- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
albinolynx
senior tag
Hello!
4G-vel kapcsolatban lenne kerdesem. Azonos sim kartyak es elofizetesek. Telefonok: samsung j5 (201_), doogee f5. J5 4G, mellette F5 csak E. F5 kulteren, mashol hozza a 4G-t.
Ez mitol van? Milyen tulajdonsaga befolyasolja a telefonnak? Mire erdemes ugyelni uj kinai dual sim vasarlasakor, ha nem szeretnek hasonlo esetet?
-
albinolynx
senior tag
Köszönöm!
Nyilván amit a képminőségről írtam, nem kell szó szerint érteni...Van valami hasonló, mint az említett xiaomi mi4c és nem kell vadászni rá?
-
albinolynx
senior tag
Felhasználó neme: nő.
Le fogja ejteni, hiába tagadja, ezért magas ársáv kilőve. Második sim kártya csak net miatt lesz benne. Nem érdekes az egyéb mmc férőhely (4G tudás szükséges). "Készítsen legalább olyan minőségű képet, mint egy top kategóriás tükörreflexes gép. Legyen szép..."
(doogee t6 pro nem szép, asus pegasus 5000 szép)EU raktárból szeretném majd rendelni. Mi ajánlott $160-170-ig?
-
albinolynx
senior tag
válasz
#79335424 #122439 üzenetére
Tudom ez sem világbajnok, de a jelenlegi doogee-val nekem semmi bajom. Igaz nem is használom sok mindenre telefonáláson, email böngészésen kívül.
A tartalék hátlapjaim továbbra is felhasználhatók lennének, plusz tudja a 4G-t:SIM Card: Dual SIM dual standby,dual Micro SIM
Network:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/2100MHz
4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #122424 üzenetére
Erről mit gondoltok? Saját topikot már átfutottam.
Card Slot: Dual SIM dual standby. Dual Micro SIM cards
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz -
albinolynx
senior tag
válasz
#79335424 #122428 üzenetére
Itthon használnám csak Magyarországon. B20 amit keressek? Kiegészíteném vele a kívánság listám, hátha akad ajánlott telefon.
Most, hogy sikerült életre kelteni a mobilnetet. Nézem a 3G lefedettségi térképet. Ahol jelenleg tartózkodom, elérhető kellene legyen a 3G sebesség. A telefon viszont "E" - edge kapcsolatot jelez. Ez készülék hiba?
Ha bekapcsolom a wifi-t, akkor viszont megjelenik a "3G". -
albinolynx
senior tag
válasz
zolipapa66 #122425 üzenetére
Köszönöm, működik!
-
albinolynx
senior tag
Adott a doogee x5 (nem pro, nem lte) készülékem. Eddig nem volt mobilnetem. Most kaptam egy második sim-et. Vodafone, előfizetéssel, havi 500MB adatforgalommal. Amennyiben helyesen informálódtam, a telefon csak 3G sebességre képes. A problémám, hogy egyáltalán nem működik még a 3G, edge szintű kapcsolat sem. Ez mitől lehet?
A kérdésem második fele, hogy milyen készüléket vásároljak?
- quad core
- ha lehetséges 2GB ram
- 5" körüli IPS kijelző és minimum HD felbontás
- ha belefér, használható, jól működő gps vevő
- 4G képes
- vásárolható üveg kijelző védő lap
- lehetőség szerint erős akkumulátor (két sim, wifi azért gyilkolja a mostanit rendesen)
- értelem szerűen dual simKényszer cseréről lenne szó várhatóan, így sokat nem kívánok rá költeni. EU-n belüli depóból, 50.000,- Ft környéke. Mit ajánlanátok?
-
albinolynx
senior tag
válasz
cappa72 #114614 üzenetére
Alább adom a méret igényeimet, mert elkezdtem ingzsebben hordani a telefont. A mostani egy iphone 4S.
Gyakorlatilag egy 4S klónnal kibékülnék droid vonalon, nem horror áron, jó kamerával.
JY telefonom volt már, jó volt. G4S, csak már nem találok újat. Van javaslatod esetleg? -
albinolynx
senior tag
iOS-ról droidra váltanék vissza. Nézelődnék, nem sürgős.
Igényeim:
- 4.7-5" ips kijelző HD/FHD
- 4 mag
- 1-, esetleg 2GB RAM
- cwm
- lehetőség szerint minél jobb minőségű kamera
- zseblámpa led
- értesítő ledLenovo nem érdekel.
Mit ajánlanátok?
-
albinolynx
senior tag
Elsődlegesen jiayu márkából, S2 formavilággal (szögletes, sarkos), 5-5.5" képátlóval melyik telefon ajánlott vétel? (F2 is tetszik formára)
Esetleg más márka, ami most jó vétel?
Magyar nyelv nem szükséges. 2GB ram alap. Droid minimum kitkat.
Maximum $160 vételár. Vámot meglátjuk... -
albinolynx
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #93501 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? Sehol sem találtam lehetőséget megváltoztatni a képernyőzár hátterét. Visszajelzést is kaptam, hogy alapértelmezetten meg kellene egyezzen a home screen hátterével. Ezekből és az umi feliratból következtettem arra, hogy ez egy külön saját apk lehet.
-
albinolynx
senior tag
Umi-nál (konkrétan umi c1) melyik apk felelős a képernyőzárért?
Egyedi apk lehet. Középen a húzható körben umi felirat. A hátterét szeretném cserélni. -
albinolynx
senior tag
Az alábbi márkák közül melyik ajánlott?
cubot - umi?
Konkrétan cubot s222, vagy umi c1?
Ez alapján a cubot-on JB lenne? [link]
Az mitől lehet, hogy ua. a soc - mégis a C1-ben nem élnek az alábbiak?
- gyorsulásmérő
- iránytű
- giroszkóp -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #92297 üzenetére
Gyorsan végigolvastam az "umi c1"-re adott találatokat.
Amiket mostanában lehet rendelni, azok rendben vannak? Nem felújított (refurbished) készülékek?
-
albinolynx
senior tag
Ajánlást szeretnék kérni új telefonra:
- note formavilág, inkább szögletes forma
- ne legyen lenovo, mert a saját szoftvereivel nem tudok kibékülni (legyen stock android, esetleg WP? nem követem...) droidból kitkat-et szeretnék
- 5 - 5.3 - 5.5" IPS kijelző, nem muszáj a FHD, de ha belefér
- "bejáratott" típus érdekel, amihez pl. lehet kapni minőségi kemény hátlapot (lenovo a850+ nagyon tetszett a nilkin kemény tok)
- 4 mag, hozzá passzoló gpu
- zseblámpa lednek tudnék örülniár: 27%-kal együtt 45.000,- Ft kellene (nagyon maximum 50.000,- Ft), hogy betakarja. Lenovo-t anno megfogták...
Egy jiayu G2-t váltanék nagyobbra. Ez kicsit felturbózva és megnövelve akár tökéletes is lenne.
Mit tudnátok ajánlani?
-
albinolynx
senior tag
válasz
Viktor0610 #79385 üzenetére
Lemaradt a "miért". E-mail, sms, wifi, qwerty, beszélgetés rögzítés. Ezekre lenne szükség és jobb ötletem nem volt, mint nokia E7x klón. Ötlet?
-
albinolynx
senior tag
válasz
Viktor0610 #79385 üzenetére
Nokia E66 klónom volt.
-
albinolynx
senior tag
Nokia E71, E72 klónokat tudnátok linkelni?
Ne legyen érintős, se androidos.(Talán elfér...)
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #68196 üzenetére
Erre ajánlás?
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-t szeretnék cserélni a közeljövőben.
Ami fontos a számomra:
- stabil működés
- ips kijelző, 5" felett (5.3 - 5.5 között valahol)
- 4 magos cpu, 1GB ram
- gps nem lényeges
- előnyös lenne, ha lenne led vaku (zseblámpa funkciót néha hasznos)
- letisztult forma (note 2 klón, vagy hasonló, mint a jiayu g2 - SG3 forma annyira nem jön be, inkább a sarkosabb)
- előlapi kamera ha lehet ne legyen, elég a hátlapiMit ajánlanátok 30.000-40.000,- Ft környékén?
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2LS 512MB-os telefonom van. Szoktam néha olvasgatni rajta, ha nincsen nálam a tablet. Ezen is coolreader-t használok. A hibajelenség, hogy 10 oldal olvasás után állandóan összeomlik az olvasóprogram. Szabad ram van - 100-150MB mindig szokott lenni. Próbáltam friss ROM telepítéssel is, stb de mindig ezt csinálja.
Mitől lehet? Találkozott már valaki ilyennel? Mit lenne érdemes kipróbálni helyette?
Általában minden olvasnivalót .mobi-ban tárolok.Tablet egy szedett-vedett myaudio 708R, ott ez soha sem fordult még elő.
-
albinolynx
senior tag
Értem már, köszönöm! Nem foglalkozok vele, számomra nem érdekes.
-
albinolynx
senior tag
válasz
instantwater #42924 üzenetére
Van mondjuk 512MB RAM (ez fix, igaz?), meg 4GB ROM.
Mit cserél fel mivel, mert még mindig nem tiszta... -
albinolynx
senior tag
válasz
CoolBoy323 #42921 üzenetére
Most ez akkor mi a sz.rt cserél fel, mert nem értem...
Mi értelme van felcserélni, ha ez nem az amire gondoltam? -
albinolynx
senior tag
Ezzel kapcsolatban tudna valaki segíteni?
Ha jól értem az 512MB és a 3.5GB belső tárhelyet cseréli fel. Át lehetne úgy paraméterezni, hogy:
512MB = 1GB
3.5GB = 3GBlegyen?
A másik, hogy a restore részt nem igazán tudom követni cwm-ben, de ezt majd utána.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #41678 üzenetére
Nos?
-
albinolynx
senior tag
Mobileuncle Tools-szal ha ez megvolt:
Illetve ez:
EngineerMode>Hardware Testing>Audio>Normal Mode>Type>Mic>
level 0-1-2 200-as érték
level 3-4-5-6 255-ös érték
Minden level beállítás után set -et nyomni. Max Volume inaktív.Ua. csak más értékekkel:
1 Install Mobileuncle MTK Tools (Google Play)
2º Enter in to Engineer Mode Menu (MTK)
3º Audio / Normal mode / Type / Mic / Level
4º Set up the 6 levels:
Level 0-255
Level 1 to 235
Level 2 to 215
Level 3 to 205
Level 4-195
Level 5 to 185
Level 6-175
* You have to set all levels to value. Every time you go to a level you must push Set and OK.
5º You must presh Ok again before exit app
6º Restart phone.Még mindig szar, halk a vonal túlsó végén a hang, lehet valamit tenni ellene?
-
albinolynx
senior tag
Mobileuncle Tools-ban az "audio" résznél mit kell pontosan állítani a mikrofon hangerő növeléshez?
Állítólag alig hallani a beszédemet.Normal mode - type - mic:
level 0 - value 255Loudspeaker mode - type - mic:
level 0 - value 255Ezeket állítottam be eddig net alapján. Ez lenne a max?
-
albinolynx
senior tag
válasz
Batistuta7 #41105 üzenetére
Én csak a kínai recovery.img-t szolgáltattam, cwm Cappa72 érdeme.
Amúgy van hozzá AROMA telepítős 4.1.2 ROM. Érdemes megnézni, nekem jobban tetszik, mint a 4.0.4. -
albinolynx
senior tag
válasz
Batistuta7 #41095 üzenetére
Nekem is G2LS van. Ha van root és mobileuncletools, akkor a linkelt cwm működni fog.
-
albinolynx
senior tag
válasz
dobostorta #41086 üzenetére
Lefagyasztod őket első körben, ha minden ok törlöd őket...
Amúgy egyikre sincsen szükség... -
albinolynx
senior tag
válasz
gerejoe #41074 üzenetére
Flash Tool-lal flashelj egy teljes hozzá való rom-ot.
Feltétele, hogy ha a telefont akksi ki/be után rádugod a gépedre az eszközkezelőben fel kell villannia felismert MTK 6xxx preloader-nek. Majd el is tűnik az eszközkezelőből. (USB Vcom driver kell hozzá - megy win 7 32/64bit-en egyaránt.)Ez jónak tűnik: [link]
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #40906 üzenetére
Senki sem hozott még vissza téglát?
-
albinolynx
senior tag
Recovery-t kellene töltenem MTK6577-re, mert kuka.
Windows 7 x64 rendszer, preloaer driver elvileg fent van: [link]
Maga a flashelés: [link]
8038 és 3013 hibákra már rákerestem, több FT verzióval is próbáltam. Mindegyik 8038, vagy 3013 hibát dobott. Találkozott már valaki ilyennel? Hogyan oldotta meg? Mi lehet a rossz?
Telefont úgy csatlakoztatom, hogy kábel, majd 2-3 másodperc múlva az akkumulátor.
Próbáltam XP alatt is a folyamatot. FT szintén az említett két hiba között variál (verziótól függően).
Kábel hiba, usb port hibákat kizárom, több kábellal és két külön gép összes usb portjával próbáltam már.Videón Cappa72 CWM-es recovery-t próbálom. Van eredeti kínai recovery is. Úgy mentettem a telefonról, abból készült a CWM-es. Azzal is írja a hibaüzeneteket.
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-re szeretnék CWM-et, majd 4.1.2-es ROM-ot.
Megjártam a needrom.com-ot, ahol az "official" 4.1.2 rom mellett döntöttem. Van a kiválasztást segítő kép: [link]G16 vagy G16b
Nem világos, hogy mi alapján tudnám eldönteni melyik verziót töltsem le. Cappa72 a build.prop fájlt javasolta elemezni, de abban sem találtam G16-os részt.
Egyedül ez van ami hasonló:Kernel version: 3.0.13. 03.08.2013.
Build number: G2LS 20130308-110158...mi alapján és hogyan döntsek?
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-ben bent felejtettek egy kínai sim kártyát...
-
albinolynx
senior tag
TTmalls.com + singpost: 07.25-én (csütörtök) küldték el ténylegesen, ma délelőtt 07.29-én (hétfő) 10:35-kor vám elé állítva. Nem rossz, csak maradjon meg kézbesítésig a lendület.
-
albinolynx
senior tag
válasz
CoolBoy323 #39362 üzenetére
Ez nagy igazság. Pont most volt valamelyik hírben, 20k-s 5"-os gps + sygic program. Az nem tűnik rossznak, de ahogy írod, biztosan van olcsóbban is.
-
albinolynx
senior tag
válasz
instantwater #39333 üzenetére
Nem mindegy hogyan juttatják célba? Időben oda fog érni, amiket vissza szoktam küldeni 1 héten belül ott van. Töltsd ki rendesen, lesz rag számod, többivel ne foglalkozz.
-
albinolynx
senior tag
válasz
instantwater #39324 üzenetére
Akár hiszed-akár nem, ajánlott levélhez való zöld papírral.
-
albinolynx
senior tag
válasz
CoolBoy323 #39301 üzenetére
Tegnap este (!) írt Miuson Chen, hogy regisztrált csomagfeladás történt a címemre. Kis türelmet kér még és készhez kapom, ill. szeretettel várja a következő rendelésemet.
-
albinolynx
senior tag
válasz
CoolBoy323 #39290 üzenetére
Biztató, nekem is csak egy még nem élő tracking van...
A másik érdekesség, hogy tegnap óta be sem tudok jelentkezni náluk. LastPass jelszókezelőt használok, tehát nem ütök el semmi, stb. Amúgy próbáltam "manuálisan" is, úgy sem jó. Gyanús."Most pofázzá' Jóskagyerek, most pofázzá"
Ránéztem újra, él a tracking, úton a csomag. Megint minek kapkodtam. Megoldódik magától, vagy kár vele foglalkozni... -
albinolynx
senior tag
Nekem haipai note II klón volt. Igazából STAR-nak lett véve. Szóval csak emiatt írom. Összeszerelésre, anyagminőségre nem volt panaszom. A nagy hátlap ellenére és a viszonylag sok fel-le után is recsegés mentesen illeszkedett. Egyszer meg is ugrott a kezemből. Élre érkezett, szerencsére "tükör" betonra. Semmi sem látszott rajta.
-
albinolynx
senior tag
válasz
janakbacsi #38889 üzenetére
Gyorsan elszórtam az üzenetet a két email címükre is. Most kaptam választ, hogy holnapután tudják feladni és egyből kérdezték szeretnék-e addig várni, vagy kérem vissza a pénzt. Szóval egyelőre nekem pozitív. Megjegyzem nem szokott problémám lenni semmilyen eladóval sem (minideal, ebay, stb). Kopp-kopp, remélem nem marad abba a széria. (:
-
albinolynx
senior tag
TTMalls-nál ha írok nekik a "contact us" from-ba, akkor kb. mikorra és hova várható a válasz? Még csak egy emailt sem kaptam az üzenet másolatról. 19-én kifizettem a jiayu g2-t, azóta "processing"...
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-n van értesítő led? Ha nincsen, milyen alternatívák vannak a kiváltására?
-
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-t rendelnék:
ttmalls: 99.99$
jiayu mobileshop: 99.99$Posta elvileg mindenhol ingyenes, nincsen további költsége. Melyiktől rendeljem?
-
albinolynx
senior tag
Megint nyekeregnék egy keveset, mert képtelen vagyok döntést hozni. Elkeserít a jiayu G2 sz.r gps-e, a lenovo A800 és A660 fényképező képessége és led vaku hiánya. Tetézi, hogy az A800 már nagy lenne, A660-ból meg leginkább narancs színűt találok.
Még mindig 100$ áron, MTK6577, led villanó, jó gps, cwm és normális fényképet készítő készüléket vadászok.
Nem igaz, hogy nem találni, csak szinte vállalhatatlan kompromisszumokkal?! -
albinolynx
senior tag
Jiayu G2-nek valóban nincsen külön topikja, vagy nem találom?
-
albinolynx
senior tag
válasz
BullZeye #37541 üzenetére
Az online chaten az oldalukon. Egyszerűen csak annyit írtam, hogy szükségem lenne egy gyári rom mentésre a biztonság kedvéért. Ha teszem azt valaki már lefutotta ezeket a köröket, adnak egy acc-ot a szerverük egy könyvtárához, ahol meg fogod találni egy könyvtárban. Letöltöd, többi adja magát.
-
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
Várhatóan mégsem lenovo A660 telefont rendelek. Egyéb opcióként maradt a jiyau g2, vagy lenovo a800.
Melyiket lenne érdemesebb, vagy mást?(MTK6577, 4-4.5" kijelző, gps, 512MB RAM, vagy több, vállalható fényképek amiket a készülékkel készíteni lehet, angol menü, CWM megoldható legyen)
-
albinolynx
senior tag
válasz
instantwater #36574 üzenetére
Én ellenpélda vagyok. Amíg 5.3"-os note II klónom volt, elvoltam vele. Tény, hogy nagy kezem van.
Most viszont nem vennék újra 4-4.5" felettit. Használtam egy ideig 4"-os kijelzővel telefont, nem éreztem a negatívumot. Csodálkoztam rajta, nem tudnám megmagyarázni a miértjét. -
albinolynx
senior tag
válasz
instantwater #36533 üzenetére
(Kár, hogy számomra túl drága...)
-
albinolynx
senior tag
Létezik sim kártya vágó, ami hagyományos kontúrt is képes vágni, nem csak micro- és nano sim-et?
Egyre többen keresnek meg, én is belefutottam: némelyik sim tartóba kicsit akadósan tolható be a kártya. Amit meg adott a szolgáltató, az gyárilag micro sim méretre van "perforálva". Könnyen elválik a kettő egymástól. Tudom lehet rendelni sim adaptereket, de zsákszámra lehetne legyártani hulladékból ilyen adaptereket, ha először kivágna az ember egy normál méretű sim kontúrt, majd abba egy micro/nano sim méretet. Jó minőségű cellux-szal pedig rögzíteni lehetne. Enyém is így van, csak "kézi vágással készült". Nem díjnyertes és lassú módszer.
-
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
4.0 - 4.5" képátlójú, MTK6577, amihez beszerezhető legalább egy gyári rom mentés és vállalható a kamera minősége. Egy használható GPS vevő sem lenne hátrány. 100$ körül létezik ilyen?
Magyar nyelv nem érdekel.Ezt találtam, nem tudom mennyire igaz, van e tapasztalat ezzel a bolttal kapcsolatban: [link]
-
albinolynx
senior tag
válasz
Peaceliker #26869 üzenetére
Még várok egy picit, hátha más is ír. Feleslegesen nem ölném 6577-be a pénzt, ha mindezt tudja a 6575 is. Bárt hirtelen azt sem tudom mekkora árkülönbség van közöttük. Egyáltalán a megbízható boltokban kapható egyáltalán még 6575-ös. Kiderül.
(Bár tényleg intő jel lehet, ha itthon szolgáltatótól vetted a G300-at és nem kínából.)Mindenesetre köszönöm neked is!
-
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
válasz
cappa72 #26861 üzenetére
Köszönöm!
Abban esetleg tudnál segíteni még, hogy ez a mobilinternet megosztás milyen verziójú androidot kíván?
2.3-as volt egy kis ideig az egyik telefonomon, de hamar lett frissítve ICS-re. Szóval ami előtte volt, az kimaradt. Bár ha jól látom, MTK6577 talán nincs is GB-vel. -
albinolynx
senior tag
MTK6577 - 4.0"-nál kisebb érintő kijelzővel, dual sim és minimum ICS (elég az 512MB rom) - mit ajánlanátok most?
Magyar nyelv nem kell. Mobilnetet meg lehessen osztani rajta - ez nagyon fontos. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest