- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
colossal89
tag
Annyi változást most látok, hogy a Vbios dátuma 2014.06.25 lett, a tavaly novemberi helyett. És az ati power play nél, az első state 875Mhz helyett most 1188Mhz van. Még ha ott is volt a régi biosznál a 875Mhz sosem használta akkora órajelen. Ennyit változást tudok mondani.
-
colossal89
tag
válasz
kisza25 #1723 üzenetére
Én anno próbáltam 2 fajta DVI-al nem kikerült, akkor még híre hamva se volt a HDMI-nek, és még a szakirodalom szerint sem volt képes a hang átvitelére a DVI, gondolom ahogy bejött a HDMI ahhoz készítettek egy út DVI csatlakozót ami képes volt hangot átvinni nem csak képet, ez alapján írtam a hozzászólásomat, ami nem volt naprakész elismerem, köszönöm az infót.
-
colossal89
tag
válasz
CirrMee #1704 üzenetére
Igen a DVI digitális videó jel továbbításra lett tervezve hangra nem, csak a HDMI képes szabványosított digitális videó és hang továbbításra egyszerre. Ha ez mégis sikerült 460-al + DVI-al, én a véletlennek tudnám be, mert nem erre találták ki a DVI-t. Így nem kell meglepődni ha nem működik, szerintem kár erőltetni.
-
colossal89
tag
Sajnos ez a széria ilyen, én már megbántam, hogy nem olvastam itt fórumon utána a személyes tapasztalatoknak, csak a teszteket néztem és örültem, hogy óó ezzel meg leszek elégedve. Hát csak részben...
Még azt sem mondom hogy óó majd akkor 270 re váltok, mert volt aki a 270 el is tapasztal ugyan olyan gondokat. Így inkább veszek egy zöldet, nálam egyszer ez egyszer az, de most rövid életű lesz a 260 a házikóban érzem. Nekem az energia gazdálkodás a fő ok, ami eltántorít tőle.laychi köszi.
-
colossal89
tag
Én is gondolkodom a váltáson 750 v 760-ra még nem döntöttem. Az enyémben nincsen energia takarékos mód és lentebb sem engedni venni a feszt ill az órajeleket csakis ezért akarok másikat, nálam nem volt nagy baj vele szerencsére csak kép hiba far cry 3 alatt de az is ritkán. Más játéknál nem volt, és black screen se, se más nyalánkságok nem voltak.
-
colossal89
tag
Új fejlemények vannak nálam sajnos nem túl baráti. Eddig nem volt semmilyen hiba nálam, de most Far cry 3 ban kiütközött a memória hiba alap órajelen 7000 ami a "mulatságos" hogy a drágalátos asus fixálta így kisebbre sem lehet venni, azt találtam rá megoldásnak hogy leteszem tálcára majd vissza és eltűnik, és van hogy 20 percig vagy tovább nem jön elő a 2cm*4cm kocka sáv. Más játékban nem jön elő még magasabb órajelen sem. pl Crysis 3
-
colossal89
tag
válasz
partxxx #1592 üzenetére
Minőségi hűtőnek tűnnek. De nem hinném hogy jobb mint a 260X DC2OC-s kártyámon lévő, a felülete így ránézésre közel akkora. Sajnos nem találtam technikai adatokat arról mekkora a felületük. Azt csöppet túlzásnak tartom, hogy 250W hő energiával megbirkózna úgy, hogy a hűtött chip hosszú távon ne károsodjon. Szerintem 150W-200W a maximum hűtő teljesítménye. Egyes kártyákon amiken gyengébb hűtő található akár érdemes is lenne rátenni de mivel 13k az ára így még 260X-re se tenném fel nem gazdaságos. Ha a 260X-hez hozzá tennénk 13k-t már egy szinttel magasabb VGA-t lehetne venni elég jó hűtővel. Így ezeknek a hűtőknek én nem látom értelmét ilyen árfekvésben.
-
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1588 üzenetére
Köszönöm szépen a biztatást!
-
colossal89
tag
válasz
Martin97 #1581 üzenetére
Én mára végeztem az átalakítással, egész nap ezt csináltam és tegnap is nagyrészt. Még 3-4 nap rá fog menni festéssel együtt. De már nagyon várom új szűrő rendszert is kap a ház, a régiek amiket szintén én csináltam elhasználódtak. Ahogy haladok vele egyre több ötlet merül még fel bennem, még jó pár eszköz beszerelésre kerül, plusz usb-k esata még egy, meg pár hasznos elem még. Amiben van a tápegység, azt a modult is megbűvölöm még.
-
colossal89
tag
válasz
HopeckoR #1573 üzenetére
Több mérést végeztem azonos órajeleken és minden estben a vram túlmelegedés okozta a hibát. A tesztek alatt termisztorokat helyeztem el a kártyán. És a plusz hűtés nélkül teszt alatt, már dobta is a vram hibákat. De ahogy megnöveltem a légáramot friss levegő hozzáadásával, máris megszűntek a hibák. A GPU 74C megy fel maximum + hűtés nélkül. Ez még mindig GPU hibázási határon belül van, de arra pont elég hogy a közel 70C os légáram ropogósra süsse a vram-ot. És minden estben memória hibát diagnosztizáltam. De ahogy + hűtést eszközöltem a memóriáknak vissza zuhant a hőmérséklete és nem is hibáztak.
Úgy vélem a memóriák minőségiek, pusztán a hűtésüket kellene orvosolni, merthogy nincs is hűtésük, ami nem is lenne baj mert csekély hőt termelnek, csak hogy csupaszon kapják a GPU-ról származó forró levegőt.
-
colossal89
tag
válasz
Martin97 #1571 üzenetére
Méréseim szerint nem a ramok tehetnek a túlmelegedésről közvetlen. Hanem a gyárilag túlhúzott GPU melegíti fel őket a hűtőjéről leáramló forró levegő okozza javarészt a ram hibákat közvetetten. A memória nem melegszik ennyire a kártyán még túlhúzva sem, ha a GPU-ról megfelelően el van vezetve a hő. Meg kell próbálni +levegőt juttatni a kártyára kívülről, én légkürtővel oldottam meg, amit egy 12cm venti támogat.
-
colossal89
tag
Áá nem a VGA venti kattogott
csak az egyik rendszer venti, de már újra kentem és szuper.
-
colossal89
tag
Én a napokban, "finom" kattogásra lettem figyelmes a vga közeléből, vmelyik venti lesz, de még nem derítettem ki pontosan honnan ered.
-
colossal89
tag
válasz
freestailo #1488 üzenetére
Gondolják "Nagy cég rakjuk fel az övékét, mi baj lehet."
-
colossal89
tag
válasz
partxxx #1481 üzenetére
Ezen leesett az állam
Hát ha még akik készítik a kártyát, vagy szervizelik, ezek sem tudnak megoldást szinkronizálni a kártyát a meghajtó programmal, akkor ki fogja tudni ? Mi meg törjük a fejünket és fohászkodjunk, hogy jöjjön ki értelmes bios vagy driver. Ez így nem buli. Most nem akarok Nvidia-t venni, nem mintha ódzkodnék tőle, fele fele arányban volt eddig is, egyszer Ati egyszer Nvidia de most vettem 1 hónapja első teljes AMD-s gépemet nem kéne megbontani
-
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1479 üzenetére
Elég jó árban van. Én itt vettem az egyik bazárban 2 év garral.
-
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1477 üzenetére
Az én lapomat éppen tesztelem, később tudok róla beszámolni ha gondolod.
-
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1473 üzenetére
Na tessék haverodnak is jó
, mikor kire száll rá a "rontás"
HDMI megy a kariba is meg a monitorba is, egy közel hüvelykujj vastagságú árnyékolt HDMI-t használok. Mert tapasztaltam interferenciát képzajt DVI-nál pedig az is digitális jelent közvetít, analog D-SUB-nál nálam vibrált a kép, de elég sok hálózati vezeték van az asztalnál így érthető is. Így begurultam és vettem egy jó drága "vontató kötél" HDMI-t. De ezen kívül más kép problémám nem volt. -
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1470 üzenetére
Remélhetőleg Driver a ludas, nem pedig a GPU-n van elbaltázva valami. Nálam nem jelentkezett fekete képernyő de én 14.4 el hajtom mióta megvan egy hónapja. HDMI-vel van rádugva a monitorom. És nincs képernyő kikapcsolás beállítva. Én nem azért nem álítottam be a kikapcsolást mert itt olvastam hogy bajol, hanem mert a monitorra van rákötve az erősítő és ha kikapcsol akkor elmegy a hang ugyebár. Ha driver a baj hogyhogy nem jelentkezik mindenkinél?! Ezzel nem kérdőre vonom hogy nem a driver a baj, mert ennek a jó ég a megmondója, csak annyi fajta hiba permutációt olvastam már...
-
colossal89
tag
válasz
woodworm #1468 üzenetére
Ez érdekes, nálad akkor elég ritkán jelentkezik a jelenség. Ez az usb-s dolog is meglepő. Mikor fekete kép volt milyen driver volt fent, és most ami fent van nálad mi a ver száma, azzal jelentkezett e fekete kép? Hátha más is leírja mivel van neki rádugva a monitor. Szövevényes ez az informatika, nekem volt, hogy egyik gépemre rá volt dugva egy ps2-s billentyűzet és a bekapcsoló gombra nem reagált, mire rájöttem megfogyatkozott a hajszálaim száma
-
colossal89
tag
válasz
freestailo #1466 üzenetére
Sajnálattal olvasom, hogy neked is rossz
Köze lehet vajon a csatlakozóknak ehhez a fekete képernyőhöz, D-sub/DVI/HDMI ? Próbálta már valaki? Ha már ilyen instabil a dolog, hogy drive nélkül is ez van, van akinek meg csak egy driver megoldotta... Egy próbát megér talán hagy okosodjunk
-
colossal89
tag
42-es driver helyett bios-t akartam írni.
-
colossal89
tag
Végig olvastam a napokban, a közel 1500 hozzászólást, és én szerencsésnek érzem magam. Nem jelentkezett nálam semmi probléma 1 hónap nyüstölés alatt ASUS R7 260X DirectCU II OC. Jól szellőző házban használom. idle 42C , load 74C GPU @1330Mhz Mem 7248Mhz Hynix. Van még benne tartalék de a hőfok miatt nem emeltem tovább a GPU-t. Amiért húzom a számat, hogy a 42-es driver-el nem lehet levinni az órajeleket a gyári 1188Mhz alá. Hátha van akinek segít leírom én hogyan üzemeltem be. Régi ati drivert legyalultam manuális törlésével, majd Ashampoo WinOptimizer 10-el teljes rendszer pucolás, újraindítottam és feltettem a 14.4 WHQL-t majd a legújabb ASUS GPU Tweak 2.6.4.0-t. Driver-ben over drive pipa, hogy lehessen húzni, majd AGT ben range enhancement pipa, hogy korlátlan legyen a tunning lehetőség. Furmark, Fire strike, és játékokat is szereti. Lehet hogy fehér hollók vagyunk néhány fórum társsal akiknek szintúgy semmi bajuk nincs a kártyával. Én azért nem vetném el az ASUS-t mint vételi lehetőséget. Mert ahogy végigolvastam az 1500 hozzászólást minden gyártónál volt valami baj. Arról meg specifikusan nem az al gyártók tehetnek véleményem szerint, hogy egy "csiszolatlan" GPU-t kapnak az AMD-től és kezdjenek vele amit akarnak a "körítéssel" PCB. Végszóként csak annyit, hogy szerintem mindegy melyik márka, egyiknek memó a baja másiknak a hűtés, a harmadiknak képhiba, vagy éppen nincs baja stb.... hogy melyik márka nem az dönt, hanem a góré AMD milyen kedvében van hogy "emészthető" dolgot alkosson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- BestBuy topik
- Légies iPhone halvány színei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest