- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #30140 üzenetére
Ha nem használod ki, akkor persze, minek a gyorsabb kártya.
Akkor ár/értékben az éri meg, ami a legolcsóbb, amit még éppencsak kihajt a procid, vagy kihasznál a játék, amivel játszol.
Sajnos az 5770 nagyon más, mint a 4870, pláne, mert az 512-esnél jobb, az 1gb-snél meg sokkal rosszabb. Nem akarom az egész estém fejtágítással meg linkelgetéssel tölteni, úgyhogy asszem én is kiszálltam a beszélgetésből, mindenki azt vesz, amit akar.
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #30134 üzenetére
Jogos, nem fogalmaztam egyértelműen, próbáltam röviden leírni a lényeget, ami a véleményem/tapasztalatom a kis sávszélességű karikról.
Persze, olyat veszel, amilyet jólesik, én csak segíteni próbáltam.
Azért azt gondold végig, ha ezeken már milyen hiperszuper GPU van, akkor nem-e kevés mellé olyan memória-sávszél, ami az ősrégi, jóval lassabb 5770-eket is visszafogta?
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #30128 üzenetére
Ugyanaz az architektúra, ugyananyi számolóegységgel. Csak előnye lenne szabad lennie a 4850-hez képest, mivel frissebb fejlesztés.
Az RV790 GPU funkcionálisan megegyezik az RV770-el, csak a magasabb órajelek miatt kapott egy zajszűrő kiegészítést, ami a működést nem befolyásolja. Ezt megerősítő 4870 vs 4890 tesztet találni neten dögivel.
Én nem mondtam, hogy a 7770-el laggolnának a játékok. Amit én mondtam, hogy egy lényegesen magasabb memória sávszélességű kártyát nem szerencsés egy modernebb, de kisebb sávszélességűhöz hasonlítani, mert nagyon más a "lelkiviláguk".
Azt mondtam, alapvetően laggosabbak a játékok a kisebb sávszélességű karikon, nem olyan simák, mint a nagyokkal. Talán a mikrolagg nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás, inkább jobb a rövid FPS-esés kifejezés.
A 7770 topicban valószínüleg nem fogsz objektív, elfogulatlan eredményekhez jutni, az emberi természetből fakadóan.
(#30130) zsole84: Ha a 2900XT-n ott figyelne 320 helyett 800 számoló, és GDDR5 memória, akkor igen potens kártya lenne. A 7900-ak se véletlen kaptak 320bites memóriát. Csak sajnos a bitnövelés nagyon drágítja a terméket, így szeretik szűkre szabni az árérzékenyebb termékekben.
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #30125 üzenetére
Én gigás, OC 4850-ről váltottam 4890-re, ami ugye tökugyanaz a GPU, csak a nagyobbikon GDDR5-el. Igencsak érezhető differencia volt köztük, ami azt illeti, pedig közel azonos (700 vs 725mhz) órajelen használtam őket.
A kisebb kártyából sokszor kifogyott a szufla, amikor a nagyobbikon egyáltalán nem, ez sokkal kiegyensúlyozottabb FPS-eket jelentett, a 4890 nem tudott sokkal többet, de azt sokkal jobban tartotta, történt is bármi a monitoron.Ez főleg a GTA4-ben, amivel akkoriban sokat játszottam, nagyon kijött.
Az 5770 meg ugyanaz, mint a 4850, csak magasabb órajelekkel, az csak próbálni járt nálam. -
Grave_444
nagyúr
-
-
HANDO88
senior tag
válasz
zsole84 #19188 üzenetére
Most azon gondolkodtam talán az lehetséges hogy rossz hőfokokat mutat?
Mivel az órajel sem stimmel és gondolom én hogy a hőfokokat is a bios-ból olvassa ki az AIDA64 /ha baromságot írtam akkor javítsatok ki/ nem fordulhat elő hogy nem valódi hőfokokat ír ki?
Azért ütött ez szöget a fejembe mivel volt 4850 és 4890-es karim is és mikor azok 70 fok körül voltak ott már bizony érezni lehetett kézzel a meleg levegőt a kari környezetében.Ennél viszont semmi,a ram sünikhez be tudok nyúlni és terhelés alatt azok is csak kéz melegek. -
HSM
félisten
válasz
zsole84 #18420 üzenetére
Köszi!
(#18428) fanti: A hőfokokra kell jobban odafigyelni, mert jelentősen melegebb lesz 850/1125-ön, és főleg a VRM.
Ott már az sem árt, ha jól szellőzik a házad. Nekem olyan 35-45% közötti venti kell (játék és V-sync függő), hogy 75 fok alatt maradjon a GPU úgy. A VRM-et egyszer kiteszteltem ezzel a hűtési profillal, mindent bírt, azóta nem foglalkoztam vele.
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #17794 üzenetére
Persze, nincs ezzel gond, én meg hozzátettem a saját gondolataim.
Amúgy legjobb tudomásom szerint ez a hivatalos ajánlás:
Minimal system requirements: Metro 2033
- Dual-Core CPU (Core 2 Duo or better)
- DirectX 9, Shader Model 3 graphics card (Geforce 8800, Geforce GT220)
- 1 GiB RAMRecommended system requirements: Metro 2033
- Quad-Core or 3.0+ GHz Dual-Core CPU
- DirectX 10 graphics card (Geforce GTX 260)
- 2 GiB RAMOptimal system requirements: Metro 2033
- Core i7 CPU
- Nvidia DirectX 11 graphics card (Geforce GTX 480 and Geforce GTX 470)
- As much RAM as possible (8 GiB+)
- Fast HDD or SSDNyilván, minél több ramod/erősebb CPU-d/gyorsabb VGA-d van, annál jobb... A GF-et, meg pláne a 470-480-akat gondolom a Physx miatt is javasolják ennyire, merthogy az Atival nincs, hiába tudod bekapcsolni. Az ajánlott konfigban azért érdekes, 2GB ram van, és GTX260....
-
HSM
félisten
válasz
zsole84 #17790 üzenetére
6GB ramon röhögve fut (p. nálam), de nem hiszem, hogy 4GB ne lenne elég neki, pláne, hogy 2GB-nál többet nem is tudna elfoglalni, mivel 32bites program...
Másik, mint írtam, a 12-15FPS-es részeken indokolt volt a lassulás, mert valami hihetetlen látványos (és nyilvánvalóan teljesítményigényes) effektekkel volt telinyomva. Itt a fejlesztő eldönthette, hogy vagy elveti ezeket a jeleneteket azaz optimalizálja a grafkártyák kisebb teljesítményéhez=butítás, vagy bennhagyja, hogy ennyi belefér, a látvány megér némi minimális kompromisszumot. Próbáltam Very High helyett ha High-ra rakom, teljesen megszűnt a lassulás, ellenben alaposan ellaposodott a jelenet. Gondolok itt a prológus pályán, mikor a fényben hirtelen meglátjuk az első "lény" árnyékát, ott VH-n 12-15FPS, de brutálisan látványos, sima high-on tök semmilyen. Ugyanez igaz a szellemes/alagutas pályára, ahol VH-n valami hihetetlen brutál, ahogy elszáguld melletted a szellemvasút, sima High-on fel se tűnik a jelenet, de eltűnik a szaggatás. Te döntessz. Én nagyon örülök, hogy végigtolhattam Very High-on, és hogy elvétve néhány igen látványos jelenet kedvéért leesett az amúgy végig bő 25-30FPS-ről 12-15-re. És azt se bántam, hogy ehhez 850/1150-re kellett húzni az 5850-et, és ezt jelentékeny hangosodással hálálta meg az amúgy igen halk kari.
Fel kéne fogni, hogy optimalizálással nem lehet csodát tenni. De nagyon könnyű azzal dobálózni, hogy valami nincs optimalizálva. -
HSM
félisten
válasz
zsole84 #17784 üzenetére
Én a Crysis-el megjelenése után fél évvel (akkor vettem gépet) simán tudtam játszani DX9 1680*1050-ben maxon AA nélkül egy abszolút középkategóriás vason. (C2D E4500 OC - radeon 3870 - 2GB ram)
Szerintem ez teljesen rendben van. Sőt, barátnőm notebook-ján (T7100-as proci, 8600GS VGA) is lehetett élvezhetően játszani vele low grafikával. Szóval ez nem nyert. A Metro is majdnem maxon futott a gépemen, 5850-el, DX11, Very High, az AA-t kellett AAA-ra cserélni, AF4 és ADOF OFF. Minden mást rákapcsolva tökéletesen futott 1680*1050-ben. Egy két jelenet volt csak, ahol 12-15 FPS-re esett a sebesség, de ott olyan áll-le-ejtős jelenetek voltak, hogy abszolút megértem a fejlesztőket, hogy a VH beállításból miért nem "optimalizálták" ki...
A GTA4-et szokás még emiatt fikázni, de ha szoftverfejlesztői szemmel nézel rá, akkor az is teljesen rendben van, mert van tartalom a komoly igény mögött, butítva meg kb. akármilyen gépen elfut.... Még a heaven is amúgy szépen fut 5850-en, ha a tesszelációt extrém-ről normál-ra rakod.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17691 üzenetére
Akinek már 5850/5870 / 5970! eset birtokol, azokat nem nevezném átlagfelhasználóknak!
Prohardveren igen!
De való életben, kétlem !GTX 580 Inkább megszállottaknak való, akiknek a név, és a teljesítmény a minden... és hogy a leggyorsabb 1 magos gpu dóromból a gépében...
Ez mind szép és jó, de mikor jön egy új sorozat, pár hónapra rá... ők fognak leghangosabban sírni hogy 50-60 ropival kevesebbet ér a kártyájuk kevesebb mint fél év alatt! -
Cybertrone
veterán
válasz
zsole84 #17678 üzenetére
BC2 1920*1200-ban16*Q-val, és 8*Af-el robbanásoknál , havas pályákon, sivatagos pályákon eléggé gyér tud még lenni az fps! Hameg benyomod a HBAO-t akkor aztán végképp kifacsarja a kártyát
Pédául!
A Gtx 580 brutál állat lett, csak kicsit drága... viszont a fent említett game 32*Q-val, és 16*-os AF-el meg sem kottyan neki! 50-90fps közt mozog a mutató, HBAO-VAL! -
Great_Muta
tag
válasz
zsole84 #17603 üzenetére
Köszi! Először HD6850-ben gondolkodtam mert azt tuti elbírná, de aztán megnéztem, és az 5850 fogyaztása se olyan vészes...csak nem voltam biztos benne hogy vinné e... szóval köszi a megerősítést. Nameg hosszabb távra akarok VGA-t cserélni, mert ugye nem olcsó mulatság. Anno a mostani 4850-es kari se volt olcsó.
Ehhez a táphoz meg ragaszkodom, sokat spóroltam rá, remekül működik, és hosszabb távra terveztem a használatát.
Persze egy 5970-et nem raknék alá...nade nem is ahhoz tervezték.
Köszi mindenkinek a segítséget. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17589 üzenetére
Gondolom úgy gondolta hogy ha esetleg a 450W teljesítmény kevés lenne, hiszen ha mindig 100% - on terheljük a tápot haza vágjuk!
De nem szabad elfelejteni hogy az csak egy szám, a 450W.
Egy minőségi tápnak lelke is van, és nem adja csak úgy be a derekát, így hosszú távon is elbírná a gép.
De én azért bővítés céljából nem centizném ki ennyire a tápot!
Kitudja lehet gtx 480 as lesz benne, akkor meg kevés lesz már!
Napjaink gépe alá (1gpu) 500-700 között gondolkoznék. -
CptMisi
őstag
válasz
zsole84 #17437 üzenetére
3D Mark:
"Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGIFactory1:reateSwapChain failed:
The target window or output has been occluded. The application should suspend rendering operations if possible.
DXGI_STATUS_OCCLUDED"
Cserélek majd drivert, mert szerintem azért gáz...
-
Sefi84
senior tag
válasz
zsole84 #14957 üzenetére
Azért a két rendszer nem ugyan az, mert az egyik i7 8.. a másik pedig i7 9.. és a két rendszer között vannak teljesítmény illetve fogyasztásbeli különbségek.
Míg a kártya 151W teljes 100% terhelés mellett eszik ennyit amit max furmark alatt fogsz elérni, mert ott kap 100% terhelést, az egész rendszer az teljesen más ott minden összeadódik: a proci+a lap+ memók+VGA+vinyók+ventillátor+stb... az 265W pl.
Nekem pl. 380W eszik a rendszer Vantage alatt, pedig nekem csak 5770-em van!
Alapon 130W!!!A kártya fogyasztása nem húzva hanem alapon 151W ahogy látod a honlapon, de ha kicsit meghúzod ez még 200W is lehet!!! + az alatta lévő rendszer, mindnek más a fogyasztása és ott is ha meghúzod a procit változik természetesen!!!
-
BeLucZ
addikt
-
Zoo123
senior tag
válasz
zsole84 #14898 üzenetére
Az E6750@3.4 GHz-en jár 7/24-ben
nagyon-nagyon ritkán 1-2 teszt erejéig szokott menni 3.6 GHz-en is, de afölött meghal.
Az 5850-et nem kínzom ennyire, az 850/1200-on érzi jól magát, persze csak ha kell egy kis plusz erő.Bárhogyan is küzdök egy C2D-vel kb 10-20%-al kevesebb FPS-t kapok Dirt2 alatt mint egy i7-es konfig. Ez van.
-
Zoo123
senior tag
válasz
zsole84 #14896 üzenetére
Azért abba egyetértünk hogy az 5830-as VGA 1280x1024-ben unatkozni fog, míg a CPU majd bele gebed a munkába --> CPU limit.
1280x1024-re gyakorlatilag egy 4850, vagy ha DX11 is kell akkor egy 5770 is bőven elég.Persze egy erősebb VGA-val később bátran válthatsz FullHD-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest