- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
válasz
Oldman2 #173774 üzenetére
Az AndOTP már nem is fog működni, kikerülhet az összefoglalóból is.
https://xdaforums.com/t/unmaintained-app-4-4-open-source-andotp-open-source-two-factor-authentication-for-android.3636993/page-6#post-87021655 -
Fall-N
veterán
válasz
Oldman2 #173936 üzenetére
Ha az összes funkcióját ki akarod használni akkor igen. Ingyen lehet használni természetesen, a Vibert is. Csak arra utaltam, hogy az összes üzenetküldő ingyenesként kezdi, majd fizetőssé tesznek jópár funkciót. Ha nem tesznek bele reklámot, akkor nem zavar. Ha van benne, amit csak előfizetéssel lehet deaktiválni, akkor nálam instant kuka.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Oldman2 #173777 üzenetére
Egy bemutató itt róla. Ugyanígy működik a Token2 is, annyi különbséggel, hogy meg kell adni az eszköz PIN-kódját is, amit beállítottál. Ez kiváltja az egyszer használatos 6 jegyű kódot. És mivel ez egy hardver, fizikailag be kell dugni a gépbe, így a világ másik részéről nem tudnak feltörni. (Oké, ellopják, levágják az ujjam egy biometrikus azonosításhoz, stb., minden kijátszható.) Szóval nem elég csak behelyezni a gépbe a kulcsot, még a PIN is kell. És mivel NFC-s, mobilon nem kell bedugni, elég a telefon hátlapjához tartani. Mondjuk ez nálam nem mindig működik, de szerintem én vagyok még a béna, nem az eszközzel van gond. És nem véletlenül mondják, hogy legyen 2 darab, mert, ha elhagyod, akkor soha nem jutsz vissza az accountba. Véleményem: Nyilván ára van, nem a legolcsóbb, de biztonságos. És használható tíz+ évig a gyártó szerint.
-
-
-
Nashville
tag
válasz
Oldman2 #172266 üzenetére
Csatlakozva vagyok a béta programhoz. Az első screenshot verzióval a Honor 200 Pro-nál alapból rossz volt Android 14-el jött ki (volt backup-ból visszaállítás) , a Honor 90-nél pedig 14-re frissítés után.
Próbáltam a beta apkt a fejlesztő oldaláról ráfrissíteni, sikerült, de ugyanaz a jelenség,, semmit sem javított a helyzeten. -
-
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Oldman2 #171430 üzenetére
Kikapcsolja a doze-t. Nem túl jó ötlet. Ami ROM-on ez megold bármit az a ROM bizony szar, akár gyári akár custom. Lehet az egész implementáció szar, lehet csak a profil (a változók beállításai.. lsd. linkelt Logout blogom).
Ha már mindenképp valami ilyesmi akkor GMail esetén:
adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.google.android.gm
És ezzel whitelist-re teszi a GMail alkalmazást.
Ez meg megmondja hogy mi van a whitelist-en.
adb shell dumpsys deviceidle whitelist
Esetleg még a komplett Google Services-t is felvenni (gyáro ROM GApps mellett ott is kellene legyen egyébként).. de az akkukímélés kikapcsolása a GMail alkalmazásra ugyanezt kell(ene) csinálja. Ha ez nem így van az azt jelenti hogy a doze implementáció el van cseszve ésvagy valami nagyon gyártóspec és el van cseszve és szinte biztos hogy az App Standby bucket-et is figyelmen kívül hagyja.. -
pvt.peter
őstag
válasz
Oldman2 #170777 üzenetére
Ha OS verziószámot kértél volna, akkor azt megérteném.
Konkrétan mi az az infó amit megtudsz állapítani a kérdésem szempontjából, ha beírom, hogy Xiaomi Mi 9 Lite? Én csak visszakérdeztem a kérdésedre.
De most tényleg, kíváncsi vagyok.
Lehet, hogy egy ősrégi sosem updatelt MIUI gyári rendszeren vagyok, de az is lehet, hogy a legfrissebb LineageOS van fent... -
törölt tag
válasz
Oldman2 #170365 üzenetére
És miért nem удобный?
Ha valaki semennyire nem akar vele foglalkozni, de bedől a gyártói "csak a friss a biztonságos" dumának, akkor bekapcsolja. Ha viszont tapasztalt a felhasználó és csak akkor akar frissíteni, ha egy új funkciót szeretne vagy hibás amit használ, akkor meg frissíti.
-
Faby
senior tag
válasz
Oldman2 #170054 üzenetére
Behalok, ez volt a megoldás!
Még csak nem is méretet, csak betűvastagságot vettem egy kicsit vissza, és most már ok.
Eszembe nem jutott volna, soha nem állítom a betűtípust/méretet, mindig úgy alapértelmezetten használom, amit telepítéskor beállít.
#170053Fall-N
Android verzió ugyanaz, S -> 12, MIUI főverzió (14) szintén
Nem a pontosság kijelzés, felbontás a bibi, a megoldást lásd fentebb. -
-
szabi__memo
nagyúr
-
-
válasz
Oldman2 #168321 üzenetére
Igen, ezt kellett tenni, miközben a google contacts weboldalon pontosan az ellenkezőjét írják, ott az van írva, hogy ki kell kapcsolni a szinkronizálást ahhoz, hogy letöltődjenek a contacts oldalon szerkesztett névjegyek
Persze, lehet, hogy én értettem valamit félre, mert józan ésszel átgondolva hülyeség, amit ott írnak
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
Oldman2 #167804 üzenetére
Xiaomin nekem is volt ilyen.
Igazából nem csináltam semmit, aztán egyszer csak észrevette, hogy ez egy teljes töltés volt. Sokszor meg nem.
Talán nem is az volt a baj, hogy nem merült 15% alá (pedig de), hanem nem hagytam 100%-on elég ideig. Talán. Lehet már 99%-on kihúztam és nem szerette.
Passz. Igazából nincs vele gond, szóval írhatsz nekik, de amúgy működik, kicsit olyan saomisan, kinél épp hogy. De ha jól lemeríted, akár 5-6%-ra, onnan fel 100-ra, és ott hagyod egy fél órát, akkor működnie kell.
Persze ahogy írták is, háttérben fusson, ne lője ki semmi, akár töltés közben 1-2x nézzél rá 1-2s-ig, akkor nem lövi ki. -
válasz
Nem lehet, hogy nem fut rendben a háttérben az app?
Nézd át a {gyártói UI neve}-kanosszát.
Auto indulás, háttérben futás, memóriában maradás, akkukímélő, stb...
Don't kill my app! -
válasz
Nem ismerem ezt az appot, amit használsz, bár már többen írtak róla.
Én erre a célra beruháztam egy célhardvert, amivel nem csak az akkumulátorról, de a kábelekről, töltőkről, powerbankokról is valósabb információt tudok gyűjteni.
Többe kerül, mint az említett app, de ez majd a jövőben is jó szolgálatot fog tenni. Főleg úgy, hogy jönnek majd vissza a cserélhető akkumlulátoros telefonok.
Ha valakit érdekel, pm-ben szívesen adok további információt. -
kaciokos
őstag
válasz
Oldman2 #167771 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy nem működik? Egy nagyobb verzióváltás óta nálam a Health menüben azt írja ki, hogy az akku állapotának kiszámolásához csak azokat a töltéseket veszi figyelembe, ahol 15% alól indultam, de hát az nálam elég ritka, egy éve van meg a telefon, és 5 ilyen eset volt, szóval tulajdonképpen ráfoghatjuk, hogy nem működik.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oldman2 #167753 üzenetére
"Értem, ezt nem tudja, mivel nem célja egy mappastruktúra megtartása."
Elég nagy probléma , főleg ha ömlesztve vannak a képek , és főleg ha keresel egy bizonyos képet...
A Drive-ról (app) pont ugyanolyan egyszerű a megosztás mint a Fotó appba. Tehát semmit sem kell letölteni sehova. Sőt a fájlkezelővel is simán megtudom osztani az adott mappát, képet , vagy a linkjét el tudom küldeni:
(Alsó sor , jobbról a harmadik opció)
Így nem kell plussz egy app (Fotó ) se a készülékre. -
válasz
Oldman2 #167753 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, azt hogyan lehet. Mármint a feltöltött és a tárhelyen tárolt fotókat tetszőleges mappákba rendezni. Ugyanis csak ömlesztve látszanak, plusz csak és kizárólag a "keresés", "nem rég hozzáadva" menüben látszódnak. Sehol máshol nem látom a feltöltött fotókat. Ha törölném a telefonról őket, csak így láthatnám az online tárhelyen. És ez más eszközön is így működik, nem csak a telefonon. Van egy tabletem is és ott is csak ezeken a menükön keresztül, ömlesztve, időrendi sorrendben látszik a kb 9000 kép. Szóval ez így eléggé gáz.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oldman2 #167751 üzenetére
Ahogy mondom
Alapba van a telefonon egy DCIM mappa , ahová kerülnek a képek.
Ezeket szoktam különböző mappákba rendezni ezen belül , pl: kirándulás , aztán ezen belül újabb mappák , hogy merre voltunk , legyen mondjuk újabb 5 mappa.
Aztán a DCIM mappába megint egy újabb "fő" mappa , legyen pl: esemény , és ezen belül újabb X db mappa.Mikor lementem minden év elején az előző év képeit , akkor elég csak ezt a DCIM mappát áthúzni a külső tárolóra.
Persze ez a fő DCIM mappa van beállítva a FolderSync appba is , hogy szinkronizálja a Google Drive-ra , hogy legyen mentésem év közben. Ez minden nap csekkolja van e változás a képek között.
Drive-ról pedig rém egyszerű bárhová másolni a fentebb linkelt fájl kezelővel ha netán a telefonnal lenne valami gikszer. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oldman2 #167746 üzenetére
Az egyik a szinkronizálással volt valami , erre nem emlékszem pontosan , jó pár éve volt. A másik hogy akkor sem ment a mappa szerinti szinkronizálás.
Ha ez változott azóta , eskü kipróbálom ismét.
rothfb: Inkább a Google Drive-ra fizess elő , oda úgy másolsz ahogy akarsz , és amit , kb olyan mintha külső tárhely lenne. Használj hozzá fájlkezelőt , amiben hozzá tudod rendelni a Google tárhelyet (Solid Explorer):
Egyszerűbb így használni.
-
BitRider
senior tag
válasz
Oldman2 #167684 üzenetére
Én eléggé megválogattam szerencsére, összesen vettem vagy 10 appot. Abból ami fölöslegessé vált az idők folyamán, az a Smart Keyboard Pro és a PlayerPro. Nem sok.
Szerintem arra nincs semmi, hogy pont a fizetőseket rendezd (amúgy mégis, mi alapján kéne ezt tennie?), de már azt a lehetőséget is kivették a Play oldaláról, hogy törölhesd az appokat a Library-dból.
Egyedül annyit tudsz csinálni, hogy a készüléken kilistázod a valaha letöltött dolgaid (Google Play > jobb felül Név > Manage apps & device > Manage) és ami soha többet nem kell, azt bepipálod és törlöd. Már ha sikerül neki és nem rakja vissza...
Olyan van még, hogy App Watcher. Ez mondjuk frissítés-figyelő, de hasznos tud lenni, mert itt a telepítetteken kívül új appokat is a figyelőbe tudsz pakolni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Oldman2 #167684 üzenetére
Idezek magamtol
a legvegerol:
Purchased Apps - nomen est omen, listát készít az appvásárlásokból és app-en belüli fizetésekből, megkeresi és listázza a vásárlásokhoz tartozó app-eket (igen, tudom, a Google Play Store-ban az Account menü Order history-jában (vagy közvetlen link) végig lehet menni.. de az NEM tartalmazza az app linkeket ha nem konkrétan az app volt megveve, IAP esetén itt NINCS link.. az app viszont megkeresi a linket hozzá így játszi könnyedséggel telepíthető is egyből (ugrik Play Store-ban az apphoz ha kell)).
-
poirot
őstag
válasz
Oldman2 #167046 üzenetére
Most ismét kipróbáltam a Just reminder-t, első alkalommal a beállított időben megszólalt a riasztó hangja, második beállításkor nem szólalt meg, csak akkor mikor hozzányúltam a telefonhoz, túl a beállított időn, vagyis mikor a képernyő "feléledt".
Szóval ez nekem így nem oké, sajnos.
Poco X3 NFC -
-
-
bringasisti
őstag
-
DrKapocs
őstag
válasz
Oldman2 #165719 üzenetére
Én pont ugyanígy vagyok: Ha felteszitek a Telegramot, akkor tudtok velem beszélni... ha nem, akkor nem lesz csevegés, mert én bizony nem teszem fel a Messengert." Nem az tartja ott az embereket a Messengernél, hogy jó, hanem az, hogy mindenki azt használja. És minden sz@rért mindenki írogat össze-vissza, valós tartalom nélkül. Utáltam, hogy az emberek egy Google keresés helyett is inkább rám írtak... szóval én ezért váltottam róla. Utálom a Meta termékeit egytől-egyig. Nem is értem az új Twitter klón iránti rajongást, eddig a Facebook volt a sátán... A Telegram a jó, egy csomó vicces, mémes csatorna van fenn.
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Oldman2 #165285 üzenetére
Igaz nekem A13 van, de nekem nem működik.
Csak a supported CSC-re hajlandó átállni, INS nincs ,és ha azt írom be akkor ugyan lefut a folyamat hiba nélkül de visszaáll az EUX-ra.
Galaxy A13
CPU: Mediatek Helio G806x Cortex A552x Cortex A75GPU: Mali-G52 MC2
Security patch : 2023-06-01
Android version : 13
Android SDK : 33
Baseband : A137FXXU3CWE1,A137FXXU3CWE1RIL : Samsung RIL v5.0AP : A137FXXU3CWE1BL : A137FXXU3CWE1CP : A137FXXU3CWE1CSC : A137FOXM3CWE1
CSC version : SAOMC_SM-A137F_OXM_EUX_13_0045OneUI version : 5,1Hívásrögzítést akartam aktiválni a samfwtool alkalmazással, de őszerinte csak ezeket támogatja a teló, ezek közül kellene választani:BTB | BTE | EVR | MEO | SFR | BOG | CPW | EUX | EUY | MET | MOT | MSR | O2C | PLS | PRT | SIM | TIM | TOP | TSI | TUR | VIP | XSGA kérdés: ezek közül melyik támogatja a hívásrögzítést, mert szerintem egyik sem.
MSR, TUR, azokat aktiváltam, át is vált de nincs hívásrögzítés így semValami tipp erre, a natív hívásrögzítés kellene?
CSC csere módszerrel akkor felejtős?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
7Sony7
addikt
válasz
Oldman2 #165196 üzenetére
A Google szinkron aktív, ott is meg voltak, és mikor beléptem pc-n, ott megvolt mind. Aztán telón nyomtam egy névjegy szinkront, utána megjelent mind a telón is. Csak nem értem hogyan tűnhetett el? Két napja frissült a telón a névjegyek alk, de tegnap még megvolt minden. Mostmár rendben van, de hova tűnt el? És a telón nem találok export to vcf menüt, pedig régebben használtam, ez tuti.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- GTA V
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest