- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #27805 üzenetére
Attól hogy leírták egy cikkben, attól még lehet orbitális marhaság...
Halkabb, talán picivel hűvösebb is. De úgy könnyű, hogy a meleg házból kijuttatását már neked kell megoldanod meg a házhűtőidnek. Nekem innentől pedig a refi a jobb hűtésű, mert az egyből kijuttatja a házból, nem melegíti a többi alkatrészt és nem kell extra házszellőzés miatta.
Dehát kinek mi a jó és a fontos. -
aleister
veterán
válasz
Zoo123 #27797 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Igen, a Sapphire-ről elég jó tuningeredményeket írt az eladó.
Azt meg tudod mondani, hogy a linkelt Asus (egyébként igen, arról van szó) is digitális VRM-mel van megáldva? Az "Exkluzív Voltage Tweak technológia" ezt takarná?Esetleg CF témában annyit tudnál még segíteni, hogy úgy tudom, hogy a fedélzeti memória esetén a legkevesebb rammal szerelt kártyához szinkronizál a rendszer. Ez igaz számítási teljesítményre is ugye?
Ergo hiába tuningos nagyon az egyik vga, ha a másik (pl) csak alap órajelen ketyeg, akkor a CF hozzá fog szinkronizálni. -
Cole86
senior tag
válasz
Zoo123 #26799 üzenetére
Nem kevés egyátalán.. írtam már korábban.. 940mhzen ment a kártya... nem tűnt fel mit linkeltem korábban?
néztem is ,h mondtad nem nagy szám ALAPFESZEN (1088v)
(külföldi fórumokon pedig azt írták lehet feszelni... szerintem nem kap többet mint egy másik kártya, mert 1088v az alapfesze..
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26647 üzenetére
Ha rendesen rá van rakva, akkor nem lehet baj.
Azért írtam, hogy lehetne annyi eszük a gyáriaknak, hogy a fémlemez hátoldalát legalább a chippeknél úgy öntik ki, hogy bordázott legyen.
Mennyivel egyszerűbb lenne... A legjobb, ha tudsz szerválni réz bordákat, azok a legjobbak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26644 üzenetére
Hát, a full cover egy darab fémlemez, aminek kell az erős légáram. Hőleadó felület relatíve igen kicsi... Ellenben a ramsünik a chip területén legalább 4x akkora hőleadó felülettel bírnak, így ki lehet számolni milyen ennek az eredménye. VRM miatt egyszerűen nem értem mit izgultok, 1060/1250-en fél óra BF3 után maximum 50C, és az AC-hoz kapott borda van hozzá. Furmark alatt megy fel 80C-re, de olyan terhelést az életben nem kap a VGA.
Ilyen hűtést használok a HD2900XT óta, még a 4870 X2-n is bevált ez a forma, pedig az kazán volt a javából.
Fémlemezt az életben nem tudod úgy átszellőztetni, mert csak egy lemez. Ha a lemez hátlapja szépen bordázva lenne, úgy mint egy memsüni, akkor alkalmas lenne erre. Külön bordát értelmetlen rátenni, mivel a két felület közé ismét be kellene iktatni egy hőátadó részt, így a hatásfok már nagyon alacsony lenne. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zoo123 #26587 üzenetére
Köszi! GPU-Z-t most telepítettem, nekem 3 hőfokot mutat:
GPU temp #1, #2, #3, de mivel majdnem tök egyformák a hőfokok, így nehezen tudom elhinni, hogy bármelyik a VRM lenne.A memóriától annyira nem félek, de a VRM hűtés hiánya aggasztó. Amúgy keveset játszom, nem izgat túlságosan, csak kíváncsi voltam, mikor megvettem, hogy mit tud. A Catalystban beállítható maximumoknál (775MHz és 1125MHz) már pár perc után megfeküdt, tehát szó sem volt semmi extrém tuningról. Előtte egy Sapphire 4830-am volt, azt ész nélkül lehetett húzni, úgy, hogy pár hét után a BIOS-át is átírva, az egész életét (3 év) így töltötte nálam, ráadásul hűvösebb és jóval csöndesebb volt, mint most ez alapon. (Magyarul mindenféle driver és segédprogram nélkül húzva ébredt) Ja, és természetesen hibátlan állapotban adtam el.
Érdekes, hogy az 5850 a GPU húzását nem bírja, a memória nyugodtan mehet(ett) 1125-ön. -
MPowerPH
félisten
válasz
Zoo123 #26577 üzenetére
100C-ről beszélünk, nem 130-ról... És egy ugye furmark, ráadásul 'sütő' módban, ami teljesen életszerűtlen. Anno sokat tárgyaltuk ezt itt is, és más külföldi fórumokon is. A VRM része ilyen magas hőfokra van hitelesítve, legalábbis az X2-nél és a 2900XT-nél is így volt.
Én továbbra is azt látom, hogy a memória sávszél megnövekedése az, ami kifekteti a GPU-t.
A megdöglés nem ezek miatt következik be, hanem az alul vezérelt gyári hűtés miatt. Egy 4870 X2 esetében a nyák bőven 100C fölött kapta az ívet, ha nem nyúltál hozzá a vezérléshez. Nem beszélve a GPU-ról, ami lazán belenyalt a 90C-be. Ezt hosszabb távon semmi sem bírja. A VRM teljesen más tészta.Leégni nem tud, mert benne van a védelem. X2 esetében 145C-nél úgy emléxem lekapcsolt.
Jah, és BF3 alatt 90C alatt marad ezekkel a beállításokkal a VRM, kb. 8 percig használható így, aztán kifagy. Ha nem lenne elég a kraft, akkor nem várna 8 percet sem. -
-
-
-
-
Roland06
aktív tag
válasz
Zoo123 #24948 üzenetére
mivel tuningolhatom a kártyát?
Próbálkoztam már de gyakorlatilag min. kis emelés után már fagy vagy kikapcsol. Az MSI Afterburner -el is próbálkoztam de nem igazán szereti, vagy azért mert nem szeretik egymást a CCC-vel vagy nem tudom......Mióta nem használom az MSI-t azóta nem fagy a játék.
Most CCC-vel GPU:965Mhz mem.:1245Mhz és tovább nem nagyon megy. (nem értem! szerintem többet kellene bírnia) Feszt nem enged emelni. -
-
dark_hmz
tag
válasz
Zoo123 #24649 üzenetére
Igen, biztosan állítja is a feszültséget. 960-ig mentem el egy pici fesz emeléssel. OCCT-vel néztem hogy hibázik-e, 960Mhz-en alapfeszültségen már hibázott, de egy kis feszültség emelés megoldotta a problémát.
Aztán kb 2 óra OCCT, 3dmarkok, játékok stb... Augusztus közepe óta használom így. (960/1250)
-
Motion_Blur
félisten
-
ttt1
őstag
válasz
Zoo123 #24294 üzenetére
Nekem is high detailon van minden élsimítás minimumon és nincs lag nincs akadás.. Nem tudom mennyi fps ,de amíg folyamatos különösebben nem érdekel...Annyi volt a trükk,hogy feladatkezelőben az egyik magot ki kellett kapcsolni.. Szal nekem 1 mag meghajtja 1680ba gyönyörűen .:
SSAO is be van nekem kapcsolva...
-
KINIZSI
tag
válasz
Zoo123 #24075 üzenetére
Köszi szépen a választ nagyon hasznos volt
Én sem tudom eldönteni, hogy megérné-e vennem egy erősebb videokártyát+procit, vagy épiteni egy új gépet....
A 6750-es procit+4850 es VGA-t max 25-ért tudnám eladni(ha eltudnám)
A 775-ös quad procikat meg aranyárban mérik most.Nem is beszélve az 5850/70-rőlLehet, hogy érdemes lenne várni, jan-febr.-ig, hátha lejjebb mennének az árak.
-
KAMELOT
titán
válasz
Zoo123 #24075 üzenetére
Hát ezt nagyon jól leírtad.
Én is utánaszámolgattam.
Q9550 kb. 40 000ft
+2GB DDR2 ram 4000ft
Most ha én platformot váltanék akkor:
i7-920 kb.30-35 000ft használt garis
X58-as alaplap kb.25 000ft használt garis
8GB DDR3 1600mhz ram 13 000ft tiszta újAkárhogy számolva kb. +30 000ft felárért kapsz egy sokkalta gyorsabb gépet és még abba későbbiekben egy 6 magos i7-980x-et is belé lehet rakni.
-
-
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
Referemcia 58xx kártyákon DIGITÁLIS PWM van 5850 3+2.Fázis 5830+5870. en pedig 4+2.Fázis! és ezeket 2.db Volterra VT1165. chip vezérli! Tehát teljesen más a VRM része a Referencia 58xx kártyáknak ezért van más monitorozása!
Sapphire már a Rev2 nél is lecserélte a sokkal olcsóbb ANALÓG uP6213.ra
És az új 5850 XTREME karin is ANALÓG (CHL8214) VRM van tehát ezért nincs monitorozási lehetősége a PWM nek!
**********************************************************************************
#20380 Sandrew : gyári hűtéssel TriXX be mehet a 1,162.v amit majd Aida64 1,1563.nak fog jelezni! ami a valóságban kb 1,21-1,22.V lesz! ezt 24/7.be is bínia kell a kártyának és a gyári hűtésnek is!
*********************************************************************************
#20382 kisza25 : amit Aida64.ben látsz GPU-VRM néven az pontosan az ami a neve! annyi feszt kap a szabályzó szerint a GPU és a 2.Amper meg 57.Amper az a GPU (és nem az egész kártya) fogyasztása! ha beszorzod az Ampert és a GPU feszt megkapod mennyi Watt ot kajál a GPU gyári fesz el ugye : 1.09375.v * 57.A az ugye ~62.W de ez csak a GPU fogyasztása nem az egész VGA!
-
kisza25
félisten
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
felraktam a legújabbat ez kiírja, csak szerintem nem változik,legalább is 26fok alapon terhelve meg 27fok
na meg van egy olyan, hogy VVDC current az azt írja 2A terhelve meg 57A ez mi akar lenni?
Sandrew: azért vegyél vissza kicsit, mert akinek írsz egy 1400 napos felhasználó nem 70 és te nem tudod szerkeszteni a hsz-ed 5percen belül, ö meg tegnap tette fel ezt a kérdést amire senki sem válaszolt és azóta jó néhány hsz volt, ilyenkor miért ne tehetné fel még 1x, ha tudod a választ a kérdésére válaszolj, ha meg nem akor ne, de ne oktass ki feleslegesen másokat, előbb néz szét a saját házad táján. -
Serf1
csendes tag
válasz
Zoo123 #19992 üzenetére
Ezt is figyeltem, hogy energiagazdálkodási mód lehet a baj, de mivel akkor felkapcsolja 3200-ra mikor indul a 3dmark utána meg nem látom, így nehéz megmondani.
Játékok alatt nem szokott lassú lenni, fene se tudja, mondjuk nem szoktam nézni a framet, mivel nem írja ki.Csak gondoltam megnézem az én gépem mit tud, aztán kicsit lehangoló volt ,hogy össze vissza irogat mindent és, kb egymás után futattam, a 3dmarkokat és úgy tért el egymástól, bár lehet éppan frissít vagy valamit csinál a gép.
Mondjuk ezt a videókarit se lehet kapni már.
Remélem időtálló és értékálló vétel volt, majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Amúgy ez a tuning lehetőség átlagosnak mondható, ha jól gondolom?!? -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Zoo123 #18148 üzenetére
Hát jó, de azért engedelmeddel én az 5870-et rakom majd bele
Egyébként én is pont így terveztem. Mindenesetre köszi a tippet
Amúgy a Win 7 jóféle, tényleg nagyon jó driver szempontból, 4850-et is kezelte, már a telepítés végső fázisa is natív felbontáson ment.
Jani18:
Igen.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Zoo123 #17809 üzenetére
Jo tudni
Ezt a csodafegyvert ugynez ki enis sokszor befogom vetni ezek utannekem regen a FarCry 2 nel volt ilyen
Es SOHA nem javult meg, ujra kellett raknom a WintDe mostmar ismerem mi az az Alt+Enter
Egyebkent sajat velemenyem szerint most, hogy az 5870-el probalom a Mafia II-t brutalisan eszreveheto a PhysX hianya
(edig mindig NV-vel probaltam)
-
CptMisi
őstag
-
ffodi
veterán
válasz
Zoo123 #17557 üzenetére
Lefuttattam a másik tesztprogit.
1920*1080, 4xAA, Enthusiast. CPU, VGA ugyan azon a beállításon mint az előbb.
min 32,30 max 46,89 avg 37,67
Mindjárt más a helyzet. Még a ph-s tesztben leírtak alapján is lefuttatok egy tesztet, megnézem, hogy mit produkál. Azzal a másik benchprogival valami nem kóser.
CptMisi:
Szerintem a GTX580 egy nagyon jól eltalált vga, a HD6950/6970-es sorozattal ellentétben. Tud Physx-et is szóval a társkártyára sem lenne szükségem. A HD6990 biztosan jobb lesz mint a jelenlegi csúcs nv, viszont az nem 120-130k körül lesz, hanem alulról fogja súrolni a 200k-t(ha nem is szűkösen, lásd 5970 vs gtx480). Persze ez csak az én véleményem.
Nem vagyok sem ati sem nv fan, viszont szeretem reálisan látni a dolgokat, és ha tetszik ha nem, jól eltalálták.(nem a szín érdekel, hanem a szolgáltatás és teljesítmény.)
Szerk.: Ha viszont nagyon lemegy az 5850/5870 ára, akkor elgondolkodok egy cfx-en.........
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Zoo123 #17553 üzenetére
Értem, Köszönöm. Akkor úgy néz ki minden rendben.
Haverral kicsit belemerültünk, de nagyon elpicsázott egy 3.9 ghz i7 és egy gtx 480 OC jelenlétével... ilyen 40 %-ra szégyenített meg.
De úgy néz ki már annyival erősebb ott az i7 meg az OC gtx 480.
Bár akkor, ha a te eredményedet nézem, nálad 29 fps volt a min. nálam 21!
Haver gtx 480 / i7 kombójával 31 fps... akkor még mindig jók vagyunk -
DeathAdder
veterán
-
laca000
őstag
válasz
Zoo123 #17159 üzenetére
AMD Phenom II 965,erről a prociról van szó.
Az alaplap egyik slotja 16X-os az biztos,a másik 8.
Az alsó slot a 16,a felső 8.
A kérdés inkább az,hogy crossfire-ben hogy is van ez a 2X8 vagy 2X16 "dolog"...
A HKC-t pedig lecserélem persze 2 kártya esetén egy minőségibb tápra,vagy ha megveszem az ARES-t,ez evidens.
Addig viszont nem,mert nincs vele semmi baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest