- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
w.miki #58919 üzenetére
Van valahol egy külső beépülők menüpont. Ott tudsz felirat, filmleírás, borító adatbázisokat is hozzáadni. Meg meg is tudod fordítani az egészet. Az XBMC lehet a Launcher, az indul alapból és onnan kezeled a többi alkalmazást. Most nem vagyok XBMC közelben, de ha nem találod, akkor majd meglesem Neked a pontos menüpontokat.
tonyrulez:
Sztem az Android Firewall sokkal több lehetőséget ad, mint pl. a Droidwall. -
törölt tag
válasz
w.miki #58898 üzenetére
A Tube Mate -et ne a Playen keresd! Onnan kitiltotta a Google, mert nem volt hajlandó fejet hajtani az új követelményei előtt.
-
törölt tag
válasz
w.miki #58895 üzenetére
A sticken ES File Explorerben, vagy Solid Explorerben, vagy célalkalmazással (pl. Servers Ultimate) csinálsz egy szervert és ahhoz csatlakozol PC -n, mondjuk TotalCommanderrel. Aztán kávészünet, naplemente nézés, hintaszékben pipázva és egyszer majd átmegy az adat. Vagy beszerzel egy kompatibilis (Asix chipes) Lan adaptert.
Youtube -ra sztem Tube Mate, vagy XBMC+plugin. Nem tudom, hogy van -e összefüggés, de amióta a TV-GO miatt telepítettem az Xposedet, azóta FC -zik a gyári Youtube kliens. Mondjuk nem hullatok érte krokodilkönnyeket. Egyébként is a Tube Mate -et használom, mert abban tovább tudom adni a videót, külső lejátszónak (pl. MX player).
-
twine
veterán
válasz
w.miki #58307 üzenetére
a mindent felolvasó
A beállítások között, tudod halkítani a csengőhangot felolvasás közben...stb...
Szvsz. A legjobb ,a piac ezen szegmensében...bár sokkal több, mint amit te keresel... -
törölt tag
válasz
w.miki #56094 üzenetére
Ebből a kettőből nekem sem sikerült ilyen adatot kinyerni. Mint írtam, én Titaniummal szoktam megnézni. Az pontosan írja egy alkalmazásnál a kód, az adatok és a gyorstár méretét. Az Elixír is tud ilyet és többé-kevésbé a SolidExplorer is. Meg még biztos van egy pár. De nem értelek. Ha meg akarod oldani a problémát, akkor ha kell, egyenként végignézed az összes mappát a /data/data -ban. Tudod hányszor tettem meg? És nem csak a méret miatt. Az almappákat is átnéztem, sőt, még az adatbázis fájlokba is bekukkantottam. Mert meg akartam oldani vmit.
-
törölt tag
válasz
w.miki #56045 üzenetére
Nem tudom, hogy mi ezen a bonyolult. Rendszeralkalmazásokhoz inkább ne nyúlj! Azok elvileg úgyis külön partíción vannak, nem befolyásolják a jelenleg problémás tárhelyet.
Én Titanium Backup -pal szoktam megnézni a méreteket, de fájlkezelőkben is szokott lenni ilyen méretmegállapító funkció. Titaniummal menü -> alkalmazás tárhely használatának áttekintése. Majd az alkalmazásra rábökve, a speciális funkciók (ablak balra húz) -> böngészésnél látod, hogy milyen fájljai, hol találhatók.
Fájlkezelős, Disk Usage megoldásnál fordítva kell csinálni. A /data/data mappa tartalmát kell rendezni (megnézni) méret szerint. A mappa nevéből meg valószínűleg rájössz, hogy melyik alkalmazás adatai. Sztem amit a módszerről leírtam az elég step by step. Ha úgy érzed, hogy ez alapján se megy, akkor sztem ne is kezdj ilyen átlinkelési műveletekbe, hanem vegyél egy olyan telót, amiben nagyobb a tárhely.Norbert1998:
Ezt értem, de attól, hogy van egy feliratfájlod, honnan tudná a program, hogy melyik szövegrészt, mikor töltse be? A filmeknél ez úgy van, hogy a konkrét videófájlhoz (mert egy filmnek lehet több verziója is), egy konkrét szövegfájl tartozik. A szövegben minden egyes szóhoz/mondathoz, ami egyszerre megjelenik, tartozik egy ezred másodperc pontos be és kilépési időpont. Enélkül hogyan? Ezt egy síma lirycs nem tartalmazza. -
törölt tag
válasz
w.miki #56028 üzenetére
Akkor keress egy felhasználói alkalmazást, ami sok helyet foglal!
1. Állítsd le az alkalmazást (alkalmazáskezelő) és töröld a gyorsítótárját!
2. Menj a /data/data mappába és keresd meg a kiválasztott alkalmazás mappáját!
3. Másold át a mappát (a tartalmával együtt) arra a külső, EXT partícióra!
4. Ha átmásolta, akkor töröld az eredeti mappát!
5. Root explorerrel állj vissza az EXT -en a mappára és nyomj rá hosszan.
6. Ha jól emlékszem, akkor felugró ablakban az utolsó menüpont a "Link to this folder". Bökj rá!
7. Navigálj vissza a /data/data könyvtárba és bökj rá a "create link" feliratra
Ezzel ugyanazt csináltad, mint amit a Link2SD -nek kellett volna. Ha bármilyen hibaüzenetet kapsz, na ott a bibi. Ha nincs semmi hiba, akkor már tudod a módszert. -
tomy86
addikt
válasz
w.miki #56010 üzenetére
A lin2sd menüjét nézegetve megtaláltam, hogy hol tudod megnézni, hogy csatolva van-e az ext partíció. Bal felső sarokban levő menüben válaszd a "csatoló parancsfájl újraírása" menüpontot! Feldob egy ablakot, ahol látszik, hogy melyik partíció van csatolva és tudsz másikat is választani, ha nem az ext van kiválasztva.
-
tomy86
addikt
válasz
w.miki #56010 üzenetére
A tárhely méretét a link2sd-n belül meg tudod nézni. Menü (jobb felső sarokban függőlegesen három pont) - tárhely infó. De a DiskUsage progi is jó erre.
Az ext csatolását pedig a link2sd első indításakor kellett megtenni. Ha jól emlékszem valami olyan kérdést dob fel, hogy mit akarsz használni a linkelt fájlok tárolására (biztos nem pontosan ez a kérdés) és ott felajánlotta az sd ext2-3-4 partíciót. -
quailstorm
félisten
válasz
w.miki #55998 üzenetére
Pedig gondolom SD-EXT parícióval használod. Nem tudom miket raktál fel, de haverommal S5830i-n nagyon sok appot fel tudtunk rá tenni így. Igaz a CM7 is sokkal kisebb helyt foglal mint a gyári.
Play-nek a baromságai igen... Uninstallálni kell root uninstallerrel mindent, kivéve play services és play áruház. Aztán ami kell, vissza playről.
Így ki lehet rakni SD_re, és nem őrzi meg két verzióját. -
törölt tag
válasz
w.miki #54532 üzenetére
Bocs, ha lemaradtam vmiről! Símán ki tudod másolni a fájlt. RootExplorerrel bele tudsz nézni és van SQLite szerkesztő is. Azt viszont nem tudom, hogy titkosítva tárolja -e. De vcard -ban is menthető, ami szerkeszthető. Ha jól emlékszem, TiBi xml -ben is tudja menteni.
Szerk: ok, bocs, már látom a szitut!
-
-
atillaahun
veterán
-
air
nagyúr
válasz
w.miki #44683 üzenetére
"ami többször 100MB-okat gyomlál ki"
Az kizárt. 512MB RAM-nál nem lehet többször 100MB-okat gyomlálni. Ráadásul nincs is értelme. Minden olyan alkalmazás, ami szervizként fut, úgyis újra el fog indulni.
Bele kell törődnöd, vagy új telefont kell venned. Ha ennyire "memóriabuzi" vagy, akkor vegyél inkább WP8-ast! Azoknak elég az 512, és nem kell ram killerezni. -
törölt tag
válasz
w.miki #43347 üzenetére
VOIP -hoz keresek előhívó választó megoldást. Egy olyan lehetőség kéne, amiben ha megadok egy előhívó opciót, akkor hívásnál választhatok, hogy előhívóval, vagy anélkül indítsam a hívást. Van pár ötletem, de egyik sem tűnik egyszerűnek. A névjegyzék összes számát pedig nem szeretném duplikálni és szerkeszteni.
-
törölt tag
válasz
w.miki #39326 üzenetére
Olyat persze, hogy lehet, hisz ez maga az adatkapcsoló, ha úgy van beállítva, hogy adatkapcsoatnál a 3G legyen a preferált. Amikor bekapcsolod az adatforglmat, akkor ezzel a 3G -t is, amennyiben az adott helyen a hálózat képes rá. Azt nem tudják automatizálni, hogy akkor is 2G -n maradjon, ha egyébként a hálózat lehetővé teszi a 3G -t.
Igen, az alkalmazások nem közvetlenül a rendszert utasítják. Leegyszerűsítve, a rendszer által felkínált hozzáférési pontokon (API) keresztül kommunikálnak. Ezt bizonyos esetekben meg lehet kerülni úgy, hogy shellparanccsal közvetlenül a kernelt utasítjuk (a linux kernel a beépített parancssoros programjainak köszönhetően sok művelet elvégzésére önmagában is képes). De ez nem mindenre alkalmazható. -
törölt tag
válasz
w.miki #39237 üzenetére
A 2G-3G váltás tulképp bármelyik rootolt telón megoldható úgy, hogy a manuális kapcsolás folyamatát érintésemuláció segítségével automatizáljuk. Próbáltam. Lassú és szenvedős az eredmény. Az egyszerű kapcsoláshoz CM rom kell. Egyébként az Elixír 2 -ben van ilyen kapcsoló (persze csak CM -en müxik).
flash-:
Ha jobban belegondolsz, ez nem is olyan egyszerű dolog. Ezek a programok a közelségérzékelőt használják. Ebből következik, hogy egyszerű módon csak akkor tudnak az eseményre reagálni, ha a közelségérzékelőt állandóan működtetik. Enélkül is lehet, pl. a Proximity Screen Off -fal. DE! Nagyon nem eccerű beállítani. Én 2napig szarakodtam vele. Nekem azért kellett, mert felül tudja írni a hardvergombokat is, tehát véletlen benyomódásnál sem éled a teló a zsebben. Ha belevágsz, akkor nagyon ajánlom, hogy kapcsold ki az automatikus indulás -t, mert akkor egy akksi -ki megmenthet. Én majdnem kizárattam vele magam a saját Galaxysomból. -
-
törölt tag
válasz
w.miki #39214 üzenetére
Nagyon régen használtam froyo -t, de úgy emlékszem, hogy az Elixír (azóta már van Elixír2) futott rajta. Az egy rendszerinfó program, amiben nagyon sok, widgetként kirakható kapcsoló van. Úgy variálod össze őket, ahogy akarod. Az Elixírben egyben van minden (program, widgetek, egyéb összetevők), az Elixír2 -nél ezeket külön alkalmazásokként kell telepíteni. Ha pl. Te olyan kapcsoló-widgetet szeretnél használni (pl. képernyőzár kapcsoló), amelynek a funkciójához admin jog kell, akkor telepítened kell az admin összetevőt is.
-
törölt tag
válasz
w.miki #38976 üzenetére
EU -s ékezet.
Ez új. Nem tudsz a billentyűzettel olyan karaktert írni? Kivéve persze azokat, a karaktereinket, amik a 7 bites kódtáblában sincsenek benne.
Egyébként kérdezném azokat, akiknek 4.4 van, hogy ott is áll még ez a probléma? Mert Apu azt ígérte, hogy javítani fogja a nyelvi támogatást. Vagy e baki kijavításához már túl mélyre kellett volna túrni a Robot fejében? Azért az tényleg vicces, hogy az az elavult Symbian meg tudott birkózni a problémával. Csak az inkompatibilis karakterekre alkalmazta a 16 bites kódtáblát, nem az egész sms -re. -
petipetya
nagyúr
-
kodmen
aktív tag
válasz
w.miki #37934 üzenetére
Én a Battery Status Bart használtam a Galaxy 3-on. Ugyan nem tünteti el a másik ikont, de ez nem zavart. A status bar-on viszont mutatta, hogy mikor vettem le töltőről, és mV-ban a feszültséget is. Ez nagyon hasznos, mert a telefon %-os jelzése megbízhatatlanul ugrál a fesz. ingadozások miatt. Volt, hogy % alapján már aggódtam volna, a feszültség alapján viszont nem, mert még 3,800V-on állt.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #36038 üzenetére
A zaj és a mocorgások alapján felállíthat némi mintázatot, ami megközelítőleg utalhat az alvási ciklusokra, de itt a pihenés a fő cél, arra pedig nincs jobb, mint elfelejteni az összes segédeszközt meg hókusz-pókuszt, és egyszerűen aludni. Ahogy felmenőink is tették... Az, hogy a napod mennyire befolyásolja egy mintázatodba illesztett ébresztés, már inkább a hit kérdése. Mások kiterítik a kis szőnyeget és elmorzsolnak 1-2 imát. Azt mindenki maga dönti el, hogy a geek vallást szeretné-e gyakorolni, vagy marad a szex/kávé/cigi/nagymama lekvárja/futás/órákig pislogás stb. megoldásnál. :]
-
S e t h
nagyúr
válasz
w.miki #36036 üzenetére
Hiába dícsérik sokan, lehet, hogy szimplán birka effektus.Egyébként van annál egészségesebb, mint kikapcsolva letenni a telefont és úgy pihenni, nem pedig a párnád alatt tartani egy elektronikai kütyüt?
Egyébként ha annyira érdekel, akkor miért nem próbálod ki?Én véleményt nem tudok formálni róla, mert nincs az a pénz, hogy ilyen alkalmazást kipróbáljak, mivel nincs rá szükségem.pl. ilyen hozzászólás, te jó ég:
"Érdekes alkalmazás. Teszi a leírtakat. A legjobb a horkolás gátló benne! :-)"
Várom, hogy orvosok mikor írják majd fel.
-
Jacak
senior tag
válasz
w.miki #29302 üzenetére
Megnyitod,Backup/Visszaállítás,majd kiválasztod a rendszer-t,alkalmaz,és megkeresed a "beállítások"-at,és mentés.
(#29293) LyonnaisFan1:
Nincs mit.
Nem tudom,h. mennyire normális ennyi RAM-fogyasztás,én visszaraktam egy 8.6.1-es verzát,az jól megy,bár nem tudom,mennyit eszik,de nem akadozik... -
Jacak
senior tag
válasz
w.miki #29102 üzenetére
...Ha az ADW EX-ben a homescreen-en olyat csinálsz,h. ugye parancsikont akarsz kirakni hosszú nyomással,a parancsikon-opció alatt ott van az egyéni parancsikon-opció is,onnantól meg olyan névvel,olyan képpel rakhatsz ki bármit,(v. bármiket,ha mappáról van szó),amit akarsz,ikonméretet,-szövegméretet,-színt is változtathatsz,widgetet is ráhúzhatsz,stb. Azt nem tudom,h. a sima ADW-ben ez benne van-e.
(#29090) geckowize:
_Beamreader,Documents ToGo. -
válasz
w.miki #28418 üzenetére
Régebben én is szívtam ezzel.
Bár nekem konkrétan az Android OS darálta le az 50 MB-os netemet.
Sokat Google-ztam akkor ez ügyben, de semmi számomra használhatót nem találtam.Az egyetlen értelmes amit találtam, az az volt, hogy nem e kapcsoltam be a Biztonsági mentés és visszaállításnál a "Adatok biztonsági mentése" opciót. Mert az nem válogat... mindegy, hogy wifin van éppen a telefon, vagy mobilneten. De nálam ez ki volt kapcsolva.
Végül nekem sajnos csak az segített, hogy teljesen újrahúztam az android-ot a telefonon.
-
FZsolt15
aktív tag
válasz
w.miki #27978 üzenetére
http://www.zedge.net/, van alkalmazása is.
megelőztek
, nekem valamiért nem tolt be az alkalmazás.
-
tomy86
addikt
válasz
w.miki #25159 üzenetére
ES File Explorer, Apk Share & Backup, App Backup & Restore stb. Én az ES-t használom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
w.miki #23472 üzenetére
Az Origo RSS csatornái. Index-en meg kiválasztod a neked megfelelő témát és a jobb oldalon ott lesz egy RSS gomb, annak a linkje kell. A főoldal értelemszerűen az összes cikk.
(#23476) golyós: A Taptu hogy tud offline-ul? Mert én erre vonatkozólag semmi beállítást nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Milyen autót vegyek?
- Steam Deck
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest