-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mazacar #40269 üzenetére
rossz topik, és A0 "hibakódot" ír.
-
iceool20
tag
válasz
mazacar #37929 üzenetére
Filmek szerintem VLC lesz mert nekem is azt csinálta és nekem Asus R9 290X OC DC2 van.... Én mopst MPC HC-t használok (Media player home cinema) Azzal minden tökéletes... ugyan én játszani is tudok.. az lehet driver gond vagy más is... Egyenlőre próbálj lejátszót válltani majd frissíteni drivert esetleg visszafelé is ha az új nem vállik be..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
mazacar #29493 üzenetére
Kicsit memória hibának tűnik.Csökkentsd a memória órajelét úgy 20-50 mhz-vel vagy adj neki +20mv-nyi feszt és PowerTune-t is told ki fullra.Használd pár napot.Ha nem jön elő a hiba akkor,döglődik a memória/nem bírja a gyári értékeket tartani (már ha gyárin használod).
[ Módosította: Speed® ]
-
HSM
félisten
válasz
mazacar #21211 üzenetére
Nm!
(#21212) proci985: Bevallom, ennyire nem vagyok otthon a csapágyak lelkivilágában.
De ez a Papst féle megoldás elég jófélének tűnik.
Azt viszont tudom, hogy az Adda ventis VGA-k mindig is jók voltak, tartósak. Mármint a ventik. Sajnos nem túl gyakoriak, ha találsz ilyennel szerelt mai VGA-t, az mindenképpen jó pont.
Az AC F12-höz nekem is volt szerencsém, minősíthetetlen. Az hagyján, hogy masszívabb lehetne, ha kartonpapírból sajtolták volna, de az a förtelmes motorzaj, amit árasztanak... Pedig próbáltam újrazsírozni őket a tuti jóféle csapágyzsírommal, de az se segített rajta semmit.
Igen, a jobb golyósak nagyon tartósak, és alig hangosabbak. Amúgy a Vapor-X ventijét nem volt szerencsém sajnos még élőben kipróbálni, de nem volt még rá panasz a topikban.
(#21213) Malibutomi: Nem tudom, mennyire pontos infó, de ebben a tesztben pl. hangosnak írják, hiába a jó vízhűtés: [link]. Mindenképpen kéne vele variálni, mire jó lenne.
-
HSM
félisten
válasz
mazacar #21203 üzenetére
Nem tudom, olyantól kéne megkérdezned, aki ismeri a játékot.
Mivel nem próbáltam, fogalmama sincs, mitől lehet, vagy hogy kell beállítani, hogy jó legyen.
(#21204) proci985: Papíron nagyon jók az FDB ventik, gyakorlatban már korántsem annyira sajnos, nagyon változó a minőségük.
Pláne, hogy rengetegre csak ráírják [link]. PC-s VGA-kban a magas hőfok, fordulatszám és a por ráadásul hamar kikezdheti őket.
Ahogy nézegettem magasabb hőfokon akár dupla is lehet a golyós élettartama. Én amúgy ezért is szerettem a Sapphire VGA-kat, a siklócsapágyasakat lehetett különösebb bontás nélkül újrazsírozni generációk óta, úgy viszont csak előnyük volt a golyóshoz képest.
Az 5850-emen is valami ilyesmi volt: [link], mégis másfél év használat után (2000-2500rpm között járt nálam) már KO volt a csapágy, aztán 2 éves korában szétkaptam a VGA-t, bukva a garit, újrazsíroztam, azóta is jó, csaképpen azért ezek nem jó mókák. Nem akartam gariba valami vackot kapni helyette, mert refet nem lehetett már akkoriban kapni. A PowerColor piros NYÁK-os "V2" 7950-em is fél év laza használat után (ott se nagyon ment 2500rpm fölé, alulfeszelve használtam), ráadásul korrektül szellőző házban, és már kerepelt, azon javíthatatlan volt bontás nélkül, vihettem garizni, örültem neki nagyon. Pláne, hogy kompletten cserélték a hűtőt, csak akkoriban már nem 3 vastag hőcsövessel szállították, hanem új revíziót, két vékonnyal és egy vastaggal, szóval nem jártam jól a cserével. Szóval én amondó vagyok, jók a sikló ventik, nagyon szeretem őket, de csakis akkor, ha van lehetőség házilag az újrazsírozásukra.
[link]
Ja, igen, amit még nagyon szerettem a Sapphire ventikben, a 0 motorhang, nagyon szépen forogtak rendesen bezsírozva.(#21206) CsigaGyilkos: Számomra is fura, hogy kb. egyetlen teszt sem elérhető, ahol megvizsgálták volna a sebesség mellett a GTX970/980-ak képminőségét. Az Nv-től nem áll távol pár lecsalt effekt/árnyék a győzelem érdekében, szval fura.
Úgy meg könnyű győzni, ha nem ugyanazt számolják....
Nálam a Crysis1 gyönyörűen futott HD3870-el, nem maxon, hanem eggyel lejjebb.
-
HSM
félisten
válasz
mazacar #21187 üzenetére
Próbáltam rávilágítani, melyik opció micsoda.
Ha nem bírja, akkor feszt kell emelni. Ha játékban csökkenti az órajelet, mert nem fér bele a TDP-be, akkor power limitet. Monitorozni HWiNFO, vagy MSI Afterburnert javaslok. De ha nagyon nem vágod mi micsoda, akkor inkább hagyd, abból nem lesz füst.(#21188) ÁdiBá: Hogy reménykedek? Nem reménykedek én semmiben. Most asztali gépem sincs, szóval nekem édesmindegy, melyik VGA hogy fog szerepelni fél év múlva. Én csak a VÉLEMÉNYEMET írtam le, szerintem mi lesz. Ennyi. Egy ember egy véleménye. Kérném, hogy így állj hozzá.
(#21189) brumi1024: Nem konkrétan arra gondoltam, hogy ha írsz egy duplaprecíziós programot, akkor négyszer olyan gyorsan fog futni a Hawaii-on, inkább arra, hogy a konzolokról jövő, jól optimlaizált, modern algoritmusok egyfelől arra lesznek a végletekig optimalizálva, másfelől ott a Mantle is, ami komoly fegyvertény lehet megfelelő kezekben. Harmadrészt pedig, ha sok az általános számítás a VGA-n, ott a sávszélessége is kifingik a Maxwell-eknek, ott nem tud textúratömörítéssel trükközni, és onnantól csak dísznek lesznek benne az adatra váró Gflopsok.... Ezek azért elég borús kilátások számomra.
Az se véletlen, hogy a friss Tesla K80 HPC kártyára nem csillivilli csoda-Maxwell került, hanem egy kigyúrt Kepler GK210 kódnéven. Pedig na ott aztán a legfontosabb lenne a lehető legkedvezőbb fogyasztás, és mégsem Maxwellt vittek oda, ami azért minimum különös.
(#21190) ÁdiBá: Jelenleg az AMD GCN architektúrája az egyik legjobb a piacon, hülyék lennének kidobni.
-
HSM
félisten
válasz
mazacar #21183 üzenetére
Ha alapfeszen akarod tuningolni, akkor miért piszkálnád a feszt?
A power limit, meg a power limit, azt mi honnan tudjuk, akarod-e piszkálni? Kelleni nem kell, de ha kifut a limitből, akkor nyilván nem lesz a várt gyorsulás, magasabb limittel meg a fogyasztás/melegedés nőhet.
-
Joshi
titán
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
mazacar #16387 üzenetére
hm hm hm....
Fel van adva a lecke.
Leginkább akkor tudnék dönteni ha hallanám élőben is valahol.Vagy az lesz hogy megvárom a szeptembert, októbert ugyanis ha jól tudom jönnek a gtx880as cuccok gondolom nem ez lesz az egyetlen újítás.
Vagy olcsóbb legyen a többi, vagy azokból legyen egy "butított" cucc amik halkabbak
Nem vagyok sem nvidia, sem AMD fan, szerintem mindkét fél teljesen rendben van.
Bár annyi, hogy radeonoknak több bajuk van a szoftverekkel, de tőlem ha lesz egy jóféle kártya, ami elfogadható is zajszinten akkor máris lecsapok rá -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest