Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
üzenetére
ha rootod van letudod tiltani.
viszont akkor hivást sem tudsz kezdeményezni külső tárcsázoval sem,ugyanis a tárcsázot a alapesetben a phone.apk kezeli,de lényegében az kezeli le a hálozatkezelést is valamennyire.pl nállam most egy kis technikai hiba(értsd:"elcsesztem valamit")
nincs ikonja a tárcsázonak és névjegyeknek...lényegében egy külső tárcsázó megoldja hogy tudjak tárcsázni...ám miután betárcsáztam a számot,a hivás már a klasszikus tárcsázó felületen zajlik le. -
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Miért bántod őket? Lehet, hogy totál csórók, nincs lóvé kifejleszteni egy jó alkalmazást. Androidra az nagyon drága lehet és nagy szakértelmet igényelhet. Nézd meg a Google -t! Végtelen pénz és szakértelem és mégsem sikerül tökéletes appot kreálnia a saját oprendszerére. Akkor mit vársz egy szerencsétlen, kis Facebook -tól?

-
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
üzenetére
Az APK tartalmaz egy csomagellenőrző kódot, amit a benne levő fájlok alapján készíti az APK fordító. Ha az APK-ban kicserélsz fájlokat, akkor a telepítéskor az ellenőrző kód nem fog egyezni a benne levő ellenőrző kóddal (ezt találták ki pl. arra, hogy utólag ne lehessen vírusokat egyszerűen bepakolni a csomagba).
Azaz a teljes APK csomagot újra össze kell állítani a te mp3-aiddal. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Hú, mintha láttam volna ilyesmit a Playen, de nem emlékszem a nevére. Csak megmaradt, mert elcsodálkoztam rajta. Ha nem jön konkrét ötlet, akkor keresgélj a Lockoknál. Én el szoktam kalandozni a "mások is telepítették", meg a "hasonló alkalmazások" vonalon. Néha csodákra lehet így lelni.
-
ALI_G
veterán
válasz
üzenetére
És sose veszed elő tömegközlekedési eszközön? 1 mp alatt kilopják a kezedből.

Cerberusról olvastam, hogy túléli a factory reset-et ha rootolva van a telefon. Ha másik sim kerül a telefonba, akkor rögtön élesedik, egyébként ha értelmesen van megírva és beállítva, akkor nem szabadna sok akkut ennie.
Narxis: ezt a pray-t láttam google-n. Mennyire okos?
-
Jazz
veterán
válasz
üzenetére
Köszi szépen. Amikor bekapcsolt háttal feküdt az asztalon, proxy sensor a plafont bámulta, és semmi nem volt a telefon közelében, még egy légy sem repült el felette. A sensor inaktív, máskülönben látszódna az infravörös-vörös ha szemből belenézek.
Majd megpróbálok elcsípni egy ilyen automata bekapcsolást, hogy azzal a lendülettel feloldjam a bill. zárat, go terminal, és becopy-zom amit kilistáz.
-
air
nagyúr
válasz
üzenetére
A "sokkal részletesebb" nem biztos, hogy mindig hasznos.
Az általad idézett rész például egy nem teljesen szakértő számára totál érhetetlen. gsf-et nem tudja dekódolni, nem érti mit jelentenek az egyes sorok, nem tudja mi a 0x4 flag, esetleg azt sem vágja, hogy a 20993ms az mennyi stb. -
air
nagyúr
válasz
üzenetére
Ennél jóval vizuálisabb eredményt ad a Wakelock Detector.
Ugyan azt a forrást használja szerintem, csak egy kicsit egyszerűbb abban eligazodni.
Azért mert linux, nem kell mindent konzolban megoldani.
-
Jazz
veterán
válasz
üzenetére
Úgy bekapcsolja a telefont, mintha megnyomtam volna főkapcsoló gombot. Világít, megjelenik a képernyő zár....majd elalszik normálisan amint lejár a standby time.
Az su az superuser root jog, a dumpsys meg listázza az alarm log-ot gondolom. Meg kell várnom egy következő esetet, mert nem lehet elég mélyen visszanézni az eseményeket, amikor ez történt az már nincs benne a listában.
Ezt hol tárolja amúgy? alarmdump.txt-t nem találtam a telón. -
Jazz
veterán
válasz
üzenetére
A Gsam az egy battery monitor. Én a battery monitor widget pro-t használom. Semmilyen új applikáció nincsen sehol ami szokatlan lenne.
Utolsó pár perc módosított file-ok sem hoztak közelebb a megoldáshoz.
Sem a logcat naplózás. Sem elixir.
airpushdeketor Ezzel talán menni fog. -> Nem hozott eredményt. Nem reklám ébreszti fel.Az sd kariról: Végső esetben persze, formázom, csak nem hiszem hogy ez megoldja a problémát.
Vírus nincs, lecsekkoltam. -
San398
őstag
válasz
üzenetére
Nincs rajta állandó net. Akkor van csak amikor frissítem a programokat meg megnézem az aznapi ingyenes app-ot.
Le van fagyasztva a naptár a Root uninstaller segítségével, most lefagyasztottam ezt a tárolást is. A wakeloc-ban csak készülék újraindításkor kezdi megint újra számolni az ébresztéseket vagy van amivel lehet resetelni?
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
üzenetére

Nekem is talán már rootolni kéne a telefont. Sok felesleges program ("Ajánló", "Energiatakarékos", "OfficeSuite") feleslegesen foglalja a memóriát.
A Greenify-val simán hibernálhatnám a programokat, és akkor kevésebb memória fogyna és a telefon üzemideje is megnőne.
-
A SwiftKey mindenképpen ki lesz próbálva. A gyári sokszor felidegesít, hogy mellé ütök. (Álló billentyűzetnél, a fekvőt pedig utálom. Azt már egy Samsung Galaxy III-nál is utáltam.
) -
LyonnaisFan1
őstag
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
üzenetére
Szia! Nekem nemrég ezt a hármat ajánlották, mivel én a gyárit akarom lecserélni egy megbízhatóbbra, amivel talán könnyebben megy a gépelés.
Smart KeyBoard Pro (Fizetős)
Kii KeyBoard (Ingyenes)... A harmadik pedig a Swiftkey, így azt nem írom le, mivel nem játszik

(Egyelőre még nem tudom eldönteni melyik legyen az amit a régi helyett használhatok majd
) -
fatal`
titán
válasz
üzenetére
A facebook app egy rakás szar. Nem csak 1ghz-s egy magoson, mindenen. Ha nem ez lenne az egyetlen app ami lehúzza a telefonszámokat is a facebookról már rég töröltem volna a francba. Mondjuk így sem használom semmire ezenkívül, inkább m.facebook.com böngészőből, az nem szívja le az aksit.
-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem lehet ezeket valahol bejelenteni a Google-nak? Érdemes megnézni az engedélyeket is.
INSTALL SHORTCUTS
Allows an app to add shortcuts without user interventionRUN AT STARTUP
Allows the app to have itself started as soon as the system has finished booting. This can make it take longer to start the device and allow the app to slow down the overall device by always running. -
fatal`
titán
válasz
üzenetére
PC-n is egy borzalom lett szerintem, AIMP3 jobb

(#25074) LonGleY: PlayerPRO sem rossz, azt is használtam egy darabig, nekem a PowerAMP reszponzívabb (gondolok itt pl. a tekerő csúszkára lejátszás közben). De lehet, hogy megnézem majd megint, ha már meg van véve az is.

-
SimonJanos
aktív tag
válasz
üzenetére
Hehe, na pont ez a megoldás: a SuperGNES (SNES Emulator) képes arra hogy a billentyűzetet hozzárendeld a gombokhoz! Alapból van csak a négy irány' beállítva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bozek
nagyúr
válasz
üzenetére
A TuneIn Radio-ban elég sok adó megtalálható és tudsz is hozzáadni saját URL-t.
-
Vardar
tag
válasz
üzenetére
Ahhhh, már értem. Még wifi-vel nem csatlakoztattam össze és csak ismerkedek vele, ezért csak az előre telepített programokat tudtam megpiszkálni, viszont eltávolítani nem lehet őket, csak letiltani. Így már értem, hogy miért nem láttam sehol se az a fránya eltávolítás gombot
Google+, időjárás, twitter és egyéb általam biztosan nem használt programokat szedtem le, még működik a telefon, úgy, hogy (feltételezem) nem rontottam el.
PC-ből kiindulva feltételezem, hogy a netezés az androidon is generál egy rakás szemét fájlt, úgy mint gyorsítótár, sütik, ideiglenes fájlok, stb. Ezeket tudja a rendszer alapból is törölni, vagy erre már csak egy program képes? CCleaner androidos megfelelőjére gondolok, ezalatt.
És még egy fontos dolog, mielőtt elfelejtem. A GPS használat mindig 3G-s(azaz fizetős) adatforgalmat generál? Még ha wifi-re vagyok csatlakozva, akkor is? -
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Ha már ilyen szépen kiemelted a szót, tudd, hogy helytelenül írtad. Ugyanis: "egyelőre". Létezik "egyenlőre" is, csak annak sokkal több köze van Földünk forgástengelyéhez, mint elsőre gondolnád.
margithid: Ha megvan a torrent file, akkor a bármelyik (fálj)böngészőből megnyitod, ha már telepítve van a kliens. Automatikusan fel kell ajánlania a rendszernek a lezelést. Kliensként a tTorrent-et tudom ajánlani, az még működik is legalább.
-
oncsi
őstag
válasz
üzenetére
Pedig erre nagy igény volna. Sajnos a mai világban sokszor még az írás is elszáll, nemhogy a szó.
Nem lehetne az erre alkalmas telefon típusokat, vagy az alkalmas kerneleket listáját valahol egybe gyűjteni, egy áttekinthető helyen? Én 9db Androidos telefonon vagyok már túl és nem találtam egyet sem, amivel ment volna a kétirányú felvétel. Próbáltam Root-ot, meg custom kerneleket, de semmi.
Miközben a 2002-es Motorola SmartPhon meg alapból tudta. -
air
nagyúr
válasz
üzenetére
Az sem fog menni, mert abba is be kell írni egy device-ID-t, amit a Tab-ból kell kiolvasni. Így a RAL sem fogja kompatibilisnek mutatni.
(#18015) vadászcsiga
Igen, én is ezt írtam, amíg te szerkesztetted.
(#18014) goom
Múltkor nekem is furcsa dolog történt. A gépemen létrehoztam 2 névjegyet a Google címtárba. Utána szinkronizáltam a telefonommal, de a névjegyek közt nem jelentek meg, csak a csoportok tagjainak nézetében. Érthetetlen volt. Aztán töröltem őket, és létrehoztam újra, ezúttal a telefonon, és utána szinkronizáltam. Így már jó lett. Látszanak a névjegyek között is, a csoportok tagjainál is és a weben a címtárban is. -
-
-
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Igen, nekem is a régi van fent, az alukál is szépen magának, meg gyorsabb is kevesebb sallanggal.
Market-ből viszont sajnos nem jöttem rá hogy kell visszatenni a 2.3.6-ost, az már folyton FC-zik.
Pedig ez a Play + Play Szolgáltatások páros nem kissé kártékony a memóriára és fogyasztásra nézve.
(#15895) Xiawave
Mondjuk ezért sok esetben nem konkrétan az akku teljesítménye a hibás. Sok gyártó olyan szinten hulladék Android-ot ad ki, amiben még gyári állapotában is beakadnak dolgok, és elkezdenek meríteni, nem még ha valaki belakja rendesen a telefont. -
Deck
titán
válasz
üzenetére
Kasperskyt letöröltem nem kell AV. Most várok vele mennyit merül majd nélküle és, hogy ébresztget a telefon. Google talkot rendszeresen használok. Ha gond lenne felrakok akkor egy Autorun Managert és beállítom mi ne induljon el automatikusan ha jól értem. Hálás vagyok a segítségedért

-
sharkybacsi
tag
válasz
üzenetére
Milyen telefon és milyen rom?
Esetleg samsung?
Használod a Gps status and toolbox-ot?http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23106668&postcount=491
Elméletileg a samsung romokban van egy bug ami fals kijelzést okozhat.
Utolsó előtti hozzászólás:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1752763
-
sumsang
aktív tag
válasz
üzenetére
Sztem ez egy mágneses érzékelő rendszer, ami bekapcsolhat akkor, ha pl valami ehhez kötödő app, pl. a googlemapps, térkép, navigáció, iránytű, gyorsulásmérő, vagy ehhez hasonló progik futnak a rendszeren. A futó/tárolt alkalmazások között kellene keresni valami ilyen progikat. Lehet, hogy maga az app alig fogyaszt, de az ehhez kapcsolodó mágneses érzékelő aktívabb, s ez emelheti meg az akksi fogyasztását is. Esetleg talán a képernyőforgatás bekapcs. állapota is befolyásoló tényező lehet. Persze ez csak egy tipp

-
xSide
őstag
válasz
üzenetére
Pedig a GSAM-nál egyszerűbbet nem fogsz találni, mi kis nyomozással meg is mutatja mi használta.
Mivel az Android System mutatta először, így egyesével a szenzor használati idő oldalon (ahol az Android System is látható), megnyitod egyesével az appokat és amelyiknél dettó ugyanez az érték lesz szenzor használatnál, na azt kényszerítetten bezárod...
Elméleti alapon mely appok is használhatják ezt? Első körben az automatikusan elforduló alkalmazások illetve a legtöbb szenzor beragadásért felelős app a Maps illetve nem rendszeralkalmazások közt is eddigi tapasztalatok alapján a fényképező appok...Naptár ügyben a görgethető Simple Calendar Widget jobban bejön, én ehhez térek vissza mindig!
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Ezért lenne jó valami minimál cucc, mint amilyenek a Sand Studio-sak. Inkább nem kergetem azt, amelyik app méretet, memóriafoglalást is listáz, meg cache-t is töröl, de nem akar több lenni, mint ami. Meg kell írni, nincs mese. :]
Értem én, és köszönök minden tanácsot! Az appokkal pedig továbbra is kötekedni fogok, viszont amelyik megérdemli, az elnyeri méltó jutalmát. :> Most pl. nem bírok betelni az ES File Explorer, Solid Explorer, X-plore File Manager, File Expert négyessel. Ma kezdtem boncolgatni a fájl-menedzdser kérdést is, erre négy olyan jó szoftvert pakoltam fel, hogy még a szempontot sem tudom egyelőre, mi alapján rostálhatnék közülük.. :] Ugyanígy vagyok egyelőre a Poweramp, n7player, PlayerPro trióval is. Valószínűleg egymás alternatívájaként mindegyik felbukkan majd az ajánlásomban, képtelenség egyre szűkíteni a kört.
Egyébként pont ma merült fel bennem, hogy a híroldal mellé készítenénk egy appot, ami az ajánlott szoftvereket az oldal adatbázisából frissítené, miközben tudja ezeket az egyszerű listázásokat is. És akkor még egy cache törlés kell, és kész. Hmm.. nem is olyan elvetemült ötlet! :]
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
De ahogyan szerintem kivehető a hozzászólásaim alapján, az ilyen mindent tudó system tweaker-ektől kiráz a hideg. Az egyszerűség a lényeg, nem a lenyűgöző feature-lista, mert igazság szerint tojok rájuk, míg saját a szükségletek másként nem kívánják (és valójában sokkal kevesebb szükség van rájuk az őket is futtató alaprendszerek fejlődése miatt, mint ahogyan azt a reklámjaikban beléd próbálják sulykolni). A túlzsúfolt programokat épp úgy utálom, mint az átgondolatlan felületekkel operáló, működésképtelen darabokat. Olyan ez, mint PC-n a hírhedt Symantec (és társai) rendszerbuzergálók. Ott képen köpöm a röhögésemben azt, aki az ilyenek alkalmazása miatt hiszi magát power-usernek. A legártalmasabb állatfajta, mint megtanultuk, és pontosan az ilyen jegyekről könnyen felismerhetők. :]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A srác munkája minden fillért megér, full testreszabható a lockscreen, az értesítő sáv, egyebek. Egy baja van, készülékspecifikus csak S3-ra (anno S2re) írta meg.

crok
mobilizmo