- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #18436 üzenetére
Hát nagyon egyforma mind a négy kártya... HAWX 2 durván nVidia-s játék, vagy csak nagy bajok vannak Catalyst oldalon.
Ahogy nézem ez alapján a GTX-580 se lenne hú de nagy előrelépés... majd a Crysis 2 tesszelációja, meg az újabb játékok eldöntik mi az ábra.
Egyébként egy HD6950@HD6970 OC BIOS-al olyan 60-70k környékén talán a legtutibb vétel, már ha nem érdekel a fogyasztás.
Dj Dekko!: Egy Q9550-el jobban járnál amúgy, nem kéne mindent cserélni. De elég kisebb is, mondjuk Q8400. Ha meg kicsit összeszedted magad megint anyagilag GTX-580 után, akkor legyen inkább egy i5-2500K.
barack1997: Nincs abban semmi ha szüleid veszik a gépedet. 13-14 évesen én is így kaptam Barton 2500+ -t vagy mi volt annak a neve... ráérsz még dolgozni. Ha megtehetitek, akkor megtehetitek, én is megvenném a gyerekemnek...
-
keIdor
titán
válasz
Dj Dekko! #18415 üzenetére
920/930/950 mindegy melyik. Ugyanúgy 3,8-4,2GHz között van mindháromnak vége tuninggal 24/7-re, ott meg egyforma erősek.
Vegyél fel hitelt.
Viccet félre, szerintem a GTX-580-nak sokkal jobb a Performance/Watt-ja, a 6970 számomra nagy csalódás lett. Sokat zabál, olykor alulról nyaldossa a 300W-ot, közben meg alig gyorsabb a 5870-nél, ami kb. 160W-ot eszik. Talán 15-20%-al jobb a 6970... de dupláját eszik.
A 6950 szimpatikusabb, bár az meg max 5-10%-al jobb az 5870-nél.
Nekem ezért tetszik a GTX-580, húzva 40-50%-al jobb a mi Radeonunkál. Az egy normális fejlesztés lenne.
CrossFire meg nem rossz, belekóstoltam 4870 X2-vel, 5970-em is volt 2-3 hétig kölcsönbe, meg volt 2db 5870 is itt rövid ideig. Nem rossz, de... és ott a "de". avg-max fps-ben nagyon megy, de ha valami gebasz van egy új játéknál és még nincs driver, akkor a legfontosabb min fps-eknél képes elvérezni, bár hozzáteszem, nem rendszeres az ilyen, de előfordul.
-
keIdor
titán
válasz
Dj Dekko! #18404 üzenetére
Jobban jársz egy 6970-el, nálam az 5870 előtt 4870 X2 volt és bizony az 5870 sokkal kiegyensúlyozottabb. A min. fps-ben látszik igazán, kevésbé esik le. Ráadásul a Cayman új architektúra, driverek még itt-ott segíthetnek, míg a Cypress-ből már kihoztak mindent szerintem.
Egyébként én HD6970 helyett GTX-580-ra váltanék inkább... bár igaz a GeForce drágább.
-
keIdor
titán
Nem semmi, hogy már lassan másfél évesek lesznek ezek a kártyák.. hogy röpül az idő...
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15865 üzenetére
Hát én már úgy vagyok vele, hogyha most kéne vennem 5870-et 80k-nál többet biztos nem adnék már érte, mikor aprón van 77-ért. Mindegy, hogy 2-3 hónapos kártya, akkor is annyival olcsóbb, hogy még csak eszembe se jusson drágábbért venni, vagy akkor már 5970 ugyanilyen nyomott áron.
-
keIdor
titán
Na, HD4870 X2 is dead, HD6800-ra meg nem érek rá várni, mert még legalább 2-3 hónap, úgyhogy HD5870-et addig veszek azt majd utána lesz ami lesz...
Melyiket érdemes megvenni? Nekem igazság szerint jó a ref. is, nem zavaró a hangja. De lehet egyedi hűtős is, ajánljatok valamit légyszi, nektek milyen van?80k a határ, de egy 75k-s vételnek jobba örülnék, úgyis bukok rajta szépen karácsonyig...
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15061 üzenetére
Az X2 halott, legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy a VRM adta meg magát. Ugye panaszkodtam is, hogy az AC-vel rohadt meleg. Gyanítom ez ölte meg. Játék alatt volt 110 fok.
Ezek az aftermarket hűtők ennyit is érnek szvsz.Úgyhogy ha 130-nál kezd, akkor addig HD5870 lesz, nincs mese, azt ha lemegy 100k-ra megveszem.
-
keIdor
titán
válasz
amper zoli #12308 üzenetére
-
keIdor
titán
Eljutottam odáig, hogy veszek egy 5870-et. Annyira nem követtem a dolgokat, kellene egy kis segítség! Vapor-X legyen, vagy MSI Lightning? Típushiba ugye egyiknél sincs? Vagy legyen referencia?
-
keIdor
titán
Sokkal jobb volt egy jó nagy LCD-n toltom annó 3 hónapja, hátradőlve, kényelmesen, nyomásérzékeny controllerrel.
Assassin's Creed 2-t is már lassan kitolom, szegény 400k-s PC-s gyerekek meg még várnak egy ugyanilyen verzióra ki tudja meddig.
Jah, Forza 3-at említettem már?
Úgyhogy válts.
-
keIdor
titán
válasz
Blaze71 #4485 üzenetére
A Fermi szerintem csak március vége-fele fog jönni. Ha Q1-et mondanak általában mindig a végét kell érteni... hogy ne Q2-t kelljen mondaniuk.
De szerintem is lesz már 50k-ért addigra 5850, és sokkal jobb, mint az 5770, úgyhogy próbáljátok meg azt.3DMark 05 már nagyon régi, nem méri rendesen a VGA-t, inkább ilyen Heaven, Stalker: CoP féle benchmarkokat nézz, az jobban tükrözni fogja a kártyák erejét!
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #4473 üzenetére
Ott nem is kéne mást cserélni, nem lennél előrébb...
HD5870 ha van rá keret......Lacika001: Q8xxx @ 3,3GHz kábé, bőven mehet mellé a HD5850.
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3587 üzenetére
Én is majdnem mindent kipróbálok, maradjunk annyiba, hogy nekem külön írják a drivert... menj és vegyél GeForce-t, ennyi lenne... nem muszáj itt kínlódni a Radeon-al.
Én mindig is mondtam, hogy nálad más lesz a hiba, hardver, szoftver de nem, te mondogatod, hogy driver, hát akkor user error van, ennyi.
Egy beteg vinyó, kábel, szar kodek, bármi be tud kavarni... az is lehet, hogy instabil a tuningod, mert akkor is csinálhat ilyeneket, és nem minden a Prime meg a LinX. -
keIdor
titán
Én mindig driver sweeper-ezek, de nekem így is jó, sosincs semmi anomália...
Egyetértek, nagy részük user error, vagy nekünk külön ír drivert az AMD hosszú évek óta.katt777: Mi értelme van az OpenGL-nek?
Soha nem volt bajom a CCC-vel. Mondom, nekem külön írják a drivert. Érzékeli az oldal, hogy én vagyok, és külön drivert töltök le.
Robi BALBOA: 9.10 igen, mindig a legújabb.
-
keIdor
titán
válasz
Robi BALBOA #3558 üzenetére
Nálam Win7+Left 4 Dead szeretik egymást.
Rohadjak meg venni fogok egy HD5750-et, de ha nálam nem lesznek driverhibák akkor mindenki meghív egy sörre, nekem meg lesz egy jó napom.De miért is lenne hibám, nekem a HD4000-el se volt soha.
Úgyhogy már tehet is mindenki nekem félre pár százast, Becks-et akarok.
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3549 üzenetére
Én fordítva tapasztaltam ezt. Amikor 8800GT-m volt még 2007 végén, akkor ha odatévedt egy HD3800-as tulaj el lett küldve melegebb éghajlatra. Én úgy tapasztaltam, hogy a vérbeli nV fan bunkóbb a vérbeli ATi fannál.
lsc: Megnyugodtam, nem vagyok egyedül az észrevételemmel.
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3543 üzenetére
Fogalmam sincs egyikkel se játszottam... nem is nagyon érdekelnek... engem ebben az évben PC-re csak a Left 4 Dead 2, Call of Duty MW2, Assassin's Creed 2 érdekel. Előbbi kettővel már játszottam, egyikkel demóval, másikkal Xbox360-on, megéri mind a kettő a pénzét. Persze egyikhez sem kell új kártya, ezért ér rá nekem. Bízom az AvP-ben, hogy az is jó lesz.
60k-ért vettem a HD4890-et tavasszal, HD5870 simán megéri így a 80k-t szerintem.
A Dirt 2-t meg már régen kitoltam, most azért, hogy megnézzem milyen DX11-ben nem fogok új kártyáért rohanni. -
keIdor
titán
Én majd akkor veszek új kártyát, ha kijött az 5970, lement az X-mas hype, és Aliens vs. Predator már a küszöbön lesz.
Tehát olyan Január-Február fele... addig csak-csak lemegy az 5870 ára olyan 80k alá, onnantól nekem tuti vétel lesz!
Nem várok én semmi féle nVidia válaszra, dugják fel maguknak a Fermi-t... ahhoz, hogy ismét GeForce mellett döntsek valami hatalmasat kéne durrantaniuk, olcsón, ami nem várható, főleg, hogy még nincsenek meg a textúrázók... én újabb FX szériára számítok tőlük, vagy ki se hozzák asztali környezetbe... persze a fanok még reménykedhetnek, hiszen az hal meg utoljára. -
keIdor
titán
válasz
eszakas #3442 üzenetére
Colin2 mit takar, gondolom nem Dirt 2.
A CoD4 az nálam is, az nekem is fent van, de én inkább Star Wars Kotor 1-re gondoltam régi játékok alatt, mert az pl. nem megy. De Jedi Academy az megy.
Mafia 1 nem megy...Mod: Mondjuk srácok, lényegtelen, számoljátok ki mennyibe fájna egy AMD K8 X2, vagy E4000, E6000 Core 2 meg mellé egy régi DX9-es GeForce, vagy Radeon... vagy PS2, Xbox1... szóval igazából teljesen mindegy, hogy megy-e a 6-7 éves játék, mert aprópénzből alárakok valamit, ha annyira nosztalgiázni akarok...
Igazam van, vagy igazam van?
-
keIdor
titán
válasz
feka007 #3428 üzenetére
HD4870 terhelve is azt hiszem többet eszik, mint a HD5870, szóval meg kell birkóznia a tápodnak simán vele, főleg az 50-essel...
Idle meg valami 20W alatt fogyaszt, a HD4870 meg 90W körül evett...
Ezért mondom, hogy a HD4800 ellen szól minden szinte... bár a 4890 60W-ra csökkent, de még az is sok... -
keIdor
titán
válasz
katt777 #3401 üzenetére
Nem alacsony részletességgel játszottam, ne mindig magadból indulj ki! Olvasd el még egyszer figyelmesebben a #3399 elejét, és akkor nem fogsz butaságokat irkálni, hogy mikor vettem. Vagy legközelebb angolul írjam, úgy jobban fog menni?
"Szövegértést gyakorolnod kéne." Bagoly mondja...
Amit meg utána írtál, arra csak ennyit reagálnék: Tartsd meg magadnak az elméleteidet... még hogy lassul, nevetnem kell...
"Nem érdekel, egyetértesz-e az aláírásommal, a saját tapasztalataim vannak ott, nem a tieid." Legalább nem ragozzuk sokáig...
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3393 üzenetére
"Az ATI driverek meg tényleg szarok kezdetben"
Megint nem értek egyet... hogy lehet akkor, hogy a HD4870-el semmi bajom nem volt megjelenéskor?Gyorsulni meg minden kártya gyorsul, emiatt ne szóld le a kezdő drivereket. Képzeld a GeForce is gyorsulni szokott újabb drivereken, véletlen-e ez?
bigdigit: Nálad más lesz a gond... nem egyből az ATi a hibás mindig.
katt777: Csak azon csodálkozom, hogy miért nincs még az aláírásodban az ATi?
Annak is durván a felével nem értek egyet...
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3387 üzenetére
Én még Xbox360-on játszottam ki a Resident Evil 5-öt, tavasszal, de PC-n is megnéztem, hogy milyen lett. Nálam semmi probléma nem volt.
Én sem vagyok piros szemű, volt GTX-280, és azzal is elégedett voltam.
Engem inkább az ATi nem létező hibáinak "terjesztése" zavar.Ha ennyire elégedetlen vagy, miért nem veszel GeForce-t? Ennyi lenne az egész... nem tetszik, oké. Ott a másik oldal, ki tudja meddig... használd ki...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Nyugodjatok már le mindketten, ez nem az sg.hu, meg gamestar.hu...
(bár a szint már az sajnos)Barney™: Szerintem rohadt jól néz ki a géped, de nem mindenkinek fontos a kinézet, ezt fogadd el, valakinek fontosabb a hatékonyság, és mivel ez nem szépségverseny topic, ezért ne fikázd a másik munkáját.
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #1938 üzenetére
Sok 3D (Stalker) nyírta aztat ki.
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #1936 üzenetére
Ne vedd szentírásnak.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #1104 üzenetére
Én biztosan váltani fogok 5870-re a kérdés már csak a mikor, ugyanis ennyit nem adok érte, de 70k-ért már elfogadható lenne pedig. Egyrészt a kíváncsiság, érdekel a tesszeláció pl. AvP alatt, meg a kisebb fogyasztás se mindegy szerintem...
Csak csökkenjen az ára!
leviske: Egyetértek, most 2011-ig a 28nm-ig szerintem nem lesz új kártya. Egy 5890-et is csak akkor tudok elképzelni, ha az nVidia nagyot dobbantana, de ebben kár reménykedni, főleg azok után a cikkek után...
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #1018 üzenetére
Nem úgy volt, hogy a héten neked már lesz 2db?
Vagy az múlthét volt?
-
keIdor
titán
Nem jelenthető ki, hogy melyik a leggyorsabb, mert valahol ez, valahol az.
De ha azt nézzük, hogy ez a GPU grafikára van tervezve, DX11, akkor HD5870 a leggyorsabb, illetve pontosítva a legjobb VGA a piacon.
A GTX-295 már csak azért sem, mert SLi, és driverfüggő a működése.subaruwrc: Már szét van baxva a topic, a legszomorúbb meg az, hogy a moderátort se érdekli, ill ignorálja, ezért süllyed a Prohardver is a GameStar szintjére.
-
keIdor
titán
Szánalom ami itt megy... még hogy ez egy felnőttekkel teli fórum...
Addig is egy kis érdekesség: [link] (ez már magyar)
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #780 üzenetére
Helyedben itt még olvasgatnék, ezek után kellene a halálnak 3 vagy 4 GPU... főleg, hogy 1 GPU is még sok.
-
keIdor
titán
Nem győzött meg...
-
keIdor
titán
Igazad van, viszont reménykedem, hogyha lesz (egyáltalán...) GT300 és az is ugyanennyit fog tudni, akkor téged se foglak látni az apróban árulni a GTX "nemtudomhányadvanmost" SLi-t.
Más: Már megint miért törvényszerű ez az 5890? Ugyanez volt annak idején, mindenki 8900GTX-ről beszélt, aztán semmi... ezt legalább vinnétek át a találgatós topicba, megint itt tartunk 750 postnál lassan, és semmi érdemi.
Tökéletesen értem mi a baja westlake-nek. A PH egy játszótér lett. -
keIdor
titán
válasz
sniper elite #573 üzenetére
X2 is meglett ígérve, mégis még két hónap...
Kapaszkodj meg, mert szerintem csak jövőre fog jönni a 2GB-os, ha a HD4870-re gondolok vissza ugyanígy volt... kell az erős GDDR5 az X2-re.Egyébként meg nem értem miért olyan fontos a 2 gigás, szerintem csak Eyefinity-nél lesz előnye, azaz ilyen 5000x3000-es felbontáson, te meg Full HD-n tolod, ami bőven az 1/3-da.
-
keIdor
titán
válasz
CsendesMark #510 üzenetére
Látom solti vagy... 25km-re lakom tőled, ha gondolod meg tudjuk nézni másik gépben, oprendszeren stb...
-
-
keIdor
titán
A Crysis rá az élő példa sajnos, hogy mi van, ha nem használják a DX10-et.
AA-nál ugye letűnik az EdgeDetect, AF-nél meg a POM tűnik el.
Az a játék maga a kompromisszum sajnos, remélem a 2-nél mindent lehet használni, és rendes DX11 lesz. Amúgy még a Far Cry 2 volt DX10.1.sniper elite: Fogadni mernék, hogy westlake vitte el egyből a kártyákat...
americanidiot: Bundás-t banolták, de újraregisztrált Bluegene néven, a két nickname ugyanazt a személyt takarja.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
peetmaster #151 üzenetére
Hát sajnos kár volt eladni azt...
én is agyaltam rajta, de hála istennek nem tettem meg.
Én is ezt terveztem, hogy majd jól bevásárolok HD5800-ból, de most nem éri meg, mert drágák... így egyelőre 2009-ben még marad a HD4890, és majd 2010 elején veszek egy HD5870-et, amikor már lesz alá játék és olcsóbb is lesz.
Te pedig vegyél egy HD4850-et addig ideiglenesen 23k-ért!
Abban is biztos vagyok, hogy ez a kártya nem megy 100%-on, úgyhogy driverekre is várni kell még. -
keIdor
titán
Igaz.
Megkérném a moderátor urat, hogy akkor ezt még a végére legyen kedves(
)
A közeljövőben megjelenő DirectX 11-et támogató játékok:
* Aliens vs. Predator (February 2010)
* BattleForge (DX11 patch expected in October)
* DiRT 2 (December 2009)
* S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat (October 2009)
* Lord of the Rings Online (Q1 2010) -
keIdor
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- alza vélemények - tapasztalatok
- HP notebook topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Formula-1
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest