- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
borbar
tag
válasz
Mustármag #94801 üzenetére
Esetleg nézd meg a telekom cégek kínálatát is. Ott rendszerint ezek az alsó-középkategóriás tabletek hűségidő vállalása mellett kedvezménnyel kaphatóak.
Bár ez a citált Samsung az Árukeresőn kutatva sem sokkal drágább.
Tokot ezerfélét lehet hozzá venni, de nem tudom, milyen állványra gondoltál.Érdemes egyébként elmenni egy nagyobb elektronikai üzletbe, és ott megnézni, megtapogatni ezeket a készüléket.
-
borbar
tag
Szervusz!
Nézd meg itt. Én majdnem tőlük rendeltem két éve a Lenovom, de való igaz, első kézéből nincs infóm róluk. Az Aliexpressről viszont már két tabletet beszereztem, a Lenovom is kínai piacra szánt, de a rendszer angollal egyszerűen használható, a legtöbb alkalmazásnál állítható a magyar nyelv.
Vám nem lesz rajta, de az ÁFA-t és a vámügyintézést biztosan meg kel fizetned, 150 EUR-felett automatiksan nem a kínai eladó szedi azt (mármint az ÁFA-t) be. Viszont, ismerve a kínai webshopokat, valszleg kisebb értéket írnak a csomagra, mint amennyit fizetsz érte nettóbe.
Egy nagy kalappal, ha belevágsz! -
borbar
tag
válasz
Mustármag #94785 üzenetére
Szervusz!
Gondold meg, ill. egyeztesd le, hogy mit bír el kézben tartani a leány. Támasszal persze könnyebb, de kizárt, hogy csak úgy lenne használva. Egy 11"-os tablet azért már fél kiló körüli, hosszabb távon pár tíz gramm is sokat számít.
Én két tabletet nyúzok, egy Oled-es 11,2ˇ Lenovot meg egy iPlay mini Pro NFE-t. Előbbi majd 500, utóbbi 300 gramm. Ugyan a Lenovo sokkal szebb képet ad, gyorsabb, profibb, és az is volt előbb meg, de mégis a kisebbet hurcolászom magammal, és még este is ölbe véve inkább az akad a kezembe. -
borbar
tag
válasz
mert_csokis #93992 üzenetére
12-s Android alatt se egy víruskereső, se egy launcher nem működik "rendesen".
-
borbar
tag
válasz
racskobalazs #92723 üzenetére
Ha nem játszani szeretnél így, akkor vezeték nélküli kapcsolatot, például egy Chromecast-ot javaslok tükrözésre és/vagy eszközön tárolt médiatartalmak kivetítésére. (Nem beszélve az egyéb appok castolásáról.)
-
borbar
tag
válasz
Pandimakaay #92612 üzenetére
Bár a füles oldalán én nem látom, hogy aptx HD-re is képes volna, de esetleg, ha belépsz a tablet fejlesztési beállításaiba, vedd "vissza" a bluetooth csatlakozást sima aptx-re. A HD-nek valamivel nagyobb a késleltetése. De csodát ne várj.
Az lenne a legjobb, ha vagy az aptx LL vagy az aptx Adaptive-ra tudnád állítani, de valszleg ezeket a tableted (és/vagy a csatlakoztatott fülesed) nem képes kezelni. Ezekkel a kódekekkel le lehetne vinni 40-80 ms-ra a késleltetést, egyébként meg 200 ms felett maradsz, és akkor csak a VLC beállításai segíthetnek. -
borbar
tag
válasz
Pandimakaay #92593 üzenetére
Szervusz! Igen, ez általános, a bt adatátvitel sajátja.
Érdemes jobb headsetet választani, amely "komolyabb" kodeket is kezelni tud. Aptx LL vagy adaptive. És fordítva, a tablet sem biztos, hogy képes komolyabb kódeken jelet küldeni.
De a VLC-ben lehet állítani, ahogy topikgazdánk írta.
Arra figyelj, hogy a bt késleltetésért a két fél közötti távolság, az interferencia is felelős lehet, így ne a VLC-t okold, ha úgy érzed, megint "elmászott" a hang. -
borbar
tag
Szervusz!
Tavaly én innen vásároltam. De ahogy nézem, van ahol még olcsóbb. És a BlackFriday során...Érdemes a követők számát, alapítás évét, és a pozitív visszajelzéseket figyelni, az alapján dönteni.
A tablet egyébként remek, főleg most, hogy már megkapta az Android13-at. Egyszerűbb irodai alkalmazásokra és tartalomfogyasztásra használom, játszani kevesebbett.
CN verziót válassz, ne engedd, hogy az eladó global ROM-mal behúzzon a csőbe. (A kínai verzióról szinte csont nélkül le lehet szedni a kínai programokat, nem nagyon akasztja meg semmi.) -
borbar
tag
válasz
bviktor93 #91953 üzenetére
Szervusz! Én ennyi pénzért, ha tartalomfogyasztás az elsődleges cél, nem venném meg ezt a Lenovot. Kicsit rátennék még a keretre, és inkább jobb felbontással Oled képernyővel vásárolnék. Akár küldfüldről EU-raktárból.
(Egyébként én is egy Lenovo tabletet nyúzok, nagyon meg vagyok vele elégedve. Az Android13 frissítés után meg különösen.) -
borbar
tag
válasz
Beni2360 #91796 üzenetére
Nekem, bár Lenovo a tabletem, de ugyanúgy a most települt Android13 hozta el ezt taskbart. Nálam a 'Settings/General settings/Taskbar' menüjében lehet beállítani, hogy állandóan látszódjon ez a sor, vagy csak egy csík, amelyet ha "felhúzok", hívom elő a 'Taskbart'. Erre ('Taskbar') keress rá a menüben.
-
borbar
tag
válasz
fcbarca #90906 üzenetére
Szervusz! Én is nézegettem anno a Giztop oldlát, de tavaly novemberben az AliExpressről vásároltam egy olyan tabletet, amelyet Te is linkeltél. Igaz az erősebb verziót. November óta nyúzom, nekem tökéletes. L1-s a widevine, a képernyő, hang elsőrangú, tartalomfogyasztásra így remek. Google Playből telepített banki programok zökkenő nélkül futnak. Viszont nincs rajta magyar nyelv. Mármint a "rendszernyelv" angol (vagy kínai), de persze az egyes programokon belül állítható a magyar nyelv, kezelőfelület. (Ha elérhető.) Nem javaslom, ha ezt a verziót vásárolod meg, hogy a kínai ROM-ot "lecseréld". Ugyan nem hetente érkeznek frissítések, de az OTA szerintem sokat ér, a mókolt ROM-mal ezt elvesztenéd.
-
-
borbar
tag
válasz
TeebyKay #90591 üzenetére
Azért, ha ebook olvasás és bluetooth is cél, akkor tabletek között érdemesebb a jobb minőséget választani. Jó tablet a Teclast és az Alldocube a maga ligájában, de olvasni nem olvasnék rajtuk huzamosabb ideig. Illetve, ha a bluetoothos vevőd valami jobbfajta, akkor célszerű, hogy az adód is az legyen, szerintem érezhető a különbség kódekek között, ha hifi minőségben streamelsz.
Szerintem jobban jársz, ha ebook olvasót veszel, és a többit megoldod telefonról. A bluetoothos eszköz beállításainál lehet azon változtani, hogy - aktív kapcsolat esetén - csak a médiatartalmakat vigyen át az eszközre, de hívásokat, üzeneteket ne.
-
borbar
tag
Még? Lassan már nem lehet kapni.
Habár év elején suttogták, nem biztos, hogy lesz a Y700-nak globál verziója. Ezzel együtt érdemes a kínainak is adni egy esélyt, tényleg a legjobb androidos kis méretű tablet.
De nem ér négyszer annyit, mint a fentebb linkelt Alldocube 50 Mini, ha "csak" sorozatokra, hírek nézegetésére használnád. -
borbar
tag
válasz
M.Ildiko #90448 üzenetére
Nova Launcher. Telepítsd, és cseréld le az alap launchert.
Telefonon és tableten (Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2022) is ezt használom. Ugyan az Android 12 a Nova Launcher egy-két fontos funkcióját ("köszönhetően" a letiltott Accessibilty service-nek) korlátozza, de ezzel együtt nagyon ajánlom. -
borbar
tag
válasz
hellsing71 #90316 üzenetére
-
borbar
tag
válasz
hubber1 #90167 üzenetére
Szervusz! Tokot ezt ajánlom, én ezt vettem.
-
borbar
tag
A Lenovo Xiaoxin Pad 2022 és a Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2022 (vagy globálisan Lenovo Tab P11 Pro Gen 2) azért más liga.
-
borbar
tag
válasz
hubber1 #90118 üzenetére
Ne a 6Gb-os verziót keresd, hanem a 8 Gb-osat.
* Xiaoxin Pad Pro 2022 8+128G is the Chinese version. cpu is Qualcomm Snapdragon 870,Support OTA update.Only Chinese and English languages are supportedÉs erre sem/nem szabad engedni, hogy rátelepítsenek bármilyen "globális" ROM-ot. (Egyszerűen meg kell írni az eladónak, hogy Te a kínai verziót szeretnéd.)
-
borbar
tag
válasz
Rigormortiis #90072 üzenetére
A Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2022 tablet globális változata a P11 Pro Gen2 kicsit gyengébb hardverrel.
A kínai alis eladók tesznek rá más firmware-t, ha kéri a vevő, de nem ajánlom, mert akkor nincs, nem érkezik rá OTA frissítés. -
borbar
tag
válasz
qnadam #90069 üzenetére
De megy rajta a Netflix, és L1 a widevine. A specifikáció.
A múlt hónapban még azt írtam brillians fórumtársnak: "Szóval összesen megúszod 150ezerből. És kapsz egy (média)tartalomfogyasztásra ideális felső-középkategóriás tabletet."
Ez most - az alis szülinapi akciónak, erősődött Forintnak köszönhetően - huszonezerrel kevesebb. -
borbar
tag
válasz
borbar #89816 üzenetére
Az AliExpress szülinapja akciójában LENOVO Xiaoxin Pad Pro 2022 kuponnal 320 USD, magyar ÁFA-val együtt leszállítva 120-125ezer.
-
borbar
tag
válasz
Optika01 #90020 üzenetére
Szervusz! Tokot ezt ajánlom, én ezt vettem.
-
borbar
tag
válasz
minilego #89853 üzenetére
Szervusz!
Black Friday akcióban itt is többen vettem M40 Pro-t vagy Plust.
Érdemes mindkét(-három) Teclast shopot "bekövetni", mert pár napon belül "különleges" kuponokat fognak küldeni. Bár ahogy nézem most egyébként is Superdeal ez az M40 Pro.
A Teclast Europe Online Store-nál érdemes EUR-ban fizetned (egyébként az Alin alapból USD-ban), és minél több kupont, promo kódot levadásznod. -
borbar
tag
válasz
®abstract® #89812 üzenetére
Nem pusztán a SOC-ra gondoltam, bár egyébként a Mediatek órajele ebben a Lenovoban nem 3000 MHz, hanem 2600, így ott (3200 vs 2600) is nagy a különbség.
De ami a mindennapi használatban is számít: az UFS 3.2-s háttértár, az 5.2-s bluetooth. A RAM LPDDR5-s, a Type-C-s USB szintén 3.2-s. A töltés 68 W.
A két eszköz specifikációja: a kíniai verzió, na meg a globál. -
borbar
tag
válasz
brillians #89809 üzenetére
Szervusz!
Ha nem ilyedsz meg az AliExpresstől, és az angol nyelvtől, akkor ajánlom ezt. Jó időben kifogott alis akciókkal a fizetendő 360-370 USD körül alakul. (Én novemberben 356-ot fizettem érte.) A magyar ÁFA pedig...
Szóval összesen megúszod 150ezerből. És kapsz egy (média)tartalomfogyasztásra ideális felső-középkategóriás tabletet. A garancia(érvényesítés) kérdés, és/de bár kínai a verzió a Google gond nélkül működik, ahogy OTA-n a szoftverfrissítés is. A globális verzió jóval gyengébb hardverrel is vagy ötvenezerrel többe kerül.
Az elmúlt két hónapban nekem bizonyított, jó szívvel ajánlom, de a kockázatokat, ill. preferenciáid (kínia ibeszerzés, garancia, ÁFA, stb.) mérd fel, ítéld meg jól. -
borbar
tag
Szervusz, januárban én is megszívtam egy Mediapad M6 turbo frissítését, "eltűnt" róla a Google. Akkor ezen a fórumon kértem segítséget, de mivel kínai ROM-os volt a tabletem, itthon nem forgalmazták, nem tudtak segíteni. De ha a tied, ill. fiad Matepad T-je elérhető itthon, akkor akár úgy is tudnak segíteni a fórumtársak, ha nem vagy járatos a rootolásban. (Én írtam pár direkt üzenetet az aktív fórumtagoknak is, hátha.)
-
borbar
tag
válasz
Csaby25 #89401 üzenetére
Szervusz. Többen, igaz még bőven Karácsony előtt a Teclast M40 Pro és/vagy Plus típust írták itt a fórumban is javasoltként. Ez utóbbi most európai raktárból 137 EUR-ért elhozható. (De lehet, egy két nap múlva akár AliExpress kupon is lérhető lesz rá.)
Van, akinek már megjött a tablete, ha vársz, maholnap biztos kapsz direkt visszajelzést mind a Pro, mind a Plus típusról. -
borbar
tag
válasz
KisApám #89105 üzenetére
Érdemes, ha Alin vásárol az ember, az adott bolt adatlapját lekérni.
Ha kínai, akkor USD-ban érdemes fizetni. Ha eruópai, akkor EUR-ra állítva. Semmiképp sem Forintban. (Persze, ha valaki nem valamely fintech kártyával - Revolut, Wise, Zen, stb. - fizet, hanem mondjuk forintos Mastercarddal, akkor a mastercardos váltást és a saját forintos váltást is érdemes kalkulálni.)
A Teclast két linkelt boltja közül az egyik francia, ott az EUR-s ár olcsóbb, hiába drágább (most épp) az EUR, mint a USD.Jövő hét pénteken Black Friday, szinte ugyanaezek az akciók elérhetőek lesznek, mint 11.11.-én, érdemes várni, és körülnézni.
Kuponokért itt, ill. ide látogatva.Ami most 50ezer, jövő pénteken, péntekig (ha 410 Ft alatt marad az EUR) 43-44 ezerből kihozható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest