- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
luci@85
tag
Az eredmény 1.35 v mellett jött ki 4,4 gh -en nyílván a proci vége 4,5 körül lehet! Tovább nem emelem a szorzót ! Most max venti álláson ,és energia gazdálkodásba amd max performance. (most fedeztem fel ,eddig Ryzen ballanced be volt végig).
-
luci@85
tag
válasz
Dragon3000 #34616 üzenetére
Helo !
Tehát emeljem a feszültséget ! Valahol olvastam ,hogy 1.4 nél többet nem illik adni az amd cpu-nak ,én 1.35 -nél huzom meg a határt .
Látom az adatlapodon ,hogy neked 4,5 Gh-en megy a 3600 -as ! Te mennyi feszt adsz neki ?
-
luci@85
tag
-
luci@85
tag
Maradok egyenlőre az asus optimál álltal felkínált 3,95 Gh -en de 1,35 hejett 1.1 volt -on !
4.2 -ön is bebootolt de nem nagyon tesztelgettem ...bár cinebech 20 ba megnéztem de nem sokat hoz az mhz növelése .
Egy kipipálva ,kb átlag 10 c fok csökkenés a fesz csökkentése álltal!
Arra gondoltam ram oldalról kellene megviszgálni a lehetőségeket!
Corsair Vengeance lpx cl16 3000 kit van benne , jelenleg cl16-20-20-38-75-ön mennek !
3200 mhz en is stabil ,1,35 -öt kap ! -
luci@85
tag
válasz
Chaser #34505 üzenetére
Nincs konkrét próbléma , csak inkább mástól kérek tanácsot ,aki ért hozzá. Mielőtt elrontanám a masinát.
Nagy oc -t még nem akarok .Fluidabbak a gamek több az fps ahogy írtad korábban...de ördög nem alszik.
Forza horizon 4 el akarok játszani ,épp most töltöm. Nagyon komolynak néz ki ,biztos eszi is a gépet.
Erre a gamere szeretném felkészíteni a gépet! -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #34504 üzenetére
Nekem alap 1.35v ad az asus auto tune meg a bios optimal setting is és a 3,6 gh et emeli 3,95gh -re!
Szerintem a 1.35 sok azon szeretnék faragni lefelé.
Tul sokat fűt a r3 1200 - hoz képest , 60 fok főlé nem nagyon ment de sokallom picit. ( ac mx4 el pasztázva). -
luci@85
tag
Helo ! Van itt valakinek Asus Tuf b450m-plus alaplapja meg amd ryzen5 3500x proci comboja ?
-
luci@85
tag
Hi!
Most már én is egy 3 dik generációs Ryzen cpu tulajdonos vagyok!
Tényleg nagyon sokat hoz a R5 3500x a régi R3 1200-hoz képest,
nem bántam meg a cserét ! -
luci@85
tag
Nekem lassan eljön az idő ,bár ha eltekintek a teszttől akkor még megállja a helyét egy darabig ,nem feltétlen a processzor csere az elsődleges prioritást élvező de a közeljövőben lesz a fejlesztés .
Az alaplapom támogatja a 3000-res szériát ,másnak meg jó lesz beugró processzornak a r3 1200.
Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat ,főleg Chaser-t emelném ki .
Bevallom még nem döntöttem ! 3100,3300x ,3500x,3600. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33924 üzenetére
Értem, tehát játék alatt normál hőfokon tartja a broken 3 a 3500x et. Pluss kettő mag a 3100-hoz képest nem termel jelentős plussz hőt. Még egy pont , hogý ne a 3100 legýen.
50k körül van most 2 az aprón használtan a 3500x de mèg várok kicsit. Nem utolsó sorban azért mert felrakom az 1200 -est 20k körül ha elkelt akkor már célegyenesben vagyok. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33920 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek gyári hütő mellett adódtak nállad ?
Nekem tt torony hűtőm van azzal 4ghz en alulról karcolta az 50 c fokot de jellemzöbb a 40 c fok terhelés mellett , mondjuk igen jól szellőzik a ház. Elől egy 20cm venti , hátul egy 14 es dolgozik benne. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33916 üzenetére
Nekem a lap állítja a core feszültséget az mhz hoz igazítva és álltalába jól ! Ha optimalra állítom akkor belövi 3500 allcora-ra . Vagy beállìtom a szorzót fixre de 40x-es stabil max. Az amd szerint a max magfeszültség 1.4 volt,nos nekem 4ghz-en 1.3 körül ad az alaplap.
De 500 mhz pluss alig hoz valamit fps-ben így maradtam a kissebb órajelnél. -
luci@85
tag
válasz
belaazallat #33911 üzenetére
Főleg játékra kelllene a többlet teljesítmény, nfs heat alatt elvérzik fhd-ban a proci . Most fps számot nem tudok mondani mert nem volt élvezhető és letöröltem.
Érezhetően lenne még fps vga-ban de az 1200-as nem hajtja ki a rx 570 esemet. Sok ýoutube tesztben láttam , hogy nem csak nálam van így de annak idején amikor váltottam am4 -re jó kiinduló pontnak tűnt , ha most lépek a közeljövőben akkor nem bukok semmit és remélhetőleg 2-3 évig nem lenne gondom a gépre. Vga oldalról ilyen árak mellett nincs esélyem cserére. -
luci@85
tag
válasz
Chaser #33908 üzenetére
Köszönöm Chaser , hogy megosztottad velem a gyakorlati tapasztalataidat. Kicsit kivárok ,hátha visszacsillapodnak az árak, aztán mérlegelem a dolgokat .
Meglátjuk mit hoz a jövő. Jelenleg még jó áron elmenne az 1200-as de minnél kevesebbet szeretnék hozzá rakni az erősebb procihoz.A 3600-as 12 szála vonzó mert már láttam már pár tesztet. A 3100 -as még nem keltette fel az érdeklődésem, de akkor irány a youtube meg a tesztek, egy kis esélyt adok a 3100-nak de nem biztos ,hogy megyőzödök a 3500x vagy a 3600-assal szemben.
-
luci@85
tag
válasz
Chaser #33904 üzenetére
Eredetileg 3600 simába gondolkoztam de nagyon elszaladtak az árak, ezért gondoltam ,hogy jó deal nekem egy 3500x 4.1 allcore -on hajtva vagy kicsivel felette. Nem tudom pontosan mi a vége de x -es proci létére bírnia kell egy kis tuningot is.
Egyébként használtba gondolkozok a 3500x tekintetében. -
luci@85
tag
Sziasztok!
Nekem nagyon megtetszett a ryzen 5 3500x-es proci az amd-től. Egy ryzen 1200-ast váltanék amely 4/4 magos de üzemel 4ghz-en all core .Mikor visszavettem belőle 3.5ghz-ra nem lett nagy változás ezért maradt az arany középút.
Érdekelne milyen változást hozna egy upgrade 6/6 magra váltáskor. Előre is köszi az építő jellegű hsz-eket !
Videókártyám rx570 itx 4gb-os ,16gb rendszer memória ,m2 pcie4 ssd, alaplap b450 chipset.Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest