- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
-
jambiyya
őstag
válasz
Tzoltan21 #26870 üzenetére
Szerintem ez hozzáállás kérdése. Én se procit, se autót nem tuningolok (nyilván ha FX-em lenne, akkor azt igen, mert az szinte kéri), ha nem elég, akkor veszek erősebbet. De elég.
Csak olyan játékokkal játszok néha, amihez elég a konfigom.
Ám van olyan, aki szereti az utolsó mhz-et is kicsikarni, és azokat is becsülöm, mert az is munka/teljesítmény. -
3800+
őstag
válasz
Tzoltan21 #26867 üzenetére
Most alapórajelen működik, 3200Mhz. Amit játszok így is tudja. Far Cry 4 GTX950 mellett 40-50 FPS ultrán, szóval letesztelem mennyit hoz a tuning olyan 3600Mhz-en, ha bírja 3800Mhz-en (és nem robban le a TX3) a játékokban, hogy ha nem jelentős akkor inkább 3200Mhz-re vissza és alulfeszelem hogy ne melegedjen. 4-5FPS-ért nekem sem éri meg, főleg hogy szinte alapórajelen is elég amit tud. Alacsony felbontáson (1440x900) játszom így kicsit nagyobb FPS-t tudok kicsalni belőle mint aki full hd-n nyomja.
-
3800+
őstag
-
válasz
Tzoltan21 #26863 üzenetére
nem azt mondtam hogy rossz de azt sem feled hogy minden kocka más és más ...
én így állok most jelenleg
FX 8350 4.7ghz en megy 1.495 vcoréval ... ezen is használomEgy kis moding a házban:
VGA hütés csere:
A ledek funkciói + a vga a hütést ezért cseréltem 60% nál ilyen hangja volt!
-
Alpi.
addikt
válasz
Tzoltan21 #26738 üzenetére
Tippre pár fokkal. Rengeteg dologtól függ. Meg kell nézni.
5-10 perc prime bőven elég sztem. egy stabilitás, max. hőfok vizsgálatra.
Órák alatt csak szétfűtöd a házat, feleslegesen izzítod a vrm-et.
Próbáld meg fokozatosan. Mondtad, hogy 3.7-nél megáll. Adj egy kis plusz feszt és 3.7-en próba.
Ha megy, akk emelj egy kicsit az órajelen. Ha megint fagy, akkor még egy kis fesz., stb.
Ha nagyon nem akar magasabb órajelen menni, nem érdemes szétfeszelni 24/7-re. Az a 200-300 mhz úgysem fog olyan óriási változást eredményezni. Én mindenképp megpróbálnám ! A 4 ghz olyan szép kerek szám. -
Alpi.
addikt
válasz
Tzoltan21 #26713 üzenetére
240-es base clock sima ügy bármilyen lappal.
A 3700 mhz-hez már kevés neki az alapfesz. Mindennek vége van.
Adj egy pici feszt neki, próbáld meg ! Vannak egyedek, amik egyszerűen megállnak egy bizonyos órajelen.
Hiába csinálsz bármit.
Vannak, amik meg nagyon szépen skáláznak. Azt kell megnézned, milyen a Tiéd.
Fontos, hogy a meleget nagyon nem tűrik a legjobb, "tuningos" példányok sem !
Bár Nálad nem hinném, hogy alapfesz környékén melege lenne. Adj nyugodtan egy kis feszt !
Nem lesz semmi gond, nem is lesz forró annyitól. Ha jobb darab, +0.025 - 0.050 mv-al simán meglehet a 4000 ! -
Redneck
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #26707 üzenetére
Jó az úgy, bár a RAM részét nem teljesen értem.
Nem tudom milyen RAM de 1600 7-7-7-20-at 1T üzemmódban kicsit erősnek érzem.
CPU-Z mit mutat 1600-ra? Képet tudnál feltölteni?Szerk:
Nemrég még 9-9-9-27-2T @ 1600 Mhz volt emlegetve. Hogy lett ebből CL7 1T?Szerk2:
Így már világos!
Azért a CPU-Z memória időzítésekre vonatkozó fülét megnézném. Biztos megy 1600-on lazán. -
Redneck
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #26704 üzenetére
Arra gondoltam hogy Auton megy 200-on vagy be van állítva 200-ra? Nem mindegy bizonyos lapoknál. Az enyémnél Auton 201,3 MHz a busz, ettől már tud kékhalálozni.
Két variációból választhatsz, az elsőt már leírtam, full stock 1,35V és memóriának 1,5V.
A CPU feszt is tesztelgetheted ha alul akarod feszelni de akkor a CPU NB-t hagyd alapon még ki nem tesztelted. Utána jöhet a CPU NB (2200 alap feszültségen menni szokott).
Ezek után jöhet a RAM 1,65V 9-9-9-27-2T.A RAM ezen üzemmódban is csak azt csinálja amire gyártották, a CPU NB pedig jó eséllyel megy alapon többet is... Az hogy mennyire lehet alulfeszelni a procit pedig majd kiderül.
Sok sikert! Ne feledd, ameddig egy beállítást nem tesztelsz ki és fixálsz addig nem érdemes tovább menni!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #26702 üzenetére
Azzal nem. Normális hűtéssel 1,3v-ig is mehet 2400-2600 közé. Úgy van értelme, de ha te fogyasztást akarsz csökkenteni akkor a 2200 alapfesz lesz a te beállításod..
A RAM 1600 CR2 menni fog 1,65V ha az időzítések pontosak.A helyedben azon a deszkán az Auto buszsebességet 200-ra fixálnám. A PCIe ugye 100-on van?
-
HERR Z
veterán
válasz
Tzoltan21 #26697 üzenetére
cpu-nb tuninggal ugyanannyit vagy többet nyersz mint a ram tuninggal
2400-2600 közé kéne belőnöd, az még a hűthető de már sokat hozó szakasz
cpu-nb max 1-2 fokot dob szóval emiatt ne aggódjlegvégső esetben amúgy fsb tuning is megoldaná a problémádat, hogy nem szorzóval játszadozol, és akkor cpu-nb órajelet és ram órajelet is nyernél a stabil beálításból kiindulva
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #26698 üzenetére
CPU NB-t nem szokta droppolni. Mi az a CR1 és CR2? Olyan hogy Clocktime (CL) van de 1 és 2 biztos nem lehet. DDR3-nál 7-11 közötti értékeket tudnak az átlagos modulok.
Ha 1,35V-on megy alapon 1,53V-os memória feszültséggel, akkor megvan a kiindulási pont. Kezdheted a CPU feszt csökkenteni ameddig instabil nem lesz. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz!
-
HERR Z
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest