- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
tordaitibi #152856 üzenetére
Google fordító tud ilyet. Akár valós időben is. Plusz galériából is lehet képet importálni. Itt minden fontosabb dolgot megtaláltok: [link]
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #152856 üzenetére
Olvass vissza kicsit (#152828 a vége)! Google Fordító.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #132833 üzenetére
Akinek nem inge , tudod...
De sajnos igaz amit mondok.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #132824 üzenetére
Az Android valóban ingyenes, de csak úgy, ahogy te használod. A GPSZ már nem ingyenes és az alkalmazásokról sem állították soha, hogy ingyenesek. Nem is lehetnek azok, ha a GPSZ -en keresztül telepíted. Sajnos, az emberek rosszul értelmezik az ingyenességet. Ha valami nem kerül pénzbe, az nem jelenti azt, hogy semmit sem várnak érte cserébe. Amiért bármit várnak cserébe, az nem ingyenes. A GPSZ felhasználói feltételeiben a Google leírja, hogy mit vár cserébe. Tehát, a Google szolgáltatásaiért fizetnünk kell.
-
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #132797 üzenetére
Nem érted mit írtam. A webes Play úgy működik, hogy ott rányomsz a telepítés gombra, majd a telefonon szinkronizálja ezt a háttérben így feltelepíti a Play Áruház. Ha viszont nincs GPSZ, akkor honnan venné észre, hogy te akarod telepíteni?
Playen minek lenne apk letöltés? Semmi értelme nem lenne.
Egyrészt kényelmesebb használni, mint manuálisan telepítgetni, másrészt a frissítést is megoldja maga, nem kell fájlból telepíteni és mindig vadászni, hogy van-e újabb verzió. Ez egy régi, hülye Windowsos berögzülés. Linuxon sokkal előbb volt ilyen "Play Store" így nem kell(ett) fájlból telepíteni ott sem.Az egész fájlt sem tölti le, csak a megváltozott kódokat (adat- és időspórolás).
Ha te akarsz ilyenekkel szarakodni, lelked rajta. De akkor ne Play Store-t akard, hanem ott vannak az alternatív letöltési lehetőségek. Csak ott azt is be kell vállalni, hogy közel sincs akkora választék és lehetnek "meglepetések" is, káros kódok az apk fájlban.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #132797 üzenetére
De, GPSZ nélkül hogy tudna a Google megélni az adataidból és hogyan tudna számára bevételt hozó reklámokat mutogatni neked? Ráadásul ez a fejlesztőknek is bevételi lehetőség. Semmi sincsen ingyen. Persze, a lehetőség megvan az elkerülésre, de tudomásul kell venni, hogy ez korlátozásokkal jár. Nálam nem szokott problémát okozni a GPSZ, ezért békén hagyom. Frissüljön, ha akar, tegye a dolgát! Cserébe kapok számomra hasznos szolgáltatásokat. Nekem ez, így kerek.
-
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #132787 üzenetére
Sehogy. Hogyan is lehetne, amikor erős ellentmondás amit írsz. Ahhoz, hogy webes böngészőből átkerüljön a telefonra a telepítés, ahhoz aktív Google szolgáltatások kell, hogy fusson a telefonon a háttérben. Különben honnan is szinkronizálná át, hogy te weboldalról kijelölted a telepítést?
-
tekes
tag
válasz
tordaitibi #132761 üzenetére
És régi .apk-t honnan tudok letölteni?
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #132717 üzenetére
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #132700 üzenetére
A mobil és wifis tiltás próbaként volt beállítva. Nem jelez tiltva sem és engedélyezve sem...
A legalsó beállításnál (Tűzfal figyelmeztetések) írja, hogy az Adguard figyelmeztet és a program engedélyt kér, amikor netre akar kapcsolódni...viszont ez a rész nem működik. Ezért írtam ide hátha más is használja ezt a tűzfalat és megerősíti nála működik-e figyelmeztetés.Ezen a tabon KK rendszer van. Az új NoRoot-nál ez már nem támogatott rendszer. Te valami régebbi verziót telepítettél fel? Nem olvastam róla jókat, páran szidják. Amúgy kipróbálnám azt is, ha működne 4.4.2 rendszeren.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #132703 üzenetére
Hááát... az úgy nehéz lesz. A Robotnak van free verziója, de abban nem lehet feltételeket használni, ami nagyon leszűkíti a lehetőségeket. Fizetős alkalmazást nem tudom, hogy lehet-e alternatív forrásból telepíteni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #132690 üzenetére
Ebben a tűzfalban meg lehet adni melyik Appnál kérek jelzést. Nem egyszer jelezne, de nálam egyáltalán nem jelzett. Amikor van egy olyan program, amit nagyon ritkán használok ez hasznos funkció lenne, mert tiltanám neki a net hozzáférést, így a háttérben véletlenül se tevékenykedne, de amikor elakarnám indítani x havonta egyszer, akkor rá kéne kérdeznie engedem-e. Így viszont nekem kell megjegyezni miket tiltottam és használathoz külön nekem kell kikeresnem az Adguard beállításaiban, majd engedélyezni...aztán megint tiltani.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #132692 üzenetére
Sztem veszítesz vele, ha kihagyod. A hsz. -eid alapján, sztem Te az a típus vagy, aki 10 perc ismerkedés után símán vágná egy automatizáló működését, kezelését és tudnád mire használni.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #132687 üzenetére
Automatizálóval biztosan (ha x alkalmazás előtérben -> képernyő timeout átállítás). Én rá szoktam indítani (esetleg automatizáltan is lehet indíttatni) a CamSam -et. Ez nálam úgy van beállítva, hogy widget módban indul, tehát mindíg az aktuális alkalmazás fölött jelenik meg a widgete és ébren tudja tartani a kijelzőt. Tehát a Térkép fölött ott a sebesség és kamerainfó.
-
attiati
veterán
válasz
tordaitibi #105638 üzenetére
3gb rambol 1,5gb szabad.
Meg a regi 750mb ramos telefonomon sem csinalt ilyet.
Nem hiszem, hogy memoria baja van.
Mi lehet a gond? -
vadászcsiga
félisten
válasz
tordaitibi #105530 üzenetére
Kénytelen leszek. Ezek amugy is csak átmeneti megoldások.
-
Armahun
addikt
válasz
tordaitibi #103084 üzenetére
Pl.: Poweramp trial, azután fizetős.
-
Jakuu
őstag
válasz
tordaitibi #103028 üzenetére
Aida telepitheto ra, vagy az app telepites is korlatozott ?
-
Jakuu
őstag
válasz
tordaitibi #103018 üzenetére
Egyaltalan milyen tabletrol beszelsz? Talan ugy betudjuk hatarolni, hogy az NFC hol talalhato azon, ami fut.
-
Panthera
őstag
válasz
tordaitibi #103018 üzenetére
A (beállítások\) kapcsolatoknál be van kapcsolva az NFC?
A Wakelock detector alkalmazással kellene ránézni, mi fut a háttérben. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #103006 üzenetére
Leírnám a szitut egy másik nézőpontból megvilágítva. Valaki nem használja a keresőt, ide dob egy pongyolán megfogalmazott kérdést. Az ember megpróbálja kitalálni, hogy vajon mit is szeretne a kérdező, legjobb tudása szerint válaszol, és kap érte egy rinyaözönt. Csodálod, ha elmegy a kedve a segítségnyújtástól, és inkább csendes olvasója lesz a topiknak? Na, ezzel vajon ki jár rosszul?
-
törölt tag
válasz
Csak jó kérdésre lehet jó választ adni. A "túrkálásból" én a fájlátvitelre gondoltam, ezért ajánlottam az FTP -t. Azt is leírtam, hogy SolidExplorerben milyen menüpont alatt találod. Ezen kívül, linkeltem egy másik alkalmazást, amit sztem ki sem próbáltál. Ezt azért feltételezem, mert a menüjében talán az első tétel egy "simple server". Ez pontosan azért van, hogy egy ecccerű user is pár kattintással be tudjon üzemelni egy szervert. Ha halványan is megemlítetted volna a médiastreamelés igényét, akkor nyilván nem FTP -t ajánlottam volna. Igaz, a linkem akkor is a Servers Ultimate lett volna, mivel a kb. 60 -féle szerver között természetesen az SMB is megtalálható. Szóval, nem értem, hogy az én válaszom miért nem volt számodra érdemi, amikor konkrétan volt benne link is, meg instrukció is.
-
air
nagyúr
válasz
Ilyen alapon minek a kereső a fórumban?
Vannak egyedi, különleges problémák, ezeket sosem pattintjuk le. De amikor 2 naponta ugyanazt a kérdést teszik fel, mert lusták visszaolvasni vagy keresni, vagy hetente legalább egyszer elhangzik ugyanaz a téves információ, akkor kezdi kicsit értelmét veszíteni a fórum. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #103004 üzenetére
A vitát nem a kérdésed okozta, és nem szakmai vita volt. Az ilyesmit nem szabad komolyan venni, egyszerűen át kell lépni rajta.
-
válasz
tordaitibi #102994 üzenetére
Megoldva, kutakodtam és feldobtam a tabletre egy smb szervert,minden várakozásomat felülmúlja.
MPlayer simán streameli felirattal a filmeket is, a mappakezelés tökéletes.Ezt megtehettem volna a kérdésem előtt is mondjuk, a kis vita elmaradt volna a topikba.
-
tomy86
addikt
válasz
tordaitibi #102994 üzenetére
Én erre a windowson TC, androidon Solid Explorer+FTP server plugin összeállítást használom. Gondolom a droidos TC-nek is van ehhez hasonló pluginje (droidon nem jött be a TC, úgyhogy ott nem használom).
szerk.: Talán éppen ez. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #102215 üzenetére
Ezt ismerem. Hétfőn újraegyesítési ünnepi kamionstop németben. Egyedül vagyok Magyar a parkolóban. Három nap szélvédő bámulás. Akár meg is írhatnám a frissítéseket.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102212 üzenetére
Nemááá! Ennél még az is jobb, ha a saját alkalmazások listában ignorálom amit ki szeretnék hagyni a frissítésből, és ott frissítem egyenként a többit.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102201 üzenetére
Akkor hogyan frissíted a többit?
Zeon.hu:
Van köztük fizetős is. Csak ezért nem fogom külön aláíratni. Inkább a Google -nek kéne foglalkoznia a Play -jel (is). -
törölt tag
válasz
tordaitibi #102198 üzenetére
De, attól, hogy tiltod, az app még ott marad a frissítési listádon. Én most kb. nyolcat kerülgetek.
-
Jakuu
őstag
válasz
tordaitibi #102045 üzenetére
Currently there are two premium features: 1) Backup/restore of GB settings
-
Sonic*
aktív tag
válasz
tordaitibi #101707 üzenetére
ezt hogyan intézzem?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #101677 üzenetére
Vagy, a headset helyére dugható nyomógomb.
-
dokee78
félisten
válasz
tordaitibi #101592 üzenetére
Kollégákkal szórakozni.
Az egyiknek van egy ilyen kis mobil hotspot és arról dobáltatnám le őket.havri1 Az szerintem MIUI ficsör,nem PowerAMP.
-
bippeti
tag
válasz
tordaitibi #101557 üzenetére
Nálam a Beszéd pont alatt hiányoznak a Hangvezérlés és a Hangalapú keresés pontok.
-
tomy86
addikt
válasz
tordaitibi #101557 üzenetére
Nálam user error volt. Elfelejtettem a google hangalapú gépelést bepipálni, amikor átváltottam swiftkeyről google billentyűzetre.
Talkback tényleg nem kell hozzá. -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #101414 üzenetére
Ezt én messziről sem nevezném alkalmazásnak....
-
válasz
tordaitibi #101304 üzenetére
Idáig nem jut el a dolog; azt írja, hogy nem tudja lejátszani a video fájlt. És el sem indul a lejátszás.
-
válasz
tordaitibi #101300 üzenetére
Rendicsekk, meló után kipróbálom.
Kössz!
-
válasz
tordaitibi #101298 üzenetére
Én is ezt tettem fel, és sokkal több filmet visz, mint elötte, de messze nem mindent.
-
atike
nagyúr
válasz
tordaitibi #101019 üzenetére
Off.
Hatalmas probléma amúgy, tényleg.
-
galaxys80
veterán
válasz
Alanyin. Saját honlapjuk. Úgy írják meg ahogy nekik tetszik.
-
aha.e
tag
válasz
Nem kötelező. Ne használd!
-
St3ven
addikt
válasz
tordaitibi #100613 üzenetére
-
gyuszmó
őstag
válasz
tordaitibi #100396 üzenetére
ok
-
Feri1977
senior tag
válasz
tordaitibi #99789 üzenetére
Értem értem. :-) Nagyon szépen köszi a választ, rendes vagy, már csak amit kérdeztem azon aggódom, hogy a régi nem tud sok mindent lehet majd, és jobban zabálja mint böngész az aksit is vagy nem tudom, szóval nem gond, hogy régi lesz a böngésző "tusása"?
-
Feri1977
senior tag
válasz
tordaitibi #99789 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam már, hogy törlöm a frissítéseit, akkor utána jó lesz tuti, de a frissítések nem véletlen vannak, lehet többet zabálja a régi verzió az aksit, meg számtalan dolgot nem tud, vagy nem így van? +Megnézem amit írtál köszönöm, de írj kérlek erre még.
-
w.miki
veterán
válasz
tordaitibi #99354 üzenetére
ha jól tudom egyetlen ilyen app létezik:
Spirit1,2 Real FM Radio -
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #99006 üzenetére
Én is kerestem már ott, mert van 3 pontos menu, de ott sincsen. (Lehet azért, mert Alpha...
?)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tordaitibi #98877 üzenetére
Én úgy gondolom hogy Play Store féle telepítési módszert és az apk-ból való telepítést külön kellene venni.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #98833 üzenetére
A legújabbat telepítetted? A Dropbox variált valamit, és nemrég jött rá a Foldersync frissítés. Már nem Dropboxozok, de úgy rémlik, hogy ugyanarról az eszközről be kellett jelentkezni weben a Dropbox -ba, és engedélyezni a Foldersync hozzáférését.
-
válasz
tordaitibi #98825 üzenetére
Feladtam a Foldersyncet.
Dropbox nem megy, Mega bejelentkezes pillanatok alatt sikerult, mutaja hogy 7giga foglalt a tarhelybol,
es innen semmi. Ha listaznam a felhoben levo mappakat, csak porog, varakozik, mappaparok letrehozasanal ugyanez.
En vagyok a hulye, vagy valami mas gebasz van?
A tabletrol a dropbox es mega appokat toroltem, nehogy osszeakadjanak, de sehogy sem tudom mukodesre birni a foldersyncet. -
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98809 üzenetére
Akkor megpróbálom ismét: FolderSync Lite, illetve a fizetős FolderSync.
Feltölt Dropbox-ra is, de ha akarod akkor Mega-ra, GDrive-ra, Box-ra, stb. is. Sőt, ha úgy gondolod, akkor megcsinálja közvetlenül PC-re, ha otthon vagy, nem kell felhőt közbeiktatni.
Az offhullám meg úgyis jött volna, mert ApróKaróka lételeme, hogy ilyeneket generáljon.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98793 üzenetére
Ilyen lehetőség még a PC-s kliensben sincs, ott is csak egyetlen mappát tudsz szinkronizálni, ami az alap Dropbox mappád lesz. Ott se megoldható, hogy a Dropbox-on belül csináljon egy külön mappát és abba pakolja a cuccokat.
De használd a FolderSync-et, tudja a Dropbox-ot is és beállítható, hogy csak akkor szinkronizáljon, ha WiFi-n vagy.
(#98798) zhata: Ilyen kérdéseket ne tegyél fel neki, mert úgyse tud rá válaszolni. Bedobott ide megint valami hülyeséget, aztán részéről ennyi volt.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tordaitibi #98793 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb ha egy fájlkezelőből osztod meg a mappát?
Bár azt meg mintha nem minden fájlkezelő tudná.
SolidExplorer pl . -
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98788 üzenetére
Ezt nem értem. Hogy érted, hogy hozzáadni egy meglévő mappát? Szerintem simán tudsz mappát feltölteni. Vagy mi a cél? Az, hogy amik oda kerülnek a telefonon, azok automatikusan mentésre kerüljenek a Dropbox-ban? Szerintem ezt nem tudta sose, arra ott a FolderSync.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #98786 üzenetére
Az a szép kis plusz jel a jobb alsó sarokban szerintem előhozza a könyvtár létrehozásának lehetőségét.
-
gabe_
őstag
válasz
tordaitibi #98759 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #98532 üzenetére
Nem az időzónával volt baj.
-
rankesz
veterán
válasz
tordaitibi #98468 üzenetére
Nálam az nem gond, a kapacitívakat használom
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tordaitibi #98340 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
nyisziati
veterán
válasz
tordaitibi #98007 üzenetére
Miért bénák a böngészők? Én hármat is használok fektetve, a tördelés is teljesen jó, és minden más is. Firefox, Photon (Flash miatt) és a beépített.
De a többi appal sincs gondom. MyTelenor, Aliexpress, Viber... Szinte nem tudok olyat mondani, ami ne funkcionálna jól fektetve.
Android 4.4.2 alatt.
Mondjuk én inkább csak a böngészőket használom így, de párszor próbáltam már a többi appot is, nem volt gond. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #97845 üzenetére
Nem egyformák a felhasználói igények. Én nagyon nem szeretnék ilyet. De, hogy lásd, mennyire gyártó függő, az aláírásomban levő teló menüjében 4.4 alatt is van lehetőség az alapértelmezett lemez kiválasztására. Sőt, ha OTG -n rádugok egy külső adathordozót, akkor dob egy ablakot, hogy akarom -e módosítani az alapértelmezett írási lemezt. Ezt legszívesebben kikapcsolnám, de nem lehet. Én azt vallom, hogy a belső tárhely az alkalmazásoké, a külső a médiáé és ezek OS szintű keverése több problémát okoz, mint amennyit megold.
Az én verzióm szerint anno a Google -nek a Play keretrendszer feltételeként kötelezőként meg kellett volna határoznia egy alap könyvtárszerkezetet, beleértve a csatolási pontokat is. Erre alapozva a fejlesztők számára meg kellett volna határoznia kötelező jelleggel egy egységes, user joggal írható elérési útvonalat az adatmentéshez. Továbbá, X adatméret felett (pl. játékok), választási lehetőséget a usernek a külső tárhely használatára.De, a userek is hibásak, mert csak "windowsul" tudnak gondolkodni, mintha az velük született alap képesség lenne. Ezzel nem is volt gond, amíg nem terjedt el az Android, ami nagyon "Linuxos". Semmivel sem rosszabb, csak más. Ha tudnának "Linuxul" gondolkodni, akkor sokkal jobban megértenék a miérteket. Szerencsémre az első droidom előtt egy kicsit Linuxoztam, így elsőre otthon éreztem magam az Androidban. Ez egy másik rendszer, aminek a biztonságos használatához ugyanúgy meg kéne tanulni az alapjait, mint a Windowsét.
A Linux/Android nagyon felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
Sajnos, a Google egyre inkább nehezíti a barátkozást.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #97829 üzenetére
A Google az elején túl nagy szabadságot adott a gyártóknak és az alkalmazás fejlesztőknek. Most már cseszheti. Mi meg szívunk miatta.
-
Sungoo
addikt
válasz
tordaitibi #97804 üzenetére
Van valami mód visszaállni erre a verzióra?
-
Tyer
őstag
válasz
tordaitibi #97749 üzenetére
Nem kell nekem europa, elég lesz csak 1-1 ország
Ahova épp megyek
-
Tyer
őstag
válasz
tordaitibi #97746 üzenetére
Én a Waze-t használom Online, de jo lenne tudni, hogy ha külföldiába megyek, akkor mire számithatok...ezért kérdeztem.
És igen, a személyes véleményedre voltam kiváncsi, köszi
Fel is tettem.A térképeket majd külön le kell tölteni? Törölhetőek, ha már nem kell?
Köszi -
Narxis
nagyúr
válasz
tordaitibi #97735 üzenetére
-
Tyer
őstag
válasz
tordaitibi #97735 üzenetére
Akkor ha jolértem felhazsnálási szempontbol Here-t ajánlod?
-
rayoliviero
veterán
válasz
tordaitibi #97508 üzenetére
Nem használom a hangalapú keresést, így nem tudok sajnos segíteni.
-
válasz
tordaitibi #97362 üzenetére
Nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy mindkét névben keres, de ez én vagyok.
A mérőléces példád meg nem jó, mert nem név közepén keresek, hanem név/nevek elején. -
válasz
tordaitibi #97356 üzenetére
De. Ismeri.
Csak ti nem gondoljátok logikusnak, amit a funkció kitalálói igen. Szerintük ha beírsz egy betűt, akkor minden névben akarsz keresni, nem csak az egyikben.
(És ez szerintem is így kell működjön. Néha vezetéknévre keresek, néha keresztnévre.)Amit darvinya jelzett, már inkább probléma, amikor a mailcím "közepén" is keres, na az már tényleg kicsit túlműködés kategória.
-
DS39
nagyúr
válasz
tordaitibi #97263 üzenetére
+1
-
Alteran-IT
őstag
válasz
tordaitibi #97061 üzenetére
Nem folyamatosan, de az esetek 80%-ban sajnos ez van és sajnos nem, nincs ilyen beállítva, többször is ellenőriztem, pár alkalommal úgy, hogy nem volt zsebben és hívtak, olyankor érdekes mód csörgött a telefon és a csúszkán ugye három mód van, két oldalt a felvesz/elutasít, középen pedig az elutasít és sms küldés, olyankor elég ha középen kap egy érintést a telefon és elküldi az első "nem érek rá" témájú SMS-t.
Rootolva van, említettem is a kingroot-ot, amivel csináltam, az lehetőséget ad arra is, hogy pár alkalmazást kivegyek az automatikus indításból, de olyan nagyon sokra nem mentem vele.
Ez a rendszer alkalmazás egyébként véglegesen törli? A visszaállítás pedig gyári visszaállítással lehetséges csak? Bár akkor se probléma, csak rákérdezek mielőtt törölgetek.De amúgy ezt nem értem, mihez kéne a sok felesleges google app? Mert annyi hülyeség van (mint pl. könyvek, újságos, játékok, zene, térkép, felhő nyomtatás stb.), ami felesleges, főleg azért, hogy automatikusan elinduljanak és terheljék a telefont.
Igen az mtk dolgokkal kapcsolatban kicsit képben vagyok, de elméletileg 1-2 kiiktatása nem okoz akkora nagy problémát, bár inkább nem próbálom ki.
(#97062) air: Egy-két alkalmazás tiltásához nem is, de a legtöbbet nem engedi tiltani a sima alkalmazás kezelőben, eltávolítani meg főleg nem.
Nem itt keresem magát a rendszert, csak esetleg javaslatot, ötletet, hogy mit lehetne feltenni, hisz elméletileg ez egy android szakmai topik, amiből azt gondolnám, hogy túl megyünk a telefon ki/be kapcsolásán és valami komolyabbról folyik a téma, bár lassan már ez is alkalmazás topik lesz.(#97059) brd:
Sikerült kipróbálnom az alkalmazást, de van egy kis probléma vele. Mindent sikerült rajta rendesen beállítanom, megtettem eszközrendszergazdának is, hogy véletlenül se legyen semmi probléma, erre úgy működik, hogy egyszer ennek a hívás fogadója jön be, egyszer meg az alap droid, sőt egyenlőre csak az alap droid, pedig fut a háttérben.
A beállítások után rögtön kipróbáltam, működött is az első hívásnál, azután mondom egy teszt az nem teszt, hát csináltam még egyet, na akkor már nem működött és azóta se nagyon akar működni, pedig telefon újraindítás is meg minden egyéb meg volt.
Nem lehet esetleg valahogy véglegesen kicserélni az alap alkalmazást? Mert a jelenlegi csak egy fedés, ami hol működik, hol nem, de egyébként nem rossz, olyan témát is találtam aminél nincs ott az üzenetküldési opció, csak hát az a baj, hogy ugye nem nagyon akar működni.Szerk.: Úgy tűnik, hogy egy-két beállítást (pl. téma beállítás) mindig le kell zongorázni ahhoz, hogy működjön, tehát ha hívtak és felvettem/elutasítottam, utána mindig visszavált alap híváskezelőre, ameddig újra meg nem nyitom és beállítok egy-két dolgot, úgy hogy szerintem ez felejtős.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
tordaitibi #97021 üzenetére
Ami nagyon furcsa, mobilneten keresztül frissít a play épp most próbáltam ki. Csak a wifin keresztül nem akar , a sajátomon, pedig pár nappal ezelőttig még jó volt. Net, meg a letöltések mennek, pl wifin keresztül visszaállítja a google fiókból a letöltött alkalmazásokat, csak a frissítések, meg az új letöltések nem mennek, kimondottan a playből.
Asszony telefonja továbbra is működik. Másik WIFI-n még nem tudtam kipróbálni.
szerk: az ilyen hagymányos "megoldásokat" gyorsítótárak törlése, playben, meg a szolgáltatások újraindítása, kijelentkezés, dátum idő átállítása, stb ezt mind próbáltam, de nem...
és még valami, wifin keresztül megy a messenger, meg a facebook értesítés is, tehát tulajdonképpen minden csak a playes dolgok nem. -
Tyer
őstag
válasz
tordaitibi #96834 üzenetére
Vacak? Ismertebb nevén WhatsApp?
-
karldergroße
senior tag
válasz
tordaitibi #96834 üzenetére
Zabálja az akksit.
-
brd
nagyúr
válasz
tordaitibi #96768 üzenetére
Azt az ADBlock megoldja.
Egyébként nem az a baj, hogy próbálnak segíteni az oldal készítői, hanem az, hogy ezt rosszul és ami a nagyobb baj, kikerülhetetlenül (én legalábbis még nem láttam működő megoldást, ezért kérdeztem) teszik. A rosszul alatt azt értem, hogy mint az előbb írt példámban is, funkciószegényebben működik a mobilra szánt oldal (ami nem feltétlen baj, ha kikapcsolható lenne a mobilos nézet, de nem
). Az egyik kedvenc megoldásom az, hogy odahányják elém a mobilos nézetet, feleslegesen nagy és átállíthatatlan betűmérettel.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #96609 üzenetére
Ez egy összetett témakör. Az ÁSZF -ekben leírt tiltás lehetősége eddig sem feltétlenül jelentett valós tiltást, csupán annak jogi lehetőségét írta le. Ez szűnt meg májustól.
A VOIP hangminősége nagyban függ a válaszidőtől. Ez a Voda által előszeretettel alkalmazott 900Mhz -es 3g esetén elég magas, ami visszhangosodást okoz. A 4g technológia megváltás a VOIP -nak, mert a ping -je kb. harmada a 3g -ének, és a csomagvesztesége is alacsonyabb. Aztán ott az egyes szolgáltatásokban alkalmazott kodekek témaköre is, ami szintén befolyásolja a hangminőséget. -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #96276 üzenetére
+#96270) BirkaZoli
Kösz majd megnézem őket.
-
zebede
őstag
válasz
tordaitibi #96239 üzenetére
Nálam a Gmail app-ból, YT szintén app-ból, reggel óta halott.
Mobilneten, minden más megy de ez a kettő nem. -
beg
veterán
válasz
tordaitibi #95866 üzenetére
Nem hinném, hogy bárkinek szúrná a szemét egy ilyen.
(De igazán lehetett volna OFF)
-
válasz
Szerintem is kár lenne kimoderálni. Kicsit off, de teljesen rendben van a mérés.
Köszi a munkát! -
törölt tag
válasz
Sztem kár lenne kimoderálni. Azt hozzátenném, hogy a tesztalany 4,3" -os, 480x800 -as felbontással.. A wifi nagyságrendileg egy tepsifonban sem erőforrásigényesebb, ellentétben egy 5-6" -os, fullHD kijelzővel.
-
válasz
tordaitibi #95766 üzenetére
Igen, az kreálja.
-
customer114
őstag
válasz
tordaitibi #95722 üzenetére
Helló,
Kipróbáltam a NoRoot Firewallt. Egész jó progi, vpn-el felügyel.
Ha él a vpn, akkor a router más wifi kapcsolatait érheti lassulás elméletileg? Az történt, hogy amíg a telón be volt kapcsolva a progi, a laptopra alig jutott el az "adat". Létezhet ilyesmi?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #95596 üzenetére
Nem, a Play store nem lát át a HDMI kábelen. Ezt csak akkor tudná, ha másodlagos kimenet lenne a HDMI úgy, ahogy pl. a tableteken. A miniPC -ken viszont elsődleges rendszerkép kimenetként szerepel a HDMI, és a felbontás a kernelben van definiálva.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
tordaitibi #95595 üzenetére
A nexusokat a googel frissíti tehát nehezen gyomlálták volna ki ugyanis benne sem volt. Kódot tehetek rá és teszek is, de nekem nem ez kell.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
tordaitibi #95551 üzenetére
Nexus nem tud ilyet.
-
válasz
tordaitibi #95550 üzenetére
Válasz mindenki kérdéseire.
A kijelző lekapcsolása be van állítva 1 percre. Ez egyszerű használat közben jól működik.
Nincs a tokban és a tabletben érzékelő, nem a tok elmozdulására kapcsol.
Tudom, hogy valamelyik, vagy több alkalmazás kapcsolja be. Pl. ha töltés közben megszűnik az áram akkor bekapcsol a kijelző.
A kérdés az volt, hogy van-e olyan beállítás, hogy nem érdekli a rendszert a sok kis program kérése és nem kapcsolja be a kijelzőt, de ha megnyomom a gombot akkor igen.
Csak egy adalék: a repülőgép üzemmódot is minden alkalommal bekapcsolom mielőtt kikapcsolom és leteszem.
Biztos nem az aksi, mert van olyan, hogy ritka használattal 3-4 napig is elmegy és van olyan, hogy másnap nem lehet használni.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #95512 üzenetére
Fogalmam sincs. Automatikusan a Clipper -re bökök, mert az viszont mindenhol megjelenik, és olyan szolgáltatásai vannak, hogy azokhoz képest a gyári vágólapé egy vicc. Már a jegyzeteimet is a Clipperbe írom. A leggyakrabban használt alkalmazásom lett.
-
bernel
tag
válasz
tordaitibi #95511 üzenetére
Szóval akkor az app listában mindig a legújabb frissítést mutatja az adott apphoz? Akkor is ha nem frissítettem az előző verzióra?
Ez jó, ha így van. Nem figyeltem konkrét app verziókat, de én általában nem frissítek appokat, ha nincs rá érdemi ok, és úgy tűnt, hogy emiatt mindig ugyanazokat a régi verziókat látom a frissítések között.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #95508 üzenetére
Sbwolf screenshot -ján a Clipper mellett ott az Android vágólap is.
bernel:
Nem sorban frissít, hanem mindíg a legújabbra, ezért mindíg az újhoz tartozó leírást látod. De, az, hogy mit tartalmaz, az a fejlesztőn múlik. Nem mindegyik írja lelkiismeretesen a changelogot. -
Bozek
nagyúr
válasz
tordaitibi #95273 üzenetére
"ha veletlenul Mari neni bankkartyaadatait dobna be a bongeszom valami hiba miatt, nem szednem le a 23789 forintjat a szamlajarol"
És ha mondjuk Matolcsy Györgyét?
Ha kiderülne, hogy tényleg véletlenül lett elérhető az iGo, akkor törölnéd és soha többé nem használnád?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tordaitibi #95002 üzenetére
Konkrétan ezt írták a levelemre amiben érdeklődtem, hogy tabletre miért nem megy a letöltés:
"Kedves Véreshurka,
köszönjük érdeklődésedet az új iGO Navigation® SzülinApp iránt.
Az iGO Navigation® SzülinApp iOS és Android operációs rendszerrel futó okostelefonokra és iPadre érhető el.Üzleti okok miatt andridos tabletre sajnos nem érhető el az alkalmazás.
A következő készülékekre töltheted le az alkalmazást:
7”-nál kisebb képernyő-átmérőjű Androidos készülékekre
Android 4.0-tól kezdődő operációs rendszerrel ellátott készülékekre
iOS 6 operációs rendszerrel ellátott készülékekre
iPhone 4S-től felfelé
iPadre
A szülinapi akciónk keretében az iGO Navigation® SzülinApp csupán iOS és Android operációs rendszerrel futó készülékekre érhető el, Windows Mobile és más platformokra nem.
Ha van még kérdésed, válaszolj erre az emailre és nemsokára válaszolunk!Szép tavaszt és jó navigálást kívánunk,
az iGO Navigation SzülinApp csapata"
Mindegy, ahogy ezt megírták küldtem el őket melegebb éghajlatra, hogy ipaden megy de egy androidos tablet nem okés.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tordaitibi #94999 üzenetére
A korlatozáshoz csak gratulálni tudok a cégnek, 8 collos ipadhez bezzeg engedte letölteni, de ott meg gps modul nincsen
-
kuksa90
őstag
válasz
tordaitibi #94995 üzenetére
Nem kell semmit eltenned, a mailcímed kivételével. Ha az megvan, akkor a play/ saját alkalmazások között bármikor megtalálod, bármennyi telefonra, tabra, akármire felteheted... Ha onnan eltávolítod, na akkor van game over.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Legutóbb TiBi mentésből visszament rendesen, de 2 napja rom csere után nem.
De playen a saját alkalmazások-összes között ott kell lennie, lehúzható újra. -
4es
tag
válasz
10 napig volt elérhető. Cserélhetsz telefont, igo a google fiókhoz volt kötve így nem vész el. Kivéve ha ugrott a g fiókod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest