- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
válasz
NivoSzaki #3646 üzenetére
igen de egyelőre noname kínaiakat láttam eddig.. dual-ba azért már vannak komolyabbak.. Mobilarénások mondták is hogy nemsokára jön egy durva Alcatel. jó áron. persze az igazi lenne ha lenne egy motorola razr maxx 3 simmel és 60 ért függelenül qwerty-s tokkal a tokban plusz akku de hát ilyen nincs
-
ktamas55
tag
válasz
NivoSzaki #3211 üzenetére
A korábbi telefonom (kínai S2 klón: A9100 dual SIM) a telefonkönyvet alapból mentette az SD kártyára *.*vcf formátumban. Azt a fájlt másoltam át a ZP200-ba. Ez is mentené, szerencsétlen, mert a menüsoron simán végigvezet, de amikor a mentésre kerülne a sor, akkor azt írja ki, hogy nincs SD kártya. Pedig van, sőt ez a telefon arról másolta be a gépbe. Mit javasoltok?
-
berigazek
őstag
válasz
NivoSzaki #3144 üzenetére
Van 4,7-es,hiszen a Galaxy S3 is 4,7...volt egy linkem valahol,ahol ilyet lehetett venni,én inkább 5" vagy 5,3"-ast szeretnék.Egyenleőre várom az 5" a jövő héten valamikor,aztán megosztok minden infót róla!
Jazz!
,,És ha lejjebb adok a CPU-ból és nem 6577, hanem 6575? Sok a különbség?"
Semmi különbség,legalábbis szemmel észrevehető különbség,nekem volt MTK 6575 1Gb-os RAM-al... -
Jazz
veterán
válasz
NivoSzaki #3152 üzenetére
4.5, 4.7, kvázi mindegy.
Az 5" már nagyon nagy mindennapos zsbben hordva?Én meg kinéztem ezt a telót, nagyon durva, ha ez mind igaz ami a leírásban van! http://www.fastcardtech.com/goods-7418-Jiayu-G3-MTK-6577-Dual-Dore-Dual-Simcard-Dual-Standby-1G-RAM-45-IPS-Screen-8MP-Camera.html
4.5", 1280x720, IPS panel
Gorilla Glass,
2750mAH -ás aksi
180$
Viszont: Nem látom hogy írná hogy GPS. Lehet tényleg nincs benne??? Az nagy kár, mert a specifikációk alapján best buy-nak tűnik. -
fecg21
aktív tag
válasz
NivoSzaki #3144 üzenetére
Szerintem nincs 4,7 colos kijelző, bár mondjuk mért ne lehetne, de akkor már ide nekem egy 32colos plazma monitort....ja hogy nincs? De lehetne
Visszatérve a mobilokhoz, én lassacskán ott tartok hogy a telefont és a multimédiás kütyüt különválasztom, vagyis veszek egy olcsóbb Nokiát-ami bírja a strapát-és csak telefonálásra jó. Meg veszek mellé egy 5 vagy kicsivel nagyobb kijelzős androidos kütyüt 6577-es cpu-val.
Egy 4,3-asnál nagyobb teló már nem igazán zseb barát, sőt egyáltalán nem az. Már írtam egyszer hogy én csak azért vettem okostelót mert napi szinten sokat ingázok ide oda, és jól jön nekem egy ilyen eszköz, vagyis ki tudom használni. Egyébként semmi értelmét nem látnám hogy magamnak tudjak egyet.
A galaxy note méretű valamiket hogy hordozzátok, miben tároljátok? Végeredményben ez is egy telefon, csak nagyra nőtt. És mivel telóról beszélünk, így hát nem egy hátrány ha az ember magánál tudja tartani.....zsebben például. Jelenleg egy 4,3colos telót használok,(mtk6575, 1gb ram). De már várok egy "majom üveges" ( gorilla glas) 6577-es , 1gb ram, 720p-s kijelzős telót, igazából nekem egy ez lenne a tökéletes. -
-
Stanley-B.
őstag
válasz
NivoSzaki #2790 üzenetére
Az csak egy példa volt, dettó ugyanaz a helyzet telefonok esetén is. Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőle, azt sajnálom. Azért hoztam fel ezt, mert más cégnek nincs retina kijelzője ha 15" körüli megjelenítőről van szó, úgyhogy más opcióm nem maradt. Veled erről nem lehet beszélni, mert csak jehova tanúzol, de egy érdemi reakciót nem adsz.
Részemről lezártam, mert nem vagy naprakész a dolgokban és így nincs értelme.
(#2791) berigazek: értem amit mondtál, a 4.3" egy összehasonlítás volt, hogy ha szerinted 7"-on nem látok pixeleket, akkor 4.3"-on pláne nem kellene látnom, ergo ugyanolyannak látom a kettőt és erre írtam, hogy ordas nagy hülyeség, mert itt van előttem a két kijelző és full más a megjelenített kép minősége, de nyilván hülyeséget beszélek és nem is látni különbséget
(#2798) devast: simán benne van, hogy el akarják kerülni a 4%-os PayPal sarcot.
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
válasz
NivoSzaki #2783 üzenetére
Tehát ha egymás mellé rakok mondjuk egy retina Macbook Prot és egy 1366*768 kijelzőt, akkor a képet egyformának látom? Jól értem?
Mert akkor nincs miről beszélni.
Ugyanez levetítve tehát, 5 colon 1280x720 és 800x480 egyforma minőségű képet eredményez. Van egy ONE X-em, előtte Desire HD volt. A különbség szembeötlő.
Nemrég megnéztem egy retina Macbook Prot. Azután minden más kijelző amit eddig néztem kifejezetten gyengének tűnik.És hangsúlyozom, most nem feltétlen arról van szó, hogy az egyes pixeleket el tudod e különíteni, hanem arról, hogy milyen minőségűnek látod a megjelenített képet.
"Persze hogy nem látják, nem is láthatják."
Ühüm, az emberi szem 300ppi környékéig még le tudja képezni a képet, afelett nem, tehát addig igenis észreveszi a különbséget, maximum nem mindneki, de ha én látom, akkor hadd ne legyek érte birka kérlek."Sajnos az emberek ilyen birkák..."
Nem akarok vádaskodni, mert én is egyetértek, nyilván attól függ, hogy melyikünk tartozik ebbe a kategóriába(#2784) berigazek: nekem is van egy Ainol Paladin tabletem, 7", 800x480. a Desire HD-m 4.3 colon ugyanezzel a felbontással jelentősen szebb képet ad. NivoSzaki és a te elméleted alapján teljesen egyformának kéne látnom a két képet, hiszen nem lehet látni a pixeleket...
Bizonyítottan az emberi szem kb. 300ppi körüli értékig tudja leképezni a megjelenített képet. Ez úgy gondolom egyértelműen alátámasztja amiket leírtam.
-
berigazek
őstag
-
Feri85
csendes tag
válasz
NivoSzaki #2744 üzenetére
Sajnos normális minőségű képet egyelőre nem tudok csinálni a kijelzőről (nincs mivel), de holnap lehet rá tudom venni haverom, hogy csináljunk pár képet a 3GS-ével (
).
Talán azon látható, hogy nincs látható pixel.Üzemidőről szintén nem tudok mit mondani még, kell egy pár nap mire beáll.
Illetve még annyit hozzáfűznék, hogy azok amit nem említettem ( wifi, bt, stb ) minden különösebb pozitív vagy negatív előjel nélkül működnek.
2745:
Én a mix_shop-ból (nem tudom mennyire reklám) rendeltem, 3 levelembe került, hogy elismerjék épp nincs raktáron és egyébként is hiánycikk...
Miután kilátásba helyeztem paypal dispute-ot csak kiderült, előtte elöszerettel ígérgették hogy még két nap. -
-
-
fecg21
aktív tag
válasz
NivoSzaki #2469 üzenetére
Persze hogy nem baj, sőt-én örülök ennek a teljesítmény növekedésnek a legjobban. De kételyeim vannak, lehet butaság idekeverni a diszkrét vga-kat, de ott is jól megfigyelhető, hogy a 2 mag nem hoz 100%-os sebességnövekedést, de még 50-et se nagyon. És ahogy a teszteken látszik, valami nagyot alkottak a mediateknél, ha az a 5330pontos eredménynek lehet hinni.
-
berigazek
őstag
-
berigazek
őstag
válasz
NivoSzaki #2265 üzenetére
Először is nézd meg az ELADÓ ,,múltját" eladásai számát,megbízhatóságát,Pozitív vagy Negatív értékelés túlsúlyban és azelőtt KÉRDEZZÉL tőlük minél többet...ja és,ha vannak Vásárlói hozzászólások akkor,hogy mit írnak az Eladóról és,hogy külön szállítási pénzért,mennyi idő alatt érkezik a Vevőhőz a megvásárolt termék!
Röviden ennyi!Remélem ,hogy ezzel segíthettem neked!! -
berigazek
őstag
válasz
NivoSzaki #2293 üzenetére
Nem szoktam ilyen ,,névtelen"-ektől vásárolni,de itt az új ügyintéző tévedett,belátta és okult a hibájából,mert ígérgette,hogy 3 nap múlva megkapom és 4 napig nem is jelenkezett,csak ma amikor rákérdeztem,hogy mi újság,mert a Tracking Number-t még nem küldte meg 4 nap után sem :-(
(Nem szeretném megmondani,honnan vásároltam,de annyit elárulok,hogy 99,89%-ban Pozitív és megbízható volt,de mára ez már a múlté :-( ),,Van másik",ahogyan mondani szokták a cirkuszban ....
És így is van!!
Aki nálam eljátsza a lapokat,azaz a bízalmamat,annyi!!!
Hungobungo és miklosandras!!!
Ez nektek szól: 48 órája készenlétben van a telcsi,remélem,mégegyszer mondom remélem,hogy a TI tippetek segített vagy az,hogy a két progimat nem indítottam el,mely az Akvárium a mozgó halakkal és a mozgó képernyőkímélő a Sexy Girl!
Azt is tudom,hogy a 3D-s ,azaz a mozgó képernyőkímélők több energiát zabálnak!!!
De reméljük,hogy a Battery Calibration segített nekem az akksi helyretételével!!!Ezt a választ kaptam,amiután visszautalták a pénzemet és amiután megmondtam nekik,hogy ez nem volt őszinte üzleti szándék:-(
,,Hi, dear friend. Sorry for the trouble. The phones was planned to come on last Wednesday, but the phone company said they need to update a new firmware, so they will come on next Monday, it was out of my plan. thanks...." -
berigazek
őstag
válasz
NivoSzaki #2285 üzenetére
Ezt vettem meg 24-én+10,-GBP DHL költség és nem írtak azóta,csak arra reagáltak,hogy most a hétvégén firmware friisítést hajt végre a gyártó.4.0.9-re,mert eddig 4.0.4 volt a verzió.
Mondtam,hogy nem érdekel és adják vissza a pénzt!Ja..és összevissza írkálnak,hogy 5 megapixel a kamera,a másik helyen,hogy 8 megapixel...és,hogy 1gigahertz a proci,a másik helyen,hogy 1.2 gigahertz.....igazodj el rajtuk:-(
-
hungobungo
senior tag
-
berigazek
őstag
válasz
NivoSzaki #2147 üzenetére
Ha már ,,itt" tartunk .... :-)
Mit szólsz a Haipai X 710 d 5,3" MTK 6577 készülékhez?Csak azért cseréltem le a ZOPO ZP200-ast,(pedig ez ott a szeren,1 hónapja nyüstölöm és semmi probléma vele,csak annyi,hogy az akksija 1 napos!)mert ennek nagyobb a képernyője,tudod a szemeim....már nem olyanok,mint fiatal koromban :-( -
pmikloska
aktív tag
válasz
NivoSzaki #1881 üzenetére
Hát kicsit zavar, mert pl. én magamnak is megcsinálnám, készülök tábla pc-t is venni, kinéztem egy alap telefont is az anyámnak, főleg miatta kéne a magyar nyelv. Vártam, hogy útmutatást kapok majd, melyik szoftver vált be a rom kicsomagolásában (pl. ezzel vannak nehézségeim) stb.
Én biztosan nem tartogatnám magamnak a tudást, ha másoknak segítek ezzel. -
cipofuzo87
tag
válasz
NivoSzaki #1865 üzenetére
itt egy másik is, ami olcsóbb, és ha jól látom pont ugyanezt tudja (6577, 1 GB RAM, 960x540, HDMI kimenet)
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/14424-mtk6577-newman-n1.html
-
robit1973
aktív tag
válasz
NivoSzaki #1810 üzenetére
Innen rendeltem: [link]
Honkongi postával, PayPal-os fizetéssel 180$ lett végösszeg. Lehet, hogy ha nincs benne a magyar nyelv, akkor nem veszem meg.
Nincs különösebb gondom az angollal, évekig használtam winmobilt angolul, de ha már van magyar, akkor inkább azt választom. -
osztraksajt
őstag
válasz
NivoSzaki #1782 üzenetére
Ez bizonyos bankoknál van csak így. Nekem a CIBnél pl 2 munkanap múlva emelik le a terhelést az aznapi devizarfolyammal, de előtte a terhelés napi eladási árfolyammal van zárolva. Nyertem is vesztettem is már így, attól függően merre megy az árfolyam, de
leírom mért áltam le róla: Jártam úgy hogy Angliai vásárlásnál tavaly ősszel hogy a vásárlás és a terheléskori GBP árfolyam között 20Ft-ot ugrott az árfolyam felfelé 2 nap alatt, százezres vásárlásnál ott 6K-t buktam, azóta inkább forintban terheltetek a paypallal.Be lehet fizetéskor állítani a terhelés devizanemét hogy a paypal váltsa, általában 1-2 forinttal rosszabb az árfolyam, de akkor garantáltan forintban tehelik a számládat fix összeggel nincs később meglepetés. Eldöntöd ér-e annyit, és akkor nincs árfolyam kockázat, akkor legalább biztosan kalkulálhatsz, mert pláne ha egy hétvége is közé esik csúnyán pofára eshet az ember.
-
Rick4
félisten
válasz
NivoSzaki #1782 üzenetére
Sokan meg nem tudják, hogy a paypalnál be lehet állítani, hogy a paypal árfolyam szerint vagy a bank árfolyam szerint számoljon-e, sőt, ezt minden tranzakció előtt, a napi árfolyamkülönbségek függvényében megváltoztathatod...
Ha utóbbit állítod be, tehát hogy a bank számoljon, akkor levonja az aznapi számlakonverziós devizarárfolyammal az összeget (mivel ugye az értéknap fix lesz a lekönyvelés valós dátumától függetlenül, ezért olyan nincsen hogy majd hónap végén rászámolnak) és ennyi, ha az előbbit választod, akkor a payapalon kiírt konverziós értékekkel vonja le, és viszlát, mivel vásárlásként zajlott a tranzakció, ezzel több költség nincsen.
Sőt, sokan még azt se tudják, hogy az unicreditnél be tudsz forintot fizetni közvetlenül a paypal számládra, (ezt is meg tudod nézni a saját profilodnál) és 2 nap alatt meg is jelenik rajta az összeg, ekkor nem kell a másik bankkal sem vacakolni, simán csak a paypallal fizetsz.
Köszönjük. -
tibcsi99
csendes tag
válasz
NivoSzaki #1724 üzenetére
Ez a Haipai-omnak az új kiadása, az újabb procival. Egy picit csicsásabb a műanyagborítása. Több mint biztos, hogy belsőleg nem sokat változtattak rajta (mivel a lábkiosztása kompatibilis az MTK6575-el, ezért szerintem csak a procit cserélték le az újabbra
).
A kijelző nem rossz, de eléggé rosszak a betekintési szögei, valamint erős napsütésben nem sokat látsz rajta, még teljesen felhúzott fényerővel sem... A felbontás (illetve inkább hiánya) nem zavaró, Nova vagy Apex Launcher-rel be lehet állítani, hogy több ikont tegyen ki (4x4 helyett 5x5-öt használok, és nem tűnik zsúfoltnak, mint kisebb képernyőn).
Amit rühellek az az 512MB RAM, mért spórolnak rajta, mikor pár fillérből feltehetnének rá 1GB-t!?
Nem mintha bármi gondom lett volna emiatt, az Android 4 nagyon jól, akadásmentesen megy rajta, eddig nem szólt egy progi sem, hogy kevés a memória..
Talán amit mondtok a Lenovo és a Zopo-knál, hogy Android 4.0 ROM-ot használva kicsit nagyobb a fogyasztása. Mondjuk nem volt eddig olyan nap, hogy legalább fél órát ne nyomtam volna valami játékot, valamint a 3G mindig be van kapcsolva (netezgetek is rajta rendesen) és így kibír 1 - 1,5 napotAmit viszont furcsának tartok, hogy a speckókban nem említik, hogy az MTK6577 dual-core-os lenne, csak hogy 1,2GHz. Több helyen is néztem ezt...
-
hungobungo
senior tag
válasz
NivoSzaki #1724 üzenetére
Most ajánlotta a kínai haver. Azt mondta, hogy nem is nagyon szereti, mert szerinte 5-5.3" már qrva nagy az átlag ázsiai kezébe - lehet hogy ki kéne költöznöm?
Amúgy kb. 30-40$-ral több, mint egy hasonló 6575-ös gép. Csak hát a 800x480-as kijelző hulladék. Lesz 1280x720-as is hamarosan, szerintem legalább addig érdemes várni.
-
osztraksajt
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyaralás topik
- Witcher topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged