- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
beach head
senior tag
Valamint van barmi jelentosege hogy eu vagy kinai warehousebol rendelem? a geekbuyingnal lattam olyat h local return service ( a vasarlok visszakuldhetik csere, penzvisszafizetes, javitas celjabol -csak ennyi a forditas) ez konkretan mit takar?
-
beach head
senior tag
teclast aldocube chuwi kozt van minosegbeli sorrend egyebkent?
-
-
Arween
senior tag
Nah végül is egy sima alldocube iplay 50-es verziót vettem. Meg vagyok lepődve mennyire korrekt az anyaghasználat,a kijelző eddig tetszik, érintésre szuperül reagál,ennyi pénzért szerintem jó lesz
-
Talala
senior tag
válasz
this is life #90395 üzenetére
Köszönöm!
Változtat valamin ha az A8 2021? -
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tablet ügyben.
Édesanyámnak szánnám, egy nagyon régi mára már élhetetlen lenovo helyett.
Főként használt készülékkeket nézek 30-50 között.
Különleges igény nem igazán van. Böngészés, fb, yt, nem teljesítmény igényes játékokra lenne használva.
A kinézett típusok közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
- Realme Pad Mini 64/4
- Lenovo Tab M10 FHD Plus 4/64gb (x606)
- Samsung Galaxy Tab A8
- Samsung Galaxy Tab S3 LTE 9.7 32/4Esetleg HA-n az avatott szemetek lát valami jó vételt?
Előre is köszi
-
hubber1
kezdő
válasz
beach head #90392 üzenetére
Ha Alldocube, inkább vedd a Geekbuyingról. Korrektebb mint a BG.
-
blueye
veterán
válasz
beach head #90389 üzenetére
Pont most volt szó róla...
Aki hozzászólt azoknak tetszik a márka. Én is jó minőségűnek tartom, "természetesen" sok frissítést ne várjál rá. -
hubber1
kezdő
válasz
beach head #90389 üzenetére
Jók all Alldocube tabletek nagyon. Én már vagy 4 félét használtam, megelégedéssel.
(korábban voltak a családban Teclast-ok is.)
Nekünk beváltak az Alldocube termékek, 3 éve azokat vesszük család+baráti körben. -
beach head
senior tag
Sziasztok! Alldocube iplay 50 (6/64 , uniscot t618) mennyire ajánlott?
Létezik rangsor az alldocube/teclast/chuwi márkák közt, vagy azonos kategória mind(már yilván a másodvonalas kínai tableteken belül)? -
blueye
veterán
válasz
Arween #90384 üzenetére
WIdevine, keress rá de pl. netflix csak SD lesz rajta.
A kijelző kezelésével nincs gond -
Arween
senior tag
válasz
blueye #90383 üzenetére
Widevine Level 3as ez mit jelent pontosan? Igazából nem használom napi szinten ,olyan tablet kell ami nem akad normálisan lejatszik egy videót esetleg filmet.Volt egy alldocube iplay 20 pro-m de annak a kijelző érintés érzékenysége nagyon szar volt... Gondolom az 50-es széria azért itt is javult már 🙂
-
Arween
senior tag
Sziasztok kérek véleményt megéri megvenni az Alldocube iplay 50pro-t 60e környékén vagy inkább Alldocube iplay 50 legyen 46e ft-èrt? Mennyire számít a jobb proci és a +2gb ?Semmi extra játékra nem kell, inkább youtube, Facebook,napi alap dolgok. Megéri a +20e forint az 50pro-ra? Köszönöm
-
jegenye77
addikt
Köszönöm
-
Somatom
veterán
válasz
jegenye77 #90378 üzenetére
Kényszeríteni kell a fekvő nézetet. Vannak erre appok, amikben meg tudod adni, hogy mely appoknál kényszerítsen. Ezzel a módszerrel az a bibi, hogy a kényszerítendő app indulására reagálnak és az már késő. Én Macrodroiddal csinálom. Van egy "forgatás" és egy "fix fekvő" parancsikonom. Amelyikre rábökök, azt a nézetet állítja be a MD.
Beni2360:
A PH app remek példa. A fejlesztő nem készített fekvő nézetet, de kényszerítve tökéletesen működik fekvőben. Évekkel ezelőtt írtam a fejlesztőnek, de nem csinálta meg. Nem tudom, hogy azóta történt-e változás. -
jegenye77
addikt
Nemrég óta van egy lenovo m10 gen 3 - as tabletem.
Ha elfordítva vízszintesen használom akkor minden alkalmazást elfordít kivéve a Facebook és az Instagramot.
Ezt be lehet állítani, hogy azok is vízszintesen jelenjenek meg?
Tableten az elfordítas be van kapcsolva. -
solti
senior tag
Sziasztok! Van egy 6 éves lányom, egyre ügyesebb mindenben, és gondolkodom egy rendesebb tablet vásárlásán. Jelenleg egy LG G Pad 8.3-at használ (ősrégi), viszont az akkuja haldoklik... Szeretnénk disney+-ra használni, de közben vannak olyan terveim, hogy pár fejlesztő cuccot is használhatna, jöhet lassan a LEGO boost például, és mint ilyenhez nem árt egy normálisabb tablet, no meg szeretnénk, ha időtálló lenne.
Nem utolsósorban mi is használnánk médiafogyasztásra ha úgy alakul
Elsőre a Xiaomi Pad 5 jutott eszembe, de itt néztem a hozzászólásokat, a Lenovo P11 Gen2 is játszhat? Vajon melyik lenne ideálisabb? -
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #90373 üzenetére
Még olyanabb is van. Dupla ennyiért.
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #90373 üzenetére
Ezért a pénzért min 3 ev gari illene. Komoly cucc.
-
Somatom
veterán
válasz
hubber1 #90370 üzenetére
Egyszer, nyáron a motorom tanktáskájának a GPS tartójában hagytam a navimat. Ugyanígy fólia volt rajta. Úgy átforrósodott, hogy eldeformálódott a műanyag háza. Azóta én nem szeretem, ha szellőtlen, fóliával takart helyen van a telóm, tabom. Toábbá nem állítható a szöge, a fólia rontja az érintésbevitelt és a képet is. Sztem rossz helyen is van (nagyon lent). Nem véletlenül építik a fejtámlákba a monitorokat. Több éven keresztül, havonta kisbuszoztam Németországba, meg vissza. Tapasztalat, amiket írtam.
-
hubber1
kezdő
Urak, tudom kicsit OFF de segítsetek : autós háttámlavédőből mi az amiben elfér egy Lenovo P11 Pro (Gen 2) tablet kényelmesen tokban? Nézegettem párat, de vagy nincsen a tablet "ablaknak" méret megadva, vagy picinek tűnik.
Elsőre ezt néztem ki, de szerintem kicsi ekkora tablethez....
Van aki használ ilyen ülésvédőt, rendszerezőt amibe betehető tablet hosszú utazáshoz?
-
lipido
senior tag
Koszonom szepen mindenkinek
-
Somatom
veterán
válasz
lipido #90361 üzenetére
A Samsung az új tabokra 4 verziófrissítést ígér és nemtom, hogy még mennyi biztonsági frissítést. Ami a tényleges használatot illeti, a Play Store -hoz asszem 4.4 a belépő. A legtöbb banki alkalmazás min. 7 -es Androidot követel meg, vagyis egy hat éves oprendszer ma még használható. Ha ezt összeadjuk, akkor kb. 10 év jön ki. Szvsz. nem ez fogja jelenteni a korlátot a használatban. Pláne filmnézéshez.
-
bostone
addikt
válasz
Somatom #90357 üzenetére
Kétségtelen, hogy a Samsung kiváló tableteket kínál az S sorozatban és azt mondom, ha anyagi lehetőségek nem korlátozzák a felhasználót nyugodtan beruházhat egyre, mert ilyen élményben biztosan nem lesz része. Azon felül igazi tartós cikk, hosszú élettartam és üzemidő 1000 százalékig biztosított.
Valójában a konkurencia termékeit nem is nevezném táblagépnek, annyira messze vannak ettől a minőségtől. Ami fejlesztést a mérnökök belezsúfolnak a szerkezetbe tényleg csak akkor érted meg, ha használod és kihasználod a kijelző mögé épített technológia lehetőségeit. -
Somatom
veterán
válasz
lipido #90358 üzenetére
Csodák nincsenek, a nagyobb tudást Androidon is meg kell fizetni. Én másra is használom a tabot a kamionban. Amikor keresgéltem, akkor kiderült, hogy almáéknál GPS csak a SIM -es verziókban van, ami szintén nagyot dobott volna az áron. Nyáron lesz két éves az S7+. Amikor ki kellett fizetni, az olyan volt, mintha a fogamat húznák, de így utólag úgy érzem, hogy megérte. Mondjuk, én otthon is használom. Ez a PC -m, ezen nézek otthon tévét, stb.
-
lipido
senior tag
Ahogy minel melyebben merulok a tmaban, annal inkabb rajzolodik ki az, h az azonos arsavban azonos teljesitmeny dukal. -Kis tulzassal- labor korulmenyek kozott jon elo kisebb difi arsavon belul, de az atlag felhasznalasra majdhogynem egykutya. Fentebb kerdezo kollega melle csatlakozom. Kamionos reven napkozben tobbszor van jellemzoen 1-2 ora holtidom/szabadidom. Ez ido kitoltesere keresek megoldast, amit akar azonnal eloveve tudok hasznalni, jellemzoen hbo sorozat illetve bongeszesre. Laptopom van, csak az maceras allandoan elovenni, eltenni stb Azt gondoltam, ha letezik jo megoldas a celra androidban, ami joval olcsobb mint az alma, akkor miert ne?! Nyilvan senki nem a penze ellensege. 100-130k tartomanyban talalhato eszkozokkel kb 1-2 evre lehet tervezni (lehet rosszul latom, akk javitsatok ki pls). Kozepkategoriaban sajna nincs alternativa. Ha a kov szintet nezem, (ahol mar jellemzoen tobb idore lehet tervezni), akkor mar belep az ipad is a kepbe. Ekkor viszont mar merlegre kell tenni az alkalmazott okoszisztemat is.
Hat nem egyszeru -
Somatom
veterán
válasz
bostone #90356 üzenetére
Ez relatív. A telóm is használható, csak hát ...
Azon kívül az S6 Amoled, mig az iPad IPS. Az ár sem mindegy. Pl. az Apple elég drágán méri a tárhelyet és ugyebár nem bővíthető, míg a Samuba cirka egy huszasért tolhatsz +512GB -ot. Ha nem csak streamen nézel filmeket, akkor jól jön. -
Somatom
veterán
válasz
bostone #90353 üzenetére
Valami nem stimmel. Úgy látom, hogy ez ugyanaz a képkocka. A bal oldali jobb szélén repülő izé mellett több hely van, mint a jobb oldalin. Azonos beállításnál ugyanazt a képet kéne lássuk, csak a jobb oldalin kisebben. Miért különböző a két kép tartalma? Ilyen akkor van, ha nem azonos a beállítás, az egyik nem az eredeti képarányhoz igazodik.
-
bbronn
csendes tag
Sziasztok! Van itt egy Teclast M40 Pro 2023 tablet, amin a PIN elfelejtése miatt egy Facrory reset-et kellene csinálni. A problémám az, hogy indítás után nem tudom behozni a menüt. Akárhogy nyomom a Power és a Volume - gombokat, az Android elindul. Egy Teclast M40 Plusszon ugyanez működik. Lenne esetleg valakinek valami ötlete a probléma okára, megoldására?
-
lipido
senior tag
válasz
bostone #90347 üzenetére
Igazad van felig. Alkalmazas bar letezik, de a watch egyaltalan nem, az airpods pedig csak kompromisszumokkal android kepes. Ha osztani kell a netet i13-rol, az is jobban megy okosziszteman belul. Rengetegszer futottam bele abba, h ugyeskedni kellett (wifi ki bekapcs, ujrainditas) hotspotra csatlakozasnal (laptop/gps). Egyszeruen nem lattak a megosztott netet. Az i6-i13 kozott sosem. Tehat az h alkalmazas letezik mind a 2 platformra, az csak egy resze az egesznek. Nyilvan egy szabadszemmel jol lathato kulonbsegnel kot az ember kompromisszumokat, de par 10k nem biztos h er annyit. Nem egyszeru ez
cidalain: Nem egszeru. En varnek meg kicsit, es beszoritanam a kltsgvetesbe a p11 pro 2 gen-t
-
bostone
addikt
válasz
lipido #90335 üzenetére
Nem egyszerű jó döntést hozni, de hiába dobjuk mérlegre, az elvárások és a lehetőségek mutatója közé szorul a kompromisszum.
Az ökoszisztémával vitatkoznék annyiban, hogy a legtöbb IOS alkalmazásnak létezik Androidra írt változata. Esetleg, amelyek adatok tárolására Apple felhőt használnak, akkor értem a kihátrálást. És általában a legtöbb háztartásban Windows is előfordul.
A lényeg, ha jobb minőségre vágysz, az bizony zsebbenyúlós mutatvány lesz.@Somatom:
Szerintem élhető, élvezhető a méretarány ellenére is az Apple design. Nem igényel különösebb megszokást.@BLiNK3R:
Az általad említett darabok igen szerény teljesítménnyel kecsegtetnek. Alap felhasználás a fő cél. -
kid46
aktív tag
Sziasztok. Kamionba szeretnek egy tablagepet, szigoruan csak filmnezesre. Streaming nincs! Ar 50-70 ezer kozott szanok ra. Amiket en neztem:
Galaxy tab A8 3+32Gb
Teclast m40 -> ezt nem ismerem , tablet kereses kozben futottam bele, de nem merem megrendelni
Teclast P40
Lenovo tab m10 3rd
Koszonom a segitseget. -
-
BLiNk3r
senior tag
Igen, a leírást olvastam, illetve nézegettem ott is, hogy mi PWM-es és mi nem, csak reméltem, hogy van valami bestbuy tablet olvasás célra (10" amúgy pont ideális, de még a 8" sem vészes).
Ma elmentem a MM-be megnézegetni a tableteket, és teljesen meg voltam lepődve, hogy milyen szörnyű felhasználói felületek vannak: a Samsung Galaxy Tab A8 össze-vissza akadozott, az épp bekapcsolt és nyomogatható Lenovok és a Huawei-ek is , egyedül a Huawei Matepad Pro-nál éreztem szép, folytonos mozgást. Szóval most azon gondolkozok, hogy nézek egy használt iPad-et (annak ellenére, hogy telóból egy Pixelt nyúzok, és abszolút meg vagyok vele elégedve), azzal kapcsolatosan jó emlékeim vannak.
-
lipido
senior tag
válasz
bostone #90334 üzenetére
Szia. Pl mobilarena tesztjeben is emlitik, de kulfoldi oldalakon is olvastam. (Guglin megtalalod, mar nem emlekezem pontosan melyikeken volt). Samsung/ipad tekinteteben en is azt gondolom, h nem sok a difi, az alap tamogatottsagon kivul (applenal tovabb tamogatjak az eszkozoket), viszont mivel nekem ios okoszisztemam van inkabb (2 tel/i13-i6/ - gpskent hasznalom az i6-ot - ora; airpods,), ezert ha mar ilyen arban nezelodunk, szamomra mindenkepp ipad lenne a nyero. De meg mindig nagyon sokkallom az arat
Somatom: Igen, az ujakat mar ajanljak
-
bostone
addikt
válasz
lipido #90326 üzenetére
A realme pad miért lenne kompromisszumos? Hol jelezték ezt? A mai viszonyok közt egy megfizethető eszköz, filmezésre ajánlott gép.
A xiaomi pad rendetlenkedik inkább, néha elfelejti a szabályokat.
A redmi padot hosszú távon nem ismerem, lehet ott is előfordulhatnak problémák.Az Apple pro vagy a Samsung S tabletek között szerintem nincs egyértelmű előnye egyiknek sem tartalom fogyasztást tekintve. Sőt, hivatalos viszonteladóknál inkább a Samsung + vagy ultra gépeik inkább kedvezőbbek az árakat tekintve.
Az iPad pro 12.4 kijelzőben fejlettebb, tetszetősebb, mint a 11-es, de a Samsung is csak a + és ultra modellekhez ad amoledet. -
lipido
senior tag
válasz
#42308056 #90329 üzenetére
Igen, tegnap megnyomkodtam mediaban, lattam h tenyleg brutal a kijelzoje. Viszint az arat “agyukent” ertelmezem. Mint fentebb irtam, almas cuccaim vannak. Ha ennyit koltenek ra, tuti ipadet vennek. Annak is brutal a kijelzoje, Kicsit sokallom film+net -re az arat mindkettonel
-
cidalain
veterán
válasz
solfilo #90324 üzenetére
Még a Redmi Pad lehet érdekes, de itt utána kell nézni hogy tudja-e a megfelelő Widevine szabványt a HD Netflixhez.
Update: itt azt írják, hogy tudja ez is
-
válasz
cidalain #90321 üzenetére
Köszi!
Olvasgattam az összefoglalót, a Netflix meg egyebek mennek ezen a Realme-n? Mármint hogy megvan rajta a szükséges certificate? Ha igen, akkor meg is van a nyertes.
Most épp a Lenovo P11-eket nézegetem, pár belefér 130k-ba, de eléggé összezavar a sok típus.
Meg nézegetem ezeket a Redmi Pad-okat, elég fura, hogy Xiaomi boltoknál 4/128-as van, egyéb - általam nem ismert - helyeken, ezeknél olcsóbban akad 6/128-as is. Szürkeimportosak lehetnek?
-
Sziasztok!
Párom szeretne egy tabletet magának, a segítségeteket kérem.
- méret: 10-11
- új
- magyarországi beszerzés lenne
- felhasználás: böngészés, Netflix, HBO Max, Eurosport Player, játék: Gardenscapes (Candy Crush jellegű)
- keret: jó lenne 100k-ból megúszni, de el lehet menni 130k-ig
- szeretnénk 6GB RAM-ot bele, Redmi Note 11 4/64 telefonja hajlamos az Instagramból kilépni, ha olyannak nézi a storyjait, aki nagyon sokat töltött fel belőleTudtok ajánlani ilyen paraméterekkel valamit?
Köszi szépen előre is! -
borbar
tag
válasz
hellsing71 #90316 üzenetére
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
hellsing71 #90316 üzenetére
Pl. az iPad Pro meg a Samsung Active4 Pro strapatablet tud 600 nit felett.
Nem olcsók. -
Dr.NX
Topikgazda
Viszont most látom, hogy van egy új M9 9" tablet a Lenovo-nál, kár hogy ez is csak HD.
De ez 4/64 és ugyanaz a G90 van benne, mint a Realme Padben. -
Ocean
tag
Sziasztok!
Max 8"-os tableteket nézegetek (már a 8,7-es Galaxy is határeset), így a Lenovo M8 tökéletesnek tűnik, pláne, hogy ez 4/64 és nem 3/32 Gb.Az egyetlen ami furcsa, hogy még a topikleírásban is 77 ezer volt a gen3, most meg az emag-nál 57-ért lehet venni a gen4-et.
Hol a csapda?
Vagy épp szerencsém van és vegyem gyorsan? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
BLiNk3r #90307 üzenetére
Tudom mit jelent a kompakt, arra akartam kilyukadni, hogy 8" tabletet szeretnél vagy 10"-nél nagyobbat.
Az összefoglalóban vam pár modell összeszedve, ennyiért sajnos az alsó polcról lehet válogatni.
A notebookcheckes tesztekben meg szokták vizsgálni, hogy egy adott tablet mennyire PWM-es. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
hellsing71 #90304 üzenetére
A durván nagy fényerőn megbukik a dolog.
Az átlagos tabletek kb. 500 nitet tudnak, direkt napfényben elvérzik. -
hellsing71
tag
Üdv, én is tippre vadászok. Drónozáshoz kellene egy 8-10"-os tablet. Lehet régebbi (használt) típus is. A durván nagy fényerő és fullHD felbontás kötelező. A legdurvább játékom az Aknakereső. Ha usb C-s, az jó. Ha lehet bele memóriakártyát is tenni, az még jobb. Mobilnetet ezzel nem használok.
A forrás mindegy, a számla jó lenne, de nem kötelező.
A tippeket előre is köszönöm! -
BLiNk3r
senior tag
Sziasztok!
Milyen tabletet ajánlanátok olvasásra és kurzusok (Udemy, Skillshare, stb.) nézésére?
Fontos, hogy ne PWM-es legyen (arra sajnos érzékeny vagyok), értelmezhető kijelzővel (tehát nem valami szörnyű betekintési szöges TFT panel - már ha még létezik ilyesmi), illetve kompakt, mert főleg utazásokra vinném, tehát nem baj, ha nem nagy és nehéz - ezeken kívül egyébként más (CPU, cellular, multimédia szolgáltatások, stb.) nem nagyon érdekes.
-
fisi
senior tag
válasz
#42308056 #90271 üzenetére
Igen- annyit látok hogy fődarab csere, de mikor jobban nézem a tmx- es számlát akkor fődarabnak az egész tablet van felsorolva, újat adnának? Na majd kiderül. Hála Istennek a 128 gigás sd karit meg elfelejtettem kivenni a szervízbe küldéskor, nem tudom azzal mi lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged