- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czvik2.0
tag
válasz
killbull #3293 üzenetére
Jelenleg DVI-HDMI van 28" Samsung...minek is nevezzem ezt..tv monitoron
De a hiba nem itt van fagy ugyanúgy.
Az órajelekről meg annyit hogy az enyém 1075/5000 és a doboza szerint OC pedig ez jóval a referencia alatt van én úgy tudom .Ezen is használom mégis minden nap felidegesít teljesen
-
Martin97
aktív tag
válasz
killbull #3291 üzenetére
Ez nem így van.
Ha találok egy stabil 24/7-es órajelet akkor az (majdnem) olyan mintha egy gyári beállításon lenne. Ha stabil akkor az mindegy a gpu-nak, hogy 1150 mhz vagy 1280 mhz. Ha stabil akkor stabil, és nem fog megdögleni hamarabb. Egyébként egy idő után így is úgyis lecseréled, és ezt az időt gyári és egy stabil tuning órajelen is kibírja. (Én is a 260x-ről beszélek, csak az sajátom tuning órajele nem 1280, hanem 1340 mhz.)
PL.: Amint megjelent a crysis húztam a vga-m, mert ahhoz már gyenge volt a 9600. És egészen a tavalyi év tavaszáig ment hibátlanul, pedig ez gyárilag is rendes tuningot kapott. A szüleim gépében még mindig megy, igaz a gyári alap órajelen. Amint megjelent a bf3 a procit (akkor még E7200) is tuningolni kezdtem, ráadásul gyári hűtővel, majd miután lett egy vízhűtésem azután még jobban (50%-al). És a mostani E8200-at is aszerint indítom, hogy mit akarok vele csinálni: Ha csak netezni akarok, akkor alapon, ha játszani akkor 3,8 ghz-en. És a procit sem azért cseréltem le, mert baja lett volna, hanem azért mert egy barátomnak már nem kellett és odaadta nekem (nagy szerencsém van vele Q807 fpo, úgy megy mint az álom).
Még egy ellenpélda: A régi családi gép (s478 celeron, 2,4 ghz) a tesómnál tökéletesen üzemel 3,2 ghz-en 1,5 éve. Pedig az már 14 éves technika, és még mindig megy.
Konzekvencia: Az én gépem hasonló korú mint a tied, és én is csak egy új vga-t vettem bele ez idő alatt, mint ahogyan Te, tuning ide vagy oda. Pedig az elméleted szerint rég tönkre kellett volna mennie. Ahogyan az új laposomnak is. (Ezek tudom, hogy nem a 260x-re példák, de feltételezem, hogy hasonló lesz a helyzet a 260x esetén is, vagy még jobb, mert azóta a gyártási eljárások sokat fejlődtek: fele akkora a csíkszélesség)És még valami: A gyártók biztosan azért adnak ki szorzózármentes k-s, extreme, és BE-s procikat, ugyan annyi garanciával, kicsit drágábban, mert biztos hogy tönkremennek igaz!?
Az az 5-10 fps pont annyit számít, hogy játszható az adott beállítás, vagy nem Pl.: 28-29-->34-35 (nekem a 35 már játszható). Vagy egy részletességi szintel feljebb tud lépni: PL.: medium 38 --> high 36. Ezek csak "hasraütök" értékek, de néhány játéknál hozzávetőleg ezt tapasztaltam. PL.: Far Cry 4.
#3292 Nyuszy:
Hogyha az alaplapod ennyitől tönkremegy akkor az akkor is tönkremenne, ha hűtött és párátlanított vitrinbe tárolnád.
Viccet félretéve: Nem hiszem, hogy gariztatni kéne, mert akkor egy ideig nem lenne géped, és semmi biztosíték nincs arra, hogy egy másik lappal más volna a helyzet.
Én is találkoztam néhány katasztrofális boltossal. (Az egyik megpróbált meggyőzni róla, hogy egy 4gb-os ddr3-as vga (már nem tudom, hogy milyet ajánlott) jobb lesz mint a mostanim.
Egy másik meg átbaszta az egyik haverom. Jó gépet akart LOL-hoz, és megvetettek vele egy gtx 650-et 4770k-t egy b85-ös fosnak sem nevezhető lappal, és 4gb ramnak csúfolt hulladékkal. (Elég aránytalan a konfig. És amikor meg mondom neki hogy ennyiből jobbat építettem volna, akkor én vagyok a rossz.)#3298 kalozhun100:
Szerintem húzd újra a wint, vagy ha ez nem megoldható akkor tisztítsd meg az amd drivertől (még a nyomaitól is), és rakd fel a legújabb whql-t. Nekem így jó. (Bár én hdmi-vel használom, ha ez számítana valamit.) -
NyuszyCaster
senior tag
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
killbull #3284 üzenetére
Szia
nem vitázom én csak ez a rendeltetés szerü dolog zavar zavart mert hogy a fenében van az hogy redeltetés szerü az overclock mert nekem abba mennek a ramok rendesen és ez nem kompatibilitási gond
tessék itt a példa saját gépem biosának fotója
és ha egyszer rá van irva valamire modjuk az hogy 2133 mhz és bele rakom olyan deszkába aminek az oc 2400 akkor ha csak oc ban megy 2133 mat és kimullik valami akkor nehogy már én legyek a hibás ha valamit a gyári órajelén akartam használni...
bocsi csak az ilyen boltos bácsiktól mindigelgurul a gyógyszerem szerintem vannak itt a ph n papir nélkül jónéhányan akik bármilyen papirral rendelkező boltos bácsit kenterbe vernének
találkoztam én már letes bolti alakalmazottal a boltot nem nevezném meg az emberke valahogy ugy volt irva az oldalon hogy xyz müszaki vagy szerelési tanácsadó és a telefonszám
kérdésemre nem tudta mi az a ufi bios mert hogy az még nagyon uj és ritka az olyan alaplap ez volt kb fél éve....
-
törölt tag
válasz
killbull #3283 üzenetére
Köszönöm szépen a linket . Most már itthon vagyok , melóhelyről írtam , dolgoztam . Az egészbe az a szép , hogy magam is másnak segítek , kiakartam nyomtatni és odaadni havernak , de már mindegy . Holnapra toljuk a dolgot , hazautazott .
Még egyszer
Biztonság kedvéért magamnak is bemásolom [link] -
Martin97
aktív tag
válasz
killbull #3278 üzenetére
Szia!
Szerintem jól választottál, mint ahogy én is.
Én ezelőtt 6 évig egy gigabyte 9600gt-t használtam, első naptól az utolsóig probléma nélkül.
Arra figyelj, hogy mindig csak whql drivert tegyél fel és ezt a programot [link] érdemes feltenni, hogy megelőzd a fekete képernyős hanyatt szopást.A beállításokhoz:
Nem azt mondtam, hogy nincs olyan kombináció amivel ne tudnád kihajtani a vga-d a prociddal, de szerintem jobb mindent medium-high beállításon tartani, mint néhányat maxra húzni, hogy ki legyen hajtva a kártya, és ehhez kéne egy jobb proci. De te használod, te döntöd el.A tuninghoz:
Nem a tuning hozza ki a 260x problémáit, hanem a driverek, és a terheletlenül alacsony alacsony vram órajel.
Ahogyan előttem írják egy normál tuning során a hardver nem fog károsodni (legalábbis olyan mértékben biztosan nem, hogy az indokolja a tuning mellőzését. Ha meg mégis baja lenne a cuccnak, akkor megy vissza garanciába. A tuningot nehéz bizonyítani.). Ez csak egy profil egy programban, amit akkor aktiválok amikor olyan játékkal játszom ahol jól jön néhány fps pluszban, vagy nagyobb részletesség.
Hogy mit nyerek vele?: Játéktól, felbontástól, részletességtől függően 8-14 fps-t. Némi plusz hangerőt, mert ilyenkor 100%-on pörög a venti, de nincs kibírhatatlan hangja, játék közben ez amúgy sem számít. Plusz 10-15 fokot (75-77 fok körül tetőzik), ami még nem veszélyes. És 50-60W többletfogyasztást. Ha ki tudnám tolni még jobban a limiteket (vizsgák után jobban beleásom magam a témába) még lenne benne tartalék gyári hűtővel is, de a leendő vízzel főleg. El lehetne merészkedni az elméleti fogyasztáslimitig, ami 225W (pci-e + 6 pin), és ezután jöhetne még csak a vmod (bár ez már túlmutatna a 24/7 tuningon).
Ehhez a szinthez nem kellenek minőségibb alkatrészek, és hosszú tesztelés, minden kártya bír egy kis tuningot, csak az a különbség, hogy mennyit.Én saját kedvtelésből többféle hardvert hajtottam már 24/7 órajel felett, ami már messze nem az egészséges szint, de egyik sem károsodott, és ha szükség lenne rá, akkor bármikor beüzemelhetők: s478 celeron, 9600gt (ez még hardmodot is kapott), E7200, E8200, r7 260x. Ez csak hűtés, és megfelelő szigetelés és felszerelés kérdése (pl.: Hűtés: megfelelő pot, és szárazjég. Szigetelés: lehet több féle is, pl. művészgyurma és papírtörlőkendő, Felszerelés: multiméter, digitális hőmérő, megfelelő táp). Ez már lucky draw alapon működik, szerencse kell ahhoz, hogy jó legyen, vagy válogatott chipek.
#3282 NyuszyCaster:
Örülök, hogy megoldódott.
Abios már nekem is okozott anomáliákat az alaplapomnál. Konkrétan tuning órajelen stabil volt, de mikor másnap be akartam kapcsolni nem tudott bootolni, és visszaállt alapra. Ezt megoldotta az f5-->f3 bios váltás.UI.: Van kereső is jobb oldalon fent, és ha oda beírsz egy kifejezést kidobja a találatokat.
Nem nyitottunk vitát, ez a fórum azért van, hogy megbeszéljük a dolgokat. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
killbull #3278 üzenetére
Szia!
Grat a karihoz látom téged nem kellet annyira győzködni mint Martin kollégáta tuningos és szakemberes támához csak annyit hogy ha én is boltos szaki lennék " én is haza beszélnék"
sem a proci sem a vga és a ram sem károsodik ész szerü és 'normális tuningtól " ebben a vga ban igen sok tartalék van még és az hogy fekete kép stb szerintem függetlenül a tuningtól jelentkezik azoknál is akik alapon használják a karit .
De példának itt van az én vadi uj asus gamer deszkám bele pakoltam 16 giga g.skill sniper f3 ramot
nem is ez a lényeg hanem az hogy nem akarta kezelni a ramokat 2133 mhz n ami a ramok gyári órajelemanuálban 1600 tól nem ment följebb de végól addig gyötörtem mig sikerült rávenni a lapot hogy igen is 2133 mon kezelje a memóriát
a lap oc ban 2400 ig kezel és a leirás szerint a 2133 nem oc neki
akkor én mos rendeltetés szerüen használom vagy sem? -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
killbull #3264 üzenetére
Szia
"Mellesleg a 360/360X is ugyan az a GPU lesz szóval az is kuka és olcsóbb se lesz."
amit irtál az azért nem biztos hogy igy is lesz egyrész nem ugyan azon a nyákon lesz a gpu mint a 260x nél másrészt tuti más alkatrészek lesznek beültetve a nyákra és lehet hogy igy megszünik a gond
szoval szerintem 95% hogy jó lesz a 360x és szerintem az AMD nem olyan pancser cég hogy eljátsza ugyan azt mégegyszer csak épp nem 260x hanem 360x néven futó karival -
Martin97
aktív tag
válasz
killbull #3266 üzenetére
Egy normális 450w-os táp bőven elég egy ilyen proci+kártya mellé, ha meg nem jóféle bele van, akkor meg mindenképp ajánlott cserélni, mert ha tönkremegy, akkor az egész gépet nagy eséllyel magával viszi (PL. kodgány).
Egyébként a tuningot ne úgy képzeld el, hogy többszörösére nő a fogyasztás, egy alapfeszes vagy minimális feszemeléses tuning gyári hűtővel is hozható, és az E8xxx-es széria alapfeszen is bír kb. 20-25% tuningot. Alapfeszes tuningnál csak néhány watt pluszt (kb. 5-10W) jelent a művelet, tehát ez elenyésző.
De igazán nagy előrelépést akkor éreznél a cserével, ha mellette megemelnéd valamelyest a procid órajelét.
-
Martin97
aktív tag
válasz
killbull #3259 üzenetére
Szia!
Nekem kezdetben voltak csak problémáim, de ezeket tudtam orvosolni, és így egy korrekt teljesítményű, ám olcsó kártyám van.
Én csak whql driverrel, és hdmi-vel használom a kártyát. A fekete képernyős gondot megoldotta egy fórumtárs programja, ami megemeli a vramok minimum órajelét. Azóta nincs vele gondom. Nincsenek textúrahibák, és nem dobja el menet közben a képet (utoljára több mint 1 hónapja volt ilyen youtube közben).
Nem fogsz vele szívni garantáltan, de ott az esélye annak is, hogy retúrjegyet veszel a szopórollerre.De ha a procid a 4850 mellett is 100-on teker akkor nagyon keveset fogsz érzékelni a cserével, ergo feleslegesen költöttél a vga-ra pénzt.
Én inkább azt tanácsolom, hogy ha nem húzod akkor előbb egy 4 magos xeon-t rakj az E8400 helyére (ennyit esetleg még megér), de egy platformcsere jobb lenne, és ki is jönne egy vga árának a feléből, és lehet, hogy picit javulna az összhatás a 4850 mellett is. Ez már egy iszonyatosan elavult alap, amire már nem nagyon érdemes költeni. De megpróbálkozhatsz a tuninggal is, ezek a wolfdale procik jól mennek (Ha leírod a konfigod akkor tudok benne segíteni).Fentebb már írtam, hogy mit tud egy ilyen proci. Totál lowon kb. minden újabb játékot meghajt, de ehhez nem kell ilyen kártya. Ahhoz, hogy gta 5-ben megmutatkozzon a kártya ereje kevés a procid. Lehet hogy magában a kártya tudna highon 50 fps-t is, de a procid miatt 25-30 fps-t kapnál. Ha szarrá húzod, akkor talán 40-et is.
Mltiplayer játékokhoz még kevesebb ez a proci. (Én is ilyet használok, tapasztalatból mondom. Ha játszok akkor feltolom 3,8 ghz-re), de bf3-ban (low-medium beállításokkal) így is olyan fps ingadozások vannak, hogy komolyabb csatáknál kb. játszhatatlan, és a 64 fős szerókról ne is beszéljünk. Még a lenovo g500-as laposom (i5 3230m, 8570m) is jobban teljesít néhány játékban, mint az asztalim, pedig abban fele olyan jó gpu van.Ha nem tuningolsz akkor egy 250x-et sem hajt ki teljesen, de ez alá meg nem érdemes menni. (Esetleg a sima 250-et kihajtaná, de nem biztos.)
Tuningolva is a 250x-et mondanám maximumnak.
De egy ilyen kártyára csak akkor ruházz be, ha később raksz bele egy 4 magos procit, vagy (inkább) az egész platformot cseréled.UI.: Én tuningoltam a kártyám (ha visszalapozol megtalálod, de a PH! listában is), úgy sem szórakozott többet, és igen jól lehet húzni rajta (de egy ilyen gép mellett felesleges), és sosem húztam le a kártyát azért mert elértem vele a 7000-res ram órajelet.
ÜDV
Martin97 -
-
törölt tag
válasz
killbull #3257 üzenetére
Az sem csinálja, a 285-nek pont a kevés vRAM a legnagyobb baja. Ez az egész még sehol sem működik és semmi garancia nincs rá, hogy minden kártyával/játékkal működőképes lesz.
Leginkább a közelgő Fiji GPU miatt van szükség az efféle "okosításokra" mert annak csak 4 GB memóriája lehet.
Ne higgy el mindent amit itt írnak, érdemes más helyekről is tájékozódni mert itt már egy ideje erősen fel vannak nagyítva az AMD technológiai "vívmányai", a linkelt cikk is ennek terméke... -
woodworm
veterán
-
BRABUS113
aktív tag
-
TIT
veterán
válasz
killbull #3235 üzenetére
Volt nyáron 38-39-ért de annyiért is irreális volt,most van azért 40-ért [link]
265 meg 44-ért,de ha vársz 1 hónapot kb.akkor jönnek az újak és ezek lejjebb mennek.
Be nem krepál csak nem jön vissza a moncsi esetleg.
Inkább vegyél újabb szériát ha lesz,azzal lehet,hogy nem lesz ilyen gond. -
Martin97
aktív tag
válasz
killbull #3200 üzenetére
Ne örülj annyira. A procid gyenge lesz ehhez a kártyához. (Hidd el, tapasztalat).
Én Húzott E8200-al hajtom, de bf3-ban szinte pihen a kártya. Arról nem is beszélve, hogy az újabb játékok (Far Cry 4, gta 5) csak mókolva fognak elindulni 2 magoson, ha egyáltalán elindulnak.
Ha maradsz lga775-nél egy 4 magos xeon jól jönne ehhez a kártyához, vagy ha jól megy a procid, és bírod hűteni akkor tekerd meg legalább 4ghz-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest