Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
válasz #79335424 #101794 üzenetére
Érthető. Nálam kicsit más a helyzet. Nekem PC-n egy program az abban készült projectjeimet egy gdrive szinkronizált mappába menti, így amit a programban dolgozok, azokat mindig elérhetem felőben, de amit nem az én gépemen dolgozok, azokat is oda akarom szinkronizálni, hogyha a gépem elé ülök, egyből elérjem. Ezért a mobilom szinkronizál, ha máshol vagyok, és a pendrive a közös adathordozó a másik pc és a telefonom között.
-
törölt tag
válasz csadi0011 #101793 üzenetére
Én szeretek biztosra menni. Törlés kikapcsolva, szinkron egyirányú, hisz a felhőben nem változtatom manuálisan a mappa tartalmát. Arra azért szoktam emlékezni, hogy másik adathordozót dugok a gépbe (főleg, ha még manuálisan létre is hozom rajta az azonos elérési utat). Ilyenkor átkapcsolom a szinkron irányt.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
válasz #79335424 #101792 üzenetére
Ja értem, köszönöm!
De akkor honnan tudja, hogy törölni kell fájlt? Szóval, ha én most törlök egy fájlt a pendrive-ról, akkor a gdrive-ból is törlődni fog. Ha kitörlöm az egész mappát, akkor Gdrive mappa is üres lesz.
Beraktam egy másik pendrive-ot, amin létrehoztam egy ugyanolyan nevű mappát, mint ami alapján szinkronizál, és üresen hagytam. Szinkronizálásnál törölte az összes fájlt Gdrive-ból.
Beraktam a régi pendrive-ot, majd szinkronizálást nyomtam. Arra számítottam, hogy törli erről a pendrive-ról fájlokat, mert utoljára a Gdrive-ban is töröltük ezeket a fájlokat, de feltöltötte őket.
Gondolom akkor nem nézi a fájlok utolsó modosítási idejét, hanem ő jegyzi a változásokat, és az előbb még üres volt usbdisk-en belül a szinkronizálandó mappa, most meg fájlok vannak benne. Ugye ő nem tud róla, hogy más adathordozó van ott, mert az elérési út ugyan az. -
törölt tag
válasz csadi0011 #101789 üzenetére
Csak a lehetőséget írtam. A kérdésedre azt tudom mondani, hogy mindenképpen teszteld a beállításokat, mielőtt élesben használod! Én egyirányú szinkronokat használok, de úgy gondolom, hogy ha egy helyi mappa üres, akkor a felhő mappapárban levő adatok frissebbek a helyi semminél, tehát felhő -> helyi lesz az irány.
-
Bozek
nagyúr
válasz aelod #101785 üzenetére
Én meg ajánlom akkor a SafeInCloud-ot, hogy legyen alternatíva. Ehhez ingyenes a PC-s kliens és van Chrome beépülője is számítógépre. A telefonon meg úgy tudod beilleszteni, hogy az értesítések közül kiválasztod az alkalmazást.
-
mzso
veterán
Van a google keephez third party app? Vagy esetleg a keepből beszerezhető régi verzió a valahonnan ami még nem trágyadomb?
Az aktuális verzió egy hulladék a jelek szerint. Egyszerűen képtelen szinkronizálni manuálisan, csak akkor szinkronizál, ha az egész felhasználói fiókomhoz bekapcsolom az automatikus szinkronizálást amit nagyon nem akarok. Hiába simogatom én, meg hiába karikázik...
Szerk:
Na találtam egy oldalt ahonnan le tudok tölteni régi verziókat. A kérdés az, hogy melyik volt még jó, ha volt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
válasz #79335424 #101788 üzenetére
Azért nem akarom automatizálni, mert csak akkor kell szinkronizálni, amikor a pendrive-ot rádugom a telefonra, akkor meg már ott vagyok és FolderSync gyorsgomb parancsikonjával már megy is a szinkronizálás. És nem csak ezt a pendrive-ot szoktam a telefonba dugni, ezért nem akarom úgy automatizálni.
Amúgy ha pendrive-ot váltanék, vagy véletlenül törölném az adataimat a pendrive-ról, akkor mit kell csinálni, hogy ne törölje le a Google Drive mappából is adatokat, mikor meglátja, hogy a pendrive-on üres a mappa? Mivel ugye kétirányú a szinkronizálás, az utolsó módosítás szerint írja a másikat. -
csadi0011
őstag
válasz #79335424 #101782 üzenetére
Ahh, köszönöm, pont erre van szükségem. Felraktam a FolderSync-t. Pendrive-val akarom használni. Lehet ebből gondom? Kétirányú szinkronizálást csináltam pendrive és gdrive között. Beállítottam, hogy a fájltörléseket is szinkronizálja. Ahogy tesztelgettem, szerintem nem lesz vele gond. Parancsikont raktam ki, és majd manuálisan fogom szinkronizálni, amikor csatlakoztatom a pendrive-ot.
-
törölt tag
válasz aelod #101785 üzenetére
Ajánlom még a LastPass -t, de az csak akkor király, ha Dolphin -t, vagy Firefoxot használsz. És még egy fontos dolog! Három kategóriát különböztet meg. Teló, tab, PC. Csak kategórián belül (és persze a szerverrel) ingyenes a szinkron (különben 14USD/év), és azt a kategóriát veszi alapnak, amiről először beregelsz. Viszont, tudomásom szerint csak a LastPass tud automatikus beléptetést.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Vagy ott az Unclouded managelni a felhoben tarolt adatokat.
Szerintem ez is egy olyan app, ami siman belefer a must have kategoriaba. -
csadi0011
őstag
Google Drive alkalmazásban nem lehet mappát szinkronizáltatni, mint PC-n a Drive programmal? Fájlokat tudok csak offline-ba rakni.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nincsen androidra valami univerzális üzenetküldő alkalmazás (olyasmi mint a BB-n a hub), amiben egyben látom az összes fiókomat? Van már whatsapp, viber, skype, messenger, google fiókom, mindegyikhez külön alkalmazás persze.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
zarew
senior tag
Szasztok!
Melyik app az ami az ikonokat, widgeteket engedi akár egymásra is rakni. Marhára zavar,hogy akkora lyukat hagy a két widgwt között ( mui8 ) -
w.miki
veterán
SD kártyára alkalmazásokat áthelyező programok közül melyik ajánlott, ami könnyen kezelhető, vagy van hozzá magyar leírás?
Rootolt S4mini-m van, de kevés a tárhely, és valamiért a beállításokból nem tudom áttenni az alkalmazásokat SDre, ezért kipróbálnék egy erre alkalmas célprogramot is, hátha....Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
törölt tag
válasz csipuka #101765 üzenetére
Tasker -rel is biztosan megoldható, de abban nem tudok segíteni. A Tasker topikban viszont biztosan tudnak.
-
törölt tag
Sziasztok. A weather underground-dal szemezgetek...azaz feltettem volna, de a legközelebbi állomás tőlem kb 20-25 km-re van, annak az adatait kapom. Ez soha nem fog az aktuális gps pozíción pontos adatot szolgáltatni ?
(kistelepülés, világ végén )
-
IldiH
tag
válasz demars #101754 üzenetére
A Locushoz letölthető (appon belül) ingyenesen offline térkép, értelemszerűen a magyarországi turistautast kell választani és minden rajta van. Ha kifejezetten előre kitalált úton akarsz menni, akkor itt előre megrajzolhatod, lementheted és átrakhatod a tracket az appba. Ezután rendesen elnavigál az útvonalon (ha akarod még dumál is hozzá ). Itt láthatod menet közben pl azt is, hogy hol tartasz a szintben. (És erre ráhúzható a linkelt vízlelőhelyes is, köszi Jakuu )
-
aelod
veterán
Tudtok olyan appot ami kezeli és nyilvántartja a jelszavaim? Annyi van, hogy már nem tudom fejben tartani mindet.
Mennyire biztonságos amúgy az ilyen programok használata?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Jakuu
őstag
válasz demars #101759 üzenetére
Igen van ingyenes verzio es fizetos.
Itt megtekintheto a kulonbseg a ketto verzio kozott, ha lejjebb gorgetsz az oldalon : http://www.locusmap.eu/download/ -
Jakuu
őstag
Szerintem az openmaps is mukodik, mert a turistautakat kulon ki is lehet emelni a terkep temaknal, az openmaps retegeknel. lasd mint itt a leirasban : http://www.holkerekparozzak.hu/technika/holkerekparozzak-hu-letoltheto-utvonalainak-hasznalata-1-resz Termeszetesen a megfelelo terkep letoltesevel, mint lasd alap Turistautak a Locusban, ahol ki vannak kulon emelve a reszletes turistajelzesek.
[ Szerkesztve ]
-
no1r
őstag
válasz Jakuu #101753 üzenetére
köszi szépen a választ
én is arra jutottam végül, hogy tán a Locus "jobb"...
a Mobile Atlas tippért külön köszönet, nem megyek nagyon sokszor külföldre, de ha mégis (mint pl egy hete) akkor oda szerintem nem jó az openstreet maps, mert az nem ad ki jelzéses útvonalat.a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
Jakuu
őstag
válasz demars #101754 üzenetére
Szerintem itt megtalalod amit keresel a Bakonyhoz : http://www.erprint.hu/orm/locus.htm
-
Jakuu
őstag
Locus jobb, tobb funkciot tud es a grafikus megjelenitese gyorsabb. Kiegeszito alkalmazaskent maradhat az Osmand is, terkepeknek ugyis mindketten az openstreet map -t hasznaljak, tehat akar kozos konyvtarbol is beolvashatoak a terkepek, igy a masik alkalmazasnak nem kell kulon terkep, ami helyet foglal. Ilyen terkepek, pedig a netrol letolthetoek, vagy ha azok nem megfeleloek, a Mobil Atlaas Creatorral, barmilyen lepteku terkep letrehozhato. Nalam a Locus az elsodleges szamu, es Osmand es Maps.me is van a keszulekemen. De ezt mar leirtam korabban 100588-as hozzaszolas
Itt pedig tovabbra is a terkepeknek betoltheto magyarorszagon talalhato vizforrasok turazashoz es telepitesi utmutatojuk. 99799-es hozzaszolasban -
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
no1r
őstag
sziasztok,
szükségem lenne valami túrázós alkalmazásra droidra... Locus-t meg OsmAnd-t néztem elsőre.
melyiket ajánlanátok inkább? illetve mindkettő tudja a következő funkciókat?- offline térképek / térképrészletek, turistaútvonalakkal
- turistaútvonalas térképek külföldön is
- tracker funkció, ami mutatja a főbb adatokat (hány km, mekkora szintemelkedés süllyedés stb.)
- előre elkészített .GPX útvonalterv importálása, hogy lokáció alapján le tudjam követni élőben az útvonalat.illetve ha alapból nem kezel túraútovnalas térképeket, tudnátok esetleg tippeket adni hogyan kell beállítani?
előre is köszi. WP-n megvolt a kiforrott szisztémám és programom túrázásra, de itt még nem igazán találom az utat.
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
darvinya
titán
válasz csabyka666 #101744 üzenetére
Igen.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
csabyka666
veterán
Üdv!
A Skype beállításaiban az értesítéseknél van olyan, hogy Skype status. Alapértelmezésben ki van kapcsolva. Bekapcsoltam, megjelent állandó értesítésként a pushban, hogy elérhető vagyok.
Jól gondolom, hogy a beállítás arra szolgál, hogy mindig zöld legyek, függetlenül attól, benne vagyok-e a programban?Köszi a válaszokat előre is.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
aelod
veterán
válasz #79335424 #101737 üzenetére
Kipróbáltam vibernél is csak beírja, ENTER lenyomása esetén, de nem küldi el sajnos. Ha ekkora macera akkor megoldom, hogy rábökök a telefonra. Csak munka közben kényelmesebb lenne a gépen megírt üzenetet egyből elküldeni úgy, hogy ne kelljen kaparászni a telefont ehhez.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Krill77
őstag
Hi
Az uc miniben nem latom az előzményeket es a keresett szavakat sem menti.
Tettem ra egy régebbi verziot de ugyan az. Egy sd hiba ota van. Restartoltam es ujra eltűnt az sd es mindm megy de az uc kinlodik. Mit tehetnek meg? Adat torles maradt csak? -
törölt tag
válasz aelod #101736 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, a kérdés az, hogy megéri -e. Ehhez ismerni kell a konkrét üzenetküldő alkalmazást. Ha van meghívható, nyilvános intentje, akkor viszonylag egyszerűen kivitelezhető. A Messenger -t nem ismerem. Whatsapp -nál működik az üzenet (nem csak whatsapp web -el), de hívás nem kezdeményezhető külső alkalmazásból.
Ha nincs meghívható intent, akkor jön a mélyvíz. Pl. PC -n és Androidon is működő vágólap alkalmazás, majd automatizált érintésemulációval (pl. autoinput, szintén a Joaomgcd -től) megnyittatni az üzenetküldőt, beilleszteni a vágólap tartalmát, aztán szintén érintésemulációval elküldeni). Elég nagy Robotfan vagyok, de ez már sztem sem éri meg a fáradtságot.
Viszont, ha csak a küldő gombra kell egy távirányított érintésemuláció, az megoldható (bár, el kéne gondolkodnom a hogyanján).[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz #79335424 #101673 üzenetére
És azt meg lehet oldani, hogy a Join by joaoapps, ne csak beírja az üzenetet hanem ha gépről bökök egy entert akkor a telefonon is elküldje a beírt üzenetet? Ne kelljen a telón külön a küldés gombra nyomni mondjuk egy messengernél?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
félisten
Sziasztok!
A jónéhány napja felvetett codec probléma tovább borzolja a kedélyeimet.
Sok .mkv-t nem tud lejátszani.
Azt már kiderítettem, hogy nem a hangsávval van gond, hanem vagy a videóval, vagy a konténerrel.
Pár file-t elkezd lejátszani, majd 2-3mp után megáll, és kiírja, hogy nem lejátszható a file. A legtöbbet el sem kezdi, cssk kiírja ugyanezt.
Van viszont pár videó, ami szintén .mkv, és a hang és a kép is ugyanúgy aac-vel és h264-gyel van tömörítve, és mégis lejátsza.
Próbáltam hardveresen és szoftveresen is több lejátszóval (BS, VLC, MX).Kezdek gyanakodni valami alapvetö OS gondra, vagy arra, hogy a torrentes filmeket valami spéci h264 tömörítési opcióval konvertálják.
(#101733 ) Somatom: este megy a sample.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
beg
veterán
válasz csipuka #101729 üzenetére
Az alkalmazás bármely értesítéseinél vagy alkalmazáson belül is kellene szelektálni? Az elsőre ott az erobot, tasker, a másodikra pedig a szakmai topik
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
csipuka
senior tag
Egyedi notification hangot akarok beallitani olyan app-ra, ami nem tamogat sajat notification hangot. A Megasound-ot talaltam meg, de nem jatsza le pontosan azt a hangot amit kivalasztok. Esetleg valami mas javaslat?
-
outdoor
aktív tag
A pdf ebookokat egy Moon Reader nevű appal nyitom meg. Egyelőre nem tudtam rávenni, hogy a kétoldalasan szkennelt pdf-eket szétválassza, és egy oldalra rendezve jelenítse meg. Hol lehet ezt beállítani?
A proper digital assistant could be my best friend
-
Nebogipfel
csendes tag
Üdv!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az androidos Outlook appban hogyan kell beállitani, hogy letöltse a teljes mailt (képek)? -
Bozek
nagyúr
válasz HoTaZo #101720 üzenetére
Legközelebb szerintem nézz utána, mielőtt linkelsz valamit.
Az alkalmazás azóta kapott egy "frissítést", ami a következőt tartalmazza:
"To be compliant with the YouTube Terms of Services, the lock screen mode has been removed."Innentől fogva nem működik lezárt képernyő esetén, szóval okafogyottá vált az alkalmazás és a cikk is.
-
HoTaZo
addikt
Elnézést a hvg allergiásoktól!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Pikkolo^^
addikt
Melyik a legkezelhetőbb, legnormálisabb Facebook sync alkalmazás? Tudom kinek melyik. Jópárat kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
válasz Viktor0610 #101660 üzenetére
Na, ezt már szeretem.
Hát akkor kénytelen vagyok venni duálsimes telefont.
Amúgy mindig arról hallgatok online rádiót, vagy valami stream-et amin még van mobilnet
Most még az jutott eszembe, hogy bekapcsolom mind2-n a hívásátirányítást és amelyiket nem használom annál bekapcsolom a repülési módot. De valami progi jó lenne. főleg, hogy az LG nem kapcsolja vissza a wifit ha kiveszem a repülési módot.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Bozek
nagyúr
válasz oszi666 #101702 üzenetére
Ha cikkeket akarsz menteni, akkor arra szerintem a legjobb a Pocket (korábban Read It Later néven futott). Van Chrome beépülője PC-re is, valamint ha valamit a telefonon mentesz le bele, akkor azt PC-n is meg tudod utána nézni.
Igaz, jegyzetelni nem tudsz a cikkbe, de legalább telefonon normálisan betördeli. Egy PDF nehezebben olvasható.
-
-
Krill77
őstag
Lehet valahogy reinstallálni androidon? Az uc mini megbolondult, nem menti az előzmények sem a kereséseimet. Ha kitörom az adatait, akkor minden kedvencem, ikonom, beállításom ugrik.
Megis mit tehetnek?
Kösz -
-
Sonic*
aktív tag
-
tordaitibi
veterán
-
Sonic*
aktív tag
Sziasztok!!
Egy nagyon idegesítő dolog történik épp. Nyár elején vettem egy LG telefont, első androidos készülék. Fura volt, hogy a Google account beállítás nem működütt wifiről, csak LTE-ről. Később a Play Store sem akart működni, ezt valahogy sikerült megoldani (csak wifiről nem ment, és csak a play store, minden más teljesen jól futott). Ma vettem egy új androidos telefont, és ugyanez a probléma. Nyílván a wifi-google play kapcsolattal lesz a gond, hisz minden más működik (iPaden sosem volt semmi hiba pff). Nagyon idegesítő, mindent próbáltam (cache, app data törlés, reboot stb). Valakinek hasonló probléma volt valaha? (UPC-s wifi, fekete technicolor modem)
Majd kiderül..vagy beborul!
-
törölt tag
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést ha már volt ilyen kérdés.
Olyan szinkronizációt, felhőt keresek, ami azonnal le is tölti az adott file-okat a telefonomra (galaxy s7)
példa: találok egy jó cikket a neten, lementem pdf-ként a laptopomra, behúzom egy ilyen mappába, ami azonnal áttolja, szinkronizálja a telefonomon lévő mappába, és visszafele is: ha a telefonomon ebbe a mappába mentek egy file-t, akkor ha megnyitom a laptopomon, töltse le azonnal.
Google drive illetve onedrive ilyet nem tud, csak egyesével lehet kiválasztani, hogy a file legyen elérhető offline.
PDF-ekről lenne szó. Ha van hasonló program-app kombó az is jöhet.
Ami nem jó:
mendeley: valami más pdf formátumot használ, emiatt ha elküldöm másnak a telejegyzetelt pdf-et csak mendeleyel tudják megnyitni.
Zotero: tökéletes a desktop appja, de nincs ilyen mobilra
Read Cube: marha lassú a word bővítménye, és egyesével kell letölteni mindent.
Papers: fizetős, túl sokért, csak apple cuccokraMár a sima szinkronizációnak is örülnék, nem kell a fenti reference managerekhez hasonlónak lennie.
[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest