mint az S2,de a kamera része olyan mint az N8 (xenon,stb) és android 4.x van rajta?
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
barobag
csendes tag
válasz hungobungo #1994 üzenetére
Várunk rád!!!!! hungoboungo
Apropó novicsok 2450 mAh aksi tapasztalat?
Nem sürgetlek csak tudod a kíváncsiság???egyébként a frisités továbbra is alma. Lehet, hogy megvárok egy komplett frissítést (leírással)
köszi!!! -
ezmivolt
tag
kaptam egy kínai címet: oemdeal pont kom, de létezik hogy egyetlen dulos telefont sem árulnak, sőt igazából csak a jól ismert világmárkákat?
-
fecg21
aktív tag
Nem kérdeztél hülyéket, sőt inkább nagyon jó kérdéseid vannak. Annó nekem volt egy Star a2000-es telefonom, mtk6516-al, lassú volt mint a dög...de semmilyen hálózati vagy sms problémám nem volt vele. Írtad hogy egy mtk6573-as telefonod van, szerintem annak már nem szabadna lassúnak lennie, lehet hogy ott jó ötlet lenne egy rom csere. A fastcardtech-et meg inkább hagyd, azt a telefont amit én megvettem náluk ( x825a) , az az amokbuy-nál 30 dollárral olcsóbb....azért ez már elég sok.
A kínai appok letörléséhez értelemszerűen kell a rootolás, én is ezzel fogom kezdeni majd ha megjön a telefonom.[ Szerkesztve ]
-
emill
tag
Igen, elég sok dologgal nem vagyok tisztában ezért is kösz a felsötétítést. Azt tudom, hogy alapból minden telefon működik root nélkül, csak mivel ha jól rémlik itt olvastam, hogy valakinek gondja volt a Lenovo 750-esével, hogy nem kapott/kapta meg más sms-eket (mellékesen nekem is van ilyen gondom az A65-tel) és valami olyan volt a válasz, hogy a magyar hálózat lehet, hogy nincs beállítva a kínai ROMban (bocs, biztos nem ez volt a válasz, csak ez maradt meg ), szóval ezért is gondoltam, hogy mivel a kínai telefonok le vannak korlátozva ezért ahhoz, hogy itt használhatók legyenek rootolni kell, superusert igénylő programokat kell felrakni és ROM-ot kell frissíteni. Ja és azért is gondoltam, mert érdeklődtem fastcardtech-éknél és pl. azt a választ kaptam, hogy google play van a telefonon, de nem működik (gondolom a kínai korlátozások miatt). Anélkül meg macerás, szóval ehhez is kell rootolni, nem? Bocs a hülye kérdésekért
-
hungobungo
senior tag
-
barobag
csendes tag
Köszi!
De melyik? mert amit novicsok küldött, azt futtattam is majd bemásoltam a a többi mellé. Aztán szó szerint ahogy leírta, megcsináltam.
Az normális, hogy a flash tools csak akkor indul, ha a telefont (fényképezőgomb lenyomása mellett) rádugom. Elindul illteve végig fut a piros csík, aztán kéri hogy csatlakoztassam az a kábelt, és jön az előbbiekben feltett ablak.
Még most sem tudom mit csinálok rosszul, de egyszer majd csak kiderül (remélem)
Köszi neked is és novicsoknak is a segítséget, de valami egészen apró pici eltéreés miatt nem megy föl a frissítés szerintem, még babrálok rajta. -
Novicsok
tag
válasz barobag #1987 üzenetére
Itt vannak a ROM-ok:
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=48&t=19636&sid=3bd700eff81ea902c360764c10f9b021&start=3480
Eőször a Flash Tool-lal felrakott Szuperkomplekt elnevezésűt javasolták, és rátéve recovery-ben a Savyol1, majd később a Savyol 2 módosítást.
Ezután Szerjózsa 20120628-i Flash Tool felrakású egyesített ROM-ja jött ki a honlap sapkájába, majd egy hétre rá a 20120708-án update, ez is Flash Tool-lal, itt lehet a system nevű fájl cseréjével részben, vagy egészében felrakni a módosított ROM-ot.
Ez a hibaüzenet sokszor kijött nekem is, leokéztam, már nem emlékszem, mi lett azután.
Sok sikert. -
fecg21
aktív tag
Úgy látom nem vagy tisztában néhány dologgal. Alapból az összes androidos rendszeren korlátozott (vendég felhasználó) felhasználóként használhatod a rendszert, a root-olás után ez annyiban változik hogy némiképpen több jogosultságod lesz, pont. Vagyis ha így nézzük akkor rendszergazdai jogosultsággal rendelkezel a rootolás után.
És igen, alapból használható a telefon amit megveszel, root nélkül is-és anélkül is hogy már az elején a főzött rom-okkal szórakoznál. A fasrcardtech oldal helyett pedig ott van az amokbuy.com , valamivel olcsóbb.
-
emill
tag
Köszi a választ! Gondolom, hogy nincs még senkinek mert tegnap akadtam rá véletlenül a fastcardtech-en, tegnap jelent meg a honlapon, de akkor inkább úgy kérdezem, hogy ha Kínából veszek egy nem rootolt telefont akkor az használható lesz-e itthon vagy rootolás nélkül nem tudom használni? Ha rootolni kell akkor lesz majd külön root program ehhez a típushoz vagy van valami "általános" program rootoláshoz és nem típusfüggő? Root után már használható vagy kell ROM-ot is találnom hozzá?
Teljesen kezdő vagyok, a Lenovo-t már rootolva vettem az etotalk-on, de ott sajnos nincs új HDC és jóval drágább mint. pl. a fastcardtech, más kínai boltokban meg úgy látom nem rootolják a telefont. -
barobag
csendes tag
válasz Novicsok #1980 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, és a feltöltést.
Mindent a leírás szerint csináltam, de mindig ugyan az üzenet jön elő.
Priviben elküldeném, mert ide nem tudom csatolni. Még esetleg az jutott eszembe, hogy nekem "savyol" módo a 2.3.6-om, nem lehet hogy itt van a probléma
valamit ír, hogy az usb csatlakozást javítsam ki, vagy mi de az egész nem áll össze a fejemben.
Azért még próbálkozok.És itt is osztom a véleményedet, ha valaki van olyan király, hogy bele tud nyúlni és fejlesztgeti, a rom-ot, akkor azt tesztelésre véleményezésre vagy csak felebaráti szeretetből megoszthatná a jónéppel. Nem akarok rosszat feltételezni az orosz témában hozzászólóról, de ennyi erővel én is oszthatnám az észt, hogy fejlesztek, pedig még bekapcsolni is nehezen tudom a telót (kis túlzással). Hiába na, nem vagyunk egyformák, és ezt illik tudomásul venni.
Sajnálom hogy hungobungo kiszállt ebből a zp 100 okosságok - fejlesztésből
-
emill
tag
Sziasztok, vennék egy HDC One S-t. Ahhoz, hogy itthon használható legyen (pl. google play) csak rootolni kell? Hogyan tudom majd rootolni, milyen programmal és azt hol találom? ROM frissítést (majd ha lesz) szintén hol találok majd hozzá?
Most egy Lenovo A65-ösöm van, de azt rootolva vettem, viszont nagyon-nagyon lassú nem értem miért, nem raktam tele programokkal, de mivel így bosszantó használni ezért vennék egy jobbat. Köszi a segítséget előre is. -
Moric
aktív tag
válasz Novicsok #1978 üzenetére
Segítek egy kicsit, ha már 14 év alatt míg ott dolgoztál nem sikerült rájönnöd, hogy mi a különbség az ottani orosz viszonyokban a magyarhoz képest. A teljesség igénye nélkül:
Oroszországban elsősorban oroszul beszélnek, cirill betűket használnak és Moszkvai időt veszik alapul.
Ezzel ellentétben mi magyarul beszélünk, latin betűket használunk, és Közép-Európai időt vesszük alapul.Az hogy magamnak összeállítok ROM-ot az nem jelenti azt, hogy gyártom a ROM-okat. Engem zavar, ha írok valamit akkor kínai vagy orosz szavakat próbál folyamatosan rám erőszakolni. Nem szeretem ha a telefonom oroszul, kínaiul, angolul és magyarul szól hozzám, annak ellenére hogy többé kevésbé mind a négy nyelvet értem. Számomra a számítástechnika nyelve az angol.
Itt mindenki magyar ROM-ra vágyik, azt hungobungo már elkészítette.
A 4-est még 'laikusoknak' nem javaslom, még nem elég kiforrott.
Itt a fórumon van tapasztalat a 2.3-asból kínai, orosz és magyar build-del. Mindenki el tudja dönteni melyiket használja. Én elvből senkinek nem fogok hivatalostól eltérő Romot javasolni.
Mókolt ROM miatt lesz használhatatlan a telefonja akkor én leszek a hibás.Tényleg, el szokta olvasni valaki hogy a telepítendő programok mikhez férnek hozzá? Ha nem érdemes.
-
Novicsok
tag
válasz barobag #1971 üzenetére
Ne keseredj el, eleinte én is 1 hétig próbálgattam.
Olvasd figyelmesebben, amit írtam.
Célszerű mindent egy mappába (nem fájlba) összemásolni:
- drivers (magánban küldtem dropbox linket, remélem, hogy le tudod tölteni, csak 8,5 MB)
- Flash tool
- ROM
A leírásom 5. pontja úgy szól, hogy az F9 lenyomása után össze kell dugni a ZP100 telefont USB kábelén keresztül a számítógéppel, de előtte akku és 2 db SIM kártya kivéve, és a ZP100 EXPONÁLÓ GOMBJÁT LENYOMVA KELL TARTANI! Hogy milyen gyorsan kell az F9 lenyomása után csatlakoztatni, azt többféle képpen írják, van aki 10 másodpercen belül írja, de maga a Flash tool program is kiírhatja, hogy kéri a csatlakoztatást, volt úgy, hogy ekkor kirántottam, majd ismét összedugtam...
Remélem, hogy elindul.
Én mindig leírom, milyen lépéseket csinálok, így utána tudom vizsgálni, mi nem sikerült és miért, vagy ha sikerült, akkor tudom, hogy legközelebb pontosan ugyanígy kell csinálni. -
Novicsok
tag
Szerinted milyenek az "ottani orosz viszonyok", hozzánk, magyarokhoz képest? Nem hiszem, hogy tudod, miről beszélsz. Ahhoz mindkét országot belülről kellene ismerni. Volt szerencsém 14 évet ott dolgozni.
Le a kalappal, ha gyártod a ROM-okat. De az oroszok nem csak arra büszkék, hogy gyártják, hanem arra is, hogy közkinccsé teszik, állandóan javítgatva a fórum un. "sapkájában". Te segíted a laikus fórumtársakat, hogyan oldják meg gondjaikat? -
Moric
aktív tag
válasz barobag #1971 üzenetére
Miért is kellene a kínai mérnököknek bárki pufajkája mögé bújni?
Eddigi tapasztalatom szerint a gyári ROM-on egy szűk kemény magnak mindig sikerült javítani.Azt gondolom tudod, hogy az eddig megjelent mtk6575 chippel szerelt telefonokon egy orosz forrású Android 4-es fut?
A kínai közösség erősen nyúlkál bele a gyári ROM-ba. Egy bajuk van, hogy egyre jobban lokalizálják a ROM-okat. Az apktv-n hetente jelenik meg újabb javított kínai ROM. Nem egyet már annyira optimalizáltak, hogy már csak kínai nyelv, kínai műszaki paraméterek vannak semmi más.
Az orosz ROM-mal is ez a baj, oroszoknak készül az ottani viszonyokhoz, nem nekünk magyaroknak.Mindenki használjon olyan ROM-ot ami neki a legjobban megfelel. Nekem már sikerült összeállítottam egyet, mindent tud, és úgy tudja, ahogy nekem szükségem van rá.
-
f8enter
aktív tag
-
barobag
csendes tag
válasz Novicsok #1965 üzenetére
Szia Novicsok!
Köszi a leírást, de béna vagyok. Letöltöttem az általad említett flash tool verziót, átmásoltam a system fájlt (persze a régit kitöröltem). Minden OK. Mindent úgy csináltam ahogy leírtad, a pipákat kivettem, fénylépezőgomg benyomva - usb-re rátenni, aztán piros csík és kérte hogy dugjam rá az USB-t. Na itt elakadtam, és utána jött de valami üzenet (azt hiszem usb drivert keresett)
Az össze kell készíteni 1 fájlba a drivert ez pontosan mit takar, szerintem ezt nem tettem meg mert nem tudom milyen driversre gondoltál, és azt honnan szedted le.
Szerinted mit csináltam rosszul (kb 10× szer próbáltam) várom válaszod.Ja a 3G-t én már alapból lekapcsoltam, mert csal WIFI-vel használom, nincs lóvém az előfizetésre (meg szükségem sem).
Egyébként lehet fikázni Szerjózsit vagy a munkásságát, de kínai mérnökök elbújhatnak a ...... pufajkája mögé!!!, Szerintem nagyon jól nyúlt bele, mintha nem is ugyanaz a telefon lenne, mint a gyári 4.0-val. -
berigazek
őstag
válasz freestyler8 #1967 üzenetére
Igen,ez MO-ra is értendő,de írhatsz e-mailt is készségesen válaszolnak kérdéseidre :-) (a VÁM-ra is adnak kedvező megoldást,ők tudják :-) )
,,Tanulj tinó,ökör lesz belőled!"
-
andrasxx
tag
válasz freestyler8 #1967 üzenetére
szerintem, igen
1 dollárt rátettek és a 10 dolláros szállítást lenullázták... megy le az ára szépen lassan.
Én még 10 napja 170-10 $-ért rendeltemMi 9T Pro + PIPO M9 Pro... előtte: Xiaomi Mi5s + Redmi 3 Pro, Elephone P7000, THL 5000, INEW V3, JIAYU G3S, JIAYU G3, ZOPO ZP500, ZTE Blade
-
freestyler8
csendes tag
sziasztok!
a tmallbox oldalon azt írják, hogy Free shipping. Ez Magyarországra is értendő?
erről lenne szó.
ZOPO zp500hogy lehet kikerülni a vámfizetést?
üdv.
-
GaborJanos
csendes tag
Megjavult a gps-e a zp100-asomnak , mostmár egyetlen bajom vele, hogy sd kártya nélkül nem engedi használni a kamerát, ill. nem tudom írni olvasni a belső memóriáját, lát 2GB ROM-ot a négyből, letölteni tud rá, de mást nem. Azt javasolták kínából, hogy csinájak egy factory resetet. Valakinek van ezzel tapasztalata? Azon kívül, hogy minden letörlődik, van benne kockázat? Elvileg lehetséges az, hogy 1-2 kínai program kell ahhoz, hogy normálisam működjön a teló Android 4-en, én így kaptam és azt mondták ne töröljem a kínai progikat, mert megint elszáll, -ha ez igaz, akkor a factory reset után, nem fog működni.....Én nem merek rootolásba fogni, mert sose csináltam, még egy Windows telepítést sem...Akinek van zp100-a, nektek látja a 4GB-ot? SD kártya nélkül tudtok rá menteni? Nem volt választásom az Android verziót illetően, de lehet jobb lenne egy bevált 2.3....Nem merek belefogni, letöltöm a honlapról, ez megy, aztán annyit olvastam a fórumokon, hogy sok kezdő elakadt vele....
ZP100-ra van aki töltött offline gps programot? Tudtok ingyenes offline navit, mert a google playstore-ban csak próba verziókat találok. Van egy PNA-m Igo8-al, azt át lehet rá tolni? Ha igen, hogy kell? -
Novicsok
tag
válasz barobag #1959 üzenetére
Na végre valaki a russzofób reflexek helyett érdemben elismeri ezt a ROM-ot. Magam intenzíven használok 3G internet elérést, vállalati 10 GB/hó SIM-mel erről megy a laptopom munkaidőben, USB tethering vagy wifi tethering-gel, ezért töltéssel kell használni a telefont.
Most kezdek rájönni, hogy a 3G-t tényleg ki kell kapcsolni, függetlenül attól, hogy éppen nem internetezek, mert a 3G adó-vevő fogyaszt.
A kérdezett fájl egy "system" nevű lemezképfájl, 393216 kb.
Az előző 20120628-i ROM-ban (prosívka oroszul) csak ezt az egy fájlt ki kell cserélni, majd flash tool-lal rátölteni a telefonra, de célszerűen csak az ANDROID-nél hagyjuk benne a scatter által felhozott sorokra a pipa jelölést, a többinél kivesszük, így csak azt a fájlt update-eljük, megmaradnak a korábbi beállítások. Nekem gond nélkül sikerült.
Így csináltam:
1. Összekészíteni egy mappába: drivers, Flash tool v3.1216.05, zp100_h5500_zwx20120628, ez utóbbiban cserélve a "system" lemezképfájlt.
2. Flash tool indítása adminisztrátorként.
3. Scatter, pipákat kivenni, csak az ANDROID-nál marad.
4. F9 (download) megnyomása.
5. Fényképező expo gomb nyomva tartásával a ZP100 USB kábel összedugása a számítógéppel (win732 fut), előtte a ZP100-ból akku és 2 SIM kivéve.
6. Azonnal elindult.
7. Amikor vége (zöld karika, OK), USB kihúzás, 2 SIM és akku be, bekapcsolni a telefont, és készen van. -
NivoSzaki
tag
válasz fi:zi'k #1962 üzenetére
Igazad van nem az ... csak élőben minden más egy kicsivel amúgy így sem néz ki rosszul és nagyon jó árban van jó a kijelzője 1GB RAM és az új proci is van benne.
Amúgy olyan érzésem van a fém burkolatát illetően mintha le lehetne szedni róla alul és meg lehetne fordítani mint régebben a számológépeknél de ez csak ilyen megérzés
-
beers
addikt
Úgy látom elkezdték árulni a Jiayu G3-at!
210 dodó, egész tűrhető!M&N
-
barobag
csendes tag
válasz Novicsok #1770 üzenetére
Szia NOVICSOK!
a 1770-es hozzászólásodban leírtakkal egyetértek, mármint, hogy a 2.3.6 (szerjózsi version) nagyon jó és tabil, az akku optimalizálás egyenesen fenomális, light-os használattal 3 nap (mondom 3 nap!!!).
Egy kérdésem volna, letöltöttem egy system.img 2012.07.07 fájlt szerjózsi oldaláról, ezzel mit lehet (kell ) kezdeni, mert sajnos az orosz tudásom (is) elég gyengusz, a fordító pedig...., na szóval hagyjuk.
Azt kérdezném Tőled, ez az a frissítés amit te is letöltöttél, vagy ez valami más. Illetve ha ez nem az akkor honnan töltötted (priviben is dobhatod).Köszi!!! -
f8enter
aktív tag
Sziasztok,
Régebben írtam a topicon, hogy vettem egy B63M készüléket, majd miután összetört, egy Alcatel 918D-t, úgy szűk fél éve.
Jelenleg sajnos kevésnek tűnik a 256MB ram, azt valószínűsítem, hogy ezért indul újra a teló több alkalmazás együttes futtatása során. (bringázáshoz használom a runtastic+zenelejatszas+BT headset párost, es látszólag ok nélkül újraindul, ami elég bosszantó tud lenni )
Olvastam, hogy számos új készülék jelent meg azóta. 4"-os ICS-ben gondolkodom, szerintetek mit érdemes választani? Fontos lenne, hogy támogatott felbontása legyen, legalább 512RAM, és jó "supportja" pl. az XDA fórumokon.
Nézegettem a TaiPai-t, de az túl nagy bringázni, egyébként tetszik nagyon.
Tudnátok segíteni?
-
beers
addikt
-
jFox
addikt
válasz berigazek #1954 üzenetére
Igen, úgy néz ki a bekapcsgomb lesz.
Addig nyomogattam, hogy sikerült valami Factory módban elindítani. Ott volt egy reboot, utána elindult. De a kikapcsolás sem ment csak az akksi levétellel. Akkor szét kell szedjem.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Ma beadta a kulcsot a telefonom. Egy 2 kártyás androidos FlyJing FG8-ról van szó. Délután telefonáltam vele, majd letettem az asztalra és pár perc múlva, amikor telefonálni szerettem volna, ki volt kapcsolva. Próbáltam bekapcsolni, de semmi. Le vettem az akksit, vissza, de semmi. Fel raktam tölteni, hátha lemerült. A töltés elindult, de nem kapcsol be. Most hogy hazaértem rá flash-eltem a rom-ot, amit találtam hozzá. Be is vette, de nem lehet továbbra sem bekapcsolni. Mi az öregördög lehet vele? Eddig olyan jól működött...--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
berigazek
őstag
válasz fi:zi'k #1943 üzenetére
A ,,buktatót" még senki nem ismeri mivel még nem elérhető....azaz nem tudom meg
venni még,mert nincs raktáron... :-(
Amúgy nekem is tetszik,de nem szeretnék megint ,,az első fecske lenni mindenben",mert ráfáéztam mindenre..
Az elején még SEMMI sem kiforrt...ha érted,hogy mit szeretnék mondani....:-(
Semmi sem tökéletes... :-([ Szerkesztve ]
,,Tanulj tinó,ökör lesz belőled!"
-
fi:zi'k
nagyúr
Ezt láttátok már?
Elég pofásan néz ki képeken és az ára is impresszív? Mi a buktató?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Geree
senior tag
ha rootolva van, akkor ki tudod masolni a jelenlegi ROM-bol az apns.conf file-t valamit kitomoriteni a "masik - mukodo" rom fajljabol is ugyanazt a fajlt es osszehasonlitani. Elkepzelheto h. nem minden - magyar - halozat talalhato meg a jelenlegiben.
Ha mas akkor visszamasolod az uj fajlt a helyere - megfelelo jogokkal es proba...[ Szerkesztve ]
a friend in need is a friend indeed
-
berigazek
őstag
Köszönöm szépen a választ :-)
A progit letöltöttem,de még nem telepítettem és nem használtam...
Egyszerű vagy bonyolúlt a használata,esetleg felmerülhetnek olyan dolgok,hogy elcseszhetem a telefont? :-(
Csak gyomlálni akarom a fölösleges nyelveket és progikat,semmi mást!
Üdv,,,Tanulj tinó,ökör lesz belőled!"
-
Stehe
aktív tag
Lenovo A750 ügyben lenne még egy kérdésem: Most jöttem rá, hogy amiket küldök SMS-eket, nem kerül elküldésre. Én kapni kapok sms-t mindkét SIM-re, de amit én küldök el, nem kapja meg a címzett. Hibaüzenez nuku, GoSms-t használok. Valaki találkozott már hasonlóval?
-
Moric
aktív tag
válasz berigazek #1922 üzenetére
Szerintem mennie kell. A zopotools alapja egy általános tools progi ami ismeri a mtk6575-ös procit.
Novicsok
Mindenki eldöntheti, hogy a kínai karaktereket és programokat távolítja el vagy a cirill betűket és orosz progikat. Szerjozsa ráadásul elég mélyen beletúrt, rajta kívül senki nem tudja mit piszkált meg. -
beers
addikt
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok,
Egy Alcatel 918D-t cserélnék valami erősebb vasra. Láttam nemrégiben, hogy a HTC Desire V néven kiadott egy dual sim telót. Erről van valakinek tapasztalata? Esetleg valami jó alternatívája? -
hungobungo
senior tag
Szerintem ez csak vmi olasz viszonteladó, zopomobilakármi domaint már bárki bejegyezhet (sajnos).
Mindig az igazi oldalt csekkoljátok Google fordítóval:
http://www.zopomobile.comHivatalos rom letöltő oldal:
http://www.zopomobile.com/xiazai.phpQQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
Novicsok
tag
válasz Novicsok #1925 üzenetére
A kínaiak viszonya a Skype-hoz:
Egy ott vásárolt tabletre lelkesen felraktam az ottani interneten elérhető Skype.tom-ot, jól működött is, skype-out előfizetésemmel tudtam anyámmal beszélgetni ide Magyarországra.
Aztán hazatérve megtaláltam, mi ez a skype.tom: a helyi megigazított kliens, ami a tartalom szűréseket oldja meg a helyi szervek részére. No comment. -
Novicsok
tag
ZP100-ról van szó?
A ZOPO honlaphoz képest feltétlenül az orosz ROM-ot ajánlom 2.3.6-ra:
az enyém a About phone / Build number-nél ZP100 20120628 by Cepexa-t ír ki, ezen belül a 2012.07.08-i update-et is beleraktam, ezt külön nem mutatja.
A Model number-nél Nexus S van beírva, ezzel Szerjózsa azt érte el, hogy a Play Store gyakorlatilag minden alkalmazás letöltését és installálását engedélyezi.
Ezen kívül is sok optimalizálást tett bele, valamint alkalmazásokat, pl. igazított Skype klienst (kiválóan működik video üzemmódban, 3G internet eléréssel is), stb.
Ha az eredeti kínai gyártói honlapról indulsz, ilyen trükkök nem lesznek benne! -
Novicsok
tag
PayPal fizetés esetén a módszerem:
Nyitok egy dispute-ot, majd ha nincs válasz, akkor átminősítem claim-be. Garantáltan fog válaszolni az eladó, ugyanis ekkor leblokkolják a vételárat a PayPal számláján.
A pandawill (és mások is) pár nap alatt küldik a készüléket, ekkortól 1 hét légipostával, 2-3 hét egyébként.
Az ajánlott levél (signed-for mail) ragszámát (Tracking number) akkor közlik, ha így küldték. De ez érdekük, ugyanis másként könnyen elveszhet, és nem tudják igazolni (pl. a PayPal vita esetén), hogy feladták. -
robit1973
aktív tag
válasz hungobungo #1914 üzenetére
Sikerült!
Volt több hiba is, de három óra szenvedés árán összehoztam! -
Stehe
aktív tag
válasz hungobungo #1901 üzenetére
Köszi, megnézem!
Amúgy nekem nagyon bejön a telefon, a vastagságát leszámítva eddig nem nagyon találok rajta fogást! :-)
Ill. egyet: A megjelenő képek (inkább fontok) minősége nem valami eget rengető, több helyen is életlen, ill. nem kisimítottak a betűtípusok. Legjobban a Gmail ill. Gmaps megjelenítésénél látszódik. Van erre mód, hogy a többek között a fenti két alkalmazás is letisztultan jelenen meg? Menüből pl. a font beállítás is hiányzik más telefonokhoz viszonyítva. Felteszem egy másik ROM felrakása megoldja a problémát (jelenleg a gyári 2.3.6-os van rajta), de ROM telepítés nélkül lehet rajta javítani? -
Moric
aktív tag
válasz GaborJanos #1887 üzenetére
A zopotools egy külön program, amit a 4-es alapból nem tartalmaz. A hatékony működéséhez root kell. Előbb root, majd zopotools-ban lehet a telefon paramétereit piszkálni.
Lehet jobban jársz ha visszatérsz 2.3.6-ra. Ahhoz mindent (Flashtool, rom) megtalálsz a zopo oldalán.
-
albinolynx
őstag
Miután megvettem, akkor kerültem ide! Logikus sorrend nem?
Ez van, holnap érkezik az SE Live...
Úgysem küldtem még kínába csomagot.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
beers
addikt
válasz albinolynx #1913 üzenetére
Le van már írva párszor, mit érdemes és mit nem.......
Sajnos a tanulópénzt meg kell fizetni!M&N
-
hungobungo
senior tag
válasz albinolynx #1913 üzenetére
Miért venne szerinted valaki 3 éves telefont? Csodálom hogy a fórumot olvasó emberek még beugranak ilyen szar üzletnek...
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
hungobungo
senior tag
válasz osztraksajt #1908 üzenetére
Nem biztos hogy a tool rossz, olvasd el talán a log fájlt amiben a hibaüzenet van.
Leggyakrabban vmilyen függőséget nem állítasz be helyesen (framework-res, SystemUI, mediatek-res....)QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
albinolynx
őstag
válasz sajtjani #1896 üzenetére
Küldöm vissza Kínába. Vételárat + vissza pk-t az eladó fizeti.
Sajnos azt kell mondanom, erős kompromisszumokkal is használhatatlan a G10...Aki tervezte, nézegette - felejtse el. Egyáltalán nem ajánlom senkinek sem!
Csodát persze nem vártam, csak használható 2 sim-es, wifi-re képes készüléket.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
osztraksajt
őstag
-
robit1973
aktív tag
válasz osztraksajt #1910 üzenetére
Oké, köszi!
-
robit1973
aktív tag
válasz osztraksajt #1908 üzenetére
Nekem abban segíts ha lehet, hogy adsz egy normálisan működő apktool-t, mert amit eddig találtam, az mind hibásan csomagol ki. Köszönöm!
-
osztraksajt
őstag
Ha fordításban kell segítség akkor szóljatok nyugodtan, elkülditek a file-t akkor az említett MTK specifikus stringeket is lefordítom szívesen.
-
robit1973
aktív tag
válasz tibcsi99 #1902 üzenetére
Sziasztok!
Leszedtem ezt a progit. Jónak tűnik, ki is próbáltam. Addig eljutottam, hogy kicsomagolja az apk fájlt, megcsinálom a magyarítást, de nem jövök rá, hogy kell visszacsomagolni vele, mert nem tudok mappát kiválasztani ( biztos én bénázok ). Ha valaki esetleg leírná, azt megköszönném. -
fecg21
aktív tag
hello mindenkinek !
Július 10.-én rendeltem egy telefont a pandawill-ről, a paypal-os tranzakcióról kaptam egy email üzenetet, de a pandawilltől még eddig semmit, ez normális dolog, vagy valami baj lehet? Írtátok hogy valamilyen ragszám( vagy mi) alapján meg tudom nézni a hkpost oldalán hogy hol tartózkodik jelenleg a csomagom, de értelemszerűen ragszámom sincs, mivel nem küldött eddig még a pandawill semmilyen üzenetet...
Mitévő legyek, várjak még egy darabig?
Még egy kérdés, a hkpost ugye 2-3 hetes kiszállítási idővel dolgozik, na most-ez a vásárlás napjától értendő, vagy attól a naptól, amikor visszaigazolják a megrendelésem? -
-
hungobungo
senior tag
válasz tibcsi99 #1902 üzenetére
A cyanogenmod alapnak jó, de sajnos nem teljes, mert pl. a mediatek sztringek teljesen hiányoznak belőle. Vedd alapnak az én fordításaimat, simán ki tudod venni a lenovo romból (SystemUI, framework-res, Settings, mediatek-res a legfontosabbakk).
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
pmikloska
aktív tag
válasz hungobungo #1899 üzenetére
Ez rendben is lenne, márhogy nem feltétlenül szeretnél tanfolyamot tartani, de ha kétszer is írtam privátban, legalább egy válaszra méltathattál volna.
Én addig eljutottam saját erőből, - amit le is írtam - hogy melyik fájlokat kell lefordítani; semmilyen más módosítást nem szeretnék, csak a magyar nyelvet beletenni.
Vártam egy listát legalább, hogy szia, én ezt és ezt használom, mert ezzel tuti meg lehet oldani, és esetleg pár megjegyzést, hogy van-e valami trükk egyik-másik programnál, pár segítő szót, ötletet. Utána fogok olvasni a beszélgetésednek beers-zel, hogy ne kelljen feleslegesen kérdeznem. Megpróbálok tovább keresni a téma után, nem lenne rossz egy igazi Android magyarítás topik itt a Prohardveren. -
tibcsi99
csendes tag
válasz hungobungo #1899 üzenetére
Én is nézegettem a Haipai-nak hogy tudnám megoldani, és találtam ezt: B.A.R.T.
Ez elméletileg az általad leírt lépéseket megcsinálja.
Esetleg ha találsz egy git-et, pl. CM7(vagy ICS-hez CM9), ahol már eleve benne vannak az általad kívánt nyelv(ek), akkor nyert ügyed vanszerk: Akkor már csak azok a progik maradnak, amik nem közösek a CyanogenMod-dal, vagyis (gondolom) a kisebbik része
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest