- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
mitisz #27059 üzenetére
Lehet a RAM fülön van, most nincs előttem. Ott leírja a RAM típusát, időzítéseit, frekvenciáit és az ezekhez szükséges feszültségeket pár oszlopban.
Szerk: Legalább egy nagy 12 vagy 14 cm-es ventit becsaphatnál a házba az alaplap mellé, hogy fújja át fölötte, hátra a meleget. A procit pedig legalább pásztázd újra, ha hűtő nem fér bele. Gyári coolerrel 1,475V fölé ne menj. Ez a C3 stepping gyári maximum feszültsége.
A VRM legalább hűtőbordás a deszkán? Amúgy meg a meleg levegőt kapja jelenleg is, nem? Az más ha 45-50 fokos prociról jön a fuvallat...
-
jambiyya
őstag
válasz
mitisz #27053 üzenetére
Ez így nem lesz jó. Ha nagyon nem akarja a tuningot, akkor ne erőltesd, főleg ne normális hűtés nélkül. azért kérdeztem a hőfokot, mert nekem már 1.45V környékén is hűthetetlennek bizonyult (értsd: 65 fok fölé ment).
Én alapon hagytam, alulfeszelve. Egyszerűen nem hozott annyit teljesítményben, hogy megérje a hűtőt maxon járatni.
A helyedben (ha gyorsabb proci kell), akkro vagy keresnék egy tuningos fajtát, akár 955-öt is, vagy váltanék FX-re, esetleg ha nem zavar a kék a piros után, akkor egy intelre.szerk: nem baj ha nem lefelé néz a hűtő, mert lehet utólag a házba tenni plusz ventit, ami a VRM-re néz. Ha pl. felfelé néz a hűtő és teszel felé egy ventit a házba (ha van hely), piszok gyorsan kinyomja a hőt a házból. Nekem ilyen, és mikor próbáltam feszt emelni, szinte hajszárítót csinált a házból.
-
Redneck
nagyúr
válasz
mitisz #27056 üzenetére
CPU-Z programban az SPD fülön nézd meg milyen üzemmódot tud még, vagy a gyártó oldalárólszedj le egy leírást. 1600 fölé ne menj, a Phenom 2 hivatalosan csak 1333 Mhz-et tud. Leírtam már hogy a RAM-okat is nézd meg. A gyári hűtő felejtős, a hőmérsékletek nagyon magasak nálad. Tuningra pláne alkalmatlan.
Kell hozzá egy jó hűtő egy normális lap és a jól szellőző ház sem hátrány.
Nekem is antituningos van, kapja a feszültséget rendesen, de 50-55 fok között van maximum.
A helyedben nem erőltetném ebben a formában, kicsit újra kell tervezned a koncepciót.
-
-
Redneck
nagyúr
-
GgG91
tag
válasz
mitisz #27008 üzenetére
"Overclocking the HT speed has been shown to provide only marginal improvements in performance (perhaps in cases when multiple high end GPU's are being used). In fact, most of the time people find that there is almost negligible difference in performance between overclocked and underclocked HT's. This is primarily because the HT has such a large bandwidth, that it is rarely saturated with information, so an increase or decrease in speed often is hard to notice."
forrás: overclock.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hálózati / IP kamera
- Zyxel NAS326
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest