- Mobil flották
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3296 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, én végig a 260x ről beszélek nem másról. Írtam példának a hangtechnikát ha valaki nem értette volna. Lehetnek ellenpéldák de ez konkrétan a 260x.
Mindegy én lépek nekem már megoldódott a problémám. Javaslom ha van garancia azzal élj ne te magad állítgass, a pénz nagyúr.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3292 üzenetére
Egyébként én visszavinném, de ez én vagyok. Akármi van nem tetszik ott a garancia, alapból úgy mész oda nem jó kötelessége olyat adni ami jó. Nincs miről beszélni. Ha meg papíron mennie kell kompatibilitás probléma.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3292 üzenetére
Írtam már...... a rendeltetésszerű az OC amit belő a gyártó, ettől valaki fentebb húzza eltér a gyáritól. Ezt nem lehet máshova ragozni, írtam is saját felelősségre állítgat mindenki mindent. Szerintem ez a 6000 vagy 6500 mhz amit találni a piacon max az a tartomány jó a gyártó szerint. Ezt meg hogy maxon járatjátok ti felelősségetek. Ezt se tudom hova ragozni. Az az 5 meg 10 fps amit kicsikartok sztem pofon a szarnak Bocsánat a kifejezésért de akkor már veszek olyat amiben van tartalék és nem kókányolgatok összevissza mindent.
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3288 üzenetére
"Ahogyan előttem írják egy normál tuning során a hardver nem fog károsodni (legalábbis olyan mértékben biztosan nem, hogy az indokolja a tuning mellőzését. Ha meg mégis baja lenne a cuccnak, akkor megy vissza garanciába. A tuningot nehéz bizonyítani.)."
Ennyi! Ezt valaki vagy érti vagy nem.
Erről írtam előző HSZ ekben.
Nekem ez elég, 7 éves kártyát küldtem nyugdíjba. Mellesleg WOT 102 fps minden maxon. CS t meg még nem próbáltam de sztem alap hogy 700 fps felett, már lassul a modell annyi fps t küld a szerverre xDDDDD
Szóval ez az amiről te is írsz, ezzel öregíted vagy idő előtt nyugdíjazod a kártyát vagy hibára kényszeríted. Én tuning ellenes vagyok és ez védjegy, 7 éve vettem utoljára gépet és 7 év alatt max vinyó csere és semmi baja nem volt semminek. Ehhez az E8400 hoz teljesen korrekt gépállatot vettem
Majd mikor jön DCS WORLD re a directx 11 még beígérték hogy kevesebb dolga lesz a procinak mert a videokártya veszi át a munkát némileg szóval eléggé zsíros kenyér lett
Na de végszó, én ha ettől többet akartam volna akkor veszek egy 270X et 4 GB al vagy 265 öt (bár 265 ről meg kiderítettem GCN 1.0 260X meg GCN 1.1). Haver ezt erőltette, de akkor meg a proci lett volna még tuningal is kevés. ENNYI ez a rendszer ennyit tud és nekem megfelel.
Csumidázok mindenkit!
Köszi a sok tanácsot meg segítséget!
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3282 üzenetére
Rendeltetés szerűen csak a biosod nem volt kompatibilis a rammal (szerintem) és raktál rá megfelelő biost, erre tippelek.
Ez rendeltetés szerű.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3282 üzenetére
Ebben benne van a kompatibilitási problémába amit írtam (nem kezeli a 16 Gb odat a lapod)
Részletesebben írom akkor a tuningot. Pl 400 wattos táppal használják mondjuk eléri a korlátot a táp így megkotlik a gép alatt.
Ezt komolyan gondolom a gyártás terültén így van, egy gyártó se gyárt úgy terméket hogy pl az AMD leírja hogy a 260X vramja 7000mhz ig húzható akkor 10000 db ból 10000 fog atom stabilan menni. Ugyan ez a GPU ra is. Van szórás. A logikája ennek meg az hogy pl fordítsd meg a kártyát (Made in China) Szóval ilyesmi ez szerintem reális.
Olyanok is szóba jöhetnek hogy nem feltétlen a kártya hibás hanem az alaplap. Vagy ugyan ez pl kifogott valaki a jó alaplapjához egy rosszabb 260X et így értem.
Egy bazi nagy kirakó amiben van egy láncszem ami nem oda illik. A fekete képernyő szerintem driver. És vezethető az AMD hibájára hogy ennyit foglalkozik a vevőivel hogy nem frissít sűrűn drivert így ha valakinek problémája van így járt, győzze kivárni míg javítják.
Én nem aggódok 2 év garancia ha ez alatt csinálja élek vele, és ami akarja az fogja is, meg egyébként SAPPHIRE kártyám 7 év alatt nem volt baja soha még pasztázni se kellett volna ment volna simán 10 évig is ha nem jön a directx 11 igénye a DCS WORLD nek.
-
killbull
aktív tag
Bocs kicsit fáradt vagyok azért ennyi a szóismétlés kb 4 órát aludtam mert egész éjjel 260x et terheltem!
(nem tuning)
-
killbull
aktív tag
Amúgy a fekete képernyő azért jött elő mert mivel nincs virtuális memóriám csak fizikai 8 Gb, teljesen felzabálta a memóriát a játék a high textura miatt. Így fagyott ki a játék vagy 3x. Ami jó még kb 10 15 fokkal hűvösebb a kártya, GPU Z vel logolva 112 watt fogyasztás max 55 fok.
Meg is szeretném köszönni hogy ennyit fáradoztatok értem hogy a legjobbat vegyem.
-
killbull
aktív tag
Nem akarok vitát csak megjegyzek pár dolgot.
A kék halál meg a fekete képernyő előjött nekem is mivel vettem tegnap egy 260x et.
Az oka nagyon egyszerű, nincs virtuális memóriám mert így dinamikusabb a gépem. DCS WORLD low texturán eszik 1723 MB ot. mediumon meg highon ennél is többet. Szóval vezethető arra hogy teszem azt valaki GTA 5 özik és feltekeri a texturát, majd olvasgat a virtuálisból, ez miatt lassul és gyengébb lesz a játékélmény. Kb 10 órája terhelem rommá a 260x et nem akar előjönni többet a hiba. Levettem lowra a texturát és minden maxon, gyakorlatilag a GPU kivan hajtva. (Ha adsz feladatot a GPU nak akkor nem lesz CPU limites a játék) vagy magasabb felbontás vagy magas árnyék és hasonlók amik zabálják a GPU t. Így DCS WORLD be van 40 legrosszabb esetbe 30 fps em. 60 a max és gyönyörűen fut. A 20 meg 30 fps is a DCS WORLD 17 éves elöregedett enginje miatt van.
Itt egy videó Bandicammal vettem fel, valamiért H264 be szarabb az fps mintha divx be venném.
HD 4850 után én szó szerint álmodni se mertem volna ilyen játékélményről.
Szóval összegezve lehet kompatibilitási probléma is, lehet az is hogy túlterhelitek a kártyát, irreális memória használat (elfogy a vram és a virtuálisból olvasgat) Arról nem is beszélve hogy a tuning is betesz a kártyáknak. Én így gondolom meg konkrétan szakember is PC boltba hogy aki tuningol az vállalja a termék károsodását és nem rendeltetés szerű használat miatt jönnek elő az említett dolgok amiket írtok. Itt megjegyzem talán lehetne enyhíteni a dolgon ha a kártyák pl válogatott alkatrészekből lennének hosszas tesztelés után áruba bocsájtva, de nem így van.
EZT GONDOLOM!
A másik dolog írtátok is és én is tudtam a 260X utódja az R7 360 lesz ami full ugyan az a GPU. Mivel 7790 ből jött a 260X és ebből a 360 így szerintem nagyobb változtatások nem lesznek max biosba bekerülnek új fícsörök. ÉS A LEGNAGYOBB TÉNY!
Akármit csinálok 40 000 ért újonnan ettől gyöngébb terméket kapok. Gondolok itt a memória sebességére meg a megjeleníthető texturák számát mp ben ha jól írom. Szóval kb a legnagyobb sebesség 40 000 ért. Persze papíron ugye (ebből se szeretnék vitát).
Megmutatom milyen volt előtte és utána. Az FPS nem változott de azért elég durva szintlépés. Az új videón valamiért szar a Bandicam kódolója divx be több fps el vesz fel.
Előtte! Figyeljétek a texturák minőségét távolra milyen ronda, ha feljebb tolom HD 4850 en ennyit se tudna!
Utána! Maga az álom! Hozzáadva HDR, High árnyék, High látótáv, High víz kidolgozottság, és a lényeg ezek maximumon ugyan azzal a rögzítő programmal ugyan azt az fps t produkálják, ha nem veszek fel semmit az előtte 20 - 30 fps ről felugrott 30 - 40 max 60 fps es korlátig amit vertical syncel használok.
Íme!
Szóval összegezve amit szakember is mondott ha rendesen használsz egy terméket amit a gyártó elkészít semmi baja nem lesz. Én is így gondolom mert sok logika arra vezet hangtechnikában is meg sztem számítástechnikában is hogy mindenki saját felelősségre használ nagyobb teljesítményen egy eszközt ő vállalja hogy károsodik vagy sem.
Ismétlem nem vitát szeretnék csak megmutattam a dolgokat és leírtam mit gondolok.
Peace!
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3265 üzenetére
450W os a tápom, a 260X +5 Watt, a 265 18 - 20 körül (itt a kártya később jó lenne gép cserénél) + nekiállok tuningolni félő hogy elfogy a táp ez meg megint plusz költség. Az igazi kártya az lenne ami 110 Wattot fogyaszt vagy kevesebbet, legalább mindenbe egy 20% ot minimum adna 4850 től és 4Gb ram lenne benne mert a szimulátor hipp hopp megeszik ennyit ha körbenézek 500 négyzetkilométeren + 4096x4096 os modellek vannak. Képzelj el egy mondjuk bázist ahol 20 gép mókol valamit a betonon. Így is odanézek egy ilyenre diavetítés van mert elfogy a ramom. 8Gb osról álmodni se merek.
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3263 üzenetére
Tuning kizárva, leírtam lentebb mindent. Kivan csukva ez a széria, a 265 pont ezért lett alternatíva mert nem 260/260x. Mellesleg a 360/360X is ugyan az a GPU lesz szóval az is kuka és olcsóbb se lesz. Még várok mert itt Kecskeméten olyan csórók az üzletek hogy rendelj alapon hoznak mindent, még 250X et se találtam nemhogy nagyobb kártyát.
-
killbull
aktív tag
Bocs ha sületlenségeket beszélek néha, pár hete kezdtem újra VGA kkal foglalkozni mit kéne venni. Előtte 7 évig nem volt ilyen problémám, ettől a 260x mizériától meg már falra mászok.....
-
killbull
aktív tag
válasz
BRABUS113 #3248 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot.
Én úgy gondolom ezek a kék halálozások meg fekete képernyők lehetnek attól is hogy a kedves user megveszi a kártyát majd felhúzza határra amin lehet nem éppen jó járatni. Szerintem nem poénból OC a neve mivel gyártó csak jobban tudja mi a jó. Nekem majd 10 éve csak Sapphire márkám, most is 7 éve van a gépben a HD 4850 em és 7 év után kapott egy újrapasztázást de egyébként ha nem csináltam volna meg az se lett volna baj mert 66 fok fölé így se ment.
Elnapolom a vásárlást mert 3 boltból egyikbe se volt 260X.
260X el mint írtam alapjáraton nincs problémám tudásban mert 60 - 70% ban jobb a HD 4850 nél, még 250X is jobb, az indok a directx 11 lenne amiért cserélem. Elbizonytalanodtam a vásárlás előtt mert az kicsit abszurd hogy eleve szériahibás egy kártya mindegy melyiket veszed. Ezek a 7000 Mhz en járatom a memóriát és még említik is hogy 7000 a max nem igen kecsegtető és akkor ennek fejében húzzák le a kártyát pedig 40 000 ért legjobb vétel.
A kérdés pedig annyi hogy garantáltan befog halni ha 260X et veszek és nem nyúlok semmihez, tehát nem tuningolgatom sehova? Erre még mindig nem kaptam konstruktív választ.
Illetve szerintetek van rá esély hogy 40 000 ért kapható lesz a 265 ha bejönnek a 300 asok?
-
killbull
aktív tag
Üdv!
Bocsi ha sokat kérdezek de kell az infó a tökéletes döntéshez. A sima 260x NEM OC is kékhalálos meg fekete képernyős? Simáról nem olvastam itt topicban csak OC s ról.
-
killbull
aktív tag
Most egy DCS WORLD szimulátor 100% on pörgeti a CPU t meg a GPU t. E8400 alap órajel + HD4850.
Konkrétan van you tube on videó ahol E8400 at 1200mhz el kell húzni hogy 60 fps en vigye a GTA 5 öt. Mivel írtátok a 260/260X széria hibát, arra gondoltam megnézem mit tud a 250X és lőn vala még ez is gyorsabb a HD 4850 től. Szóval szerintem jobban járok 250X el mert nagyon nincs kedvem tuningolgatni. Most nézegetem 250X re panaszkodnak e mert ha nem holnap ill már ma veszek egyet. Mondogatták a 265 öt is de az még erősebb a 260X től és sztem azt már ha rommá tuningolom a CPU mat se tudom kihajtani.
Nekem directx 11 a lényeg és külön extra hogy tud directx 12 őt is. Ha nem lesz széria hibás a 250x elleszek vele míg szét nem hullik a gép
-
killbull
aktív tag
válasz
#85552128 #3240 üzenetére
Ja elvileg új GPU lapka van benne akkor kizárható a betegség nem? Logikus.... vagy nem?
Ha a memória órajeleket nézem és azt hogy GDDR5 ez is elég nagy órajel a nagyobbakhoz képest és elvileg ugyan azok a memóriák, amik azt sejtetik hogy ezek a vramok is csúcson vannak járatva. 265 meg pont azért jobb mert nincs halálba OC zva.
-
killbull
aktív tag
Megmondom őszintén én egy GTX 950Ti t vennék ha 100 Wattba belefér a fogyasztás csak még nem jelent meg. Nagyon félek ezektől a 260X ektől. Hihetetlen hogy az AMD képes erre hogy kiad egy tök jó kártyát ami papíron gyorsabb is a GTX 750Ti től és kék halálozik meg fekete képernyőzik.
Amit láttam hogy a 360 lesz az újabb utódja a 260X nek és elvileg 256 bites, csak kérdés ez is 115 Wattot eszik e mert ha nem akkor érdekes lesz utódként.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3236 üzenetére
Most néztem 265 isteni lenne csak sehol nincs 40 000 ért, ill ahol én lakok Kecskemét ott 47 000.
-
killbull
aktív tag
Sziasztok!
40 000 em lenne videokártyára, lentebb már kérdeztem ilyet akkor az Sapphire R7 260x jó volt. Olvasom a topicot és azt vettem ki belőle hogy gyakorlatilag mindegy melyik 260x et veszem az befog halni? 40 000 es kategóriában nem találok jobbat. Gtx 750Ti nem 40 000 es kategória.
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3201 üzenetére
Nem játszok új játékokkal, kivéve egyet a DCS WORLD öt. Kártyát kb miatta kell venni mert átviszik dx11 re. Mostani kártyámmal 600 fps em van CS1.6 ba
Most lesz 999. WOT meg így is megy fix 50 - 90 fps el.
Ez sztem a legjobb döntés. Ha meg bővítek az elkövetkezendő 5 évben simán elég ez a kártya annyit játszok.
Köszönöm a tanácsot!
-
killbull
aktív tag
Sziasztok!
Napokban szeretnék vásárolni egy Sapphire R7 260X OC 2GB os kártyát, és az lenne a kérdésem hogy egy Chieftec GPS 450 AA 101 A tápegység elvinné e?
Intel Core2 duo E8400 alap órajelen. 4 db DDR2 800 mhz es modul és 1 db winchester + 1 5V on pörgő ház venti van a gépemben most. Most egy HD 4850 et visz ami 110W ot fogyaszt, 260X 5W al többet.
A választ előre is köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Reklámblokkolók topikja
- Sorozatok
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest