Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz
Adebayor #26814 üzenetére
Nem, neked maximum most 1.264V am már tényleg eléggé karcsú a 3.2-höz, ne a Core 0# VID és társaid nézd, csak az alaplaptól kezdődöen a Vcore-t
Prime..használtam de nem tetszett, csak fűt mint a bront. Jobban preferálom a stabilitás tesztet úgy, hogy 2kör Cinebench és 2 kör Realbench aztán game, közbe hőfokokat nézni rendesen
Szerk.: rendben
-
Methionyl
senior tag
válasz
Adebayor #26811 üzenetére
Mert nem a Core X# VID-et kell nézni, hanem lent az alaplap listájában lévő Vcore-t
Illetve ha megnézed az adatlapomon lévő hűtőt, amit jelenleg is egy 4.4ghz-s FX-en használok, tökéletesen lehűtőtte azt a procit mivel arról váltottam. 3.8 Gh-z ment 1.4V-n és max hőfök 56-58 körül volt.3,2 Ghz maradhat, és a biztos fesz aminél nem kéne nyavajognia, 1.32V-1.35V, neked most 1.264V
-
Methionyl
senior tag
válasz
HERR Z #26685 üzenetére
+1
Krike: Ugyan így 955BE volt de előszőr lap és memória csere volt, akkora hatalmas ugrást persze nem kaptam csak az hozott némi pluszt, hogy jobban tudtam tuningolni (3,7 helyett 4-et ment) illetve 4ről 8GB ramom lett
, a lapot ajánlom a ramot pedig nyugodtan veheted ha valóban később beszerzel egy 83xx-et.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Pubszon #26657 üzenetére
itt kérj valami olcsó ajánlott hűtőt, persze írd oda a keretet, bár egy TopFlow-os hűtővel járnál a legjobban, hogy az egész VRM-et illetve a PCB-t hűtse
Illetve MX-4 paszta vétele is ajánlott (ha netalán nem rendelkezel pasztával
)
Ezután már csak sok szerencsét és kellemes tuningot -
Methionyl
senior tag
válasz
Pubszon #26655 üzenetére
Lődd be 1.35V-1.38V körül De még a 1.4V se káros ha 62 fok fölé nem megy tartósan a maghő.
Miután belődted addig húzod a szorzót amíg stabil a gépCinebench R15, RealBench 2-2 kör mind2 ből, illetve egy kis prime és ha stabil akkor minden oké
Nem tudom milyen lapban fogod húzni (adatlapodon elég más van) de figyelmedbe ajánlom, hogy régebbi lapokon (vagy ink úgy mondom , hogy egyes lapokon) 18,5x CPU szorzó felett a C'n'Q nem működik (gondoltam szólok
)
-
Methionyl
senior tag
válasz
snake1977 #26648 üzenetére
Ekkora távlatban lesz bőven a limit, még ha kicsit meg is ráncigálná azt a procit még akkor is, persze ideiglenesen tökéletes, de idővel már szerintem zavaró lehet, hogy ennyire visszafogja amiért ennyi pénzt kiadott
maximum 50-70%ba fogja kihajtani, még akkor is ha azt látjátok(valamilyen programmal), hogy pörög 99% a VGA.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Tubica #26640 üzenetére
Ha még nem tetted, jó olvasást
-
Methionyl
senior tag
válasz
antihero0112 #26635 üzenetére
Ha húzásról van szó akkor mindent érdemes
csak kérdés, hogy megéri e. Én úgy voltam vele, hogy nem és a mostani FX procimnál is így vagyok. -
Methionyl
senior tag
válasz
antihero0112 #26633 üzenetére
Már csak azértsem, mivel akkor még DDR2-800 volt és hűtetlen régi "
ócskák"és nem mertem piszkálni velük -
Methionyl
senior tag
válasz
antihero0112 #26631 üzenetére
CPU-NB-re gondolsz? Mert ha igen, akkor nem húztam, mivel RAM-okat nem tuningoltam meg egyéb mást sem. csak CPU-t
-
Methionyl
senior tag
válasz
antihero0112 #26629 üzenetére
Ha valóban nem kell félni a CPU melegedéstől akkor csupán választasz egy feszültséget pl.: 1.4V és addig húzod a Mhz-t és teszteled amíg engedi. Amikor kék képernyő vagy fagyás akkor kell adni feszültséged a procinak. De szerintem ott már nem a CPU fog melegedni, hanem az alaplap VRM-je. Hűtetlen ezért érdemes oda tenni egy kis ventit, vagy egy kis szoba ventit, hogy hűtse a lapot.
-
Methionyl
senior tag
válasz
urbi73 #26615 üzenetére
Fx-8320
955-ről váltottam rá..nagyon megérte részemről. Cuccaim között látod milyen lappal, milyen hűtővel mennyire húztam fel. Lap bírná még tovább, de a hűtő nem. Persze annál van olcsóbb lap is amivel még megy a proci 4-4.2Ghz
intel oldalrol i5-4440 + B85 lap..Hogy most melyik éri meg jobban azt rád bízom. Én szeretek OC-zni így ezért lett AMD. Intel oldalrol lap olcsóbb proci drága, amd-nél meg fordítva.
Szerk.: A tuning potenciál miatt még le is nyomhatja néhol az intelt így ezért is éri meg.
-
Methionyl
senior tag
válasz
urbi73 #26612 üzenetére
Használj CPU-z, CPUID HWMonitort, hogy nézegesd a feszültséget/órajelet/hőmérsékletet/CPU kihasználtságot..
Mivel elég jó VGA-d van ahhoz a procihoz képest, húzni kell, főleg a GTA-ba. Nálam is egy 955-sapphire7850 kombó volt nem rég és GTA-nál halál volt a proci..4Ghz-ig felhúztamés már 40+ fps de még mindig nem hajtotta ki abba a játékba a videókártyát.
A lapodnak nincs VRM hűtése, szóval ezzel vigyázz(nekem se volt de nem volt baj, mivel oldallap le és kis szoba ventilátorral hűtöttem). Hűtőt nem írtál és nem is látok szóval gyárival meg se próbáld részemről.
Egyszóval: Húzni megérné, de CPU hűtő hiányába én nem tenném -
-
Methionyl
senior tag
válasz
Dendytv #26579 üzenetére
Legelső dolog amit tennék, hogy lekapnám a ház oldalát és nem is raknám vissza úgy kb soha
Ajánlott egy MX-2 vagy MX-4 paszta vétele és újra pasztázás, portalanítás, kitakarítás
Amint látod 1.356V-t kap terhelésen, ez még úgy rendben is van de próbálkozhatsz bios-ban 1 lépcsőfokkal lejjebb viszed, ha kevesleni fogja úgy is meglátod és vissza adod neki, hatalmas hőfokcsökkenésre azért ne számíts egy kicsi feszültség csökkenésnél de megpróbálható addig csökkenteni amíg nem "nyíg". a lapod se valami álommelegszik rendesen az is ahogy látom és gondolom kihat a processzora is
De ha kicsit ráfordítasz akkor itt 10k alatt elég jókat ajánlanak, de személyes tapasztalatom egy arctic freezer 13 co amit jelenleg is haszonálok egy fx-8320 4,3 Ghz-n, anno 955BE ment vele 3,7 GHzn és 52 fok fölé egy játék se, egy stress test se vitte. -
Methionyl
senior tag
válasz
#81556480 #26491 üzenetére
Hello. Nálam egy 955@3,7Ghz megy 7850 2GB parossal es igen csak szépen megy. Textura normal a tobbi high , very high-on vannak. annyi hogy advanced-be nem állítottam semmit. Cpu 95-100%on teker szoval remekul kihasznalja az avg 35-60fps(FullHD) persze varosba forgalomba 200-al az autoval nappal 30fps meg megvan de 30ala nem droppol le es nincs mikro laggok. Meg persze 8 gb ram legyen meg
Legfrissebb patch van mindig mivel eredeti illetve legfrissebb vga driver is
Egy szó mint száz: igen szepen jatszhato
U.i.: Bocsánat az ékezetek miatt csak telefonrol vagyok -
Methionyl
senior tag
válasz
Beeerka #26453 üzenetére
Ma is tanultam valamit
köszöntem
Eddig nem akartam húzni mert abba a hitbe voltam, hogy ha tuning akkor nincs ilyen h takarékosság és nem veszi vissza a feszt mint alapjáraton..de háttudatlan voltam
Be is lődtem 1.376V 3,8 Ghz (955BE @3,2Ghz) és látom vissza veszi 0,992V-re és 800Mhz-re mikor nem csinálok semmit. -
Methionyl
senior tag
Nekem is ezt csinálja a 955BE procimmal, a lap(ok) nagyon "gonosz" módon túl feszeli(k) a procikat.
de az a melegedés nagyon rossz. nekem 1 db venti sincs a házamba (csupán ház oldala le van véve) és 30 perc terhelés után szintén 1,4V-on 62 foknál feljebb nem megy. igaz gyári hűtő van rajta ami már lassan 5+ éves és ordít(5000+ rpm) , de legalább annyit hűt amennyi még kedvező
ja és prime95-el terheld -
Methionyl
senior tag
Köszi a válaszokat srácok!
Egyelőre inkább hagyom perpill mivel sajnos jobb hűtőm a gyárinál nincs és hát..szerintem mindenki tudja milyen az AMD gyári hűtő főleg ha 5 éves
Jelenpillanatban csak a GTA V-nál éreztem CPU limitet ami igen csak zavart, de amióta Witcher 3 megjelent csak azzal játszom, ott pedig 70% fölé nem igen ment
De hajt a kíváncsiság mennyit bír, majd idővel beszerzek én is jobb hűtőt -
Methionyl
senior tag
Sziasztok!
Sok helyen láttam hogy a Phenom II x4 955BE még húzva is 1.4V alatt vígan megvan. De nálam (minden auto-n hagyva a BIOS-ba) 1.4Vre beáll ha dolgozik. ha nem akkor lemegy 1.024-re bár a kép magáért beszél. Szóval a kérdésem h ez normális, vagy kézileg feszeljem alá ?illetve az most tényleg 1.4V vagy kevesebb és nem reális az eredmények..
szerk.: Alaplapom: GA-MA770-UD3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest