- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
szimi57 #53489 üzenetére
Egyetértek.
Amúgy megnéztem JÓ NÉHÁNY 7870XT vs. 280X párhuzamos videót maxi grafikával full HD-ben, SEHOL nem laggolt a 2GB-os kártya. Ami még remek, hogy mindenütt 8-11% volt a 280X sebességelőnye, amit 7870XTsimán behoz tuninggal (de nem kell semmire, mert játszhatóan fut minden játék), és távolról sem ugyanannyi a 2 kari ára. +1GB-ért cserélni, ami semmit nem hoz a konyhára, puszta pénzkidobás lenne.
belinho: A Crysis ment föl 1900MB fölé (mint lent a Cryengine-es teszt), nem a Far Cry. Sajnálom, ha összekevered, ha én írtam el, akkor bocs.
nanus: Gratulálok, ha HBAO-val tolod a játékokat, amely NVIDIA megoldás az SSAO-ra.
Azzal tényleg ki lehet fektetni bármelyik Radeon kártyát.
nanus: Sehol nem látok 2GB+ VRAm használatot, egyébként meg a felbontás kevésbé számít, mint a grafikai összetettség. Mi több, a felbontásnak a textúrához sincs sok köze (adott esetben), ahogy ezt a CryEngine-es Monster Hunter is bizonyítja: 1280-as felbontásban ugyanúgy 1930MB VRAM-ot eszik, mint full HD-ben.
Nézd csak:
Itt van tuninggal, ha vki a kártyája képességeit akarná összehasonlítani:
Ez meg a windows wdm1.3 teljesítménye, amely "papíron" a 14.7-es Catalyst csomag:
Egyébként nV-s a csomag, és a játékkal ellentétben nem lehet nV-s feature-öket átállítani, ezért ott be is lassul rendesen (de nem laggol). HBAO és hasonlovak.
nagy.matyika: Remek grafikához elég elővenni a DX9-es X3-at.
Hogy a 270 maxon kevés full HD-be, azzal egyetértek. Ha a Far Cry megeszik 3.5GB-ot egy 4GB-os kártyán, az azt jelenti, hogy nem optimalizálták a grafikát. Egyébként meg messze nincs még készen a játék, még 1.6-os verzióban is elemi hibák vannak.
Steve198310: Most felteszed ide a rendszer RAM-ot a 3GB VRAM-os kártyáddal? Ügyes próbálkozás, de kevés. De az is biztos, hogy nem a teljes RAM-ot használná egyik játék sem.
bajzal: A 280X alig jobb egy 7870XT-nél, 7970 sokkal erősebb, és bőven jó mindenre.
sunci_02: Hónapok óta ezt mondom, tesztelek, mégsem hiszik el, annyira erős a piaci agymosás.
Fenét kell neki 750W-os táp. Egy jó 500-as, megfelelően erős 12V ágakkal, ennyi.
Mindenkinek: Az én véleményem még mindig az, hogy csak annak a játéknak "kell" 2GB+ RAM, amelyet szándékosan úgy írtak meg, hogy annyi kelljen neki, mert így adhatják el azoknak a drágább kártyákat, akiknek nincs FullHD+ kijelzőjük vagy több monitoruk, tehát valójában semmit nem nyernek vele. Marketing az egész. (Vagy persze simán optimalizálatlan a driver, ezért eszik több RAM-os kártyán több RAM-ot totál ua. beállítással, de hát a driver is ugyanazért optimalizálatlan.) Ha nem így lenne, legalább egy minimális laggolást tapasztalnom kellene emiatt valamelyik játékban, vagy legalább, ha driverből is javítok a beállításokon, de juszt sem sikerül.
(Természetesen sem nekem, sem ismerőseimnek nincs meg az összes fellelhető játék, de néhány húzósabb azért akad.)
-
DanielLong
senior tag
válasz
szimi57 #46790 üzenetére
Víz van a hőcsőben, már fentebb linkelték is. A melegítését megpróbálom. Ha nincs benne víz, akkor pont hogy hidegebbnek kell lennie. Az érintkezés szerintem jó, mert a csavaranyák nem fekszenek fel a nyákra szereléskor, tehát még mehetnének lejjebb, de a hűtő már felfeküdt a gpu-ra.
-
válasz
szimi57 #46336 üzenetére
Az AMD-n termeszetesen. IGP az rögvest szepokut követ el egy maxra huzott Tomb Raidertöl
De mint kesöbb folytattam, in game mar semmit sem hozott a konyhara. Tovabbra sincs semmi ertelme
(#46334) Sondi1986 @ nekem egy nagyon atlagos peldanyom van; 1100/1500 fölött csak nagy kinok aran marad meg es nem stabil. A ram semmikepp, de a gpu is csak erös fesz emeles aran. De rövid proba sessionok alatt ugy latszott nincs is sok ertelme: a ram savszel emeles lathato modon 1200-as gpu felett kezd latszani (1 fps körül pluszban) es ugyanez a gpu sebesseg is max ennyit hoz (vagy inkabb sem) a konyhara. A min fps ellenben jol kuszik felfele a sebesseg növelesevel, az lathato. De aztan ez is kifullad valahol a kartyaval együtt.
Valszeg a butitott 256 bites busz korlatoz erösen a 7950-hez kepest, nem is a letiltott egysegek. -
motown5l
senior tag
válasz
szimi57 #45875 üzenetére
ventilátorok forognak rendesen.Azzal nincs baj.csak melegedik a kártya.99% os terhelésnél 87 fokig megy fel.ot kiakad a hőfok.feljebb már nem megy.Játszok például az ETS" vel,ott fel megy 75 78 fokra.van mikor 80 fokra.Az igaz hogy full grafikára van felhúzva.de a monitorom csak 1680x1050..Egy ilyen kártyánál azért sokallom ezt a hőfokot.Megpróbálok egy normális szellős házat venni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox Series X|S
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest