- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Igen az is lehet.
Nekem így is tökéletes, mert mindent visz fullhd-ban, szerintem a crysis 2 is jó lesz vele.
Nem hittem volna, hogy a húzott gtx460-nál jobb gyorsabb lesz, de bizony az.
Most bánom, hogy megjelenésekor nem vettem meg másfél éve 50k-ért
, mert még most is 40k-t ér, és mindenre jó.
Hát igen én is néztem a kihasználtságot
-
Dj Dekko!
őstag
Én Szerintem ... Teljesen mind egy hogy 5850 vagy 6850 tesszalál... (Tesszelátor)
Hiszen mind két kártyán ez elég lassúcskás még mindig...
Ha egyik kártyán 12 fps másikon 16... nem sokkal lettünk előrébb... Szerintem.
Ahol már érdemes a Tesszelátorrol beszélni az a 6950...
Jelenleg kb OC 5870 es tempot biztosít a 6950, mert sajnos nem gyorsabb...
De a Tesszelátorokban már valahol 60-80% ver a 5870 re...
Hála ég ilyen játék még nincs, nekem annyira nem is hiányzik ezek a *fel áras játékok...
Kitalálnak valami hülyeséget azt milliokat költs a gépre.... -
fanti
addikt
Köszi a linket, megnézem!
És a többi értékes segítséget is! Sokat tanulok belőlük!És még valamiben szeretnék segítséget kérni!
Most akarom ujratelepíteni a rendszereimet. Windowx XP-t és Windows 7 Profot (64 bites) használok és melyik drivert javasolod feltenni? Jelenleg a 10.10-est használom mondván, hogy annál még az 5xxx karik voltak a célpontok optimalizálás terén. -
fanti
addikt
Hát igen, ott az a maximum 10% és a tesszeláció meg a 69xx karikon sokkal optimalizáltabb.
De a 10% az szerintem nagyon kevéske (bár szólj rám ha tévedek) és szinte észrevehetetlen.
A tesszeláció meg még annyira gyerekcipőben jár és ugyan használják pár játékban de én úgy vélem, hogy még nem éljük a nagy tesszelációs játékdömping korszakát és mire ebböl a szempontból ránkköszönt a kánaán, addigra a 69xx széria is a perifériára szorul.A másik dolog meg amit említettél az a 2GB videoram a 69xx karikon.
Ezzel kapcsolatban szeretnélek kérdezni, hogy én 1920x1080-as felbontásban játszom, és szerinted ezen felbontás alatt kifuthatok az 1GB vidememóriából? -
Giot
addikt
No de!
Végül is egy GPU-ról beszélünk az 5850 és az 5870 esetében. Vagyis az optimalizált driver egyforma mérvű teljesítménytöbbletet jelent mindkét VGA esetében. (nem?)
Gondolkodtam én is 6950-ben (modd70re) Aztán hasonló képen döntöttem ahogy te. Ezek az 58XX VGA-k szerintem nagyon jól sikerültek a Radeon-nak. Igaz én 850/1200-on használom. Illetve tervben van egy Zalman vf3000A rá és akkor majd fentebb "toszogálom" a csúszkát. Így biztos kihúzom különösebb megalkuvások nélkül, a következő szériáig. -
Giot
addikt
Talán nincs az 10%, legalábbis e teszt szerint: [link]
Amúgy 1et értek a 69XX kártyák előnye idővel komolyan meg fog mutatkozni. Az más kérdés hogy lehet addigra kijönnek a 7XXX VGA-k a Radeon-tól 28nm-en, jelentősen jobb ár/érték mutatókkal. Meg az nV sem fog tétlenül üldögélni. -
zsole84
senior tag
Nálam ez a "kockázós" jelenség filmeknél jön elő néha (tehát nem minden filmnél, eddig 2-3 esetben tapasztaltam, vlc playert használok). Csak ha "beletekerek", és akkor is csak 1-2 másodpercre, így nem zavaró. Youtube, egyéb netes video (pl. játék előzetesek) alatt még nem találkoztam vele. Kártya 850/1100-on megy, de alapon használva is előfordult már.
-
Gerisz
addikt
Akkor ezek szerint megint szar
Még jó, hogy 10.12-vel működött.Én is azzal szoktam, de csak tesztre, egyébként nem szeretem ha "fölöslegesen" tölt be plusz programot a rendszer így a CCC-ben beállítom és kész.
Hazamegyek megnézem, ha nem megy csinálok egy jó bios-t.
Még olyan kérdésem lenne, hogyha emeltek feszt a karin akkor mivel méritek a VRM hőmérsékletét? Mert nekem a GPU-Z baromságokat mér.
-
Dj Dekko!
őstag
Ez sajnos így van.
De az érzés teljesen más...hogy egy gtx 580 3Sli rendszered van ami fél év alatt 200 ezret buksz, igaz...
Vagy egy szerény 5770 es....
Ki mit engedhet meg magának... szerintem amióta fejlesztem a gépem... egy jobb autót kaptam volna már bármelyik márka kereskedésben!Az egész piac a felhasználókért van, legjobban a középkategóriát akarják megcélozni azt a bűvös 35-40 ezer forint környéki árakat... mert ez teszi ki a felhasználok 60% át...
Az ilyen GTX 580 meg hasonló konfigurációs rendszerekkel egyik cégse keres túl sok mindent... Hiszen valljuk be... 100 avagy 1000 emberből 1 nek tellik zsebből 150k csak egy videó kártyára...
De amíg megveszik addig el is fog értéktelenedni az összes, mert fejlesztenek...pont ez miatt, hogy ha a csávó megvette 150 ezeré a jó kis nvidia kártyát... megveszi a 680 ast is majd 150 é... és így tovább! -
DeathAdder
veterán
hálistennek annyira nem jön be a játék,mint a san andreas, ezért hanyagolható..
Egyébként lehet azért bírta jobban a GTX275, mert 1,8 Gb-os volt.De ugyanazokkal a beállításokkal nem ment, ezért vissza kellett venni,addig -addig vettem vissza míg egyszer csak Uninstall lett belole
-
Motion_Blur
félisten
Szerintem is. És 1 hét alatt 2x úgy jött be a Win hogy szét volt esve a kép, mintha a kártya széthibázta volna magát. Pedig semmi baja, restart uán + játékok alatt sincs semmi baja. Mióta felraktam a 10.12-es drivert azóta van ez (igaz ezelőtt a kártya BIOS-át is módosítottam).
Gondoltam hogy felrakok egy ASUS BIOS-t a kártyára, de ezek közül melyiket válasszam? [link]
A legfrissebb abban különbözik a többitől hogy minden módban több feszt kap a GPU (0.95v helyett 1.06-ot stb..)
-
Giot
addikt
Onnan gondolom hogy a kártya Bios-ában 1.088V van belőve. Anno amikor kijött a kártya a Gpu-Z 1.088V-ot látott. De egy újabb Z progi már 1.090V-ot látott, ami az uP chip 5mV-os léptékének tudható be. Másrészt a rev2-es 5870(Toxic)-eken a Gpu-Z referenciához képest a valós, magasabb feszt látja, miért lenne hiteltelen az 5850 Toxic esetében? Legalábbis a logika ezt diktálja!
Az hogy most a Gpu-Z valótlan feszt lát, ne tőlem kérdezd miért van. Én sem értem. -
SirKero
őstag
-
SirKero
őstag
Nos már nem tudtam mit kitalálni ezért újra telepítettem a windowst.
Most működik rendesen.
Ettől függetlenül kíváncsi lennék mitől volt a hiba mert a ma reggeli bekapcsolás előtt ment minden rajta rendben. Játékok és a Mark is.
A 850/1100 -től elvileg nem kéne hogy fagyjon a kártya nem annyira magas értékek. -
SirKero
őstag
Ő róla volna szó
Eddig a 850/1100 megy simán a játékokban és a 3DMark11-ben is. -
Giot
addikt
HSM: Átnyálaztam a GTX470-480 teszt topikját. Természetesen megkérdezték fleSst a beállítási különbségekkel kapcsolatban. A válasz: [link]
Ezek szerint valami driveres problem lehet.(#17890) tgulyas: Frissítés. Nos én az ATiWinFlash progit használtam. [link] Azzal beolvastatni a bios-t (load image a Bios könyvtárából csak egy fájlt tud kezelni tehát az lesz a Bios.) Ezután katt a Program gombra ő pedig rövid idő alatt frissíti a Bios-t. Csak ne legyen áramszünet.
-
Erdei88
veterán
Battlefield Bad Comapny 2.
Random dobja el magát, 1-30perc között. Ha vergődnek, akkor kérek egy fullHD kamerát és felveszem az összes ingame-em, ezen nem fog múlni.Teljesítményben elégedett vagyok vele, a hangja is szerintem elfogadható. Szóval jó lenne, ha menne
Haldokló periódusa van a gépemnek, van ez így... -
DeathAdder
veterán
nV nem csinalt ilyet,ezert is tunt fel ,hogy mia fene lehet ez.. (meg a 470 sem).
Nemtudom,en valahogy feltettem a 80-as SSD-re 3 jatekot +ugye a szokasos programok stb.. durvan megmaradt,az az előírt 20% szabad hely,de valahogy éreztem,hogy nem teljesít ugy a merevlemez ,mint amikor "tisztabb" volt..
Es amikor megnezettem Win7 elmenyidexel akkor 0,6 pontal kevesebbet is kapott
azota mezei kattogos HD-kre teszem a jatekokat
ja visszaterve a temahoz, ettol fuggetlenul megvagyok elegedve a kartyaval,de egy physx kartya nagyon kellene melle
nV utan hianyolom nagyon, csak meg nem tudom, hogy milyet tegyek bele
JA meg lehet ,azis kozbejatszik az FPSekben,hogy en a Catalystban mintent minosegre es nem teljesitmenyre tettem
-
zsole84
senior tag
Én is játszottam Crysis-t 2600 xt-vel, de én a full grafika alatt azt értem, hogy mindent maxra állítok. Szerintem a Metro-tól is elvárható lett volna, hogy pl. 5850-en full beállításon menjen és ne legyen 12-15 fps sehol sem. Ha olyan jól lenne optimalizálva (N-vidia reklám helyett) akkor gondolom nem GTX 480 meg 8+giga ram lenne az optimális konfig.
-
Giot
addikt
Kaptam kölcsön anno havertől egy 3870x2-őt. Na akkor az komoly teljesítménnyel bírt. Főleg hogy akkor egy 3850Ultimate dolgozott a gépembe. Az x2 vel mertem mindent csutkára húzni a Crysis-ban. Igaz csak 1440x900-ban. De nagy élmény volt akkor az a grafika.
Az más kérdés hogy megsütötte az x2 a tápomat. Azóta nem ajánlom senkinek az LcPower-t. -
zsole84
senior tag
Egyetértek. Én pl. nemrég vettem 45 k-ért az 5850-et, 5770-et váltott, utóbbihoz viszonyítva szerintem bőven megérte a felárat. A tesztprogramokat meg nem igazán szeretem, mert azzal úgysem játszik senki, a játékokat meg vagy megírják normálisan, vagy lehet alatta akármilyen kártya. (Pl. annó Crysis, Metro 2033)
-
Giot
addikt
Pár hónapja hoztunk két komának is Sapphire 6850-et, alapvetően elégedettek a szerzeményekkel. De voltak apróbb szoftveres gondok. Én azokat a driver-re vezettem vissza mivel újabb driver telepítése után javult a helyzet. Majd holnap meginterjúvolom őket a melóhelyen mizu van a karikkal.
-
Dyno
veterán
MEglátom milesz egyenlőre azt írtam nekik emailben hogy holnap megyek érte.....nem tudom mi legyen, 6850-t tuti nem veszek mert sok nekem, egyszerűen nem akarok rá annyit költeni, meg annyit problémát látok a topikjába, hoyg félek beleugrani, egyszerűen unszimpatikus a sok gondtól a kártya nekem,igazából azért töprengek ennyit és kérdezősködöm, mert félek ezektől a mikro laggolásoktól, meg félek az instabil teljesítménytől......
5830 szimpi, jó a hűtője jó halk és még hűs is tunningban jók, csak félek hogy instabil lesz teljesítményben... -
Dyno
veterán
ÉRtem hát nekem ilyen komoly beállítás nem is szükséges, 1440*900 x! aniso, árnyékok medium, látótávolság 50, a másik két csúszka pedig 75-n, így már csak-csak meg lenne a folyamatos kép az 5830-al?
Tudom kuporgathatnék, csak közben az autómat rendbe kéne hozatnom, és már ezt a 40K-t is nagyon fogcsikorgatva adom ki. -
Cybertrone
veterán
Namost én látok külömbséget, mert a recék láccanak... És nem azért van felső kategóriás vga a gépben hogy ugyan olyan beállítások mellet jáccak mint egy középkategóriással! Szeretem kihasználni a gamek által nyujtott képminőséget, és ha a maximum 16*Q akkor azt! A HBAO az egyfajta árnyékolás és nem csak nv specifikus! Az már más kérdés hogy ott tényleg nem látok külömbséget, és azt kikapcsoltam mert hirtelen ránt le 20fps-t minimum!
-
laca000
őstag
Anno Hd 4850-el maxon 7750-es kétmagos AMD-vel 1280-ban végignyomtam én is,HD 4890-el is 1680-ban,ott is voltak ilyen kis akadós szösszenetek.
De valamit nagyon félreértettél.
Nagyon.
1980-ban minden max WIN7 64bit 16 anisotrop 4XAA kíválóan megy,viszont bizonyos helyeken,mondom még egyszer:bizonyos helyeken
be be akad 1-2 másodpercre.
Nem örökké,nem folyton,nem állandóan,nem diavetítés stb...
Bizonyos helyeken.
Ez itt a probléma.
Ám lehet,hogy én vagyok maximalista mert elvárnám,hogy még ez se történjen meg.
Ebben látom a problémám.
Szóval AA-val is "vidáman" elfut a játék,csak nem kedvelem az "indokolatlan" bezizzenéseket itt-ott.
Ennyiről van szó csupán. -
Nálam 1920x1200-ban, AA nélkül (nem láttam hatását a sebességromláson túl), minden high beállításon vidáman fut a Crysis, pedig ez nem is i7, és nem is húzok semmit a gépen.
Csakhát én balfék letöröltem a mentett állásaimat, amikor uninstalláltam az előbb, hogy Steamről felrakhassam újra. Yay.
-
rétisün
veterán
-
lsc
nagyúr
Szép hozzászólás, csak nem a témához tartozik. Még egyszer, ha az 1 Gb ram kevés akkor az kevés lesz pcie 8x-os és 16x-os foglalatban is, jól gondolkodom ?
A 8X-os slotban kétszer annyi időbe telik a komplett memóriatartalom cseréje, mint egy 16-osban. Szerintem ez sem így van, ha a kártyának elég a 8x-os slot akkor ez alapján a 16x-osban gyorsulna csak azért mert 16x-os ? Hihető ?
-
Zoo123
senior tag
"2DB 5850 az pont hogy nem 5970.... Az 5970-en teljesértékű, 1600SP-s RV870-ek vannak, igaz, 5850 órajeleken."
Hhhhhhh (nagy sóhaj), Igen ezt én is tudom, de már lejárt a szerkesztési idő amikor ezt leírtam és utána már nem akartam külön hozzászólásban ezt hozzáírni.
De köszönöm szépen a pontosítást!Más:
A te 5850-ed meddig bírja a tuningot, csak érdeklődés képpen kérdezem! -
Laraxior
titán
8800GTX SLi simán hozza egy GTX280 teljesítményét Crysisban elmondanám
Bár én csak Ultrát láttam,de sok különbség nincsen,csak órajelben
8800GTX SLI 624/1462/1057 1680x1050 4xAA
Min FPS: 28.90, Max FPS: 58.44, Average FPS: 48.16with Vsync and Triplebuffering (d3d9_triplebuffering=1)
Min FPS: 33.36, Max FPS: 58.89, Average FPS: 48.37GTX285 666/1512/1242 1680x1050 4xAA
Min FPS: 32.86, Max FPS: 61.13, Average FPS: 47.91with Vsync and Triplebuffering (d3d9_triplebuffering=1)
Min FPS: 32.24, Max FPS: 59.82, Average FPS: 47.85 -
AtHoS
nagyúr
Egyelőre csak egyetlen képernyőként van jelen a monitor, mivel a TV rákötésével megemeli az órajeleket az 5850 és nem volt időm tesztelni, ha kézzel visszacsökkentem okoz-e problémát a működésében.
Így ideiglenesen a TV (és más sem) nincs csatlakoztatva csak a monitorMod:
CC nincs telepítve csak a Display Driver. És egyelőre más alkalmazás sincs telepítve ami az 5850-et konfigurálná (pl. ATT, MSI Afterburner, stb...), csak egy szimpla 10.9Hotfix meghajtó. Igaz előtte 10.10Hotfix volt, de sajnos azzal is ugyanúgy előfordult a jelenség
-
Laraxior
titán
A DirectX 10-es játékok képviselőiről azt hinnénk, hogy nem képesek meghajtani a kétchipes videokártyákat, pedig ez az állítás téves, csak a megfelelő beállításokat kell megtalálnunk. A Crysis Warhead például 8x-os élsimítás mellett olyannyira megfogta a VGA-kat, hogy az 1 GB-os 5870 és a 2 GB-os 5970 teljesen besült. Az Avatar kevésbé volt megterhelő, a Just Cause 2-vel viszont meggyűlt a bajuk. Jól látható, hogy a 4 GB-os 5970 (tehát az ARES is) a 2 GB-ossal szemben előnyt élvez. Avatar és JC2 alatti fölénye elsősorban az órajeleknek köszönhető, viszont Crysis Warhead alatt a memória mennyisége volt a perdöntő.
A hozzáadott 2 GB, pontosabban 2 x 1 GB memória nem váltotta meg a világot, bár az tény, hogy volt olyan játék (Crysis Warhead), amiben éppen emiatt bukott el a gyári 5970. Evidens, hogy a sima 5970-nel nem szabad a Crysist 8xAA mellett játszani, és akkor nincs ilyen gond. Emiatt az értékelés is a Crysis eredményei nélkül készült.
pH!-s teszt. (Arest háborúba küldtük)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest