- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Persze hogy GTX 580 kell! Ha nem számít a pénz, akkor nyilván a legerősebbet kell venni, ami jövő ilyenkor persze már csak a középkategóriában fog kocogni, de most egy izomkártya.
Mint egy évvel ezelőtt az 5870.De ha be kell osztani a kis pénzecskédet, akkor még az 5850-es évekre szól, mert kénytelen az ember kompromisszumokat kötni ha nincs elég lóvé.
Én tudom, most lettem munkanélküli 22 év után amit folyamatosan dolgoztam végig, és eddig én is éves szinten 2-3 VGA cserét is megejtettem ha kellett, illetve ha hajtott a szakmai kíváncsiság. De most nincs pénz, nincs fejlesztés, rezsire meg kajára kell a lóvé, úgyhogy az aláírásomban levő konfig jó ideig maradni fog asszem......
De ha elkalandozik a fantáziám, akkor én most egy 6950 2GB-os ATI-t vennék ha gazdagabb lennék.
-
fanti
addikt
Köszi a linket, megnézem!
És a többi értékes segítséget is! Sokat tanulok belőlük!És még valamiben szeretnék segítséget kérni!
Most akarom ujratelepíteni a rendszereimet. Windowx XP-t és Windows 7 Profot (64 bites) használok és melyik drivert javasolod feltenni? Jelenleg a 10.10-est használom mondván, hogy annál még az 5xxx karik voltak a célpontok optimalizálás terén. -
fanti
addikt
Hát igen, ott az a maximum 10% és a tesszeláció meg a 69xx karikon sokkal optimalizáltabb.
De a 10% az szerintem nagyon kevéske (bár szólj rám ha tévedek) és szinte észrevehetetlen.
A tesszeláció meg még annyira gyerekcipőben jár és ugyan használják pár játékban de én úgy vélem, hogy még nem éljük a nagy tesszelációs játékdömping korszakát és mire ebböl a szempontból ránkköszönt a kánaán, addigra a 69xx széria is a perifériára szorul.A másik dolog meg amit említettél az a 2GB videoram a 69xx karikon.
Ezzel kapcsolatban szeretnélek kérdezni, hogy én 1920x1080-as felbontásban játszom, és szerinted ezen felbontás alatt kifuthatok az 1GB vidememóriából? -
fanti
addikt
Köszi srácok mindent!
Egyedi ventivezérlés és mehet a dolog akkor!
És még így is lehet hogy csak annyit fogyaszt a tuningolt 5850-em mint előtte az alap 4890?
Azért ez nem semmi, hogy egy alap 5870-es teljesítményét kapom így, és ugyebár az meg olyan mint egy 6950 ha nem tévedek. És annál meg 10%-al erősebb a csúcsragadozó (6970).
Tehát akkor 10%-al vagyok lemaradva így (850/1200) az egy GPU-s AMD csúcskaritól?!Most lehet hogy sokat okoskodtam és nagyon megköveztek érte, bocsánat uraim ha tévedek!
-
fanti
addikt
válasz
Motion_Blur #18456 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat, akkor nyugodtan használhatom így ezek szerint (ha alapon nem lesz elég a kártya teljesítménye) ?
-
fanti
addikt
Igazad lehet!
Kísérleteztem a 850/1200-as beállításokkal, de most auto ventivezérlés helyett fix 36%-al, és olybá tűnik hogy ugyan hagosabb a kártya, de viszi is a játékokat szépen, stabilan (Clear Sky, Crysis Warhead).
Úgyhogy tényleg a magas hőmérséklet lehetett a ludas, köszi a tippet és köszönöm szépen mindenkinek a segítőkészségét!
Ezek a hőmérséklet értékek nem túl magasak szerintetek?
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Kipróbáltam az 5850-em tuningolását így egy év alapon történő használat után.
Most sem éreztem/érzem gyengének a kártyát, csak a kíváncsiság hajtott.
A kártyám egy Sapphire 5850 1GB (referencia) amihez a Dirt kupon járt.Ezzel a Trixx progival csináltam és igen kellemesen csalódtam is.
Az alap 725Mhz-röl 850Mhz-re húztam a GPU frekit és szépen működött (Clear Sky-al néztem FullHD-ban max. grafikán).
Olyan 25 perc játék után 30%-on tekert a venti auto vezérlésen és 72 fokon tetőzött a GPU hőmérséklete.
Ezután 1000Mhz-röl 1200Mhz-re emeltem a memória sebességét de 4-5 perc játék után becsíkozódott a kép......Viszon 1125Mhz-en tökéletesen stabil volt, úgyhogy végső soron a 850/1125 beállítás mellett döntöttem, és azzal tökéletes.
Feszültséget nem emeltem és nem is fogok, féltem a kártyát.Ami nagyon tetszett, az az, hogy amint kilépek a játékból, a frekik szépen visszaállnak alapra, azaz 157/300-ra!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek használhatom így a kártyát tartósan?
Ezzel a tuningal (850/1125) nem teszek kárt benne?Mert ugyebár így majdnem egy alap 5870-es teljesítményét kapom, de nem szeretnék kárt tenni a kártyámban!
Köszönöm előre is válaszaitokat!
-
fanti
addikt
válasz
Robi BALBOA #11836 üzenetére
Meg ne fázzon idlében a karid! ;-)
Hát akkor most ne motorozz hanem játszál, majd hétvégén mocizhatsz, tán jön a jó idő......
-
fanti
addikt
válasz
Robi BALBOA #11823 üzenetére
Olvastam föntebb a hozzászólásaidat, és annyit tennék hozzá, hogy ha van egy stabil, tuti géped, akkor azt ne cseréld le.
Én egy Q6600-ast nyúzok már lassan három éve most egy P45-ös lapban 2x2GB DDR2-800 memóval meg egy Sapphire 5850-el.
És nemrég platformváltáson gondolkodtam vagy i7, vagy X6 irányában. De mivel nagy költség lett volna, ezért nem tudtam meglépni, de utólag nem bánom, mert tesztelgettem egy kicsit.Az alap 2.4GHz-en és egy kis voltemelős 3.4Ghz-en is teszteltem a konfigomat játékokkal.
Crysis Warhead(DX10), STALKER COP(DX11), BattleField BC2(DX11), COD MW2(DX9).
Mindenhol a legmagasabb grafikai beállításokat használtam, kivéve az élsímítást, azt ugyanis minden játéknál 2x-re állítottam be.
CCC-ben nem piszkáltam semmit!
1920x1080-ban teszteltem.És a különbségek egyedül a COD-nál jöttek ki, ott 77 körüliről 88-ra nőtt az fps, a többi játéknál nem volt mérhető különbség az fraps szerint. Nem beépített bencsmárkokat használtam, hanem a lementett állásokat töltöttem be, és ott figyeltem az fps-t.
Tehát a legkisebb négymagost sem éri meg kicserélni nagyobbra, de még nagyon tuningolni sem kell, mert FullHD-ban max grafikával az 5850 a "leggyengébb láncszem".
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
válasz
h.adam.92 #8775 üzenetére
Én egy 500 wattos Chieftec táppal (GPS-500 AB A) hajtom a konfigomat.
P45-ös lap
G0-ás Q6600 olykor 3Ghz-en (9x333 alapfeszen)
2x2GB DDR2 800
5850 alapon
3db HDDÉs még DX11 módban 1920x1080-as felbontás mellett a BF BC2 alatt sem hagosodik a tápom, pedig ott a Q6600 mind a négy magja átlag 70-80%-os kihasználás alatt van.
-
fanti
addikt
Én is feltettem a 10.1 hotfixet.
Teljesen elégedett vagyok vele!Semmi bajom sem volt a síma 10.1-el sem, és ezzel sincsen.
Maradt a 157/300 és a Crysis Warhead sem lassúlt semmit.
Win 7 x64 - et használok.Ezt próbáltátok már? : [link]
-
fanti
addikt
Jöhetne már az új catalyst!
A 9.12 az 17-én jött ki, most meg már 24-e van..... -
fanti
addikt
válasz
SimonYana #7124 üzenetére
Igen, néztem én is, hogy az i5-töl azért jócskán lemarad, árban viszont nem lényegesen több az i5.
Hát, igen. Igazad van az "időtállóság" kifejezést újra kellene definiálni a hardver vonatkozásában. Ami hardver 2-3 évet végigvisz az már időtállónak mondható.
Nekem már 2.5 éves a Q6600-am, no az már időtálló!
És ha vennék egy i5-ös lapot meg procit, akkor azt is nyúznám legalább 2 évig.
Sajnos engem is elért a gazdasági válság és már csak nagyon nehezen tudom kisajtolni a hardverfejlesztésre a pénzt, de mit csináljak, imádom az új hardvereket...... -
fanti
addikt
Esetleg a tápoddal nem lehetett gond? Bár a 8800GTX többet eszik mint az 5850.....
Lehet hogy kifogtál egy hibás 5850-es példányt. Mindenesetre erre enged következtetni az, hogy a 8800GTX-el működik a konfigod kifogástalanul.
Amúgy miért döntöttél az AMD-s konfig mellett? Már csak azért kérdem, mert nagyon jók az AMD-s lapok meg procik, pláne a Phenomok, de egy i5-ös rendszerrel lehet hogy jobban jártál volna. Bár a 1156-os foglalatról meg azt írják, hogy nem időtálló.....
De nagyon tetszik a konfigod, egy jó kis ütős AMD-s rendszer!
-
fanti
addikt
Állománykezelés alatt azt értem, hogy panaszkodtál a hosszú töltési időre, és az ugyebár függ az állománykezelés sebességétöl, a memória nagyságától, stb....
Lehet, hogy ha AHCI módban hajtod a vinyót, és nem driverezted föl rendesen, akkor az is lassíthat, vagy ha az alaplapi csipkészlet nem helyesen lett telepítve, akkor az is kihathat a merevlemez sebességére.A rammal ne foglalkozzál szerintem csak akkor ha tuningolsz.
Biosban "Load optimized default" vagy valami hasonló, utána szűz particióra oprendszer fel, majd csipkészlet driver, sound, lan, és végül a catalyst 9.12.
Ezzel elméletileg semmi sallangot nem tettél föl ami zavarhatna.
Ezután install crysis, és teszteld azzal a rendszert.Próbáld ki WinXP SP3 proffal, és biztos ami biztos alapon egy Win7-el is, de végleges változattal.
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
válasz
Cathulhu #6864 üzenetére
5 évig nyúztad az előző gépedet?
Elismerésem!
És valahol ez is lenne a normális, legalábbis a 486-os korszakban még anno ez volt a gyakorlat, de mostanra olyan iszonyúan felgyorsult a hardverfejlődés hogy csak kapkodom a fejemet néha.....nem mintha ez jó lenne, mert gyakran csak ráeröltetik az emberre az ujdonságokat, amik nélkül pedig jól meg lehetne lenni.Az MSI lapokkal meg vigyázz szerintem! Bár nekem soha nem volt ilyen lapom, de kevés jót hallottam róluk......
-
fanti
addikt
Nekem volt Sapphire 4850 8 hónapig,4890 6 hónapig és most van egy 5850, mind refikártya és egyikkel sem volt bajom.
Úgyhogy nekem bejön a Sapphire mint VGA gyártó, ha alaplap akkor meg Gigabyte.Egyébiránt akkor hogy is vannak ezek a referenciakártyák?
Az ATI-AMD gyártja a nyákot, teszi rá a GPU-t meg a sallangokat és a memóriát is?
Vagy a memóriákat már a Sapphire,MSI,Powercolor,Asus,stb. teszi rá?
Vagy ezek a cégek csak és kizárólag matricáznak meg dobozolnak? -
fanti
addikt
válasz
Sennalacy #6510 üzenetére
Szerintem ne parázzál nagyon.
Játszál szépen tovább, vagy futtass valami demót végtelenítve 24 órán át, olyat ami 100% terhelést ad a karidnak, és meglátod, hogy előjön-e ismét a hiba.
Lehet hogy csak pillanatnyi elmezavar volt, nyugi!Ez a vas még nagyon-nagyon új, és a driveresek az ATI-nál nem tudtak még teljesen felnőni a feladathoz.
Próbálgass! Tesztelj!
-
fanti
addikt
BUÉK mindenkinek!
Annak is akinek 58xx karija van és annak is akinek nincsen!
-
fanti
addikt
válasz
7Heads Drago #6307 üzenetére
Referenciák a kártyák.
De milyen melegedési gondról van szó? Tudomásom szerint még tuningolva sincsen a refhüsinek gondja a hűtéssel.
-
fanti
addikt
válasz
Black Dragon #6259 üzenetére
még azért szerintem gariztatás előtt teszteld le jobban azt a kártyát......
-
fanti
addikt
válasz
CheaterBandi #6194 üzenetére
Samsung 2494HM-et vegyél!
24" 1920x1080 DVI,D-SUB,HDMI és 65 ezerért bárhol megkapod!
-
fanti
addikt
válasz
cowboy_bebop #6114 üzenetére
Egyetértek!
Azért nehogymár akkora teljesítmény különbségek legyenek az 5850 meg az 5870 között......
Persze ha a pénz nem számít semmit, akkor nyilván botorság lenne a kistesót venni.
Megjegyzem, ahol egy 5850 nem elég, ott egy 5870 sem hinném hogy elég lesz.
Bár akadhat 1-2 kivétel, de az a 20% többlet nekem nem érne meg 30 ropit.Mindenesetre az tény, hogy a leggyorsabb egymagos az 5870, nomeg persze a legdrágább is.
-
fanti
addikt
válasz
bigdigit #5783 üzenetére
Mi is ez a csíkozás pontosan?
Vagy milyen hibát kell nézzek milyen progiban?Nekem pár napos a Sapphire 5850-em, Giannitól vettem 70k-ért, és eddig teljesen tökéletes, pedig sem az XP-t, sem a Win7-et nem tettem ujra, csak a régi drivert (9.9) cseréltem le a 9.11-esre.
Amivel eddig teszteltem az az Ati által kiadott DX11-es szélmalmos demó, a crysis maximális beállításokkal, és a modern warfare2.
FullHD-ben mindezt.Te milyen hibákat tapasztalsz és hol?
-
fanti
addikt
válasz
maflame #5549 üzenetére
legalább a reményt hagyd meg nekünk bizakodóknak.....
amúgy meg furcsállottam is, hogy egy 5850 kb. egy szinten volt egy agyonhúzott 4890-el, de ugye ha tulságosan lekörözi azt, és nem számottevően kerül többe, akkor beragadnak a 4890-es készletek, ugyanígy az alsóbb szegmensekben is dettó
úgyhogy hátha mégiscsak volt valami szándékosság abban, hogy az eddigi driverek nem igazán váltották be a hozzájuk füzött reményeket a dx11-es régióban.... meglátjuk hamarosan!
-
fanti
addikt
Mi ez a villogás jelenség pontosan?
Hol tapasztalható (milyen proginál)?
-
fanti
addikt
Sziasztok!
A Sapphire 5850-röl mi a véleményetek?
Már csak azért kérdem mert föntebb azt írták, hogy az 5850/5870 karik közül sok a gariztatni való hibás példány.Most akkor tényleg ilyen sok hibás kari van?
Mert én ha veszek, akkor egy Sapphire 5850-et vennék, csak itt elbizonytalanítottatok teljesen.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Nintendo Switch 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 3D nyomtatás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest