- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
Uff!
Az ezüstöt tartalmazó paszták nemcsak a hőt vezetik jól, hanem az elektromosságot is! Ezért én nem nagyon szeretem őket. Ha véletlenül rákerül egy mákszemnyi belőle a CPU környéki kényes helyekre, akkor bezony abból könnyen baj lehet...A gyárakban nem véletlenül rakják a pasztát a hűtők aljára. Ha a CPU tokjára kened-taknyolod, könnyebben "gellert kap"a cucc - aztán törölheted...nagyon oda tud gyógyulni / főleg az ezüst alapanyagú paszta...! Ha meg ki sem veszed a lapot a házból (mert különben is ott a szervízablak a ház j.oldali lapján...) nos akkor még könnyebben megcsúszhatnak kecses ujjaid a manőver közben. Így hát én asszondom: "cirógassuk" csak a hőtő talpát; rákerül onnan az anyag majd a CPU fedelére. Általában igaz, de a paszta mennyiségét illetően különösen: a soknál több az elég - ezt jól jegyezzük meg
superTibcsi ez utóbbit nem tudta és pórul járt... -
-
Gabor970
addikt
azt a pasztát én sem tudtam jól elkenni. Anno a TX3-asra még a procimról levett, gyári hűtőn levő maradék pasztát kentem fel, úgy, hogy a hűtőre pasztáztam, kitöltve pasztával a hőcsövek melletti réseket. Most gondolkodom én is, hogy veszek másik pasztát, mert ugyan már másodszor tettem fel a gemin II-t, de nem vagyok nyugodt a pasztázás miatt. Igaz az első nekifutáshoz képest már nyeretm kb -4C-ot, de még mindíg nem hidegebb mint a TX3-al volt. (na jó, viszont csendesebb) Korábban írtam, hogy kékhalálozgat hűtőcsere óta, ez szerencsére elmúlt, igaz feldobtam a legfrissebb F6a (vagy b, nem emlékszem) BIOS-t
-
antikomcsi
veterán
Én biztos ezt tenném a helyedben, mert nyáron nem szeretnék játék közben egy 2 percenként kikapcsoló gép előtt ülni.
Töröld le a régi pasztát, vagy csak szedd le a fölösleget, és simítsd el. És mindenképpen tartsd 60 fok alatt. Azért, mert ami most 60 fok, az nyáron sokkal (5-10 fok) több lesz.
Én lézeres mérővel szoktam bemérni néha amikor tesztelek, amint 64 fok fölé megyek a magokkal, kék ablakot dob.
-
rumkola
nagyúr
jéézusom
hagyd már ezt a paszta témát...az, hogy egy extrém teszttel ennyire melegszik, teljesen normális
mindennapi használat során (játékokat is beleértve), nem fog ennyire melegednia 62fokot meg nem hiszem el ez valami agyon biztonsági érték lehet, inkább 80 az ami megölheti talán...
-
antikomcsi
veterán
Amit én tapasztaltam az hasonló, abból a szempontból, hogy nem egy kis "kupacot" teszünk a kupak közepére, hanem alaposan az egész felületre felvisszük. Viszont hiába van több paszta, ami becsúszik a hőcsövek közé, az gyakorlatilag hasztalan, ahogy én észrevettem, és csak a felfekvő felület jó érintkezése fontos, illetve közte a megfelelő mennyiségű kenőcs a mikro helyecskék kitöltésére.
Ne vegyél más pasztát, még nekem is van othon 4 tubus, amit a TX3-akhoz adtak, és mondhatom az elég jól kenhetők közé tartozik, csak Neked furcsa elsőre. Példáúl az MX2-met sokkal nehezebb felvinni, na az az igazi gyurma. Ha vennél egy ilyet, vagy valami hasonlót, még a végén kidobnád, mert azt hinnéd, be van száradva.
Én mindíg nyomok egy kicsit a procira, hozzányomom a "kenőújjam"
és rajtahagyom kicsit, hogy a paszta átmelegedjen, aztán széttapogatom rajta. Meglepően jól fel lehet vinni így. Sajnos ez nem olyan, mint a fogkrém, amit egy bankkártyával jól el lehet húzni.
Mindenképpen csináld meg újra ezt a pasztázást, mert amiket írsz hőfokokat irreálisak ehhez a hűtőhöz. Húzás nélkül, terhelve max. ~55-58 fok közt kéne tartania a procit. Ha megcsináltad, és elindítod az everest stabilitás tesztet, csak az fpu előtt hagy pipát, ahogy mértem ekkor eszik a legtöbbet a gép.
-
Badi82
tag
Most olvasom a PH!- tesztet a hűtőről. és ott ezt írják:
Mindkét talp nélküli Cooler Masternél azt tapasztaltuk, hogy a megszokottnál picivel több pasztát és egyenletesebb kenést igényelnek a talpas modelleknél. Nem elég a processzor közepére nyomni az anyagot, mert a csövek és a köztük lévő fémbetét találkozásán húzódó árkok elnyelik, ezért nem terül szét egyenletesen.
Akkor most mennyi pasztát rakjak a procira? Mostmár tényleg nem tudom, mi lenne a jó
-
antikomcsi
veterán
Mennyi pasztát tettél rá?
Csak kevés kell, és egyenletesen. Sőt bizonyos pasztákat nem is lehet kenni rendesen, azokat úgy kell "felkínlódni", de attól még nem rossz.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy sok pasztát tettél, próbáld meg azzal, amit a TX3-hoz adtak, de csak nagyon keveset kenj fel és tapizd szét rajta teljesen. Olyan véknyan, hogy szinte átláss rajta, mint egy filmrétegen.
-
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
hmm, sajna nehéz megítélnünk innét nézve a Te ügyességedet. Nekem nem okozott gondot a TX3 felrakása, nem kellett hozzá kivennem az alaplapot. Először kicsit forgattam a leszorító átkötőt és azt a valamit ami egy karral lehúzza, de nem volt bonyolult. Igaz a szgépeimet is már régóta mindíg én rakom össze. Ha bizonytalan vagy, akkor pl berakathatod ott, ahol megveszed, bár a helyes pasztázásról sajna még szaküzletben is 75%-ban az a nézet, hogy jó sok paszta=a jó pasztázással. Hát a legjobb pasztázás az, amikor az elégséges legkevesebb paszta van, és mennél nagyobb felületen fém a fémhez símul. Én is itt tanultam meg Csikós Gábor cikkéből. -5C°-ot jelentett!!!
-
antikomcsi
veterán
TX3 szereléséhez nem feltétlen kell kiszerelni a lapot, az beakasztó füles. De nem olyan feszítőkaros mint a gyári hűtő.
Mivel az ördög soha nem alszik, én mindíg lefektetem a házat, és a foglalat alá, a lap, és a tálca közé, teszek be támasztót, ami rendszerint a gyerek régi kemyény karton kártyái közül kerül ki, hogy a "nagy feszegetésben" nehogy történjen valami.
-
antikomcsi
veterán
Igen, elég, de tuningra nem ajánlható, legalábbis egy 955-ös phenom II-eshez.
Én legutóbb 240-es X2 procikra szereltem, azokon is hangos volt az én megítélésem szerint. Ha van rá lehetőség, cseréld le a gyári ventijét a TX3-nak valami halkabbra.
Magyarul a gyárinál jobb hűtő, de sokkal halkabbnak hinné az ember ránézésre.
(#8456) DasH_001
A gyári hűtővel, nagyon fog melegedni, és sűvíteni. Nagy teljesítményű hűtő nem nagyon van olyan rögzítéssel, mint a gyári, hisz a bordák a keret fölé lógnak, míg a proci mellé csomagolt megoldásé nem.
-
antikomcsi
veterán
Ebben van egy link a kérdéses hűtőről, nézd át.
Előlapi panelt itt érdemes nézni. Én ma is megyek hozzá, korrekt, megbízható.
(#8431) agemate
Ha nincs tuning, akkor elég a TX3 is, csak kicsit hangosabb lesz, mint most.
Ajanlani meg Mugen 2-t, vagy Ultra 120-at ajánlanék, de a kérdés kritériuma, eddig mindíg az olcsóság volt, ezek meg 12-14K-ba kerülnek.
Annak aki nem tuningol, persze elég az olcsóbb megoldás is, alulfeszelve meg pláne.
Lehet Neked nem is kell majd cserélni, ha nem lesz gondod vele.
-
agemate
addikt
Úgy írták két oldallal feljebb hasonló kérdésemre a többiek, hogy nyáron, melegben már kevés lesz a TX3 és hangos.
Előszőr sztem próbáld meg a feszültség csökkentést, mondjuk vedd le 1.25-re és a hűtőt szabályozd be valamilyen programmal (gigánál Easy Tune), hogy ne üvöltsön annyira.
Én ezzel a fesz.csökkentéssel -12 fokot nyertem, arányosan halkabb is lett a hűtőm.
Amúgy meg CM Hyper 212 Plus-t szoktak ajánli. -
Gabor970
addikt
Ha meglesz az új proci, azért szerintem érdemes lesz megkeresni a memóriakezelésben a leggyorsabb beállítást, és akkor szerintem elég potens kis masinád lesz, a lapot és a memóriákat meg ráérsz később cserélni. Egy win7-es rendszer mindenképp hálás lesz a négy magért! A 4870-es kari pedig egyenlőre sztem mindenre elég directx11-et leszámítva.
-
Gabor970
addikt
Szerintem minden pénz kérdése. Amennyiben van lehetőséged feldobni az ügy érdekében +50-60e Ft-ot (lap+2X2Gb ram) akkor érdemes cserélni. Ha szorít a cipő, és valami gyorsabb 1066-os DDR2-es ramjaid vannak dual kitben, akkor mindenképp előre lépés lesz a proci csere is. Azt szerintem figyelembe kell venned, hogy a lapodnak a 955-ös proci nagyon felső határ, amit teljesítményben képes ellátni. Látom 4tűs a cpu tápcsati, nincsenek hűtve a mosfetek sem. Szóval ha beéred az alapfeszes 3,2GHz teljesítménnyel, akkor akár maradhat is. Ebben a lapban én nem merném 7/24-ben 3,8GHz-en használni, az bizonyos. Pedig a proci tudná, főleg, ha a most már elérhető C3 steppingeset veszed.
-
Joshi
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest