- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
válasz
Somatom #90357 üzenetére
Kétségtelen, hogy a Samsung kiváló tableteket kínál az S sorozatban és azt mondom, ha anyagi lehetőségek nem korlátozzák a felhasználót nyugodtan beruházhat egyre, mert ilyen élményben biztosan nem lesz része. Azon felül igazi tartós cikk, hosszú élettartam és üzemidő 1000 százalékig biztosított.
Valójában a konkurencia termékeit nem is nevezném táblagépnek, annyira messze vannak ettől a minőségtől. Ami fejlesztést a mérnökök belezsúfolnak a szerkezetbe tényleg csak akkor érted meg, ha használod és kihasználod a kijelző mögé épített technológia lehetőségeit. -
bostone
addikt
válasz
lipido #90335 üzenetére
Nem egyszerű jó döntést hozni, de hiába dobjuk mérlegre, az elvárások és a lehetőségek mutatója közé szorul a kompromisszum.
Az ökoszisztémával vitatkoznék annyiban, hogy a legtöbb IOS alkalmazásnak létezik Androidra írt változata. Esetleg, amelyek adatok tárolására Apple felhőt használnak, akkor értem a kihátrálást. És általában a legtöbb háztartásban Windows is előfordul.
A lényeg, ha jobb minőségre vágysz, az bizony zsebbenyúlós mutatvány lesz.@Somatom:
Szerintem élhető, élvezhető a méretarány ellenére is az Apple design. Nem igényel különösebb megszokást.@BLiNK3R:
Az általad említett darabok igen szerény teljesítménnyel kecsegtetnek. Alap felhasználás a fő cél. -
bostone
addikt
válasz
lipido #90326 üzenetére
A realme pad miért lenne kompromisszumos? Hol jelezték ezt? A mai viszonyok közt egy megfizethető eszköz, filmezésre ajánlott gép.
A xiaomi pad rendetlenkedik inkább, néha elfelejti a szabályokat.
A redmi padot hosszú távon nem ismerem, lehet ott is előfordulhatnak problémák.Az Apple pro vagy a Samsung S tabletek között szerintem nincs egyértelmű előnye egyiknek sem tartalom fogyasztást tekintve. Sőt, hivatalos viszonteladóknál inkább a Samsung + vagy ultra gépeik inkább kedvezőbbek az árakat tekintve.
Az iPad pro 12.4 kijelzőben fejlettebb, tetszetősebb, mint a 11-es, de a Samsung is csak a + és ultra modellekhez ad amoledet. -
bostone
addikt
válasz
this is life #89902 üzenetére
Éppen ezért gondolom, mivel a kínai mobilokon megvalósult a “szabadság”, ezért nem akkora lépés nyugati mobilokon is működjön valami hasonló.
A néplélek annyira nem is, viszont a google lobby teljes mellszélességgel jelen van, hogy egy nyílt platform ellenőrzött keretek között fusson.
Ez megfelel vagy sem a felhasználók számára esetünkben mellékes, mivel a jogi korlátok égtájanként adottak.
Halkan teszem hozzá, az eredeti gondolatmenet mentén, hogy kedvezőbb átfekvésben jelennének meg ezek a darabok mégsem valósulhat meg a piaci szereplők érdekeit tekintve. -
bostone
addikt
válasz
this is life #89898 üzenetére
Itt éppen ez a lényeg, hogy célhardverként működne az eszköz, ezért nem is lenne szükség az egész csomagra, amit a google beletesz a batyuba.
Az alkalmazásfejlesztők motivációja is bőven eltérő lehet. Nem ásnék túl mélyre, de érdekesnek találom, hogy az apple music elérhető droidon, az apple tv viszont csak tv készüléken, vagy tv okosító készüléken.
A felhasználókat kizökkenteni a komfortzónájukból sosem volt innovatív ötlet. A hátulról mellbe folyamat jogosan riasztja el a készítőket is, hiszen ki tart ilyesmire igényt a saját otthonában? Legyen minden szép, letisztult, egyértelmű. Miért kell valaminek bonyolultabbnak lennie, mint megkötni a cipőfűzőt? Nálam a mobil vagy tablet működjön azonnal, ahogy kivettem a dobozból. Az, hogy milyen alkalmazásokat óhajtok futtatni az én dolgom felkutatni mennyire kompatibilisek az adott eszköz rendszerével.
Például rendszeresen előfordul, hogy iPad topikba betoppanók érdeklődnek, hogyan működik a gps wifis modellek esetében.
A google mentes világ bevezetése a nyugati társadalomba talán nem lehetetlen, de úgy tűnik még egy olyan nagyvállalatnak sem hétköznapi feladat, amely mögött “titokban” egy jelentős hatalom áll. -
bostone
addikt
válasz
this is life #89896 üzenetére
Érdekes felvetés, a kérdés, miért nem élnek vele a gyártók?
Ha szigorúan néhány alkalmazásra van szükséged a hétköznapokban, legyen az szórakozás vagy munka, miért ne élhetnél egy ilyen eszközzel?
Én a romok hegesztését is kihagynám a dologból, hiszen a kinde fire is köszöni, jól van.
Elég lehet becsalogatni a piacra a fejlesztőket.
A huawei mégsem szárnyal az európai mobil szegmensben. -
bostone
addikt
válasz
Somatom #89666 üzenetére
Amilyen csinos összeget elkérnek most az S23 család darabjaiért, tényleg kihagyható ajánlat bármelyik.
Attól függetlenül mennyire terheli meg az átlagember buxtárcáját.
Amennyiben egy 4 tagú család egymenetben igyekszik frissíteni a készülékparkot az új zászlóshajókra, az meghaladhatja a kétmilliót...
Ha-ha... -
bostone
addikt
Bármilyen árban választasz, valamilyen szinten kompromisszum készen kell az ügy elé állni.
Egyébként egy új cuccra még a 200 sem biztos, hogy elég.
Ami a rizikót illeti, új készülék esetén élhetsz az elállási jogoddal.
Használt készülék esetén, felpattintod valamelyik oldalra és egy héten belül új gazdája van.Jelentem a 60Hz és a tükröződés az összes “olcsó” táblagépre igaz.
Viszont remek fóliákat lehet kapni, amitől még jobban tükröződik a felület.
A helyedben nem mennék a Xiaomi pad5 alá elvárásban. Persze nem az én pénzem, könnyen elbánok más vagyonával. -
bostone
addikt
Amennyiben nem ajándéknak szánod a tabot, a helyedben vetnék egy pillantást a használnáltpiacra. Súlyos ezreseket spórolhatsz, ugyanakkor a karcmentes, garanciás készülékek olykor sorban állnak a “polcon”.
Saját véleményem tabletekről általában:
Az alsókategóriás cuccok realme, redmi, nokia, “olcsó samsung” stb. nem érnek 100000Ft-ot sem. Hiába az infláció, hiába az általános áremelés mindenek felett, ezeknek 50000-60000 között lenne a helyük. Tulajdonképp ugyanaz mindegyik, csak más név van rászitázva. Használható mindegyik, működik mindegyik. Ha ennyi a maximum ráfordítható összeg akkor ezeket kell venni.De.
Melyik a jobb választás? 120-ért 3 cseresznye, vagy 150-ért 3 dinnye?
Felbukkant az iPad 9 neve is, mint opció.
Hátrányok:
Alapkiszerelésben 64GB tároló, ami nem bővíthető.
Nincs sztereo.
Képarány… Az Apple megjelenés óta nem változtatott ezen, mégis a legkelendőbb áru a piacon. Szokni kell, de két nap is elegendő lehet.
Nincs 120-as képfrissítés. Ez nálam egy durva nagy fekete pont.
Előnyök:
Hosszú-hosszú időn át való támogatás.
Erős, korszerű processzor. Gyakorlatilag bármely ellenféllel felmossa a padlót. 5 év után ezt biztos nem a proci miatt cseréled majd le.
Jack is van.Xiaomi pad 5
Hátrányok:
Xiaomi rendszer?
Támogatás?
Nem bővíthető, minimum 128GB tároló.
Előnyök:
Csodaszép kijelző, nem amoled, de a jobbak közül érkezett.
Elég jó proci, minden azonnal történik.
120 fps wow! A böngészés is élmény.
Szterejó.Magamnak biztos iPad 9-est vennék, de xiaomitól sem rohannék sírva haza.
Ez nem ajánlat. Ez csak a viszonyulásom az értékekhez.
Viszont ajánlom, hogy nézz szét egy áruházban, tölts el velük pár percet. Hasonlítsd őket össze a mellettük állóval. Lehet az elvárásaid teljesen különböznek az enyémtől. Aztán egy lenovo lesz belőle.
-
bostone
addikt
válasz
this is life #89629 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy csak a + és az ultra kapott amoled kijelzőt az S7 megjelenését követően.
-
bostone
addikt
válasz
csongi #89395 üzenetére
Ezen eszközök támogatása nagyon szerény mértékű, általában 0, tehát majdnem mindegy melyiket választod, ha ez a fő szempont.
@Zoli1222:
Valahogy éreztem, hogy nem fog izzadni a proci.Gariztathatod, aminek az eredménye valószínűleg az lesz, hogy pihen pár hetet a szervízben, hiszen a mért értékek megfelelő határon belül találhatók.
Ha a vásárlásástól nem tudsz már elállni, érdemes meghirdetni a tabletet és egy másik után nézni, mivel a benne található összetevők mérsékelten ajánlottak játékok futtatására, leginkább böngészés vagy videók a valódi felhasználási területe az alsó kategória képviselőinek. -
bostone
addikt
válasz
Zoli1222 #89393 üzenetére
Szia!
Ha egyes játékok hibátlanul futnak, mások összeomlanak az nem hardveres problémára utal. Erre szerintem a garancia sem terjed ki.
Kompatibilitási gondok előfordulhatnak alkalmazások és eszközök között.
Esetleg, ha melegedést tapasztalsz, akkor valószínűleg a rendszer védi az eszközt. Nem ritka, hogy teljes újraindítás történik. -
bostone
addikt
A leendő vásárlók a “régi” tabletekre gondolnak, amikor még egy patkó is elfért a káván, anélkül, hogy belelógott volna a hasznos területbe. Azért keresnek 9’-os készüléket, mert nem akarnak egy A4-es méretű eszközt “kis” kijelzővel.
Alapvetően 10’ fölötti és 9’ alatti méret létezik és az a néhány típus, ami 12’ fölötti.
A legtöbb kérdező elképzelése eltér a valóságról a variációk tekintetében, amely kevésbé színes az igényekhez képest.
De valószínűleg csak én gondoltam túl az egészet. -
bostone
addikt
válasz
FeZ... #89371 üzenetére
A nagyszülők meglepő igényekkel állhatnak elő és komoly függést okozhat az eszköz használata, ezt saját tapasztalatból szűrtem le.
A Huawei félelmetes fejlődési teljesítményt mutatott be rövid idő lefutása alatt a mobil piacon, ugyanakkor igényes megoldásokkal élt mint hardveres, mint szoftveres oldalon.
Működhet a dolog, de csoda nem fog történni, lehet egy akkumulátor cserét be kell valamikor tervezni.
Belföldön egy új gép a ráfordítható összeg duplájába kerül.@attka:
Ez nagyon változó lehet. Egyes helyeken naponta változtatnak árakat. A gyenge forint mindenütt érezteti hatását. Fogalmam sincs mit hoz a jövő. Javasolni sem merek ez ügyben semmit, sokszor én is meglepődtem a történéseken. -
bostone
addikt
Teclast nem kap soha semmilyen frissítést, ez lehet előny, lehet hátrány.
Netflix és társai kizárólag alacsony felbontáson futnak.
Pozitívumként említhető, több ram, bővebb tárhely.
Kuponos akciókkal még kedvezőbb ár elérhető.A garanciát és a külföldi/belföldi vásárlással járó közhelyeket nem említem, ez egyértelmű mindenki számára.
@FeZ...:
Lehet módosítani kellene az összefoglalóban a méretet. Manapság 11' körül alakul a vége. 9'-os, mint a fehér holló, de ezeknek a tabletenek sokkal vékonyabb a kávája, mint évekkel ezelőtt, nem kényelmetlen a használatuk.
Egyszerűbb lenne, ha felsorolnátok a kinézett példányokat. 40000Ft manapság nagyon alcsony összegnek számít, még a használt termékeket illetően is.
Viber platformok között kényes, nem a telefonszámokat tekintve. Például Google készülék a Google felhőbe ment, Apple készülék Apple felhőbe ment. Microsoft esetében nem tudom... Viszont platformváltás esetén elveszhetnek a mentett üzenetek, képek, miegyebek.
(Egy éve tértem vissza droidra és minden cuccom ment a levesbe) -
bostone
addikt
Teljesítményben hasonló, ez esetünkben azt jelenti, hogy a minimum feletti elfogadható halmaz.
Teclast nem kap semmiféle frissítést, a realme viszont igen.
A gyermek akar tabletet, vagy tőled származik az ötlet?
Lehet egy komolyabb mobilnak jobban örülne.
Még kapható a múlt évi felhozatal, 80-130 között nagyon jó cuccok vannak, amik ezen tabletek teljesítményéhez képest lóerőben 10-20 szoros többletet nyújt. Azaz, egy mindenképp korszerű valami a futottak még kategóriához képest. -
bostone
addikt
A Samsung tovább kíséri a terméket, mint a realme, ez megfontolandó talán. Ugyanakkor, ha több a ram és a tárhely, az sosem hátrány. Mérlegelni kell.
Ezen felül sok gondolkodni valót nem kívánnak ezek a tabletek. Amelyik valamely szempontból picit közelebb áll a felhasználó szokásokhoz.Realme, Lenovo, Nokia, Redmi, Samsung A sorozat. Egyes modellek összetevői nagyon hasonló gondolatmenet mentén lettek összeválogatva.
-
bostone
addikt
válasz
#42308056 #89305 üzenetére
Az FE topik utolsó kommentje:
Úgy nagyjából egy hete vásároltam meg ezt a tabletet, leginkább jegyzetelésre (jobb szeretem írva mint gépelve, pláne bármit ami matekkal kapcsolatos), illetve videó nézés és böngészés még amikre leginkább használva van.
Első droidos tabletem, igazából emiatt annyira nem tudtam mire számítsak, korábban ipadem volt és ugye él ez a sztereotípia hogy az alma tabletek köröket vernek a droidosakra.Igazából teljesen pozitívan csalódtam, a kijelző szuper, ez a nagy méret azt gondolom ideális mind az íráshoz, mind a tartalomfogyasztáshoz. A toll nagyon jó szerintem. Az aksi idő is kiváló.
A wifi-only, a kicsit erősebb snapi 778G-vel szerelt modellre esett választásom, a (beismerem elég alap) felhasználási célokhoz teljesen jó, a rendszer érzésre számomra gyors. Gyakran használom kettéosztva a kijelzőt, két app futtatása nem okoz gondot.
A dex jópofa, de korántsem használom annyit mint amennyit hittem hogy fogom, igazából számomra annyira nem nyújt sok előnyt, de különben tetszik, nekem egy gnome de-ra hajazó ui beütését kelti, és mivel kedvelem a gnomeot így tetszik ez is :))Én 170k-ért vettem újonnan, szerintem max ennyit ér meg, de a legtöbb helyen 200k+ petákba fáj, annyit már nem biztos hogy adnék érte... Eleve túlárazott volt megjelenéskor is, ezzel egyetértek, és sajnos az infláció és árfolyamok nem lendítettek sokat ezen az utóbbi időben. Akciósan jó vásár lehet viszont szerintem.
-
bostone
addikt
válasz
BullZeye #89168 üzenetére
Hasonló paraméterekkel rendelkezik mindkét tablet. A célra bármelyik megfelel.
Nokia támogatás jó, nyers droid rendszer.
Samsung is kínál hosszú távú supportot, Samsung szolgáltatások járnak a készülékkel, "Samsungos" droid rendszer.@mikloss:
Az általad felállított kritériumoknak teljes mértékben csak a Samsung felel meg. Az akciós ár jó ajánlatnak számít mostanában. -
bostone
addikt
Megpróbálom leegyszerűsíteni a helyzetet.
Talán ez nyújt valami kapaszkodót.Eddigi tapasztalatok alapján, androidos táblagépekhez hosszú távon csak a Samsung, a Xiaomi és a Nokia nyújt érdemleges supportot.
A felső kategóriát a Samsung S modelljei képviselik.
A középkategóriát a Xiaomi Pad 5.
Az összes többi belépő szint közeli állapot, bármit is írnak a dobozra.
Ezalatt értem a rendszer sebességét, stabilitását, az összeszerelés minőségét, a kijelző minőségét, a megfelelő processzort, tárolót.
Minden más tényezőt kizártam: gps, bővíthetőség, HDMI kimenet, stb.Az iPad világában nem biztos, hogy érdemes eltévedni mostanában, ha új készülék a cél. A leghosszabb támogatás itt érhető el, amelyet jelenleg egyetlen Droidos gép sem biztosít ilyen távon.
Sokan nem kedvelik a rendszert, más logika szerint épül az Apple.
Az Android és a PadOS sok összetevőben eltér, mégsem emelném egyiket a másik fölé.
-
bostone
addikt
Azért itt mindenkinek megvan a maga fétise, hogy miből állnak egy jó gép összetevői, de ezek általában saját felhasználó módokon alapulnak.
Ahogy belendültek az árak, majd kicsordult a könnyem, hogy az alap is éppen 100 alatt kezd és hol van még a vége...
Lassan nem létezik az ár-érték kategória legjobbja, mert irrreális összegekkel kell számolni. -
bostone
addikt
válasz
pècsimunkás #88988 üzenetére
Automata fényerő szabályozás? Én fixen használom, még sosem jött elő.
A youtube is tökéletesen fut (jobban kezeli a pad, mint egy iPad pro).
Minden nap használom a tabot és tényleg semmi okom panaszra (szerencsére). Hónapokig nincs újraindítás.
Egyszer beakadt a prime, de ott szerver gondok is előfordulhattak szerintem.
Amikor frissítés érkezik mindent visszaállítok gyárira, a realme valahogy hajlamos összekuszálni a dolgokat.
Mobilon is így járok el, mert megjártam már. Az is realme.
Sajnálom, hogy nálad nem tökéletes a pad. Ötletem sincs mi a gond. Egy gyári visszaállítást megpróbálnék. -
bostone
addikt
válasz
Somatom #88962 üzenetére
És nem érzel különbséget a Teclast és a Samsung gyártmányok között?
@AtHoS:
Valóban nagyon gyér alapvetően a választék. Pár év múlva már lehet tabok sem lesznek, vagy olyan árban, amiről inkább lemond a vásárlók nagy része. Így is rétegtermék.@ImI87:
Láttam már 6-7 éves tabokat is ultra magasan árazva. Mégis elvitték. Valahol 200 fölött indult az S6, az utolsó amoledes 10"-os Samsung. A képernyő vibrálás van, akit zavar van, akit nem. -
bostone
addikt
Az S6 lite 2022 hivatalos viszonteladóknál 150000Ft körül mozog. Az először említett két modell 90000Ft.
Az S6 lite papíron picit izmosabb, adnak hozzá tollat is. Ebben az árban ott a Xiaomi Pad 5 is, ami állva hagyja teljesítményben, kijelzőben az egész mezőnyt. Szerintem ár-érték arányban nincs jobb most a piacon. -
bostone
addikt
A Samsung cuccok valamiért hajlamosak akadni a Chrome böngésző alatt. Viszont a sokak által kedvelt Samsung böngésző az tök jól működik és több lehetőség a személyreszabásban.
Realme majdnem nyers droid, a Samsung az általa kezelt felületet futtatja.
Mind a kettő traktor elhúzza az ekét, számottevő különbség nincs.
A kijelzőt meg kellene tekinteni valamely üzletben, én mindenképp ezt tenném. -
bostone
addikt
válasz
koma106 #88942 üzenetére
Valószínűleg az árak emelkedni fognak. Lehet drasztikus változások következnek be a jövőben.
Ez a cucc a leírás alapján jó/elfogadható ajánlatnak tűnik, a proci általánosan elterjedt ezen a szinten.
Bár én először szétnéznék a Samsung környékén, hogy kuponokkal mekkora kedvezményt lehet kicsikarni, igaz kevesebb tárhellyel és RAM-al kell számolni, LTE nélkül. -
bostone
addikt
válasz
albinolynx #88928 üzenetére
6"-os méretben inkább mobilok, tabletek 7" fölött találhatók általában.
-
bostone
addikt
válasz
dbocskai #88907 üzenetére
Az air vagy a pro kávája vékonyabb.
@Bela56:
Ismerős a szituáció.
Tabletről filmet küldeni tv-re nem lehetetlen, de én inkább "kinyertem" a tartalmat és ráküldtem egy külső tárolóra vagy nasra. Sok tartalom esetén valóban időigényes.
Talán a legolcsóbb eldobható tab vagy mobil is tudja ezt a funkciót, ha nem vezetékes megoldás a cél. -
bostone
addikt
válasz
dbocskai #88900 üzenetére
Az Apple a múlt héten emelt árat...
Ha valahol találsz iPad 9-et 130 körül, azt meg kell venni. 64-es alaptárhely, nem bővíthető, GPS modul csak a hálózatos példányokban.Realme, Nokia, Samsung belföldi forgalmazóktól 80-tól fölfelé. A Nokia és a Samsung valószínűleg kap támogatást. Samsungról tudok beszámolni, hogy legalább 5 évig biztonsági frissítések érkeznek.
Lenovo tabokat valamiért sosem kedveltem. Amelyik nálam járt nehézkesnek éreztem a szoftvert és a kijelző sem tetszett. Más igényeit kielégítheti.Ha a böngésző lassú, lehet egy másik böngésző segíthet megoldani a lassulást.
-
bostone
addikt
válasz
JamesFinn #88758 üzenetére
A realme ígéretett tett, hogy az android 12-őt megkapja a táblagép, holott ez eredetileg nem volt tervben. Ez még nem történt meg. Az időszakos frissítések rendszeresek. A realme sem igazán nyúlt bele a rendszerbe, szinte stock android ez is.
Valójában hatalmas különbségek nincsenek ebben a kategóriában, így bármelyik gyártó masinája alkalmas lehet az általad felvázolt célokra, így a Nokia is. Miután megvetted egy rövid beszámolót tarthatnál itt, hogy milyen benyomások értek a használat során.@thre:
A Samsungnál viszonylag sűrűn előfordulnak akciók. Ha sikerül kuponokat összeszedni, jelentős kedvezményekre lehet szert tenni. Szervíz szempontjából, alig hiszem, hogy találni jobb ajánlatot.
Egy A8-as bőven kiszolgál egy öt évest.
A felnőtteket ugyan ez, csak autó márkát nem említek.
-
bostone
addikt
válasz
petymeg #88746 üzenetére
Azt a játékot nem próbáltam.
Viszont a Fortnite az borzalmasan nézett ki. Mintha visszaugrottam volna az időben 1-2 évtizedet, de még így is laggolt, mint állat. Az érintő felület sem elég reszponzív fps játékhoz, kezdő szinten sem.
Az órajelet is szándékosan lefogja a Samsung a legújabb készülékeiben is.
Szóval még mobilban sem ajánlott ez a márka.
Ezt több ismerősöm megerősíti, akikkel napi kapcsolatban állok játékos fronton. -
bostone
addikt
válasz
#42308056 #88737 üzenetére
Láttam már olyan oled kijelzővel szerelt gépet, ami a realme pad-hez képest borzalom volt, de tényleg.
A 3GB ram is működik. Meglepő módon fejben tartja a dolgokat.
A frissítés rendszeresen érkezik, bár az alap verzió valószínűleg marad.
Úgy mondom, hogy nem vagyok tesztelő, felhasználó vagyok, de nem szívesen mennék ettől lejjebb.
Persze kinek milyen anyagi lehetőségei vannak, vagy mennyit szán egy eszközre.
Az árakat tekintve viszont lassan elszabadul a pokol. Olyan gépekért kérnek olyan összeget, ami nevetséges. Illetve az volt még nem is oly régen. -
bostone
addikt
válasz
#42308056 #88735 üzenetére
Bármire, bárkinek nem ajánlanám.
Egy magasabb kategóriában elhelyezett géppel kevesebb a kompromisszum.
A tárhely bővítés hiánya is átok lehet, ha valaki nem tud online csatlakozni, de szeretne tartalmat fogyasztani. Ebből a szempontból viszont a relme "ajánlottabb", mint a Xiaomi. -
bostone
addikt
Szerintem anyósnak, kisebb gyereknek még elég a G80.
Ha korrekt processzorral szerelt gépet szeretnél, akkor jobban bele kell nyúlni a pénztárcába.
Samsung S6 lite 2022, picit harmatos ez is, de Samsung és jár mellé a toll.
Xiaomi pad 5 elég rendben van.
Vagy iPad 9, processzorban ez a legerősebb, csak más rendszerben dolgozik. -
bostone
addikt
A leghosszabb támogatást az iPad élvezi. 5 év főverzió frissítés, azon felül pár év biztonsági frissítés.
Időnként akciózzák az iPad 9-et. Láttam már 110-120 között hivatalos viszonteladótól. Most 130 a piros boltban, de még így is köröket ver droidos táblákra alaptudásban, ha ár-érték arányban viszonyítunk a többiekhez. -
bostone
addikt
válasz
piruka #88605 üzenetére
A gyári tok és billentyűzet fölöslegesen dobja meg a készülék árát, ha otthoni használat az elsődleges szempont.
Egy normál billentyűzet a mérete miatt kényelmesebb is szerintem.Bluetooth-al és kamerával a tabok 99%-a rendelkezik.
Lehet a laptop jobb megoldás, ki tudja az intézmény milyen alkalmazások futtatására kéri a diákokat.
A kijelző is eleve nagyobb. -
bostone
addikt
válasz
golyós #88539 üzenetére
Mindkettő jó választás lehet, attól is függ mennyire kell felöltöztetni a táblát.
Az iPad 9 korszerű beltartalommal ellátott gép, hagyományos köntösben.
A tollat külön kell ugyan megvásárolni, de ezt kiválthatja egy utángyártott típus is, ha nem rajzolás a fő cél.
Az adattároló picit szűkreszabott, bár külső adattároló megoldhatja a problémát.
Lighting csatlakozó is bővítheti a negatívumok listáját.
iPadOS rendszer. Ez lehet előny, lehet hátrány.Tab S6 lite hardveresen lényegesen gyengébb szerkezet.
A toll jár a tábla mellé, (ez a vételáron is érződik).
Bővíthető memória.A Samsung és az Apple folyamatosan fejlesztik az üzletágat, folyamatosan jelen vannak. Érződik a terméken, hogy foglalkoztak vele a mérnökök.
Ki kell próbálni, melyik esik jobban kézre, ez nem működik másképp.
-
bostone
addikt
válasz
sisi22 #88509 üzenetére
Véleményem szerint a benchmark tesztek mutatói nem reprezentálnak teljes képet egy műszaki termék tényleges felhasználási élményéről. Népszerű az Antutu, vagy a Geekbench, de annyi van, mint kolbászból a kerítés csak ki kell választani, hogy számodra mely számok szimpatikusak.
(A Samsung például csúnyán visszafogta a fejlett/korszerű chipset-tel ellátott termékei teljesítményét, ennek ellenére teszteken jól szerepelt. Nem egyedi esetről beszélünk, a Huawei vagy a One+ is gyakorolta ezt a eljárást.)Az, hogy egy kijelző, milyen minőséget szolgáltat nem teljesen szubjektív fogalom, ezt leginkább személyesen érdemes szemügyre venni, mert az igény egyénenként eltérhet.
Működési sebességet befolyásolja a ram mérete/típusa, a tároló típusa, a kijelző felbontása és a képfrissítési ráta.
Az sd processzorok esetében számokkal jelzik a kategóriát. Csúcs-8XX, közép-7XX, alsó-6XX. Az idő múlásával az értékek eltolódhatnak. Tehát egy friss 7XX-es proci teljesítménye elérheti egy régebbi 8XX teljesítményét.
A több ram az alkalmazás váltások vagy alkalmazások egyidejű használatakor fontos.
Az erős processzor 3D-s játékok esetében jöhet jól, vagy specifikus alkalmazásoknál (videovágás stb.).Egy 1080p-s film lejátszása nem erőforrásigényes feladat. Streaming szolgáltatás esetén fontos, hogy a készülék widevine L1-es támogatást élvezzen, különben a tartalmakat csak alacsonyabb felbontáson teszi elérhetővé az alkalmazás.
-
bostone
addikt
válasz
Jimbo75 #88500 üzenetére
Xiaomi pad:
+ fejlettebb cpu/gpu, szebb/részletgazdag kijelző, nagyobb akku, gyorsabb töltés, 120 fps
- drágább, nem bővíthető adattároló, tollat külön kell megvásárolniSamsung S6 lite:
+ olcsóbb, toll és a vele járó szolgáltatások, Samsung szolgáltatások, hosszú távú támogatás, friss android verzió, igényes szervízháttér
- “alulméretezett” hardverelemek, kérdéses kategória besorolás, Samsungos árazásAmire kereket szerelünk, azt el tudjuk gurítani, tehát valószínűleg bármilyen androidos terméket vásárolsz az így vagy úgy de működni fog.
A szerencsésebb műszaki üzletekben kipróbálható mindkét példány. Néhány perc is elég eldönteni, melyik a szimpatikusabb választás. -
bostone
addikt
Mindenképp egy erősebb táblát választanék, ha már adott a keret.
De ez én vagyok.A jövőt tekintve ez az összeg méltányos is lehet bizonyos szempontokat figyelembe véve.
Nem akarok hosszú agymenést lefolytatni, ezért igyekszem rövidre fogni. Csak hivatalos viszonteladók árait veszem figyelembe.
S6 lite a kevés memória és a közepes proci miatt nálam eleve kiesett, ha több évre szánom az eszközt. Samsung mértékkel mérve az ár oké: 130000Ft
S7 FE hasonló tulajdonságok, nagy méret. Túlárazott: 190000Ft.
S8 hozza a kötelezőket jó minőségben. Elkérik érte, amit el kell: 273000Ft.
S8+ nagy méret, jobb kijelző. Ez sem olcsó: 340000Ft.
A Dex lehet előny az S modelleken. 120 fps, toll mindegyik modellnél adott. Monitort jól fogadják.
IPad 9 erős gép kevés tárhellyel, a kijelző nem rossz, a Samsungok szerintem szebbek. Az ár szerintem rendben: 130000Ft.
IPad Air bika proci, kevés tárhely. A processzort jelenleg nagyon kevés alkalmazás tudja kihasználni. Nem olcsó: 245000Ft.
IPad Pro bika proci, elegendő tárhely. ...: 325000Ft.
IPad Pro 12.9 minden, ami pro nagyobb, szebb kijelző. Nem fér a keretbe: 420000Ft.
120 fps csak a pro modellek jellemzője. Tollat külön kell megvásárolni 38000Ft-50000Ft. A Samsungok háza masszívabb, szállításra alkalmasabb lehet. Külső monitorral trükközni kell, de lehet így sem leszen "teljes a kép".
Billentyűzet választás kérdése, utángyártott vagy eredeti.
-
bostone
addikt
válasz
mézespálinka #88444 üzenetére
Az iPad és a Xiaomi pad dobozában nincs toll. Külön kell megvásárolni!
Az Air csak a pencil 2-vel működik, 50000Ft.
Az iPad 9 olcsóbb modell, pencil 1-el működik, 38000Ft.
Ha iPad mellett döntesz, érdemes ezt a befektetést megejteni, mert az "utánzatok" nem támogatnak minden funkciót. -
bostone
addikt
válasz
Somatom #88324 üzenetére
Túl sok paraméternek helyet kellett volna találnom.A Samsung “üvege” felületkezelés szempontjából jóval masszívabb, mint amit az iPad pro-nál alkalmaznak.
A realme pad viszont kifejezetten érzékeny, ha erről az oldalról nézem.Ha a GPS és a bővíthetőség nem elvárás, Xiaomi tabot használni kellemesebb élmény, mint a realme-t vagy a lenovo-t.
@cidalain:
Szerintem a realme a belépő kategóriához áll közelebb, a xiaomi pedig középre húz.Bár én mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja ki az eszközt, mielőtt megrendeli.
-
bostone
addikt
A táblagépek általában alacsonyabb fényerővel bírnak. Nem egyszerű olyan eszközt találni, ami a ragyogó napsütéssel szemben felveszi a versenyt.
-
bostone
addikt
Realme pad kapott frissítést. Valaki feltette már?
-
bostone
addikt
válasz
Skillet #88149 üzenetére
Felhasználástól is függ, hogy mennyi ideig biztosít szolgálatot az akku. Csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni: 8-12 óra is lehet.
Játékra ez a proci kicsit öregecske szerintem.
Én is a két általad említett szolgálatra találtam ezt a célgépet.
Chrome, Opera és Samsung böngészőket használok. Az oldalakat gyorsan betölti, viszont túl sok lapot nem érdemes nyitva tartani, hajlamos az újra töltésre, ha gyorsan váltogatsz közöttük.
Filmezésre az adott arányok miatt is kellemes az összkép.
Ha adódik lehetőség, én a helyedben kipróbálnám valamelyik üzletben.
Igény szerint egy hosszabb összegzést is megfogalmazhatok az eszközről. -
bostone
addikt
válasz
ClayMore #88123 üzenetére
Nagyon alálőtted az árat.
Filmezésre, böngészésre még a leggyengébb soc is megfelelhet. (A Netflix és társai nem futnak HD minőségben)
A kijelző minősége már más tészta.
A támogatás android vonalon sok esetben 0. Tehát főverzió és biztonsági frissítést nem kap a gépsárkány.
Játékokra inkább iPad. -
bostone
addikt
Ha valaki 50-60 közözött keres táblát, annak a realme pad is drága.
Nem ismerem a teclast termékeit, valami mindig visszatartott a vásárlástól.
A realme egy elfogadható alapgép. Én szeretem a maga kisbutus módján. Együtt tudok élni a hiányosságaival, bár tartok mellette egy erősebb jószágot is. Netflix és társai élvezhető minőségben futnak. A prime mondjuk picit röcög.
Azért egy xiaomi pad 5 egy kategóriával magasabb osztályon versenyez. Árban is eltér. -
bostone
addikt
válasz
Pro!Petya #88054 üzenetére
A Samsung Tab A7 8,7 hüvelykes, nem 10-es.
A kijelző csapnivaló és még a menü is akadozik, annyira félresikerült formedveny. Ellenségének sem kíván ilyet az ember, nemhogy a gyerekének.@erahurka:
Konzolra és PC-re legalább annyi semmitmondó tucat alkotás érkezik, amennyit nem szégyellnek. Volt ideje kifejlődni 30-40 év alatt, a mobil korszak most kezdődik, most értük el, hogy a megfelelő teljesítményt beárazzuk, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
A játékok szerkezete nem változott lényegesen, csak mindig más címet kapnak. Call of Duty 132, Far Cry 49 stb. Mi ebben az újdonság?
Értem, hogy tili-toli baromság szerinted tableten vagy mobilon játszani, de a psp-t már kilökte a piacról.
Egyébként felőlem mindenki azzal játszik, amije van neki. Én már nem tudnék leülni sem a pc, sem a konzol elé.
Sőt a felhő alapú játékokat nem is említettem.@venom8888:
Küldjétek vissza, ha él még a lehetőség. -
bostone
addikt
válasz
venom8888 #88048 üzenetére
A vanced volt rá egy létező alternatív megoldás, de mióta a Google letiltotta, nem tudom mit használnak a júzerek.
Biztos mindenre létezik megoldás, csak némi kutatást igényel.Ajándékba kaptad a táblát?
@erahurka:
Hasonlóképpen működik, mint minden más rendszer.
Az utóbbi húsz évben szinte semmi új játékot nem vezettek be, csak másolták az elődöket. Megjelenésében sokat fejlődött, de a lényeg elmaradt. Picit Hollywood-ra emlékeztet.
Lehet szeretni vagy nem szeretni a mobil játékokat, lényegében csak egy új eszköz, a recept a régi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bluetooth hangszórók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest