- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
válasz
nfsu17 #11414 üzenetére
Hát közben elgondolkoztam azon is veszek egy új házat pl: aerocool aeroengine ii, vagy Termalthake V3-at és mellé egy CM 212+ hűtőt és így majdnem egy Kama Cross áránál vagyok csak 3e-rel több, és azokon a házakon már jó szellőzés is van, mert a HDD-m volt már 45fokos is és vki azt írta h azzal vigyázni kell mert ki is készülhet.
Szerinted mi lenne jobb egy Kama Cross és az alap házam (3e-es Mercury) vagy a 2. lehetőség új ház + CM 212+ ? -
Pagi79
tag
válasz
nfsu17 #10491 üzenetére
Köszönöm az alulfeszelős tippet, 1.4-en volt gyárilag, próba képpen levettem 1.34-re, egy órát Dirt 2-ztem, és nem ment feljebb 47 foknál a proci!
Idle 36 fok...
Lehet bepróbálom még a 1.3 voltot is, azzal is nyerek pár fokot, aztán héftőn meg hűtőrendelés, és akkor visszaállítom 1.4-re... s talán még a szorzóval felnyomom 3600Mhz-re is.. majd meglátom.
-
Pagi79
tag
válasz
nfsu17 #10470 üzenetére
Tegnap este még játszadoztam egy kicsit (HAWX + Bad Company 2), és ugye visított rendesen a hűtő... alt+tab, megnéztem everestet, 6200-6400 rpm-en pörgött, 53fok volt a legmagasabb hőmérséklet amit elért, de játék alatti átlag 50fok körül volt.
Ez eddig okés is lenne, de hogyhogy játék alatt 6400-ig felpörgött a venti, prime95 alatt meg "csak" 5800 volt a legmagasabb érték? A prime nem jobban erölteti a procit mint egy játék?
Bocsi a sok hülye kérdésért...
-
Pagi79
tag
válasz
nfsu17 #10448 üzenetére
Köszi, hogy ránéztél. Igen, ez volt a legmagasabb hőmérséklet amit elért a közel 3 óra alatt. Az átlag 50 fok körül mozgott.
A hűtőt intézem, bár itt a környékemen nem lehet kapni (a boltok még rendelni sem tudnak hyper 212+ -t) szóval netes rendelés lesz.
Mi lehet még a bibi? ma egy hete jött meg az ipontól a gép. Rosszul lenne összerakva?
Tegnap este filmnézés (nem HD
) nél 44 fok volt a max, 3500-as rpm-el, kb. 23-24fokos szobában.
A külső vinyóm meg elérte az 50fokot... na attól is elkezdtem parázni... Amúgy a VGA-m eddig 55 fok fölé nem ment és a ventije sem ment 40-50%-nál nagyobb teljesítményen
-
mArZsi
tag
Ha megnézed nem jelentettem ki, hogy nem jó feszt csökkenteni, csak annyit fűztem hozzá, hogy instabillá teheti a rendszert. Hogy egyes alaplapok túlfeszelik a procit arról nem esett most szó. Természetesen ilyen esetben lehet ráérős órákban próbálgatni egyre kevesebb fesszel.
-
agemate
addikt
Szerintem flashban nincs gpu gyorsítás, mert a notookunkon is, amikor flash alapú tartalom jelenik meg egy weblapon, felbőg a hűtő, asztali gépemnél szintén, csak itt kevésbé hallani.
Majd leszedek valami trélert és megnézem úgy, hogy mennyire terheli, teljesítménycentrikusan.
U.I.: Azért nincs teljesítménycentrikuson a gép, mert gyári hűtőt használok, alaplap vezérli a fordulatot és még így, 1.18V-os processzormagfeszültséggel is iszonyatosan ordít, ha 3200MHz-en megy terhelve.
-
AMD X2
senior tag
Ezek inkább Bios függő dolgok és talán a lapod saját topicjában tudnak mondani többet erről.
-
hétalvó
addikt
Nyugodtan veheted meg lejebb, szerintem 1.2-ig le tud menni a procid, ha az enyem 1.15-on el van. Max mikor elinditod a prime-ot kifagy, de a win es a bios setup elindul mindig, akkor fel egy es igy ameddig a prime nem stabil, haar meg lesz a minimum fesz, ha meg van a stabil minimum erdemes 1-et vissza felemelni a biztos stabilitasert.
Ha nagyon akarod meg a szorzot is tudod csokkenteni.
-
Kroni1
veterán
Én is 955-öst nyúzok, alaporajeleken, mindenféle tuning nélkül. Nekem sikerült lemenni 1.175V-ig, és igy jóval hűvősebb, és kevesebbet eszik. sztem 1.25V-ról indulj el lefelé, és úgy próbáld megkeresni mi a legkisebb fesz amivel még megy. Nincs semmi gond ha túl kicsit adsz neki, max a Prime teszt leáll hibával vagy esetleg lefagy a gép, de amugy az af. hosszútávon nem okoz károsodást!
-
agemate
addikt
Ha jól olvasom az adatlapodon, 955-ösöd van.
A feszültség csökkentést úgy próbáld elvégezni, hogy mindig csak egy kicsivel vedd lejjebb, majd mehet a Prime egy 3/4 órát, ha jó, veheted lejjebb.
Én a gyári, 1.39-ről vettem le 1.25-re, stabil maradt és nyertem -10 fokot terhelés alatt, ami azért igen jól hangzik.
Alulfeszelésből gondod nem lehet, csak túlfeszelésből. -
Gabor970
addikt
én is inkább csak okoskodtam, nemtom mi jött rám. Szerintem nyári hőségben, mikor 37C° van délután, simán nálunk is lehet este 30C°. A klíma még odébb van :-) De majd összepókerezem azt is
Én most a GeminII-vel szívok. Nem érzem töbnek mint a TX3-at. Most pasztáztam harmadszor, tegnap vettem valami fehér pasztát. Én már asszem feladom. Most örülök az új bios C&Q-jának. Belövöm a gépet alapfeszes 3,5GHz-re, aztán menjen minden alapon hűvösen. Mondjuk a hangerőre nem panaszkodom, ha csak netezek el sem indul a hűtőventi a procin. Aztán néha elindul, forog vagy 300-at :-) Most megy a prime, megnézzük, hogy maradhat-e ez a beállítás, azt jóccakát, Nemtom mit rugatom magam, a 4770-es videokártya alá így is bőven tuti a masina. az esetek 90%-ában a Fiam játszik rajt.
-
Gabor970
addikt
Ha nem tuningolsz, akkor elég lesz a TX3 a legnagyobb nyári melegben is. Én 4 magostított 550BE-n használtam TX3-at, ha minden alapon volt, prime alatt is megállt 50C-nál az un kupakhő. Augusztusban, mikor még meleg volt akkor sem ment 53C fölé. Mondjuk azt nem tudom hogy lehet 30C belül, vagy csak én vok elég ügyes, de a legnagyobb hőségben is max 26C-27C-van a házon belül. Egész éjjel nyitva az ablak, hajnalban ilyenkor kb4-kor felkelek, ház egyik felény ablakok kinyit, a konyhában szagelszívó fullra bekapcs, és a hajnali 20C-al áthűtöm a házat úgy 6-1/27h-ig. Eztán ablakok becsuk, roló leereszt és mindenki vigyáz a hűvösre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- HP ProBook 6570b notebook (i3-3120M - 8GB - 500GB HDD)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest