Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
ooooobi #5515 üzenetére
Hello!
A FET kibírhat 150C°-ot, 200-nál már majdnem a forraszanyag olvadáspontjánál vagyunk, de más lesz a probléma. Az alaplap panelje ha a FET-ek alatt-környékén tartósan 100C° köré melegszik, akkor az lassan olyan elváltozásokat okoz, ami véglegesen tönkre teszi.(nem a FET-et, hanem a panelt)
-
Gabor970
addikt
válasz
ooooobi #5407 üzenetére
Én is az általad linkelt lapot néztem ki első nekifutásra. Majd rájöttem, hogy három lényegi dologban különbözik a kistestvérétől, a 770 UD3P-től. Legfontosabb, hogy tud crossfire-t, de tulképp mégsem, mert ha két kártyát teszel bele, akkor nem 16X sebességgű a PCIE, hanem csak 8X. Szal két kártya, de csak kb másfélszeres videóteljesítmény az egy kártyához képest. Ha két videókártyát akar valaki használni, akkor az UD5P.ig kell fellépni, az tudja mindkét slotban a 16X sebességet.
Második, hogy van rajt MOS-FET hűtés, fontos lehet, ha tuningolni akarsz. Harmadik, hátul van az UD4P-s lapon két vinyó csatlakozás kivezetett tápcsatival. Egy minimális negyedik még, eggyel magasabb típusszámú az audio chip, ha jól emlékszem nem 888-as hanem 889-es, nem igazán tudom mi az érdemi különbség.Én osztottam-szoroztam, a crossfire nem kellett, a winyó kivezetés a hátlapon szintén nem játszik, remélem a MOS-FET hűtés hiánya meg nem fogja gajjra vágni au UD3P-t sem. És megvettem a 10e Ft-al olcsóbb lapot. Szépen hasít benn négy maggal az 550BE :-) Hétfőn megyek procihűtőér.
-
jones965
Modder
válasz
ooooobi #5407 üzenetére
Ha már másik lapot szándékozol venni, akkor javaslom a procid tudásához mérten az AM3-as lapokat ddr3 memóval.Amennyiben maradsz a ddr2-nél, az általad linkelt lap sem rossz, olvass utána a topikjában,
mod: most néztem, ez már ddr3-as lap, jó választás
-
jones965
Modder
válasz
ooooobi #5379 üzenetére
Örülök hogy elindult. A tápáramkörök és a feszültséget szűrő kondik minősége miatt mondtam, hogy óvatosan a proci piszkálásával. Magam részéről először folyamatosan figyelném, hogy tartós terhelés melett a cpu melett lévő fet-ek mennyire melegszenek, mert sajnos a gyártó nem tett rá semmit sem, ami eldisszipálná onnan a hőt. Olyan hűtőt tegyél rá ami arra is irányítja a légmozgást, vagy pedig külön ventivel megtámogatod a hűtését.
-
SimonYana
addikt
válasz
ooooobi #5329 üzenetére
Abban az esetben igen,ha előre gondolkozol.Mivel a nagyobbikban benne van már a DDR3-as vezérlő is és a 940-es csak DDR2-est tud vezérelni,így értelemszerűen AM3-as lapokba a kissebbik nem tehető!A 955-ös viszon tudja a DDR2 és a DDR3-at is így visszafele compatibilis és mehet az AM2+-os lapokba is!
-
SimonYana
addikt
válasz
ooooobi #4787 üzenetére
Ha ilyen munkára kell akkor a Q9550-et megveszed,felhúzod 3800-ra és darálja neked a szerkesztést.
Ilyen melóra inkább azt venn,csak az intell lapok most elég húzósak!
Gigából nem kapsz normálisat most,az asus meg írreálisan drága.32-35-től kezdődik.Bár a tesztek alapján nem egy óriási a különbség ha már a AM3 955-öt nézzük.
-
Májsztró
addikt
válasz
ooooobi #4787 üzenetére
Szia !
Mindkét procit tudja a lapod, legalábbis a legfrissebb bios-sal.Szóval amelyiket gondolod , azt vedd meg. De videózni talán az Intel jobb lenne. Teszteket kellene nézni róla. Mindjárt utánalesek annak is.
Ahogy nézem 3,2Ghz-en nincsen annyira elmaradva a 4magos Intelektől. De egy jól beizzított Q9550-es a porba alázná ilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest