- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz
belinho #34319 üzenetére
Akkor neked 1000-edszer elmondom: hogy manipulált grafikai beállításokkal, vagy igénytelen programokkal (hiába neveznek "ultrának" egy beállítást) bármilyen erős processzor mellett ki lehet CPU-limitet mutatni (tényleg, egy Quake 2 teszt sem ártana
), ami az általad linkelt "tesztek" FPS-értékéből nyilvánvaló. Ezzel csak a maflábbakat lehet megtéveszteni (gondolom, ugyanabból a tesztből vetted, amit már linkeltek itt, és amit elsőre sem tartottam semmire).
-
gyuszaa
őstag
válasz
belinho #33981 üzenetére
Felesleges hajtogatni a beállításokat, mert már több oldal óta csak erről van szó, mi sem ma kezdtük.
8320 4,4 Ghz-en 1920×1200-ba az én esetembe, mikor nálam volt a kártya nem hiszem limitáló tényező lett volna bf3-ban /64fős metro/ (ultra, 4× msaa) , több programmal megnéztem.. nem ment 925 alá.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33998 üzenetére
Kösz, de a szövegértéssel semmi problémám. Szerintem inkább annak lehet problémája ezzel, aki 20-adszorra sem fogja fel, hogy a VGA hardveres felépítésétől függ, hogy egy adott monitorozó program jól olvassa-e ki az adatokat.
Charli Firpo: Ha a win séma lejjebb veszi a proci teljesítményét, az nagy eséllyel befolyásolja a VGA teljesítményét is, hiszen nem lesz kellő CPU-erő a GPU-s számításokhoz.
HSM: Legalább te tudhatnád, hogy a szoftver- és a VGA limit nem ugyanaz. Nem fogok ebbe megint belemenni, mert aki nem akarja, úgysem fogja föl. Ha lebutítod a grafikát (vagy maga a program teszi), nyilvánvalóan CPU limites, leszel, de távolról sem azért, mert gyenge a CPU. Tegnap teszteltem Oblivionnal, amely, ugye, 7 éves játék, és csak DX9-es: 4GHz-en járt az A10, 35-40%-ban dolgozott 100%-os GPU igénybevétel mellett, 1280x1024 felbontásban, tehát még csak nem is Full HD-ben, és még csak textúra pack sem volt fent, vagy más grafikai mod (a minimális visszaesés engine-függő).
"Hivatalos" tesztekben, még megértem, hogy a maflábbakat így akarják fölösleges vásárlásra kényszeríteni, de akinek magának is az a célja, hogy igazolja a CPU-limitjét, aztán siránkozzon, milyen gyenge a tuningolt csúcsprocesszora, az leginkább szánalomkeltő.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33981 üzenetére
Na, már vártam, mikor jön elő ez a "nincs kihajtva" c. marhaság, már megbocsáss. Simán kihajtom ebben a felbontásban a VGA-t még leszabályozott A10-zel is (4GHz-en megy a proci). Ami a szép, hogy még DX9-ben is, ha van HDR. Mindig mulatok azokon a netes írásokon, amelyek meggyőzni próbálnak arról, hogy 4.7GHz-en hajtott i5 v. i7 kell egy HD7870 kaliberű VGA alá. Még csúcskártyák alá sem kell.
Azért cáfolod magad, mert azt írod, hogy a többi program rosszul mutat, ergo ha az AB azt mutatja, amit a többi, az is rossz. Egyszerű logika. Nálam pont az AB-ben van a hiba, a feszeket kerekíti, a RAM órajeleknek meg a közelében sem jár. 2D-ben sok, 3D-ben meg kevés, amit mutat. Ha viszont hiszel az AB-nek, akkor azt is el kellene fogadnod, hogy NEM esik be az órajel 925MHz alá 0% PL mellett. -20%-ra kell tennem, hogy megtegye, még -10-en sem nagyon potyog. Egyszerűen jó a Sapphire vezérlése, ez a titok.
1100/1700-on is elég +10%, felette már +20 kell, no de odaáig nem hajtom a karit, mert fölöslegesnek tartok +0,1V-ot +50MHz GPU sebességért.
Rypejakten: Konkrétan írtam többX.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #33975 üzenetére
Miért is beszéltem eddig?
Párszor már írtam, hogy llha ON, tesztet meg éppen az imént. Egyébként cáfolod saját magadat, nálam ugyanis a többi szoft is azt mutatja, amit az AB (-VRAM), ha tehát ezek tévednek, akkor - érvelésetek alapján - az AB is rosszul mutat. AMúgy AB még a RAM órajelekkel sincs tisztában, a fesz kerekítéséről nem is szólva, tehát távolról sem tekinthető megbízhatónak.
Meg kéne már érteni, hogy ezek a programok nem önmagukban rosszak, hanem, ha X kártya eltér a ref. megoldásoktól, ezért nem feltétlenül követik őket pontosan. A Sapphire valószínűleg nem ilyen, legalábbis ebből a szempontból. Sajnos VRAM-ot rosszul ismeri az AB, feszt meg a hwinfo, pedig arra is esküsznek sokat.
GPU-Z nálam tökéletesen működik (mint szintén írtam), és más kártyákkal is rendben volt. -
katt777
félisten
-
gyuszaa
őstag
válasz
belinho #33379 üzenetére
Pontosan, erre is írtam már, hogy el lehet találni normális órajelet egy alacsonyabb feszültséggel, és ki kell tapasztalni honnan indul meg a fogyasztás és a hőmérséklet aránytalanul, ha a legtöbbet akarod kihozni a kártyádból mindennapi használatra.
1100 Mhz még abban a helyzetben van, hogy kellemes a fogyasztás, ventilátor fordulatszám és a hőmérséklet az én esetemben, és itt már szép teljesítményt kap az ember.
-
HSM
félisten
válasz
belinho #33183 üzenetére
Hát sajnos ezt nem tudom. A gyári fesznél lehet, nálad magas az ASIC, és azért ad kevesebbet, nekem 1,256V 68% ASIC mellet, de elvileg minél magasabb, annál kevesebbet ad ugyanaz a BIOS.
Amúgy az új kártyákban valami hardveres mókolás is történt, mert nekem a BIOS végén lévő zárójeles cucc (elvieg valami hardverazonosító) S03 volt, míg az újabbaknál S04.
Remélem, DroiDMester tud majd segíteni.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
belinho #33176 üzenetére
Nem sajnos, ha be van lőve a fix voltage, akkor amíg újra nem indítod (vagy zerocore módba nem vált) addig fixálva marad, hiába lövöd le az AB-t.
Én a nem játszok állapotra csináltam egy AB profilt, 850Mhz-es órajellel (úgyis visszaveszi 300-ra,de ne fagyjon, ha esetleg mégis felugrik valami miatt 3D módba) 0,85V-on.
Így gyakorlatilag 0W-al fogyasztott többet, mint mikor gyárilag 0,8V-ra csökkentette vissza.Afterburnmerrel meg két kattintás a profilok közt váltani.
Egyébként kovsol csinálta meg AB-ben, hogy magától váltson, elvileg úgy is megy.
0,85V körül amit érdemes kitesztelni, hogy a DXVA lejátszás jól működik-e! Nekem bírt volna kisebb feszt, de akkor már ezzel gondok voltak, lehet, más karikon picit több kell emiatt, mondjuk 0,875V. -
Sondi1986
addikt
válasz
belinho #33100 üzenetére
Szerintem sokat számít a ház + ház hűtés stb.
Na meg az hogy ki mennyire allergiás a hangra.Egy szóval nem mondtam hogy csendes, de egy REf. hűtős HD6950 és egy GTX580-nál jóval halkabb, saját tapasztalat!
De még a hever ref. GTX670-nél is halkabb pedig az egy hangszigetelt házba fekszik. -
HSM
félisten
válasz
belinho #30270 üzenetére
Hát pedig ha megnézzük, mennyi a légszállításuk (700rpm-en szűrő nélkül ~100cfm [link]) azt simán tudja két 1200-as 12-es is...
Szóval elvileg hasonló légszállítás van a házunkban, igaz, nekem mindkettő befelé fúj, nálad meg csak a fele. Ami az én házamban egyedi, az a kialakítás, ahogyan a hűtést kivitelezték, merre/hogyan menjen a házban a levegő.
Valahogy meg kéne lesned, nem-e gyűlik össze nagyon a meleg levegő a kártya körül. Semmit nem ér 10db ventillátor se, ha nem a megfelelő helyen keverik a levegőt.
Ez ugyan Sapphire 7870XT, még a régi házamban, de 1050Mhz-re húzva krízis 3 alatt: [link](#30280) asdxv: Ezen mindig jót mosolygok, mikor leírod... 3D-ben nem zavar, hogy ahogy tuningolod, vagy 70-100W-al többet fogyaszt, de üresben nehogymár 3-15W-al többet egyen.
-
HSM
félisten
válasz
belinho #30258 üzenetére
A jól szellőző ház elég tág fogalom... Nekem a 7950 legalább 5-6 fokkal hűvösebb oldallappal, mint ha levenném.... (És mindezt lassabb vga ventivel!) Pedig vannak sokkal komolyabb hűtésű házak, ezen csak 2db 18cm-es kopter van 700 rpm-en, porszűrővel büntetve...
Az elfogadhatóan szellőző házat én ott kezdeném, hogy nem melegebb lezárt oldallappal a belseje, mint nyitottan.
(Azt nem tudom, nálad ez teljesül-e.) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
belinho #29425 üzenetére
ezzel csak az a probléma, hogy most szépen belőtték a Titant 60 minfpsre, aztán pár év és némi architektúrális változás miatt adott esetben lehet fejet vakarni, hogy hát nem skálázódik.
Crysis volt ilyen, 5760x1080ban a 7850 1000/1200 CF betérdelt vele az első teszteken, nem skálázódik szépen, pedig úgy számoltam, hogy bírnia kéne végre eyefinity/ultrán is (AA nélkül). Metro2033 detto, bár az DoF nélkül már 35ös átlag fpst tudott ultrán (sőt, 1080pben doffal együtt is szépen ment).
rendberakja az amd a drivert. (vagy részemről az lesz, mint anno az elsővel, amivel játszottam vagy 6 órát, aztán ráuntam, pedig a stalkereket imádtam).
-
lowzor
veterán
válasz
belinho #28735 üzenetére
Aki gagyibájtot vesz, ráadásul Voltage lock-osat, az meg is érdemli, ha úgy jár. A boost-ot 1 perc alatt letudom 1 nonboost bios felrakásával. 7950-re rengeteg van, sőt 7970 biosokkal is működik.
(#28734) marcusa:
Akkor azzal valami baj van, vagy user error. Bár lehet, hogy 1V-os az alapfesze, bár ahoz is kevés. Meg amúgyis ha 100-ból 1 kártya ellenpélda, az nagyon mérvadó. Amúgyis most olvasok először ilyet, hogy 1 7950 nem megy tuningban. 670-nél televan a fórum, meg webáruházakban is a hozzászólások ezzel.
-
lowzor
veterán
válasz
belinho #28717 üzenetére
Biztos van, de a legtöbb néhány mhz után meghal. A 7950-ek között meg a legrosszab példányban is bennevan +40-45% tuning. Az én 7950-em 1250-en is stabil volt (feljebb nem próbáltam), az plusz 450 mhz az alapórajelhez képest és nem is ritka az olyan példány, ami tud ennyit. A 670-ek között meg akkora esélye van 1 olyan példánynak, mint a lottó 5-ös.
-
-
Zso2
őstag
válasz
belinho #28078 üzenetére
Miért jó nektek ez a tahitis vga, csonkított,viszont rendesen fogyaszt(melegszik).Inkább sima 7870-t válasszatok. Nem véletlen annyi az ára ,mint a Pitcairn-nak.
Én is filózta rajta ,aztán megnéztem 3-4 tesztet és mind azt mutatta,hogy nem éri meg az a picike + teljesítmény, a negatívumok mellett. Nem véletlen Ebből van a legtöbb pár napos eladó a hardveraprón, hamar rájönnek a hátrányára az emberek. Nekem hétfőn jön az Msi Pitcairnaz 5870-m után. Végül is ezt választottam a 660 ellenében,pedig a fő játékom azon jobban megy. Kicsit parázok a mostani driverektől,annyian szidják itt, nálam is szarakodni fog ,akkor megyek a 660-ért.
-
-
HSM
félisten
válasz
belinho #28092 üzenetére
Nem mindegy, hogy van monitorozva... A leírásod alapján ugyanúgy ugrál, csak nem látod. A Logout tesztem kiegészítés oldalán megtalálod, mi a tényállás nálad, és mi a teendő a rendes monitorozáshoz, nem írom le ide újra.
(#28093) darky@: Nem véletlen írtam, hogyha nincs hardveres változás a kártyán! Másfajta NYÁK, másfajta memóriák, stb esetén nem biztos, hogy működik a régi BIOS-al. De ahogy kovsol is írja, simán IGP-re kötött monitorral vissza lehet állítani, nem lesz kuka a kártya.
(#28094) kovsol: Jogos. Mindig le kell menteni az eredetit.
Nekem ez már annyira alap, hogy mindig elfelejtem leírni.
-
HSM
félisten
válasz
belinho #28090 üzenetére
Ha a kártya fizikai felépítése nem változott, akkor rá kell menjen minden gond nélkül a régi, 30-as BIOS.
Valszeg azért vették lejjebb a limiteket, mert ahogy a logout tesztemben is látható, "alapfeszes" tuning esetén elég durván túlvállalta magát a kártya a régi BIOS-al.... A garis döglött VGA meg ugye nem jó a gyártónak.
Persze, így meg az ésszel tuningolókkal szúrtak ki. De mint mondtam, elvileg ha nincs hardveres változás, akkor minden további nélkül mennie kell a régi BIOS-al.
Ilyen téren tényleg előnyben lennél a Sapphire-el, mert az dupla BIOS-os, ha az egyiket elrontod, átkapcsolsz a másikra, és nevetve megy tovább a VGA, és vissza tudod csinálni. Bár ezt integrált VGA-val is meg lehet szerencsére kapcsoló nélkülieken is, de azért ad egy biztonság érzetet, hogy van tartalék.. -
-
Sondi1986
addikt
válasz
belinho #27873 üzenetére
Nem bántja a szeme, hanem ki éget!!!
Ebben a grafikonba a 660 és 7870-est nem is tesztelték hanem csak a 7990, és még ily ilyen grafikont csináltak,
Ennyi erőből én csinálhatok egy teszt oldalt és hasra ütéssel húzkodom a grafikonokat.
Mert ez 100% nem igaz! Nézd meg a legújabb tesztjüket a XFX7790-el. -
Anaren91
senior tag
válasz
belinho #27873 üzenetére
Tök fölösleges ilyeneken vitatkozni. Van olyan játék ami az Nv nek fekszik jobban meg van ami az AMD nek. Még csak most jött ki a kártya normális driver sincs hozzá. Biztos fog még sokat javulni a 7990 teljesítménye új driverekkel... Crysis 3 ba is több mint 50% os gyorsulást hozotak az utóbbi driverek szal ezek a tesztek még korántsem reálisak szerintem.
-
PandaMonium
őstag
válasz
belinho #26848 üzenetére
Az 1,256v -ből és a TRIXX -ből ítélve biztosan Sapphire, jó kis darab, nekem is ilyen van
Jut eszembe, másnak is megzabálja az FPS-ét reggelire a Tomb Raider néhány része?
Komolyan, mikor a második pilótát kell megtalálni, meg mikor az égő nyilat megkapjuk (ahol először gyógyszert kell keresni a helikopterben Lara sebeire, de végül más megoldásra jut) van vagy 20fps -em, elég idegesítő. Beállítások: 1920x1080, ultra, TressFX kikapcsolva.
Pedig még húzva is van a kártya: Core - 1100MHz, Memória - 1600MHz, Power Boost +20%, feszültség 1,15v (ez alacsonyabb mint az alap és bőven stabil), constant voltage bekapcsolva.
Lehet az a baj, hogy csak egy FX-6100 megy mellette? Vagy nektek is ilyen alacsony az fps ezeken a helyeken? -
MM
őstag
válasz
belinho #26230 üzenetére
Ez a "Boost órajel ugrál" téma a 7950/70 topicban többször is szanaszét lett fejtve.
Ha nagyon el akarsz mélyedni a témában, javaslom, hogy olvasd át az utolsó 6-700 hozzászólást.Tömören összefoglalva:
Jelenleg semelyik játék alatt nem ugrál 7870 LE / 7950 / 7970 Boost órajele, ha be van állítva a +20% power limit. Ellenben Furmark és Kombustor 800x600 fölötti felbontásnál le tudja úgy terhelni, hogy visszavegye az órajelet, de ebben az esetben is csak a default órajelig. +20% power limit nélkül viszont akár 500Mhz-re is leugorhat. -
tthomasso
tag
válasz
belinho #26218 üzenetére
1050Mhz core, 1500Mhz memory, 1,081V powertune +20%
Én ezekkel a paraméterekkel használom folyamatosan, amit HSM cikke alapján lőttem be, mivel a teszt is ezzel a kártyával készült. Nem ugrál az órajel, folyamatosan 99% a GPU kihasználtság, a hőfok jól szellőző CM690 házban, fullos terhelésnél 63 fok. Eleinte Én is tartottam a boost funkciótól, de kellemesen csalódtam. Ez a kártya egy darabig marad a gépemben. -
kovsol
titán
válasz
belinho #25962 üzenetére
igen, erre már rá lehet mondani, hogy értelmes gyári tuning
mondjuk kb rádupláztak a fogyasztásra vele, és van egy olyan érzésem drágábban mérik majd mint a 7950 -t, pedig azt érdemesebb megvenni, mert az is jól tuningolható.
Mondjuk két ventit azért dobhattok volna rá, mert ez nem kicsit melegedhet 1,3V miatt az erősebb borda ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest