- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dude666
csendes tag
egy jó bios editort talált már esetleg valaki ezekhez a kártyákhoz? Biztos hogy van mit kipréselni belőle ha hozzá lehetne férni a feszültségekhez, nem?
-
Dude666
csendes tag
válasz
#85552128 #1310 üzenetére
Nálam szétborul az összes textúra WatchDogs alatt, szinte játszhatatlan. Bf3 vígan megy vele, bf4 azóta el sem hajlandó indulni. Egyelőre ezeket próbáltam, nem valami bíztató. Szerintem nálam megy vissza a 14.4...
jah, azt még hozzátenném hogy a "vígan megy" azt jelenti hogy 2 óra játék után merevre fagyott egyszer a Bf3. De csak egyszer. mmm, nem szokott szerencsém lenni a beta driverekkel sosem...
-
Dude666
csendes tag
válasz
NyuszyCaster #1170 üzenetére
Nem tudom, mert eddig kb 3x tapasztaltam és ebből csak egyszer voltam itthon. A többi alkalommal csak nem tudtam belépni, onnan tudtam hogy lefagyott. Amikor hazaértem, akkor reset... Zerocore progit kipróbáljuk
Az mit jelent, hogy 6500 az ideális? Azt hittem hogy ha valamire hitelesített, akkor azt hoznia kell. Ezért gondoltam hogy babrálok a feszltségekkel, hátha alul van feszelve. Na de a bordákkal kiderül, akkor talán nem jön elő vagy csak később...
Arról lehet tudni valamit, hogy mikor jön ki új driver? Néztem hogy még béta sincs fenn az AMD honlapon.
-
Dude666
csendes tag
Nálam is előjött a fekete képernyős dolog, pontosabban ha elmegy aludni, akkor csak resettel jön vissza. Baromi idegesítő, mert mindig ott hagytam a gépem tölteni, meg ha kellett akkor bármikor be tudtam lépni teamviewerrel, így viszont szevasz, vagy marad bekapcsolva és fogy az áram (tudom hgoy nem drága de mégiscsak pocsékolás) vagy nincs többet távoli elérés...
Aztán még huzigáltam egy kicist, most tartok 1300 Mhznál. icipicit gyorsult és alig melegszik (66 fokos full terhelés alatt), ugyhogy most így pörgetem. Ellenben a memória az nem hajlandó az alap 1625-ről lényegesen nagyobb sebességen futni, ami bosszantó hiszen ennek a kártyának pont a mem sávszélessége a sovány. Pedig a hyinx memória csipek 1750Mhzre vannak hitelesítve a saját weblapjuk szerint (1.55 Volt-on). A másik fura dolog, hogy a felső 2 csip le van takarva bordával, tehát van hova hőt elvezetni, a másik kettő oldalsó pedig nincs letakarva. Van még otthon enzotech réz bordám amit ráhekkelek, mert mikor a memóriát húztam, akkor olyan 10-15 perc után jöttek elő a hibák. Lehet a melegedéstől? Mert akkor így hátha jó lesz
Van bárki, aki talált olyan progit/bios editort, amivel lehet a ramokat meg a magfeszültségeket állítgatni? vagy ez még túl korai?
A próba kedvéért ki akarom préselni a maximumot ebből a kártyából, mert szerintem még van benne tartalék. -
Dude666
csendes tag
Sziasztok,
Én is pár hete egy 260x 2gb gigabyte változattal rendelkezem. Az első hétben/két hétben furcsa vízszintes csíkok villogtak néha a desktopon, de ez az új driverrel megszűnt. Tök elégedett vagyok vele, ennyi pénzért közel maxon lehet játszani mindennel.
Nekiláttam a tuningnak, mert hát mindenen ki kell próbálni, hogy mennyit bír. A GPU elég szépen skálázódik, szerintem annak ellenére hogy elég gagyesznak tűnik a hűtés első ránézésre (ez az egy ventis változat) egész jól hűvösen tarja. Most vagyok 1270 mhz-nál az overdrive-val. A sapphire trixx meg a gigabyte saját szoftvere is elég béna volt szerintem (nagy léptékek, órajel állításnál néha villogott a kép, az gáz amúgy?). Ráadásul a feszültségeket sehol nem tudom állítani. És ez volna az első kérdés: Van valami olyan szotver amivel tudok feszültséget is állítani?
Aztán a ram. Az mintha sehova nem lenne hajlandó elmozdulni a gyári 1625-ről. Valahol olvastam hogy a ram chipek elvben bírják az 1750et is, de gondolom sokféle kártya van. Ha tudnék a memóriának több feszültséget adni, akkor lehet hogy bírnák a nagyobb órajelet? Mert szerintem a gpu-t az egekig húzhatom, ha a ram nem gyorsul.
Ha van valakinek valami hasznos tapasztalata, azt megköszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest